Midsommarafton

Hej hej=)

Igår var min turdag har jag kommit fram till, och jag ljuger inte=) Det hela började med att jag hade fått mail ifrån CSN. Jag sökte ju studiemedel i onsdags och igår hade dom redan fattat ett beslut. Så jag gick in på sidan och såg att de hade bestämt sig för att ge mig csn bidrag men dock inte för heltidsstudier vilket jag tyckte lät väldigt konstigt. Jag ska ju plugga på heltid ju. Men då visar det sig att jag hade skrivit in att jag skulle plugga 20 poäng nästa termin. 20 poäng var heltid fram till för bara nån vecka sedan. Nu är det 30 högskolepoäng som är heltid. Jag ringde iaf till CSN och sa som det var, att jag helt enkelt hade glömt bort det, och hon jag prata med var snäll och ändrade på det. Så nu vet jag att jag kommer ha pengar till hösten och den första utbetalningen är dessutom i augusti vilket betyder att jag inte behöver jobba nått i augusti

Gud vad irriternade. Hade precis skrivit en massa och så råkade jag trycka på någonting på tangentbordet, ingen aning om vad, och allt bara försvann. Så nu måste jag skriva om det=/

Efter det bestämde jag mig för att ringa runt till några körskolor i Östersund för att de om någon hade några körlektioner ledig. Jag hade dock inte så höga förhoppningar, dels därför att jag inte trodde att någon skulle ha några lediga tider. Kollar man på checker har dom inga lediga tider förns i augusti nång gång. Dels för att jag var rädd för att man kanske skulle vara tvungen att skriva in sig på körskolan och betala för det. Men jag ringde ändå och redan på andra försöket, första svarade inte, fick jag ett positivt svar. Mannen jag pratade med kunde erbjuda mig två lektioner en dag några dagar innan min uppkörning=) Han förstod precis varför jag ville köra lite i Östersund och jag behövde dessutom inte betala för mer än lektionerna=) Tror ni jag blev lite glad eller?=) Jag ringde till Sofia efter det för att höra om hon var ledig den dan vilket hon var. Så hon är så himla snäll och ställer upp och kör mig till Ö-sund för dom lektionerna. Du är bäst gumman! Så glad att jag har dig som vän!

Ja min dag var ju redan perfekt eftersom jag nu känner att jag faktiskt kanske kommer klara en uppkörning i Ö-sund. Och jag behöver dessutom inte oroa mig för om jag kommer få studiemedel. Men då gick jag ut och kollade om vi hade fått någon post, och ser det där stora vita kuvertet som jag har väntat på hur länge som helst nu. Min svenska lärare hade äntligen skickat tillbaka min sista uppgift och till min stora glädje slapp jag skriva om den. Han hade dock inte skrivit något betyg på den, vilket han inte gjort på nått, så jag hade ingen aning om vilket betyg han gett mig. Men jag gissade ju på ett G iaf. Ett par timmar efter det gick jag in på studera.nu för att kolla om betyget i den andra delkursen hade blivit registrerat än. Och som jag visste redan hade hon registrerat ett G men vad jag däremot inte visste var att den andra läraren också hade registrerat sitt betyg. Och jag fick ett VG=) Men jag hade ju faktiskt läst 10 poäng svenska vilket betyder att man även får ett kombinerat betyg av de tvp delkurserna. Och detta kunde ju gå i vilket håll som helst eftersom jag hade ett G och ett VG men till min stora glädje hade jag fått ett VG för hela kursen=) Snacka om överlycklig jag blev när jag såg det! Nu har jag fått högsta betyget, dom ger inte ut MVG på högskolan, på båda kurserna jag läst den här terminen vilket känns helt underbart!!!

Men min tur slutade inte där, tro det eller ej. Vid ungefär tre tiden igår ringde telefonen och det var ett nummer som jag tyckte jag kände igen. Jag svarade och det var mannen som säljer lägenheten vi lagt ett bud på, ni vet den jag la ut bilder på för någon dag sedan. Han ringde bara för att berätta att de andra som hade varit intresserad av lägenheten inte hade hört av sig och att han därför hade beslutat att lägenheten var våran!!!! Kan ni fatta det? Vi har fått en lägenhet!!!! Det är ju helt otroligt. Visst den ser inte ut som jag hade hoppats men med lite nya tapeter kommer den nog se mycket bättre ut. Och inflyttning är redan den första juli men vi har bestämt oss för att använda juli för att renovera upp lägenheten och sedan flytta in 1 augusti=) Gud jag kan knappt förstå det, all denna oro och nu har vi helt plötsligt en lägenhet=) Känns så himla skönt att veta att allt ordnat sig tillslut. Nu fattas det bara att tömma den här lägenheten. Jag ska nog börja snart och tömma sånt vi inte behöver längre=) Vi har en lägenhet!!! Vi ska flytta!!!=)

Ja ni måste ju hålla med mig om att gårdagen helt enkelt var en turdag för mig=)

Idag är det midsommarafton och jag har ingen aning om vad vi ska göra. Hade tänkt först att jag och Ewout kunde åka ut till Tynderö till en strand vi vet om där men han råkade lämna lamporna på bilen på i förrgår så nu har vi inget batter i bilen=/ Om inte annat är det inte direkt fin väder så det känns inte direkt lockande att sitta utomhus ändå. Det blir väl bara så att vi tar och köper oss nått gott att grilla på elgrillen här hemma och sitter och myser i soffan ikväll framför en film eller nått. Hade ju varit kul att festa men men. Måste bara komma ihåg att gå på affären innan dom stänger kl4, vill ju inte att det ska sluta med att vi inte får nått roligt ikväll. Undrar om jordgubbstanten är där idag. Lär ju vara för sent nu ändåså, alla vill väl ha jordgubbar ikväll.

Dagens visdomsord:

Jag har gjort mycket dumt, och det tänker jag fortsätta med. Det är det som är kryddan i tillvaron.
// Brigitte Bardot

Nu ska jag snart gå ner till tvättstugan för att hämta den rena tvätten och sen måste jag nog ta en dusch innan jag går till affären. Hoppas dom har fläskfilé kvar, tror jag vill äta det ikväll. Hoppas alla får en trevlig midsommar!!

Ha de bäst//Linda

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej gumman! Jo du hade en riktig tur dag igår:) jag håller tummen för dig nu:) kram helena

2007-06-22 @ 20:36:25
Postat av: SuZ

Ibland måste man ha tur också! :) Inte så många dagar om året man har sådant råflyt dock. :)

2007-06-22 @ 22:14:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0