Sista dagen

Hallå!

Igår jobbade man sista dagen då=) Men det var inte alls för kul kan jag säga. De första tre timmarna gick ju bra. För det första jobbade jag med Malin och det var ju riktigt roligt och för det andra kom syrran och hälsade på en stund=) Men efter att Malin hade åkt hem vid 7 tiden blev de bara skit... Det slutade inte komma folk!! Det var helt otroligt. Hade kanske 5 min vid tre tillfällen då jag knappt hade tid att andas innan det kom folk igen. Så när klockan slog 11 och jag äntligen kunde låsa dörrarna hade jag nästan inte hunnit göra något=( Det tog mig till halv 1 innan jag äntligen hade blivit klar med allt. Var ruskigt less då kan jag säga. Men kan ju inte klaga allt för mycket. Det var ju trotts allt sista dagen så nu slipper jag gå dit nå mer=)

Idag så åkte Ewout till Ö-sund. Jag trodde att han jobbade idag men det gjorde han visst inte utan sista dan var igår=) Så han åkte vid 11 tiden och nu är man ensam igen. Pratade med han för ett tag sen och han har spenderat dagen till att städa bort allt spackeldamm. Så imorgon ska han börja måla lister och dörrar och sedan är det bara dörrarna kvar=) Härligt härligt!!! Snart blir det flytt. Synd bara att han glömde ta med sig kudden, igen! Han glömde den i helgen också så han hade inte sovit bra direkt, och nu gör han samma misstag igen=(

Har övningskört idag igen. Vi har lite otur tror jag dock, varenda dag vi har kört nu har vi träffat på något slags vägarbete. Vilket inte är direkt roligt. Men annars går det riktigt bra. Och det känns ju skönt. Jag ska ha det där jäkla körkortet nu!!!

Imorgon blir det en tripp till Ikea med mamma för att köpa lite mer saker till lägenheten. Kan ju skriva imorgon om jag orkar och berätta vad jag köpt. Kanske kameran är hemma också så kan jag ta några kort=) Skulle köpa batteri till min kamera idag men det behövdes visst inte. Skulle ju ta med mig kameran ut till stugan när jag fyllde år men det fungerade inte. Så idag tog jag fram den för att kolla vilka slags batterier jag behövde och då fungerar den helt plötsligt. Mycket märkligt måste jag säga. Men men, jag klagar inte allt för mycket=)

Läste ut HP boken idag för andra gången och den var lika bra som första gången jag läste den. Det är en sak som är så bra med böckerna. Man kan liksom läsa dom hur många gånger som helst=) Lite besviken måste jag ju säga att jag är eftersom det är vissa karaktärer som man inte får reda på vad som händer med dom. Jag vill ju veta sådana saker men det är väl J.K's hemlighet antar jag. Hon håller visst på med några andra böcker nu så det ska bli intressant att läsa vad hon har skrivit när dom kommer ut.

Nu ska jag ta och kolla lite på tv innan jag går och lägger mig.

Sov Gott//Linda

Dags att skriva igen=)

Hej!

Ja då var det dags att skriva igen då. I fredags hade jag lite saker för mig, på dagen var jag tvungen att packa en massa saker som Ewout skulle ta med sig till Ö-sund. Han åkte ju upp i helgen för att fortsätta med renoveringen. Jag packade det jag kunde komma på, såsom sängkläder, handdukar, kökssaker och annat som kunde undvaras. Senare under dagen så övningskörde jag för första gången med min moster. Ja körde mammas bil och det gick faltiskt ganska bra. Blev några motorstopp men det är inte så lätt när man inte har kört på ett tag och dessutom sitter i en bil man aldrig kört förut. När jag kom hem igen hade Ewout kommit hem från jobbet och var i full gång med att packa bilen för att åka till Ö-sund.

Efter att han hade åkt hade jag inte direkt mycket för mig. Fixade lite att äta och sedan sorterade jag all tvätt eftersom jag tvättade i lördags. Sedan blev det sängen eftersom jag skulle upp tidigt nästa dag.

I lördags började jag dagen med att övningsköra en timme. Och sedan hem för att gå ner till tvättstugan. Var tvungen att tvätta stora mattan vi haft i vardagsrummet vilken man måste handtvätta. Det gick väl hyffsat bra men tog nästan en halvtimme innan jag var klar. Sedan var det bara yttligare fem maskiner med tvätt. Som bl.a. överkastet till sängen, gardiner och ett par dukar. Kändes som jag aldrig skulle bli klar, men det blev jag och då var det dags att börja städa. Jag städade fram till halv 4 ungefär och lyckades väl få det hyffsat fint här. Sen var det dags att återigen övningköra=)

Vid 5 tiden när jag kom hem igen kom Sofia och jag fick presenter av henne=) För det första hade hon bakat en hallonpaj som smakade hur gott som helst, har fortfarande lite kvar, ska nog äta det ikväll=) Sedan fick jag pennor, sudd, pennvässare, pennskrin, en enorm penna, kokbok och almunacka=) Back to school tema=) Och även en lite nyckelring som det står bästis på. Tack igen! Du e så söt=)

Vi hade vad vi gjorde sedan kan jag säga. Fick springa fram och tillbaka från mamma för att hämta hit en massa stolar, mikron och en elvisp. Sedan var vi även ner i källaren för att hämta ett gammalt köksbord vi har där men självklart var muttrarna borta=( Men vi klarade oss utan det som tur var.

Lite före 7 på kvällen så kom Malin tillsammans med Kira-Li och bara en stund senare Suz. Fick dåligt samvete när Suz kom kan jag säga. Hade planerat att köpa en blomma eller nått åt henne eftersom hon också hade fyllt år men jag hade så himla mycket för mig under dagen att jag helt glömde bort=( Förlåt igen Suz! Hon hade varit så snäll och köpt en jättefin skål åt mig full med godis=)

Malin började laga mat och hade jag inte varit så trött hade jag hjälpt till mer men så kan det gå. Vid 8 tiden så kom sedan Monica och Angela och vi kunde börja äta. Åt tacos och hade väldigt trevligt. Fick även present av Angela och Monica, 6 stycken jättefina glas=) Tack tack! Middagen var iaf trevlig och vi satt väl fram till 10 ungefär då Malin, Kira och Suz åkte hem. De andra stannade ett tag till och vi satt och pratade och åt lite av Sofias hallonpaj. Gott gott!

Angela och Monica åkte sedan vi 12 och Sofia stannade till 2 ungefär. Ja hade en riktigt trevlig kväll och är så glad över alla som kom. Lite synd var det ju att Marlene och Linda inte kunde komma. Linda hade jobbat hela veckan så hon orkade inte och det kan jag ju förstå. Marlene har jag fortfarande inte fått tag på så jag vet inte varför hon inte kom.

I söndags gjorde jag inte alls nå mycket, städade upp lite här och spenderade ett bra tag med att diska allt. Övningskörde även två gånger. Men annars var det bara lugnt. På kvällen kom Ewout äntligen hem synd bara att idag hinner vi knappt träffa varandra och imorron ska han upp till Ö-sund igen för att fortsätta med renoveringen.

Ja idag har jag gjort flyttanmälan, betalat lite räkningar, och gjort anmälan för att få en parkeringsplats ansluten till den nya lägenheten. Så snart ska jag iväg och jobba 16-00 vilket är med blandade känslor. Vill inte jobba men samtidigt är det sista dagen så jag har bara 8 timmar till att utstå. Tre utav dom kommer jag dessutom jobba med Malin och det kan man ju inte klaga på=)

Nu orkar jag inte skriva nå mer. Får väl se om jag kan skriva innan vi har flyttat för jag tror inte vi kommer ha nå internet om ett par dagar=( De är ju inget ja ser direkt fram emot. Men men det handlar ju bara om några dagar. Och sedan blir det flytt=) No more Timrå...

Ha de bra//Linda

*Skratt*

Annonser:
Hur man ger sina husdjur piller

Ibland så krävs det att man går in i närkamp med sina kära husdjur ? det kan röra sig om p-piller till katten Snoffsan eller piller mot mask i magen till pudeln Brutus. Nedan följer hur man får 1) sin katt att svälja ett piller och 2) sin hund att göra likadant.
Hur man ger sin katt ett piller...

1. Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
2. Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten från bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.
3. Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.
4. Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
5. Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.
6. Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
7. Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
8. Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
9. Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
10. Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
11. Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpsluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
12. Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet.
13. Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.
14. Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.
15. Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.

Hur man ger sin hund ett piller...

1. Vira in pillret i en skiva bacon. Klart! 

image25

Inte duktig på detta ja eller=/

Hej hej!

Ja nu har man inte skrivit på länge igen. Men de e väl sånt som händer=) Vad har hänt sen sist då? Ewouts föräldrar kom ju hit förra veckan så i fredags gick vi ut och käkade med dom igen, efter att jag hade varit och jobbat. Vi gick på Sju Kryddor och det var faktiskt riktigt gott där=) Åt kyckling med en massa annat. På lördag åkte jag och moster in till birsta medan Ewout och hans familj åkte upp till Ö-sund, tillsammans med våran soffa och en massa annat. Så nu har man ingen soffa heller=( Jag och moster gick iaf på akademibokhandeln och köpte nya HP boken=) och sedan vidare till Willys där vi köpte en massa mat som vi skulle ha till söndagen. Allting gick väl på 1000 kr så det kändes lite i plånboken när vi gick därifrån.

Väl hemma igen kunde jag inte hålla mig, trotts att jag skulle iväg och jobba redan kl 2, utan var tvungen att börja läsa HP. Men sen blev det jobba mellan 14-19 vilket hade kunnat varit värre. När jag kom hem efter jobbet var jag tvungen att göra en marinad till fläskfilén vi skulle äta på söndagen och skära upp fläskfilén, 9 stycken sammanlagt. Var väl inte klar förns vid 10-tiden=/ och då blev det tacos=) Gott gott=) Sedan satt jag uppe till 3 och läste vilket kanske inte var så smart eftersom jag var tvungen att kliva upp 8 för att börja göra tårta.

Söndagen var väldigt stressig men slutade ändå bra, trotts att vi var tvungen att skära min tårta i två delar eftersom den var för stor för att få plats i kylskåpet=( Kändes ju inte alls roligt, jag som hade kämpat så... Var en gräddtårta med marsansås och hallonsylt toppad med en massa jordgubbar=) Vi åt ju även och familjen Isaksson fick träffa familjen Meulmeester för första gången. Alla tyckte alla var jättesnälla och trevliga så dagen var ju väldigt lyckad kan man säga.

I måndags jobbade jag som vanligt och på kvällen läste jag ut HP. Ojoj den var hur bra som helst! Favoriten absolut men jag måste säga att jag håller med dom som tycket att den står i sin egen kategori. Den är ju inte alls som dom andra böckerna. Sofia ska börja läsa böckerna nu också, så det ska bli kul och se vad hon tycker om dom. Har börjat läsa om sista igen nu, tror att jag missade vissa saker.

I tisdags var jag in på IKEA tillsammans med Sofia, först var vi på kappahl där jag köpte tre tunikor som jag är riktigt nöjd med=) och sedan var vi in på IKEA. Där köpte jag lite saker som vi ska ha till den nya lägenheten.
Två korgar
Badrumsmatta
Lampa, spottar, till sovrummet
Skohylla
Gardiner, till sovrummet
Nöjd med det jag har köpt blev jag=) Kommer nog passa bra i nya lägenheten. Ewout åker ju upp nu i helgen och ska fortsätta renoveringen.

Ja igår blev man ju 22=) Inte för att det kändes nå annorlunda en andra dagar men det är ju ändå trevligt att fylla år. Dagen till ära jobbade jag mellan 10-18 vilket inte var roligt alls=( Hade verkligen ingen lust att vara där men vad gör man inte för chefen... När jag kom hem hade Ewout köpt en smörgåstårta åt mig=) hade sagt att jag var sugen på det. Och sedan fick jag ett bonzaiträd av han också=) Han är så söt! Har även beställt kläder från HM som han ska betala för=) Några andra presenter fick jag inte, fick ju allt i söndags redan. Det blev pengar av alla förutom Ewouts familj som jag fick ett balkong bord av=) Har inte sett det dock eftersom dom tog med sig det till Ö-sund i lördags, men det ser nog fint ut=)

Idag ska jag jobba återigen, mellan 16-00... Annars vette tusan vad jag ska göra.

Ha de bra//Linda

Hänt ganska mycket

Hallå...

Känns som att det är dags att berätta om vad som hänt de senaste dagarna nu. Har ju tänkt skriva ett tag men har helt enkelt inte blivit av.

Ja trotts en inte allt för trevlig fredag så åkte jag och Ewout upp till Torvalla och började med lägenheten. Vi kom dit med stor optimism om att nästan vara klara vid slutet av helgen. Det vi hade att göra under helgen var:

Spackla i kök, vardagsrum, sovrum och hall
Slipa spacklet
Måla taken
Måla golv- och taklister
Måla dörrar och dörrkarmar
Måla väggarna

Vi började i köket med spacklingen och lyckades bli klar med det på fredag kväll. Det kändes väl lite konstigt att vara där med tanke på morfar men ändå var det skönt att hålla sig sysselsatt.

På lördagen fortsatte vi bara för att upptäcka att det tog en jäkla tid. På hela lördagen lyckades vi bara slipa spacklet i köket, spackla vardagsrummet och hallen, måla taket i köket och måla golvlisterna i köket. Listerna måste vi dock måla om därför att när Ewout tog bort tejpen vi av någon idiotisk anledning hade tejpat på tapeten så lossnade tapeten och han var tvungen att spackla ännu mera. Så trotts en lång tröttsam lördag hade vi knappt gjort något. Och det blev inte direkt bättre på söndagen. Vi slipade lite i vardagsrummet, spacklade halva sovrummet och målade om taket i köket (blev inte bra första gången) och sedan var det bara att städa och åka hem. En sak var bra och det var när vi målade listerna i köket. Skillnaden blev enorm. Dom var målade tidigare i nån vit/gul färg som såg riktigt hemsk ut så skillnaden gick inte att missa när vi målade dom vita=)

Så efter en hel helg med jobb har vi i princip inte kommit nånvart, eller jo det har vi väl iofs men det känns inte som det. Planen är som så nu iaf. Att nu i helgen ska Ewout åka upp igen men bara en snabbis och lämna massa saker. Det kostar visst hur mycket som helst att hyra en liten lastbil så istället ska vi flytta upp allt i omgångar. Så i helgen tror jag att soffan försvinner=/ Att inte ha en soffa att sitta i på två veckor känns väl inte så roligt men vad ska man göra. Sedan helgen efter ska Ewout åka upp själv och fortsätta med renoveringen medan jag stannar här hemma och fortsätter städa ur den här lägenheten. Sedan den 31 när vi båda slutat jobba ska vi åka upp och göra det sista. Och sedan blir det väl flytt runt den 4-5 augusti=) Låter väl som en bra plan? Hoppas bara vi hinner klart med renoveringen tills dess.

När vi kom hem i söndags gick vi på Asia och åt buffé, det var riktigt gott kan jag säga. Sedan fick vi för oss att åka på bio, så vi ringde Sofia och en arbetskompis till Ewout som också ville följa med. Vi såg den nya HP filmen, fenixorden, och den var bra men absolut inte lika bra som boken. Om inte annat så fattades ju största delar av boken i filmen, men det är väl sånt man får leva med. Filmen skulle väl ha varit typ 8 timmar lång om dom skulle tagit med allt. Men det hade inte gjort mig något=)

I måndags var det bara för mig att börja städa lägenheten. För det första behövdes det städa ändå och för det andra var det enormt dammigt eftersom vi hade tagit ´bort bokhyllor m.m. i torsdags. Det tog väl ett par timmar att städa allt men det var skönt när det var klart. Så härligt när det är nystädat här. Sedan på kvällen tror jag inte vi gjorde så mycket. Eller jo jag gick igenom två kartonger med kläder plus alla kläder i min garderob. Jag rensade ut hur mycket dom helst som jag enadelen ska skänka till eriks hjälpen eller ge till mamma så hon kan göra mattrasor. Så nu har jag mycket mer plats i garderoben=) Borde ha gjort det här för längesen men man skjuter ju på allt som vanligt...

I tisdags var det dags att ha tvättstuga. Vi hade inte tvätta på över en vecka och var dessutom tvungen att tvätta sängkläder och en maskiner med mattor. Jag har aldrig tvättat så mycket som jag gjorde då kan jag säga. I vanliga fall brukar jag ha fyra maskiner, nu hade jag 8. Helt otroligt. Det tog 5 timmar ungefär för att få allting tvättat och torrt men det var det värt. Nu behöver jag inte tvätta igen förrän på måndag. Då ska jag dessutom tvätta stora mattan vi har i vardagsrummet, som måste handtvättas. Kommer inte direkt vara roligt men som tur e måste man ju inte tvätta den varje månad. Vill ju få den ren nu innan flytten. Kommer inte lägga ut den nå mer heller. Borde även ta tvättstuga nån dag innan vi flyttar så jag kan ta gardiner och sånt, men det kan ju bli svårt eftersom vi ska vara i Ö-sund då och renover. Aja vi får väl se vad som händer. 

Igår så jobbade jag först mellan 10-18 vilket var riktigt uttröttande men det funkade det också. När jag kom hem så hade Ewouts föräldrar kommit hit från Holland, eller dom var inte hemma hos oss då, men i Timrå. Så det var bara att hoppa in i dushen för att träffa dom och hans brorsa och sedan äta en bit mat på Asia. Var en riktigt trevlig kväll trotts att jag var väldigt trött efter jobbet. Dom har åkt husbil ändå hit och ska väl vara kvar här tills början av nästa vecka ungefär. Då ska dom enadelen norrut eller söderut beroende på vad dom känner för. Ewouts mamma tycker väldigt mycket om Sverige iaf, med alla berg och skogar=)

Ne nu ska jag ta och göra mig iordning. Börjar jobba snart, 16-00. Inte alls roligt men vad gör man inte för lite pengar=) Skriver väl något mer imorgon kanske, orkar nog inte ikväll.

Ha de bra//Linda

 

R.I.P





Fredagen den 13 juli kl 16.00 dog min morfar.

Han fick en hjärnblödning på morgonen och somnade in några timmar senare. Jag var på sjukhuset ungefär en timme innan det hände och sa hej då, vilket jag är glad för. Men det känns ändå tungt. Allting hände så snabbt, men jag är glad att han slapp lida...

Saknar dig morfar! Hoppas du har det bra nu!


                                                     image24

 

Min älskade morfar
STIG ISAKSSON
31/8 1928-13/7 2007
Har lämnat mig
Med sorg i hjärtat

Do not stand at my grave and weep
I am not there, I do not sleep.
I am a thousand winds that blow
I am the diamond glint on snow.
I am the sunlight on ripened grain
I am the gentle autumn rain.
When you wake in the morning hush
I am the swift uplifting rush
Of quiet birds in circling flight
I am the soft stars that shine at night.
Do not stand at my grave and cry
I am not there, I did not die.

SOV GOTT JOMPAR


Östersund

Hallå.

Tänkte skriva en snabbis bara. Om ett par timmar åker jag, mamma och moster upp till Ö-sund med en släpvagn full med saker och senare ikväll kommer Ewout dit. Så i helgen kommer vi sova i nya lägenheten och börja med renoveringen. Det är en hel massa saker som ligger i hallen och köket som ska med till lägenheten. Bl.a. bokhyllorna och hyllorna. Sedan julsaker och en massa annat skit. Hoppas bara vi får plats med allting på släpvagnen.

Får väl se hur trött jag kommer vara på söndag när vi kommer hem. Kommer väl inte ha sovit så bra heller med tanke på att vi ska sova på en madrass. Men men sånt är livet. Hoppas bara det blir bra nurå, annars blir jag riktigt less.

Handledarutbildningen igår var riktigt tråkig kan jag ju bara säga. Men jag kan berätta mer om det på söndag när jag kommer hem. Har tagit med oss kameran så vi kan ta före och efter bilder=)

Ha en bra helg!/Linda

Mycket inhandlat

Hallå!

Idag började jag med att inte göra allt för mycket. Men sedan började jag gå igenom en massa saker och packa en stor kartong. Jag visste att det skulle vara mycket arbete men inte så här mycket arbete! Vi har hur mycket saker som helst och trots det har jag slängt en hel massa.

Jag har även ringt runt till mackar för att kolla om det är någon som hyr ut släpvagnar som man kan lämna tillbaka på annan ort. Hittade bara en mack som låg i Kvissleby och det visa sig att det skulle kosta 1000kr att hyra en släpvagn. Det är alldeles för mycket pengar! Förstår inte hur dom kan ta ut så mycket... Så istället har jag pratat med mamma och moster och dom har gått med på att köra upp till Ö-sund med släpvagnen och sedan köra tillbaka igen. Vi gör detta för att vara säker på att vi får med oss allting den dagen vi flyttar, och vi vill även börja packa upp innan vi flyttar in för att ha så lite som möjligt att göra inflyttningsdagen. Vi får väl se hur mycket vi lyckas få med oss i helgen.

Vi har dessutom varit på byggmax och handlart en hel massa saker. Bl.a. takfärg, listfärg, spackel, verktyg och väggfärg. Så färgerna som kommer bli i rummen är: I hallen kommer det bli en grå färg som är ganska ljus. I köket blir det grönt vilket jag tror kommer se bra ut eftersom allting annat är vitt. Grönt och vitt går bra ihop enligt mig. I vardagsrummet blir det kaffe latte, jag tror det kommer bli bra, men Ewout tvivlar dock=/. Sedan i sovrummet blir det vitt med en caffe royale fondvägg, den är något mörkare än latten. Vad tycker ni om det? Jag tror nog att det kommer bli bra. Vi la ut 1400kr ungefär som vi kommer få tillbaka från rep-fonden. Men det är väl inte så mycket pengar för hela lägenheten? Visst får vi slut på någon färg kanske det tillkommer 100-200 kronor men det är ändå inte allt för farligt enligt mig. Tror mamma har gjort av med nästan lika mycket på bara vardagsrummet som hon håller på att tapetsera.

Ser väl inte riktigt fram emot att sova borta hela helgen, men det blir nog bra. Kommer ju ha så himla mycket för oss att vi kommer nog inte ha tid att tänka på hur tråkigt vi har. Jag hoppas vi får plats med stereon så vi iaf kan lyssna på musik i helgen. Kommer bli så himla tråkigt annars. Måste komma ihåg och ta med sängkläder också, det är just en sån grej som jag skulle glömma.

Ne nu ska jag kolla lite på project runway och sedan ska väl moster ringa snart antar jag. Blir nog sängen tidigt idag för jag är redan riktigt trött, ska dessutom upp och jobba imorron. Hoppas jag hinner packa allt innan det ska upp på släpvagnen på fredag. Borde ju ha gjort mer idag, men det blev inte så=/

Ha de bra//Linda

Jag kan inte tro det...

Hej hej!!!

Idag har jag jobbat mellan 16-00 så jag är ganska slut körd nu, men ändå inte trött vilket är lite irriterande. Skulle ju vara bra om jag kunde somna nu eftersom jag har lite saker att göra imorron. För det första måste jag ringa till 
OKQ8 och kolla om man kan hyra släpvagn där och lämna tillbaka den i Ö-sund. Och för det andra måste jag börja packa ner mer saker och montera ner bokhyllorna och ta ner alla hyllor. Känns som att det är lika bra att få det mesta gjort så jag inte måste stressa på fredag.

På torsdag ska jag ju gå en handledarutbildning, men inte med mamma längre som det först var planerat. Istället ska jag gå med min moster. Det känns ju faktiskt bättre eftersom hon är lugnare att köra med än mamma, hon kan regler lite bättre och hon har dessutom lite mer erfarenhet av att vara med på övningskörning. Dock är det lite synd att hon inte har semester men det kommer nog läsa sig ganska bra ändå. Tror nog vi kommer hitta lite tid till att köra. Vi kan dessutom kanske ta promenaderna som vi brukar ta i samma veva som vi kör.

Jag berättade ju igår att antagningsbeskedet från högskolan skulle komma. Först stod det att beskedet skulle komma innan 14.00 mellan runt 1 tiden ändrade dom sig och beskedet skulle istället komma igår efter kl 18. Så mellan 18-01 igår gick jag in på studera.nu ett x antal gånger för att se om dom hade öppnat sidan så jag kunde få se vad jag kom in på. Självklart öppnade dom aldrig sidan, trots att jag fick ett email vid halv 12 där det stod att beskedet hade kommit.

Så i morse när jag vaknade gick jag självklart in på sidan på engång. Tro ni inte på fan att sidan in fungerade. Kom in på första sidan några gånger men oftast stod det helt enkelt "sidan kan inte visas". Tror ni jag blev lite irriterad eller? Jag antar ju att det blev för mycket för sidan eftersom det nog är ganska många som vill veta sitt resultat, men ändå! Så fram till 14 tiden ungefär måste jag ha försökt komma in på sidan säkert 50 gånger utan att det fungerade. Men... helt plötsligt fungerade det. Och...

Jag kom in på socionomutbildningen!!!!!

Alltså jag kan inte fatta det!!! Trodde verkligen inte att jag skulle komma in eftersom mitt medel var lägre än det har varit de senaste åren. Trodde inte ens att jag skulle få en reservplats. Och nu har jag helt plötsligt kommit in!!! Jag är så jäkla glad nu så ni kan inte fatta!! Det här betyder att om 3½ år kommer jag vara färdigutbildad. Det är ett halvår mindre än beräknat eftersom jag inte trodde jag skulle komma in nu. Dessutom behöver jag inte plugga upp några gymnasiebetyg utan kan släppa gymnsiet helt från och med nu! Fan vad glad jag är!!!!

När jag kom hem från jobbet hade Ewout köpte ett par tårtbitar för att fira att jag kom in=) Han är så söt! Gud vad skönt det här känns=)

Ne nu ska jag nog försöka sova lite så jag inte sover bort hela dagen imorron=)

Sov Gott//Linda

Veckan som gått

Hallå!

Ja nu har jag inte skrivit på en hel vecka igen, fy skäms på mig=( Har verkligen tänkt skriva varje dag men jag vet inte varför jag inte gjort det. Har liksom bara skjutit upp det hela tiden. Men jag kan väl berätta vad som hänt de senaste dagarna.

I onsdags var jag och mamma upp till Torvalla och kollade in lägenheten. Mamma kollade tapeter och så eftersom hon har lite vana av att renovera och vi fick ett positivt besked om att vi troligen inte måste riva så mycket tapeter, utan bara spackla fogarna och diverse hål. Så det känns ju helt underbart kan jag bara säga. Hade ingen lust att stå oc spackla överallt i rummen. Sedan såg vi även att det är förberett i köket för diskmaskin, det enda man behöver göra är att riva ut ett skåp. Det känns ju även riktigt bra eftersom jag så gärna vill ha en diskmaskin. Dock blev det även dåliga nyheter i form av att garderoberna jag tänkte lägga in i klädkammaren inte får plats. Så nu vet jag inte vad vi ska göra. Ville ju verkligen göra så så att vi kunde få mer plats i sovrummet. Vi funderar nu på om vi halt enkelt ska göra om klädkarmmaren till Ewouts datarum, mitt skrivbord får inte plats där. Sedan blev jag även riktigt besviken när jag såg att han som bott där tidigare inte direkt har städat bra. Det var fläckar och gud vet vad överallt, riktigt dammigt på vissa ställen och på balkongen stod en låda som varken jag eller mamma vågade öppna i rädsla för vad som kan finnas i den. Men men, jag hade ju ändå städat själv men det hade ju vare trevligt om det vare lite mer städat. Så kan det gå.

Vi kommer väl troligen åka upp i helgen, fredag eller lördag och stanna till söndag, för att börja renoveringen. Känns väl inte allt för roligt, helst inte eftersom vi måste sova på en madrass. Men vad gör man inte=). Har fortfarande inte kommit fram till vad vi ska ha för färger. Lutar dock väldigt mycket åt att ha grönt i köket. Tycker om grönt=)

Ja i torsdags händew väl inte allt för mycket. På dagen hade jag tvättstuga och medan jag väntade på att tvätten skulle torka gick jag och åt lunch med en kompis jag brukade jobba med på MCD. Det var riktigt trevligt att träffa henne igen, hoppas vi kan träffas nå mer innan jag flyttar=) När Ewout kom hem från jobbet åkte han och jag inte till birsta, kändes dumt att gå omkring där när det var finväder ute, men jag var ju tvungen. Var och köpte en present åt syrran och sedan köpte jag två kjolar åt mig själv. Är riktigt nöjd med dom=) En grå och en i svart grått och vitt=)

Ja i fredags hände det mycket=) Först jobbade jag mellan 10-15 vilket inte alls va nå roligt eftersom jag var tvungen att stressa rumpen av mig när jag kom hem. Som tur var kom Malin förbi precis innan jag slutade så då var hon snäll nog att ge mig skjuts hem, fick även träffa Kira-Li vilket jag inte klagar över. Sötare bäbis finns inte! Kira-Li är syrrans kusin om det är någon som undrar. Malin sa även att dom kunde komma och plocka upp mig när dom åkte in till stan så jag skulle slippa ta bussen så det blev jag riktigt glad över. När jag kom hem var det bara att hoppa in i duschen, springa på systemet och sedan fixa till mig innan Malin, syrran och tjejen som körde kom. Väl inne i stan tog jag bussen upp till Skönsmon där Sofia kom och mötte mig. Sedan blev det förfest=) Spenderade 2 timmar åt att spela diverse spel, började med ett som resulterade i typ 4-5 shottar, utblandade, och sedan fortsatte det så. Jag hade hur roligt som helst, helst när vi lekte Tarzan. Lyckades på något sätt göra amöbans ljud och apans rörelser. Måste ha sett hur konstigt ut som helst=) De e bara Sofia som förstår vad jag pratar om nu, men det gör inget.

Ja vid halv 9 åkte vi iaf ner på stan och in på gatufesten. Det små duggade lite då men det var inte så farligt. Jag började med att gå ner till en av båtarna där syrran och Malin satt. Syrran höll på att dö och insisterar på att både jag och Malin var riktigt på lyret, men det var vi inte kan jag säga. Men lullig var jag helt klart=) Där blev det ytterligare ett par öl innan jag gick med syrran till bussen. Efter det mötte jag upp med Sofia och alla andra jag förfestade med, Carro Simon Anna Erika Rikard och även Inge hade kommit med i gruppen. Och vi gick tillsammans upp mot torget. Tyvärr började det regna som mest då så vi fick klämma in oss på kanten av Oscars tältet. Tappade även bort tre stycken ut gruppen. Men men, det är sånt som händer. Efter vi hade stått i tältet ett tag blev jag riktigt less av att bara stå där. Regn har väl aldrig skadat någon! Så vi gick ut i regnet istället. Kvällen fortsatte iaf och avslutades med lite käk innnan Ewout kom och hämtade mig vid 1 tiden. Jag var riktigt dyngsur när jag kom hem kan jag säga. Har fortfarane inte vågat titta riktigt hur mina skor ser ut, dom är av mocka.=/ Men jag ångrar mig absolut inte över att jag åkte dit. Visst, det var tråkigt att det regnade, men jag hade ändå skit roligt! De e så roligt att festa med Sofia och hennes kompisar för alla är så himla snälla=) Hoppas det blir mer av det!

I lördags sov jag till 1 och var orolig för att jag skulle vara bakfull men det var jag som tur var inte. Dock enormt trött vilket inte blev bättre av att jag var tvungen att jobba mellan 16-00, men det gick bra det också. Allting går bara man vill=)

Igår så var vi först bort till syrran och firade henne. Av oss fick hon en resväska med leopard mönster som jag tror hon blev riktigt glad över. Hon hade ju trotts allt önskat sig den, men ingen ville köpa den åt hon så då måste man ju ställa upp=) Hon fyllde ju trotts allt 15 och det är ju lite speciellt, enligt mig iaf. Känns konstigt att hon har gått och blivit då gammal, för mig är hon fortfarande 5 och leker med barbie dockor=) Kira-Li fick jag även träffa så jag satt och gosade med henne=). Mysigt värre=) Sedan var det bara att åka hem eftersom jag började jobba 3, och det var inte alls roligt kan jag säga. På kvällen gjorde jag inte mycket, satt mest bara i soffan och tråkade. Var riktigt trött kan jag säga.

Idag började jag dagen med att ha körlektion kl 7,20 på morgonen. Alldeles för tidigt!!! Det gick väl sådär men det känns inte som att det gav mig någonting. Jag har istället ringt till en annan körskola så jag och mamma kan gå dit och få handledarutbildning. Lite sent på tänkt jag vet men jag ville inte köra med mamma först eftersom hon är så jäkla hetsig. Men nu känns det som att jag verkligen borde för det jag behöver är mängd träning. Jag måste bli van att sitta och köra, vilket jag inte kommer bli av några enstaka körlektioner. Så på torsdag blir det handledarutbildning med mamma=) Tar typ tre timmar så jag lär väl ha somnat innan dess.

Idag får jag reda på vad jag ska göra till hösten. Känns lite pirrigt men jag är ganska säker på att jag inte kommer komma in på socionomutbildningen. Självklart vill jag ju komma in, men gör jag inte det är det ju bara att försöka igen till våren. Antagningsbeskedet skulle egentligen ha kommit nu men det hade blivit försenat till efter 18 tiden. Men det är ju bättre än flera dagars försening om man säger så=) Jag kan ju skriva ikväll och berätta mitt besked.

Nu ska jag ta och hämta posten och sen ska jag nog diska lite. Borde egentligen börja packa lite mer saker inför flytten också eftersom vi tänkte ta släpvagnen med oss till helgen men vi får väl se om jag orkar. Kom precis att tänka på en sak. Om vi tar med oss släpvagnen, vart ska vi då ställa den? Vi ska ju sova där... Det var ju inte bra... Måste prata med Ewout när han kommer hem från jobbet. En annan sak också: glömde berätta att dom ringde från riksbyggen i torsdags, dom som äger huset våran nya lägenhet ligger i, och det var inga problem så lägenheten är officiellt våran nu=)

Skriver väl nått ikväll också.
Ha de bra//Linda

Så tomt...

Hej hej!

Ja då har ännu en vecka börjat. Gud vad tiden går fort alltså. Igår kom jag plötsligt ihåg att det var 1 juli, och med det att syrran fyller år snart. Tror jag tappade bort mig själv någon gång i juni och nu har jag helt glömt vilken tid på året det är. Så nu måste jag komma på något att köpa åt syrran, har ingen aning om vad jag ska köpa. Nån som har någon idé? Ska dit på söndag så jag hoppas jag kommer på något bra tills dess.

Igår hade jag inte direkt mycket för mig på början av dan. Jag och Aleria var ute ett tag och satt i solen som inte sken och sen gjorde jag väl inte så mycket mer. Förrän på kvällen, då jävlar blev de fart på mig=) Både jag och Ewout glömde bort och dusha för att vi var upptagen med annat. Så istället var vi tvungen att kliva upp i morse och duscha. Jag hatar att duscha på morgonen, eller inte egentligen att duscha utan jag hatar när man kliver ur dusche, fortfarande sömnig, och så är det svin kallt i badrummet. Hemskt!

Jaja, anledning till varför jag glömde bort mig igår var för att jag var upptagen med att packa ner saker från bokhyllorna. I lördags började jag lite smått och fyllde en sån där stor IKEA påse med böcker. Och igår fyllde jag påse nummer två. Vi har två påsar kvar nu och jag tror att det kommer räcka, hoppas det iaf. Sedan tog jag även och plockade ner prydnadssaker, tavlor och lite annat. Var tvungen att gå ner i källaren och leta upp en passande kartong, vilket var lättare sagt än gjort eftersom vårat förråd är smockat med saker. Vet att det är lite töntigt med prydnadsskaker men jag tycker att det är fint. Dom har dessutom sentimentalt värde som gör att jag vill ha kvar dom. Men jag tog dock mitt förnuft till fånga och slängde bort några saker som inte har något direkt värde.

Sedan så började jag och Ewout att prata lite om vad vi vill göra i lägenheten och vi har idag skrivit en lista över saker som vi borde kolla upp innan vi börjar renovera. Det är ganska mycket som måste göras men det ska nog gå bra. Det ser så himla tomt ut nu i lägenheten efter att jag tagit ner så mycket. Efter böckerna är det bara lite andra saker förutom möblerna och köksgrejerna som måste packas ner. Fast vi har ju fortfarnade källaren kvar att tömma. Och det är lite saker på balkongen jag måste gå igenom också. Ska bli så skönt att få ett stort skrivbord så jag kan börja organisera mig lite. Det ligger verkligen saker överallt här, finns liksom ingen egentligen ordning eftersom vi inte har tillräckligt med utrymme till det.

Glömde ringa till biltema idag för att kolla om dom hade fått in cykeln, det var lite korkat av mig måste jag säga. Men men, jag kan ju ringa imorron istället. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll, kunde inte somna förns vid 4 inatt. Vilket inte var så smart med tanke på att jag jobbade idag. Men så kan det gå... Ska ta och äta lite vindruvor nu och läsa lite kanske, verkar inte som att det går något bra på tv ikväll. Ja försöker skriva nått imorron om jag kommer på något att skriva.

Ha de bäst//Linda

P.S. Kan ni inte skriva och berätta vad ni tycker om lägenheten, finns bilder i ett tidigare inlägg, är det hur hemsk som helst, eller går den att leva i?

RSS 2.0