Ingen bra dag...

Hallå...

Ja den här dagen har väl inte direkt varit perfekt=/ Hade hoppats på att det skulle vara finväder idag, men det går väl att diskutera hur fint det faktiskt var. Mest molningt och det är ju inte direkt kul kan jag säga. Jag och Ewout åkte iaf in till birsta efter att han hade fixat det sista på bilen. Vi gick på IKEA och köpte 4 stycken sådana där påsar dom har. Tänkte använda dom till att packa böcker i så vi kan ta med oss det till Ö-sund. Skulle egentligen ha börjat med det idag, var inte direkt på humör, men imorron ska jag sätta igång.

Anledningen till varför vi skulle in till birsta var för att gå på biltema och köpa min cykel. Först var vi dock tvungen att ge en massa uppgifter så att dom kunde göra en kreditkoll. Jag ville ju ha biltema kortet eftersom man då inte behöver betala förns om en månad. Var lite rädd att ´jag inte skulle bli godkänd men det gick som tur var bra. Problemet var istället att dom självklart inte hade cykeln inne. Varken i den färgen jag ville ha den eller i den andra. Blev så jäkla less när jag hörde det. Han visste dessutom inte när det skulle komma in fler cyklar av den modellen och senast dom hade fått en leverans hade cyklarna gått som smör. Så less nu, ville verkligen ha min cykel=(

Efter att vi hade kommit hem från birsta gick jag in på vägverkets hemsida, som så många andra gånger. Och vet ni vad jag ser? Att det finns 5 lediga tider i Sundsvall dagen före jag har min uppkörning i Ö-sund. Jag kände ju på en gång att jag hellre ville köra upp i sundsvall så jag gick tillbaka och försökte avboka tiden i Ö-sund. Man måste göra det för att kunna boka en ny tid. Tror ni det funkade? NEJ DÅ!!! Av någon idiotisk anledning kan jag inte avboka mitt prov och jag kan inte förstå varför. Det står klart och tydligt att man kan avboka prov upp till 24 timmar innan provdatumet och det är helt klart mer än 24 timmar innan provet, så varför fungerar det inte. Det står inte varför heller, utan bara att jag inte kan avboka/omboka provet. De enda anledningarna jag kan komma fram till är att det ena delen är något fel på sidan eller nått, eller att det finns någon gräns för hur många gånger man kan omboka ett prov. Men om det är så borde det väl stå någonstans, eller? Så det enda jag kan göra nu är att fortsätta pröva och hoppas på att det fungerar och gör det inte det måste jag ringa på måndag och be dom boka om provet då. Men innan måndag har ju dom där tiderna med största chans försvunnit!!!! Fan vad irriterad jag blir! Så jävla less nu!

Efter det har jag inte gjort mycket alls, gosat lite med Aleria och ätit middag typ. Inte på nå bra humör idag kan jag säga...
Tog den här bilden på Aleria förut

image23

Visst är hon söt? Varje gång jag klappar henne lägger hon sig på rygg så jag kan klappa hon på magen. Väldigt normalt=)

Ne nu orkar jag inte skriva nå mer, ska gå in på VV för hundrade gången och se om det fungerar nu vilket det inte kommer göra.

Ha de bra//Linda

Mobil

Hej hej!

Det blev tacos idag=) var riktigt gott, åt det med köttfärs den här gången. Tog även tag i disken redan ikväll, oftast brukar jag skjuta på den till dagen efter. Så nu känner jag mig glad att jag slipper diska imorron. Ewout har även sagt att han ska städa imorron så då slipper jag tänka på det också. Han är nere och fixar bilen nu, undrar hur det går för honom. Hoppas allting passar och så nurå så vi har en bil igen=) Har pratat med han om cykeln och vi ska åka in imorron och köpa den, längtar. Då kan jag sticka ut och cykla lite medan han städar. Kan man sätta Aleria i korgen? Folk lägger ju sina hundar i cykelkorgen, då borde väl jag kunna lägga min katt i den. Fast å andra sidan kanske hon inte skulle tycka om det. Jag kan ju testa och se.

Ewout mamma frågade honom idag vad jag ville ha när jag fyller år. Jag vill inte att dom ska köpa något åt mig, dom har redan gjort mer än tillräckligt. Dom är hur snälla som helst!

Ja mer än att köpa cykel i helgen ska jag nog inte göra. Hoppas på att det blir finväder så man kan ligga ute och sola lite, den lilla solbrännan jag hade har börjat försvinna nu. Vi får väla se. Ska även ta och läsa lite mer tror jag. Är snart klar med sjunde boken för sommaren och var även på biblioteket idag och lånade en till. Den jag läser nu heter "Den sista hemligheten", kommer inte ihåg författarnas namn=/ ) och handlar om två studenter på princeton som forskar i en bok som döljer fler hemligheter än vad dom först trodde. Sen blir det självklart lite mord och andra intriger också=) Faktiskt en bra bok, började läsa den för ett år sen men då blev jag inte värst imponerad. Men jag har väl ändrat mig nu antar jag. Min smak ändrar sig väldigt mycket, när det gäller allt faktiskt.

Jag kan ärligt säga att jag är hur nervös som helst inför körkortet. Vill verkligen inte kugga igen=( Vilket jag säkert kommer göra... Det här är inte roligt alltså. Nu har jag hållt på med det här körkortet i några månader bara för att det ska visa sig att det är hur svårt som helst att faktiskt få det. Besvikelsen är enorm just nu. Klarar ja det inte den här gången kommer jag bli skit deprimerad...

Idag fick jag en ny mobil!=) Ewout har skaffat ett abonnemang genom Telia så han ska slippa betala när han ringer till mig, och genom det kunde har även ta en telefon. Eftersom min telefon inte direkt har fungerat bra den senaste tiden så var han snäll nog och tog en mobil till mig=) Han är så underbar!!!! Jag älskar verkligen min nya mobil, har suttit och lyssnat på radio i den hela kvällen. Kameran i den är dessutom väldigt bra=) Jag lägger ut några bilder på den, tyvärr är kvaliten inte perfekt...

image21

image22

Visst är den fin? Man fick även med ett mobil smycke, som ni ser på bilden, headset med två hörlurar så man kan lyssna på musik och en liten ficka att lägga den i så den inte förstörs=)

Nu ska jag ta och kolla om älsklingen är klar med bilen än så vi hinner vara med varandra ett tag innan det är dags för sängen. Jag trodde jag var påväg att bli förkyld imorse men jag tror jag klarade mig. Det kanske bara var allergier mot Aleria, vem vet. Kollade precis på klockan, trodde hon va typ 22,30 men det var den ju inte...

Sov gott//Linda






Bilen

Hej!

Ja igår var man upp och hämtade nycklarna till lägenheten, så nu är det fixat. Fick även se den för första gången och rummen var tyvärr så små som jag trodde men det löser sig väl. Det blir nog bra tillslut, den är ju iaf större  än den här lägenheten så det är ju bra. Ska upp nått till veckan och då tänkte jag ta med mig lite saker, typ böcker och annat som vi inte behöver just nu. Då kan jag även ta och kolla runt lite bättre, det var ju inte riktigt utstädat igår plus att han hade massa folk där för att hjälpa han flytta ut. Så det kändes inte som att jag hade nån lust att stanna allt för länge. Det känns iaf skönt att vi har nycklarna nu så det är bara att börja renovera så snart vi kan. Måste ju ta och bestämma oss för vilka färger vi vill ha.

Ja idag fick Ewout äntligen delarna till bilen. Han bestämde sig ju för att byta stötdämpare i söndags, vet inte om jag har berättat det här redan. Iaf så gick det inte riktigt som han hade tänkt sig och några utav delarna hade rostat sönder totalt=/ Så han var ju tvungen att beställa nya delar. Dom sa att delarna skulle ha kommit in i onsdags men det hade dom ju självklart inte, men idag kom dom äntligen=) Så nu har vi bil i helgen så det är ju skönt=) Tycker synd om Ewout dock för han har varit tvungen att kliva upp halv 5 hela veckan för att ta bussen till jobbet. 

Sitter och försöker komma på vad jag ska skriva men jag har verkligen ingen aning. Måste ner och hämta den torra tvätten om typ 40 min. Har varit en väldigt tråkig dag, det enda jag har gjort är att tvätta. Blev dessutom väckt av världens smäll imorse. Aleria hade rivit ner en utav blommorna och lerkrukan gick sönder. Så nu måste jag iväg och köpa en kruka också=/ Men det hinner jag nog inte med idag. Jag och Ewout kanske åker in till birsta imorron och fixar en kruka samtidigt som vi kan köpa min nya cykel=) Det är verkligen en kärringcykel men jag älskar den=) Hoppas bara dom har den och att dom har den i svart. 

 image20

Visst e den snygg?=)

Dagens visdomsord:

Dörren till det förflutna låter sig inte öppnas utan att det knarrar.
// Alberto Moravia

Nu ska jag ta och dammsuga mattan, fullt med jord på den, har inte orkat gjort det än. Hoppas att det blir tacos till middag ikväll=) Man kan ju hoppas=)

Ha de bra//Linda

Lägenheten

Hej!

Tänkte jag skulle lägga ut lite fler bilder på lägenheten för er som är intresserade=)

image8
Vardagsrummet


image14
Vardagsrummet igen, med burspråk eller vad det heter=)

image9
Sovrummet


image10
Mitt nya skrivbord=)

image11

image12

image13
Dåliga bilder på badrummet, men ni fattar väl=)


image15

image16

image17
Köket, ser väl ganska ok ut? Utgång till balkong från köket.

image18
Och en sista liten bild på hallen.

Så vad tycks? Blir nog bra när vi har tapetserat visst? Imorron hämtar vi nycklarna=) Skriver imorron och berättar lite mer om vad jag tyckte om den med tanke på att jag kommer få se den första gången nu=)

Var till papperskungen förut idag iaf, men den billigaste cykeln dom hade kostade 4000kr, vilket är lite väl mycket enligt mig. Ska väl ta och titta vad dom har att erbjuda på biltema också.

Ne nu ska jag ta en dusch och sen blir det nog hopp i säng tidigt.

Sov gott//Linda


Onsdag

Hallå...

Nu har jag inte skrivit på riktigt länge, har inte haft så mycket att berätta så jag skyller väl på det. Ja vad kan jag berätta om de senaste dagarna. Midsommarafton var väldigt lugn. Vi åt middag med grillad fläskfilé, kroketter och sallad, och sedan blev det en film och jordgubbar=) Så gott med jordgubbar, ska helt klart göra en jordgubbstårta när jag fyller år=)

Helgen var även den lugn. Hände i princip ingenting och även den här veckan har varit händelse lös. Vi har börjat planera lite innför renoveringen av våran nya lägenhet=) Vi måste bestämma vilka färger vi ska ha i rummen och även om vi ska måla eller tapetsera. I sovrummet målar vi nog med en fondvägg där väggen står. Funderar även på att göra något speciellt eftersom vi inte har någon sängstomme. Men det kan jag förklara närmare sedan. Imorron åker vi upp och får nycklarna=) Han flyttar redan på fredag så vi måste åka upp imorron. Så jag ska äntligen få se lägenheten. Har ju bara sätt den på bilder hittills.

Om ni har några råd för hur vi ska renovera så säg till! Vi måste även köpa lite olika saker. Bl.a. en skrivare, fler hyllor (vill ha hyllor i köket), gardiner, en liten garderob till badrummet, och säkert mer saker. Men det får komma precis innan vi flyttar för vi har inte så mycket pengar. Däremot behöver vi inte köpa något skrivbord till mig eftersom vi fick med precis ett sånt skrivbord jag vill ha med lägenheten.

Pratade med Marlene igår och idag, var ett tag sedan vi pratade nu. Hon går på semester till veckan så vi ska passa på att träffas så mycket som möjligt innan jag flyttar. Blir nog lite tranviken och oxviken också=) Har fortfarande inte badat något iår, men det kommer nog det också. Hoppas det fortfarande är finväder när vi flyttat så man kan kolla in nån strand i Ö-sund också=)

Dagens visdomsord:

Den sten man inte orkar lyfta får man låta ligga.
// Norskt ordspråk

Har inte så mycket mer att berätta nu. Men jag ska försöka skriva lite oftare i framtiden=) Ska cykla bort till papperskungen snart och kolla på cyklar. Köper man en cykel där behöver man inte betala förns i september och eftersom jag dels behöver en cykel när vi har flyttat så jag kan ta mig till skolan, dels för att jag nu använder mammas cykel, så lät det som en bra idé. Hoppas bara jag hittar någon bra nudå, som inte kostar för mycket. Och att ingen har tagit den när jag kommer tillbaka för att köpa den=)

Ha de bra//Linda

Midsommarafton

Hej hej=)

Igår var min turdag har jag kommit fram till, och jag ljuger inte=) Det hela började med att jag hade fått mail ifrån CSN. Jag sökte ju studiemedel i onsdags och igår hade dom redan fattat ett beslut. Så jag gick in på sidan och såg att de hade bestämt sig för att ge mig csn bidrag men dock inte för heltidsstudier vilket jag tyckte lät väldigt konstigt. Jag ska ju plugga på heltid ju. Men då visar det sig att jag hade skrivit in att jag skulle plugga 20 poäng nästa termin. 20 poäng var heltid fram till för bara nån vecka sedan. Nu är det 30 högskolepoäng som är heltid. Jag ringde iaf till CSN och sa som det var, att jag helt enkelt hade glömt bort det, och hon jag prata med var snäll och ändrade på det. Så nu vet jag att jag kommer ha pengar till hösten och den första utbetalningen är dessutom i augusti vilket betyder att jag inte behöver jobba nått i augusti

Gud vad irriternade. Hade precis skrivit en massa och så råkade jag trycka på någonting på tangentbordet, ingen aning om vad, och allt bara försvann. Så nu måste jag skriva om det=/

Efter det bestämde jag mig för att ringa runt till några körskolor i Östersund för att de om någon hade några körlektioner ledig. Jag hade dock inte så höga förhoppningar, dels därför att jag inte trodde att någon skulle ha några lediga tider. Kollar man på checker har dom inga lediga tider förns i augusti nång gång. Dels för att jag var rädd för att man kanske skulle vara tvungen att skriva in sig på körskolan och betala för det. Men jag ringde ändå och redan på andra försöket, första svarade inte, fick jag ett positivt svar. Mannen jag pratade med kunde erbjuda mig två lektioner en dag några dagar innan min uppkörning=) Han förstod precis varför jag ville köra lite i Östersund och jag behövde dessutom inte betala för mer än lektionerna=) Tror ni jag blev lite glad eller?=) Jag ringde till Sofia efter det för att höra om hon var ledig den dan vilket hon var. Så hon är så himla snäll och ställer upp och kör mig till Ö-sund för dom lektionerna. Du är bäst gumman! Så glad att jag har dig som vän!

Ja min dag var ju redan perfekt eftersom jag nu känner att jag faktiskt kanske kommer klara en uppkörning i Ö-sund. Och jag behöver dessutom inte oroa mig för om jag kommer få studiemedel. Men då gick jag ut och kollade om vi hade fått någon post, och ser det där stora vita kuvertet som jag har väntat på hur länge som helst nu. Min svenska lärare hade äntligen skickat tillbaka min sista uppgift och till min stora glädje slapp jag skriva om den. Han hade dock inte skrivit något betyg på den, vilket han inte gjort på nått, så jag hade ingen aning om vilket betyg han gett mig. Men jag gissade ju på ett G iaf. Ett par timmar efter det gick jag in på studera.nu för att kolla om betyget i den andra delkursen hade blivit registrerat än. Och som jag visste redan hade hon registrerat ett G men vad jag däremot inte visste var att den andra läraren också hade registrerat sitt betyg. Och jag fick ett VG=) Men jag hade ju faktiskt läst 10 poäng svenska vilket betyder att man även får ett kombinerat betyg av de tvp delkurserna. Och detta kunde ju gå i vilket håll som helst eftersom jag hade ett G och ett VG men till min stora glädje hade jag fått ett VG för hela kursen=) Snacka om överlycklig jag blev när jag såg det! Nu har jag fått högsta betyget, dom ger inte ut MVG på högskolan, på båda kurserna jag läst den här terminen vilket känns helt underbart!!!

Men min tur slutade inte där, tro det eller ej. Vid ungefär tre tiden igår ringde telefonen och det var ett nummer som jag tyckte jag kände igen. Jag svarade och det var mannen som säljer lägenheten vi lagt ett bud på, ni vet den jag la ut bilder på för någon dag sedan. Han ringde bara för att berätta att de andra som hade varit intresserad av lägenheten inte hade hört av sig och att han därför hade beslutat att lägenheten var våran!!!! Kan ni fatta det? Vi har fått en lägenhet!!!! Det är ju helt otroligt. Visst den ser inte ut som jag hade hoppats men med lite nya tapeter kommer den nog se mycket bättre ut. Och inflyttning är redan den första juli men vi har bestämt oss för att använda juli för att renovera upp lägenheten och sedan flytta in 1 augusti=) Gud jag kan knappt förstå det, all denna oro och nu har vi helt plötsligt en lägenhet=) Känns så himla skönt att veta att allt ordnat sig tillslut. Nu fattas det bara att tömma den här lägenheten. Jag ska nog börja snart och tömma sånt vi inte behöver längre=) Vi har en lägenhet!!! Vi ska flytta!!!=)

Ja ni måste ju hålla med mig om att gårdagen helt enkelt var en turdag för mig=)

Idag är det midsommarafton och jag har ingen aning om vad vi ska göra. Hade tänkt först att jag och Ewout kunde åka ut till Tynderö till en strand vi vet om där men han råkade lämna lamporna på bilen på i förrgår så nu har vi inget batter i bilen=/ Om inte annat är det inte direkt fin väder så det känns inte direkt lockande att sitta utomhus ändå. Det blir väl bara så att vi tar och köper oss nått gott att grilla på elgrillen här hemma och sitter och myser i soffan ikväll framför en film eller nått. Hade ju varit kul att festa men men. Måste bara komma ihåg att gå på affären innan dom stänger kl4, vill ju inte att det ska sluta med att vi inte får nått roligt ikväll. Undrar om jordgubbstanten är där idag. Lär ju vara för sent nu ändåså, alla vill väl ha jordgubbar ikväll.

Dagens visdomsord:

Jag har gjort mycket dumt, och det tänker jag fortsätta med. Det är det som är kryddan i tillvaron.
// Brigitte Bardot

Nu ska jag snart gå ner till tvättstugan för att hämta den rena tvätten och sen måste jag nog ta en dusch innan jag går till affären. Hoppas dom har fläskfilé kvar, tror jag vill äta det ikväll. Hoppas alla får en trevlig midsommar!!

Ha de bäst//Linda

Ojojoj...

Hej hej!

Ja ni, vad ska jag säga... Ja kan ju berätta lite om vad som händer med min planering för uppkörning. Tänker dock inte berätta om några tider, eller datum.

Ja som jag berättade förut så hörde checkers aldrig av sig i fredags, till min stora frustration. I måndags ringde jag då självklart dit för att höra om dom hade varit smart att boka in en uppkörning åt mig. Fick då höra att den tidigaste tiden dom kunde erbjuda mig var i augusti. Anledningen var att dom helt enkelt inte hade några körlärare lediga förrän då. Tror ni jag blev lite less eller? Så då ger hon mig förslaget att själv boka in en uppkörning genom vägverket eftersom hon hade sett att det fanns tider tidigare. Så jag tog då och ringde till vv bara för att höra att den tiden dom hade att erbjuda inte var mycket bättre. Dock lite bättre med tanke på att den var i Juli. Det kändes ju faktiskt inte så trevligt att måsta ha en uppkörning mitt i all flytt stress. Kommer vara nog nervös som det är med tanke på att det är första gången jag flyttar härifrån.

Så jag tackade ja till den tiden för uppkörning och ringde även till checkers för att få två körlektioner inbokade. Dessa körlektioner var självklart inte ens i närheten av min uppkörning, med det var de enda dom kunde erbjuda. Som ni kanske redan har förstått var jag inte alls nöjd med den tiden. Så jag kom att tänka på att man kanske kunde boka uppkörning via internet. Vilket man som tur var kunde och även fast jag hade en tid inbokad kunde jag ändå kolla andra tider. Jag upptäckte även att man det finns en så kallad sista-minuten bokning som innebär att man kan ringa till en telefon kl 8.15 varje morgon för att se om det finns några lediga tider den dagen. Så igår, och även idag, har jag gått in på vv hemsida under ett x antal tillfällen i förhoppning att det skulle finnas en tid ledig. Jag ringde även till den där mobiltelefonen i morse för att se om det fanns några tider i dag, till min stora besvikelse. Att behöva sitta och ringa jag vet inte hur många gånger och hoppas på att dom kanske har slagit på telefonen för varje gång man ringer var väldigt nervöst.

Så jag hade alltså ingen tur, förns för ungefär en halvtimme sedan. Jag gick som vanligt in på sidan och upptäckte helt plötsligt en tid som var mycket bättre än den tiden jag hade inbokat. Enda problemet: uppkörningen är i Östersund. Jag försökte desperat komma fram till vad jag skulle göra. Å ena sidan så är det inte smart att ha en uppkörning i en stad man aldrig kört i förut. Men å andra sidan så ska man ju kunna köra varsomhelst med utblidningen man fått. Reglerna gäller ju trots allt överallt. Jag menar, tar man det bara lungt och inte gör något förhastat borde man klara det. Under körlektionen i förra veckan så körde jag ju faktiskt på ett par vägar jag aldrig varit förut. Men sen kom vi ju till problemet att Ewout jobbar vilket gör det ganska svårt för mig att kunna ta mig upp till Östersund. Jag var ju därför tvungen att ringa till mamma för att höra vad hon tyckte. Hon var inte helt för idén men gick efter ett tag med på att köra upp mig dit på dagen för min uppkörning. Ewout gick dessutom med på att åka upp några dagar innan så vi kan köra runt och se hur det ser ut däruppe. Kanske det skulle hjälpa mig iaf lite grann. Vad jag även tänkte på som anledning till varför jag skulle kunna ta den uppkörningen är att jag ska ju faktiskt flytta dit. Och om jag inte klarar en uppkörning här i Sundsvall kan jag ju måste göra den i Östersund ändå. Så då kan det ju vara bra om jag har gjort den en gång. Kom även att tänka på att jag skulle ju kunna ringa runt till körskolor där och se om dom har några lediga tider för körlektioner som jag kan få, det som oroar mig är väl att man inte får boka in bara en körlektion utan måste skriva in mig på körskolan och betala pengar för det.

Ja ni kanske har förstått redan vad jag kom fram till... Jag bokade in uppkörningen i Östersund. Sofia har redan gått med på att köra upp mig till Ö-sund om jag får en tid för lektion. Och... jag vet inte jag. På ett sätt känns det som att jag har en lite chans att få körkortet. Men på ett sätt känns det lite hemskt att tänka på vad alla kommer tycka om jag inte klarar det. De flesta kommer ju tycka att jag varit riktigt korkad. Jag kommer självklart fortfarande kolla vv hemsida för tider i Sundsvall och jag kommer även fortsätta ringa till sista-minuten bokningen. Men som det ser ut nu kommer jag att ha min uppkörning i Östersund... Jag måste vara helt bombad.

Min kusin lyckades ta sitt körkort i måndags på första försöket. Så jag skålar för honom, Grattis! Ewout syster tog sitt körkort idag på tredje försöket, så grattis till henne också!

Förutom detta har jag inte gjort mycket de senaste dagarna kan jag säga. Mest suttit och läst vilket nu har resulterat i att jag har läst ut den 6:e HP boken en månad innan den sjunde kommer ut. Vilket inte alls var vad jag hade planerat. Men men, så går det när man inte kan lägga ner en bok då man en gång börjat läsa. Jag har dessutom fortfarande inte hört något från den andra svenskaläraren. Så jag har fortfarande ingen aning om hur jag ligger till i den delkursen. Jag hoppas väl på att den sista uppgiften har gått bra för annars borde han väl ha skickat tillbaka den för komplettering vid det här laget. Men man vet ju aldrig. Börjar faktiskt bli ganska irriterad... Hatar att sitta och vänta på reslutat. Det är väl det enda bra med att ta prov för att få körkortet, ingen väntetid för att få reda på hur det har gått.

Vi har inte heller hört något mer om lägenheten som jag visade i senaste inlägget och som vi la ett bud på i söndags. Detta bådar ganska gott med tanke på att han sa att han skulle höra av sig om någon annan la bud på den. Som ni har förstått fick vi aldrig den lägenheten vi ville har. I söndags fick vi ett sms som sa att han hade fått ett erbjudande som han helt enkelt inte kunde tacka nej till. Inte alls roligt enligt mig för jag ville verkligen ha den lägenheten! Men men, vi har iaf lagt bud på den här så inom några dagar borde vi ju få reda på hur det har gått med den.

Dagens visdomsord:

Jag kan motstå allt utom frestelser.
// Oscar Wilde

Ja jag har nog inte så mycket mer att säga nu. Hade tänkt hinna diska lite innan dom visar upp kläderna dom gjort på project runway, det är det enda som är intressant. Och efter det tänkte jag väl hoppa in i duschen. Jobbar imorron=/

Ha de bra//Linda

P.S. Det är min namnsdag idag=)

Ännu en helg snart förbi...

Hallå!

Har inte skrivit igen på ett par dagar nu. Jag har helt enkelt inte orkat, men nu är jag redo att skriva lite igen. Ja i fredags var jag inte på jättebra humör kan jag säga. Jag ringde ju till checkers i torsdags för att fråga om dom kunde boka in en ny uppkörning åt mig, men det kunde de inte eftersom man var tvungen att vänta till dagen efter. Hon jag pratade med sa däremot att hon skulle göra det på en gång på fredagen och sedan höra av sig till mig. I fredags väntade jag på samtalet, men det kom aldrig. Så istället ringde jag dit igen vid 2 och frågade om hon kunde boka in uppkörningen åt mig. Samma tjej sa då att hon inte kunde göra det i Timrå men att hon skulle in till stan snart och då skulle hon höra av sig till mig vid 3 när hon hade bokat tiden. Jag sa även att det inte spelade någon roll vilken tid jag fick huvudsaken det var den snabbaste tiden möjlig att få. Tyvärr var jag tvungen att gå hemifrån då men jag hade mobilen med mig och kollade telefonen ofta för att se när hon ringde, hon ringde aldrig. Och när jag kom hem visade det sig att hon inte hade ringt hem heller. Tror ni jag blev lite arg och besviken eller? När jag säger till hon att jag vill ha en tid så borde hon ju fixa en tid åt mig. Eller? Tänker bara på nu att det säkert fanns en tid i fredags som jag hade kunnat få, men p.g.a. henne fick jag den inte...

Pratade även med Sofia igår om hennes andra uppkörning, och om hon kommer ihåg rätt hade hon den första uppkörningen, som hon inte klarade för en riktigt idiotisk sak, i juni och var sedan tvungen att vänta till början av augusti innan hon kunde få en ny tid. Jag vill inte vänta så länge! Helst inte eftersom vi ska flytta och jag skulle verkligen behöva ha körkortet då. Om inte annat så kanske jag kommer vara lite ringrostig om det tar för lång tid eftersom jag inte har möjlighet att köra hem och jag behöver just nu inga fler körlektioner.

Nog pratat om det. Igår hade jag en ganska tråkig början på dagen. Var tvungen att tvätta vilket inte alls är roligt kan jag säga. Men nu är alla kläder rena plus sängkläderna så det är ju skönt=) Vi hittade även en annan lägenhet på blocket som vi ringde på. Jag hade dock ingen lust alls att åka upp till Östersund. Är så jäkla less på att sitta och åka fram och tillbaka nu. Det är en utav anledningarna till att jag vill ha en lägenhet innan jag börjar skolan för jag har absolut ingen lust att sitta och pendla flera dagar i veckan. Iaf så erbjöd sig Ewout att åka upp själv så igår vid 5 tog han bilen upp till Torvalla.

Jag var under tiden han var borta med Sofia. Vi hade inte varit med varandra på ett litet tag då så det kändes som att det var dags. Vi skulle väl egentligen ha tittat på en film men istället fastnade vi framför tv:n. Vi kollade bl.a. på Batman, 4 juli och några fler filmer=) Marlene kom även förbi en snabbis vilket var trevligt eftersom jag inte sett hon på ett tag. Vi gick alla tre ut och åt och hade väldigt trevligt. Hon berättade att hon fått ett till jobb så nu ska hon jobba på 2 ställen i sommar. Tycker inte riktigt om den idén ja för enligt mig borde hon ta sommaren till att ta det lite lugnare. Men men, det är ju trots allt hennes liv.

När Ewout kom hem vid 12 hade han tagit en massa bilder på lägenheten som jag kunde kolla på:

image5
Sovrummet

image6
Vardagsrummet, lite av det iaf

image7
Köket, och mannen som säljer lägenheten. Han höll på att flyttstäda och det är därför det är lite väl stökigt.

Ja det var några bilder av lägenheten. Personligen tycker jag att rummen ser lite väl små ut men man kan ju inte få allt. Vi kommer få reda på ikväll om vi har fått den lägenheten vi bjuder på nu, vilket vi troligen inte kommer få. Så när vi vet hur det gått kommer vi väl höra av oss till säljaren för den här lägenheten och bjuda på den istället. Den är inte alls så jag ville ha min nya lägenhet, men vi kan ju faktiskt sälja den om ett år eller nått och hitta något nytt då. Det positiva då är att vi slipper i så fall den här pressen på oss.

Satt precis och kollade lite på en dokumetär om massakern på Columbine. Herregud vad människor kan göra mot varandra ibland...
Ja jag vet inte vad jag ska säga mer. Vi väntar alltså på att få höra från första lägenheten ikväll. Och mycket mer ska vi väl inte göra. Mamma kommer förbi ikväll så vi ska käka lite tacos. Det blir nog riktigt gott det, hoppas jag iaf=)

Dagens visdomsord:

En ogrundad misstanke är märkligt nog nästan alltid ett självporträtt.
// Tollak B. Sirnes

Jag skriver väl något ikväll om vi hört något om lägenheten.

Ha de bra//Linda

Hemska dag...

Hej hej...

Ja som ni kanske sett har mina rubriker den senaste tiden räknat ner inför något. Vissa av er förstår säkert vad jag räknade ner till, men jag ville ändå inte berätta ifall den inte skulle gå bra. Ja, det gick inte bra! Hade inte tänkt skriva om det här men efter att den första chocken, ilskan, och deprissionen lagt sig kom jag fram till att det faktiskt inte är nått att skämmas för. Så därför tänker jag ändå berätta om min inte allt för trevliga dag.

Ja idag hade jag min uppkörning. Jag började med att ha en körlektion innan då jag redan var nervös men när det var dags för själv uppkörningen blev det hela ännu värre. Jag skakade och kunde knappt andas normalt. Mitt hjärta höll på att hoppa ur min bröstkorg. Efter att jag hade kört i sisådär 3-4 min kom vi upp på vägen som går nedanför filmstaden. På vägen som går jämsides med filmstaden ser jag att en bil är påväg och jag får på en gång panik eftersom jag inte kan komma på om jag var på en huvudled eller inte. Jag kollade desperat efter en skylt och försökte tänka på vad jag kunde om vägen men min hjärna gick på högvarv, eftersom jag var så stressad och nervös. När jag tillslut kom fram till att jag inte låg på en huvudled sa hon som höll i uppkörningen att jag måste släppa fram bilen. Det måste ha hänt under samma sekund eller nått. När vi är klar med uppkörningen fick jag självklart höra att jag inte hade klarat det på grund utav det. Men jag hade däremot klarat resten av tiden jättebra och det fanns inget hon kunde kommentera. T.o.m. hon förstod att jag var nervös och att jag därför inte agerade rätt eftersom jag gjorde det på andra vägar där det var högerregeln.

Så jag klarade det alltså inte... På ett sätt förstår jag henne men samtidigt blev jag väldigt less. Jag menar om jag nu hade visat senare att jag kunde det, och hon dessutom förstod att jag gjorde misstaget därför att jag var nervös... Kunde hon inte ha godkänt mig då?? Gud vad less jag är nu! Ville verkligen ha körkortet. Och nu kommer det väl ta hur lång tid som helst innan jag får en ny tid eftersom alla stockholmare m.m. är här för att ta körkortet. Tycker verkligen att de som bor i sundsvall borde ha förtur.. Men men, jag får reda på imorron om jag har klarat det eller inte, men den här gången tänker jag inte berätta det för någon! Nervöst nog utan att veta att en massa människor sitter och tänker på mig...

Nu måste jag bara släppa det här och tänka på nästa uppkörning istället, jag får ta det här som en något dyrare körlektion helt enkelt. Det positiva är ju att jag nu vet ungefär hur det är. Och att det faktiskt inte är så farligt som jag trodde. Förhoppningsvis kommer jag tack vare det inte vara så nervös nästa gång.

Dagens visdomsord:

Det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.
// Konfucius

Kan säga att jag inte har gjort mycket mer än det idag. Var och käkade lunch med mamma på Texas när hon kom och hämta mig efter uppkörningen och efter det har jag bara varit hemma. Suttit och läst HP. Tog även och plugga undan lite och diskade så nu är det rent här igen. Ja jag vet, vi stökar ner otroligt snabbt. Har nog mycket att göra med att vi har en lite liten lägenhet.

Ha de bra//Linda

P.S. Vi har fortfarande inte hört nått mer om lägenheten, lär väl få reda på ikväll antar jag... Håll tummarna är ni snäll=)

12h och 30 min kvar...

Fick ännu ett sms från han som säljer lägenheten. Den positiva nyheten är att en av budgivarna har lagt sig men den dåliga nyheten är att den andra har bjudit högre. Dock är priset fortfarande under det vi kan ge så förhoppningsvis har vi fortfarande en chans. Känns inte som det dock, känner mig inte alls hoppfull längre. Eller jo lite kanske, svårt att stänga helt av eftersom jag vill ha lägenheten.

Var på en promenad förut med moster, vi var väl ute en timme ungefär och det var ju skönt. Mycket trevligare att gå på våra promenader nu när det blivit lite varmare ute. När jag kom hem gjorde jag upp en stor skål med vattenmelon och jordgubbar och satt och mumsade medan jag såg på project runway. Var hur gott som helst, älskar både jordgubbar och melon.

Imorron kanske jag ska äta lunch med mamma men vi får se hur det blir. Kanske inte har lust...

Ne nu ska jag ta en dusch och sen ta och läsa lite.

God Natt//Linda

17 h och 35 min kvar...

Hej!

Idag har jag haft körlektion och det gick väl hyffsat bra. Sen var jag och Aleria även till veterinären och nu var det äntligen öppet. Så nu ligger det ett recept på apoteket på p-piller och väntar. Stackars lilla kissen som måste ta p-piller.

Har även fått det städat idag och fixat dörren till ett av köksskåpen som varit lite lös nu ett tag. Var på affären förut och köpte jordgubbar. Dom har äntligen sänkt priset så istället för 33 kr kostade dom 20kr, så jag tycket att jag kunde unna mig det. Så ikväll ska jag sitta i soffan med en bok och mumsa på jordgubbar.

Vi har fortfarande inte hört nått mer på lägenhete. Jag hoppas han hör av sig snabbt för jag vill veta! Skickade in min platsansökan igår kväll och idag hade hon svarat. Den såg bättre ut nu så hon skulle registrera ett G på delkursen. Den känns ju bra så nu är det bara att vänta på resultat från den andra läraren.

Dagens visdomsord:

Först när havet är upprört kastar det upp en mussla med pärlor på stranden.
// ´Abdu´l-Baha

Har ingen aning om vad det betyder... Nu ska jag gå och fixa lite middag för Ewout är påväg hem från jobbet. Sen blir det en promenad med moster.

Ha de bra//Linda

Varför?...

Fick ett sms för ungefär 2 timmar sedan från han som säljer lägenheten vi har bjudit på och det visar sig att det finns yttligare 2 budgivare. Vi la in ett högre bud men med våran tur lär dom ju bjuda högre än vi kan gå... Gud vad irriterande, trodde verkligen att vi skulle få den. Ville verkligen det. Visst det är inte över än men mitt hopp har försvunnit.

Nu fattas det bara att allt ska gå fel om två dagar också... Då kommer jag helt klart börja gråta och låsa in mig i en vecka eller nått.

God Natt

Två dagar kvar...

Hej!

Ja ni, idag har det inte hänt mycket kan jag säga. Skrev iaf om min platsansökan som jag fick U på till svenskan. Har fått respons på den av en kurskamrat och tänkte även be mamma kolla igenom den innan jag skickar in den. Har ingen lust att skriva om den igen kan jag säga. Förutom det har jag inte gjort mycket. Tog en dusch och sen gick jag på affären. Har även diskat och nu sitter jag och väntar på att Ewout ska komma hem så vi kan äta middag. Ska ta en promenad med moster senare idag och sen ska jag nog bara sitta och läsa. Gud vad intressant va?

Vi har fortfarande inte hört något om lägenheten så det kan ju vara positivt. Han sa ju att han skulle höra av sig om dom fick några andra bud. Men samtidigt kanske de andra som såg lägenheten tänker på saken och kommer lägga ett bud om några dagar. Jag vet inte alls jag, är nervös kan jag säga. Skulle va så skönt om vi fick den!

Aleria slog precis en kullerbytta i soffan. Hon ställde sig med huvudet mellan benen och sen rullade hon över på ryggen. Väldigt normalt beteende för en katt, haha. Irriterande att det inte är så varmt ute. Hade tänkt ligga ute och sola idag men det gick ju inte så bra. Ska visst vara likadant imorron... Mina händer luktar lök. Stod och hackad typ 12 lökar igår och mina händer luktar fortfarande äckligt. Och då har jag ändå tvättat dom typ hundra gånger plus duschat. Mycket konstigt måste jag säga...

Dagens visdomsord:

Inget är farligt för människan, förutom fienden inom henne själv.
// Camilla Collett

Ne nu ska jag gå och ta en treo, och försöka få bort huvudvärken som precis smög upp på mig. Skriver väl nått imorron kanske om jag har nått intressant att säga.

Ha de bra//Linda

Helgen

Hej!

Då börjar denna helg närma sig sitt slut då. Har inte skrivit på ett par dagar nu, hoppas ni inte har saknat mig allt för mycket=P

Lördag förmiddag gjorde jag inte mycket, tänkte gå ut solen ett tag men jag orkade inte. Av någon anledning fick jag dåligt samvete för det, vilket är korkat, det är ju bara början av sommarn. Tror det har att göra med att alla, helst mamma, alltid klagar på att jag är så blek. Men jag borde inte bry mig om det, det är ju faktiskt smartare att inte vara i solen om man tänker på hur farligt det är. Sedan åkte jag iaf och jobbade vilket var tråkigt men ändå gick hyffsat bra. När jag kom hem hade jag tänkt ta det lungt ett tag men jag bestämde mig för att städa istället. Hade egentligen ingen lust och det var faktiskt inte så pass stökigt att det behövdes, men kände ändå att jag ville få lite ordning. Så jag packade in den rena tvätten Ewout hade tvättat tidigare under dagen, diskade och dammsög. Orkade inte moppa igår heller men men. Så viktigt är det inte för mig. Huvudsaken jag får bort lite damm, katthår och kattsand från golvet är jag nöjd.

På kvällen hade vi planerat att åka in på cruisingen men jag orkade inte. Kände mig alldels för trött. Mamma och moster åkte in iaf och ringde till mig efter ett tag och undrarde av vem jag hade hört av att det var cruising eftersom det inte var någon. Lät lite konstigt tyckte jag, och dom stannade ända till 11 utan att se nått. Idag läste jag en kompis blogg och fick reda på att cruisingen hade blivit flyttad. Det var ju synd för mamma och moster, men men så kan det gå...

Idag åkte vi iaf upp till Torvalla och kollade på lägenheten jag ringde på tidigare i veckan. Första intrycket jag fick var att den kändes något liten trotts att det var 65kvm, helst då köket och sovrummet. Sedan såg ju tapeterna riktigt hemska ut, dom var inte bara mörka utan också väldigt gamla och fula. Så det behövdes ju helt klart omtapetseras i allla rum. Men efter vi hade varit där ett tag började jag se lägenheten framför mig med ljusare tapeter och med persienner uppdragna och då kändes den helt ok. Dom höl dessutom på att packa ihop allting i lägenheten så det var ju saker övetallt vilket även det fick det att kännas mindre. Badrummet däremot var stort och fint, nyrenoverat dessutom med kakel så det tyckte vi ju helt klart om. Sedan fanns det, förutom två garderober i sovrummet, en stor klädkammare. Detta är något vi behöver för vi har alldeles för mycket kläder. Det stod även en tredje garderob i sovrummet som egentligen hörde hemma i hallen så flyttar man ut den blir det ännu mer plats. Och det bästa av allt: Uteplatsen! Förutom att det fanns en ganska stor altan, eller vad man ska kalla det för, tillhörde det en liten trädgård till lägenheten. Eller liten och lite, jämför man med andra lägenheter var den riktigt stor. Såg så himla mysigt ut och jag kunde helt klart se mig själv där på sommrarna liggandes i solen eller påta i den lilla rabatten med blommor och kanske nån jordgubbsplanta=) Ja vi la ett buf på den=) Problemet är bara att yttligare 6 personer har ringt på den vilket betyder att chanserna att vi får den är små... Det känns inte alls roligt för ju mer jag tänker på det dessto mer vill jag ha den. Visst det krävs lite jobb, men när det är klart kommer det nog vara helt underbart där. Vi lär väl få reda på hur det har gått med budgivningen innan slutet av nästa vecka. De som säljer den verkade vilja bli av med lägenheten ganska snabbt. Håll tummarna för oss nu!!!

Förutom det kan jag inte säga att jag gjort mycket idag. Har suttit och läst på den 4 HP-boken och käkat lite melon, gott gott=) Imorgon jobbar jag mellan 10-19 och det känns inte alls nå lockande. Som tur är är jag ledig tre dagar efter det=) Vilket är tur med tanke på att jag har lite saker att göra. Bl.a. måste jag plugga eftersom uppgiften som jag inte klarade måste in igen. Ska skicka ett mail till läraren ikväll så jag är säker på att få svar innan tisdag då jag planerar att plugga. Har ingen aning om hur jag ska formulera mig dock. Hon antar nog att jag förstår vad som är fel med den vilket kan få henne sur om jag skickar ett korkat mail. Får väl tänka på det ett tag så kanske jag kommer på något smart att skriva.

Fick precis reda på att Ewout syrra inte klarade sin andra uppkörning. Tycker så synd om henne!!! Plus att jag blir orolig för mig själv. Jag kommer inte klara det alltså... Gud vad nervigt det här är! Vill inte... Alla säger att det kommer gå bra, men dom vet ju inte hur jag kör, det är ju ingen förutom min körlärare som faktiskt sätt mig köra den senaste tiden. Vet ni vad jag fick reda på? Att min körlärare eller någon annan på checker var påväg att avboka min lektion före uppkörningen för att istället ge den till min kusin. Som tur va såg han att det var min lektion och sa åt henne att inte avboka mig. Vad är det för sätt!? Så kan man väl förfan inte göra??? Helt otroligt, aja...

Dagens Visdomsord:

Så snart du litar på dig själv kommer du att veta hur du bör leva.
// Goethe

Nej nu ska jag ta och läsa ett tag till och sen blir det sängen. Måste upp imorron ganska tidigt, helst eftersom jag tänkte cykla, så jag har ingen lust att vara trött. Men känner jag mig själv rätt kommer jag nog vara det ändå...

Sov så gott//Linda


Lång dag...

Hallå!

Ja idag klev man upp halv 6 efter att ha fått 3 timmars sömn ungefär, kändes inte alls roligt kan jag säga. Har varit så trött hela dan. Som tur va fick jag sluta en halvtimme tidigare så det var skönt=) När jag kom hem kollade jag posten och jag hade fått brev från min lärare till textanalys kursen. Snacka om orolig jag blev, har inte fått någonting av henne och nu kom alla 4 uppgifter tillbaka i samma brev. Det gick iaf hyffsat. På min stilfigurtext hade hon satt ett bra, men inte skrivit något betyg vilket känns lite irriterande. Till min textanalys hade jag fått ett G och det är ju bra eftersom jag var orolig för att inte klara den. Självklart kändes det dock lite surt eftersom jag gärna hade velat ha ett VG. På min elevtextanalys lyckades jag iaf få ett VG så det är ju bra, räcker dock inte till ett VG i betyg för hela kursen. På min platsansökan fick jag ett underkänt! Gud vad less jag blev! Det var den enda uppgiften jag var säker på att klara och så får jag ett U.... Hon har dessutom inte skrivit vad som är fel så jag har ingen aning om hur jag ska förbättra den, måste ju bearbeta och skicka in den igen. Ska skicka ett mail till henne och fråga... Känns konstigt att inte klara en uppgift, var länge sen jag inte blev godkänd på nått nu, iaf på nått jag faktiskt försökt göra bra. Tror det bara hänt en gång förut...

När jag kom hem försökte jag att inte somna men det var riktigt svårt, som tur va lyckades jag aldrig få nå riktig sömn för telefonen insisterade på att ringa hela tiden. Mamma ringde två gånger, sen en telefonförsäljare och sen en kille som hade ringt fel. Allt inom loppet av 1½timme.

Vi åt tacos idag!! Var hur gott som helst. Mamma kom också hit och åt med oss. Jag fick en melon av mamma så imorron ska jag sätta mig i solen och käka melon ett tag innan jag ska jobba. Vi funderar på att åka in på cruisingen imorron också, men vi får väl se hur det blir. Vi var ute väldigt mycket idag och jag trodde inte att solen tog så mycket på mig. Det var ju varmt men ändå så kändes det som att jag var mycket i skuggan. Hade fel dock för när jag kom hem hade jag fått rändes på armarna efter t-shirten, så nu ser jag lite konstig ut. Tur att jag inte var likblek under t.shirten, så det ser inte helt förjävligt ut.

Dagens visdomsord:

Det finns saker som är mer värda än ditt liv. För dem skall du kämpa.
// Arnulf Overland

Tror jag ska läsa lite nu, har ingen lust att kolla på tv. Sen blir det nog i säng tidigt.

Ha de bra//Linda

Mindre än en vecka kvar...

Hej Hej!!!

Jag känner mig helt slut i kroppen men ändå är jag inte trött, irriterande. Idag var jag och Aleria ut på en promenad till veterinären. Aleria tyckte inte riktigt om att jag bar på henne men varje gång jag släppte ner on på backen satt hon bara där. Jag ville ju komma fram nångång. När vi äntligen kom fram visade det sig att veterinären hade stängt både idag och imorron. Så våran promenad var helt i onödan. Får ta och gå dit till veckan istället, Aleria behöver p-piller. När jag tänker på det kanske det var därför hon inte ville gå=)

Tog en paus och åt några pannkakor som Ewout hade tagit med sig från jobbet. Har inte ätit sen halv 4 nångång så jag började bli småhungrig. Dom smakade precis som skolpannkakor=) Jag älskar skolpannkakor!!! Pannkakor och köttfärssås var dom bästa luncerna på skolan enligt mig=)

Efter jag kom hem från veterinären så bestämde jag mig för att gå ut i solen ett tag. Jag satte mig i min vanliga stol och läste i ungefär en timme, så nu har jag ännu mer färg. Men inte allt för mycket får jag säga. Förstår inte varför det ska ta sån tid för mig att få lite färg...

Jag hittade en lägenhet på blocket idag=) Den verkar faktiskt lovande jag ringde till mannen som sålde den och nu ska vi dit på Söndag och kolla på den=) Håll tummarna nu att den ser bra ut! Orkar inte hålla på att oroa mig nå mer nu.


Det här var den enda bilden han hade lagt ut, så det var ju synd. Men uteplatsen ser ju iaf fin ut=)

Jobbade även idag och jag bestämde mig för att cykla dit. Var lite jobbigt, har ju inte cyklat på ett tag, men det gick bra. Kändes faktiskt skönt, så det ska jag helt klart fortsätta med. Nu borde jag egentligen gå och lägga mig men jag känner mig inte alls trött. Jag börjar jobba imorron halv 7, och bussen går halv 6, så det blir upp tidigt. Ser inte fram emot det alls kan jag säga. Men vad ska man göra? Man måste ju överleva. Jobbar ändå till 4 så jag lär ju vara helt död innan dagen är över=(

Dagens visdomsord:

En del människor ger sina bekymmer simundervisning istället för att dränka dem.
//Mark Twain

Ne nu ska jag torka håret och sen blir det hopp i säng...

God Natt//Linda

Nationaldagen

Hallå!

Idag är det Sveriges nationaldag, ifall nån har missat det. Fast jag kan inte säga att jag firade det så mycket. Jag började dagen med att städa lite, men jag skippade att moppa, hade ingen lust och ingen tid. Sen kom Helena förbi med hennes två döttrar. Ebba blev väldigt intresserad av Aleria men Aleria var inte lika glad att se henne. Det var första gången hon träffade ett barn och jag tror hon blev lite rädd. När Ebba kom in i köket förvandlades Aleria till en liten boll, hennes svans såg ut som en dammvippa, och hon stod bara och stirrade. Sen rymde hon snabbt in i varadgsrummet och la sig under soffan. Vi såg inte nå mer av hon efter det=) Sen gick vi på en promenad och innan vi skilldes åt somnade Ebba med huvudet på min axel, tror det var lite jobbigt för henne och gå hela vägen. Men hon ville inte åka vagn verkade det som.

Efter det tog jag och Ewout en tripp in till stan och sen till Birsta. Var tvungen att gå på ÖB och köpa kattsand, det är billigast där, och bra sand dessutom. När vi kom hem igen ringde jag till mamma och sen gick jag upp till torget och mötte henne där. Mormor är ju med i en dansgrupp för seniorer så dom uppträdde på torget, dagen till ära. Mormor såg så söt ut=) Men jag tyckte lite synd om hon när dom tappade bort stegen.

Jag träffade även min kusin när vi var ute och gick. Han vägrar fortfarande berätta när han har sin uppkörning. Jag hoppas verkligen jag klara min! Undrar hur lång väntetiden är om jag inte klarar det. Nu när alla stockholmare m.m. är här lär det ju ta hur lång tid som helst att få en ny tid. Dåligt tycker jag.

Efter det har jag inte gjort så himla mycket. Läste lite grann bara, snart klar med bok 2. Ewout fixade mammas cykel idag så imorron tänkte jag kanske ta en cykeltur. Var ett år sen jag cyklade nu, när jag var i Holland, så vi får väl se om jag ramlar och slår mig=)

Dagens visdomsord:

Med andras ögon kan man se sina egna fel.
//Kinesiskt ordspråk

Tror jag ska ta och läsa lite mer. Skriver väl nått imorron antar jag.

Ha de bäst//Linda

Gäsp

Hej hej!

Ska snart gå och lägga mig men tänkte att jag skulle skriva lite först. Måste ju hålla er alla uppdaterade om mitt liv=) Som jag skrev tidigare idag var jag ju riktigt förbannad på mäklaren, och det är jag fortfarande. Ringde flera gånger under dagen men hon svara fortfarande inte. Har god lust att skicka ett mail och fråga hon om hon överhuvudtaget är intresserad av att säjla lägenheter, och informera henne om att vi med största sannolikhet skulle ha bjudit över den som köpte lägenheten vi var intresserade av. Vad tycker ni? Ska jag göra det?

Lyckades få lite sol på mig idag. Satt ute ungefär en timme och läste och nu har jag lite mer färg på armarna. Benen däremot är lika bleka som alltid. Måste vara nått fel på mina ben alltså. Ville inte sitta ute för länge för jag bränner mig så lätt. Tänkte börja lite mjukt och bygga på en fin brun färg, då kanske jag undviker att se ut som en kräfta.

Gick med på att jobba fredag den här veckan också... Känns ju lite jobbigt, men det är ju pengar, får tänka så. Ewout skällde lite på mig dock. Han sa att nu när han har gått upp i timmar så att jag ska slippa jobba mer än två dagar i veckan så ska jag väl inte ta på mig jobb. Jobbade fyra dagar förra veckan, och nu blir det fyra dagar den här veckan också. Anledningen till att han inte vill att jag ska jobba är för att jag gick in i väggen i höstas och var tvungen att sjukskrivas i över en månad. Men det är nog ingen fara för det nu. Har ju inte en massa runt omkring mig som då, och det handlar ju faktiskt bara om två månader. Ska bli så himla skönt när jag är klar med min utbildning så jag kan arbeta med något som faktiskt intresserar mig. Något som kommer kännas riktigt givande.

Dagens visdomsord:

Om man väljer att vara en åskådare till livet får man inte förvånas över att det man ser är teater.
//Ellen Margrethe Nielsen

Nu ska jag ta och hoppa i säng snart. Måste upp ganska tidigt imorron och träffa en kompis. Hoppas även på att Ewout ska fixa mammas cykel imorron så jag kan börja använda den.

Sov gott//Linda

Ruskigt less....

Nu på morgon när jag klev upp kollade jag som vanligt mailen för att se om mäklaren hade svarat än. Det hade hon ju självklart inte. Jag gick även in på en sida där dom har alla fastighetsförmedlingar och de lägenheter de har till salu samlade. Så att jag kunde kolla om det hade kommit ut några nya...

Vet ni vad jag upptäcker? Lägenheten som vi är intresserade av, som jag har ringt till mäklaren, jag vet inte hur många gånger, för att få mer information om, som vi kanske skulle ha köpt.... Är borta!!!! Jag hittade som tur va mäklarens nummer ändå så att jag kunde ringa och fråga om den verkligen var såld. Tror ni kvinnan svarade? Nej då!!! Varför skulle hon göra det? Det är ju inte direkt som att hon vill sälja lägenheter! Fan vad less jag är nu. Om hon visste att den redan var såld kunde hon väl skickat ett mail och sagt det. Och var den inte såld borde hon ju ha hört av sig, vi kanske skulle ha bjudit högre. Det är vi ju villiga att göra. &%¤#"#¤%&##%

Ne nu vill jag inte skriva nå mer, blir bara ännu mer förbannad när jag tänker på det här...

//Linda

Måndag igen

Hallå

Ja då har man jobbat idag igen då, var faktiskt inte så hemskt som jag trodde att det skulle vara. Men kul var det då inte. När jag kom hem kollade jag min mail för jag hoppades på att mäklaren skulle ha svarat, men det har hon inte. Hon vill visst inte sälja lägenheter verkar det som. Kommer sluta med att vi inte får någon lägenhet alls. Var även in och kollade på en sida med hyresrätter. Imorse när jag kollade hade det inte kommit in några nya och nu när jag kollade var det över 20 nya lägenheter. Så vi hittade en som lät intressant och jag anmälde intresse. Det visade sig att vi hamnade på plats 10 i kön. 9 personer har alltså redan hunnit anmäla sig. Så det blir ingen lägenhet på Frösön ser det ut som.

Var även på biblioteket idag och lånade några böcker. Det är ju en bok eller bok-serie som jag fastnat rejält för: Harry Potter. Ni får tycka att jag är barnslig eller töntig om ni vill, jag bryr mig inte. Vet faktiskt inte varför jag har fastnat för dom böckerna. En blandning mellan att J.K. Rowling helt enkelt är en riktigt bra författare, som vet hur man ska skriva spännande böcker. Och att jag helt enkelt alltid tyckt att världen är väldigt tråkig. Det händer liksom aldrig något spännande eller ovanligt....
Aja, i sommar kommer iaf den sista Harry Potter boken någonsin ut=( Och innan dess har jag planerat att läsa alla böckerna igen fast på engelska, eftersom sista kommer ut på engelska först. Har läst de två sista redan på engelska men jag tyckte det var lika bra att läsa om alla. Så man kommer ihåg allt liksom=) Ja jag vet, jag är lite konstig.

Du har makt över en handling, men aldrig över dess frukter.
//Bhagavadgita

Ne nu ska jag ta en dusch tror jag, och sen måste jag nog diska också, gud vad tråkigt!!! Snälla ge mig en diskmaskin någon!! Undrar om jag ska läsa eller titta på tv ikväll. Kanske skjuter upp läsandet tills imorron så jag kan sola samtidigt.

Ha de bra//Linda

Lite smått o gott 2

Hej hej!

Jag svarade ju på en massa frågor för ett par dagar sedan och nu har Sofia gjort samma sak men hon har hittat ännu fler frågor. Så jag snodde några av henne=) Have fun reading!

 Vad är klockan: 19.07
 Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Linda         
 Smeknamn: Isak
 Vad heter dina föräldrar: Britt-Marie och Lasse
 Antal ljus på din senaste tårta: Inte för att jag hade nå ljus, men jag fyllde 21
 Husdjur: Min sötnos till katt, Aleria
 Hårfärg: Ursprungligen blond, men nu är jag röd och svart hårig
 Favoritfärg: Hmmm, blått och rött kanske
 Piercing: 10 i öronen, hade i näsan och läppen förut
 Tatuering(ar): En drake, ett kinesiskt tecken(tiger) och en fågel Fenix
 Födelseort: Sundsvall
 Bostadsort: Timrå
 Nuvarande bostad: Lägenhet
 Har du varit kär: Ja
 Har du varit i några andra värlsdelar: Nej
 Har du varit med om en bilkrasch: Nej
 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
 Kaffe eller glass: Glass!
 Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
 Salladsdressing: Rhode Island
 Färg på strumporna: Röd och vitrandiga
 Lyckotal: 13=)
 Favoritcitat ur en film: YaYa
 Bästa semestern: Grekland när jag var typ 12, enda riktiga solsemestern jag haft
 Favoritmat: Tacos!!!
 Bästa veckodagen: Lördag
 Senaste låt du har lyssnat på: Ingen aning
 Tandkräm: Nån av dom där vanliga tror jag väl
 Favoritrestaurang: Asia
 Favoritblommor: Rosor
 Tycker inte om: Fotvärk
 Sport att titta på: Ishockey
 Snabbmatrestaurang: Subway
 Senaste sjukhusvistelse: Bara varit på sjukhuset en gång. Det var när jag var 13 och fick operera tanköttet
 Favoritdricka: Cola Zero
 Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Typ lila
 Hur många gånger kuggade du på körkortet: Har inte försökt än, men med min tur blir det minst en kuggning
 Var är du om 10 år: Arbetar som socionom någonstans i Sverige och är gift med Ewout och har 2 barn.
 Vem fick du senast e-mail från: En lärare
 Är du dömd för något brott: Nej
 Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: IKEA, eller Jysk kanske
 Vad gör du när du är uttråkad: Kollar på tv
 Fras/ord du använder (för) ofta: Va
 Vän som bor längst från dig: Helena, i Norsjö
 Vad retar du dig på: Att dom la ner GG=( Och en massa annat
 Det bästa du vet: Oj vad svårt?. Ingen aning faktiskt
 Läggdags: Oftast inte före 12. trots att jag försöker
 Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Vet ej
 Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Många
 Vad är klockan: 19.17
 Favorit beatle: Don?t know any beatles
 Favoritlek: Leker inte så ofta, norsk fylla tycker jag dock inte om
 Skostorlek: 40
 Favoritpålägg: Hmmm, ishavsröra med sallad, paprika, gurka och skinka. På en baugette
 Om du skulle skänka bort S: WWF
 Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig
 Är du internetberoende: Ne inte så värst
 Favoritdjur: Katter och hundar. Och lejon, jättepandor, tigrar m.m.
 Gillar du snö: Ja, men inte för länge
 Favoritglass: Melon
 När köpte du något åt dig själv sist: 2 veckor sedan ungefär
 Är du långsint: Beror på
 Vilken är din bästa egenskap: Gud vilken svår fråga. Ewout tycker att det är att jag är omtänksam
 Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att komma in och avsluta socionomutbildningen
 Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Va?! Va e de för en hemsk fråga? Vem skulle kunna göra nått sånt?
 Vad gör du: Svarar på detta
 Mest intressanta stad du varit i: Har inte varit i så många. Amsterdam kanske, coffé shops=)
 Vilket djur skulle du identifiera dig med: En katt
 Vad fascinerar dig hos andra människor: Att dom kan vara så jävla trångsynta ibland
 Senaste pojkvännen/flickvännen: Min nuvarande
 Vilken/vilka sporter gillar du mest: Simning
 Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Dalai Lama
 Vilken film såg du på bio senast: Epic movie
 Senaste köpa skiva: Kommer inte ihåg
 Roligaste konserten: Iron Maiden
 Bästa känslan: Att vara lycklig
 Samlar du på något: Ja
 Isåfall vad: Böcker
 Är du feminist: Är ju för jämställdhet och så men skulle nog inte kalla mig själv för feminist
 Favoritskiva: Shrek soundtrack=)
 Bästa kompis: Sofia och Marlene
 Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Hur ska jag kunna veta det?
 Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att mina fötter gör ont
 Har du en mobiltelefon: Ja, min lilla samsung ladyphone
 Vem är du kär i just nu: Ewout
 Vad är det vackraste som finns: Finns mycket vackert
 Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Oj, överallt=) Ne men USA, Dubai, Australien, Nya Zeeland, Asien för att nämna några ställen
 Är du homo- eller bisexuell: Nej
 Vad är klockan nu när du är klar: 19.30, inte så pjåkigt va?

Sommar sommar sommar...

Hallå

Då var helgen över då... Gick väldigt snabbt förbi måste jag säga, men det har ändå varit en bra helg. Fick lite sol på mig idag också, låg väl ute i närmare två timmar och pressade=) Problemet är bara att jag inte tycker om att ligga på ryggen. De är så jobbigt när solen ligger och bränner i ögonen, plus att det blir långtråkigt efter ett tag. Ligger jag på magen kan jag iaf läsa... Kan inte förstå, har legat i solen några timmar den här helgen men ändå syns det nästan ingenting. Helst inte på mina ben, dom är fortfarande lika bleka. Aja, är ju ett tag kvar på sommaren.

Jag hade även med mig Aleria ut ett tag, men jag tog med mig fel koppel så det blev lite jobbigt för henne. Varje gång hon försökte hoppa efter en insekt tog kopplet slut och hon tvärnitade mitt i luften. Det var dessutom lite väl varmt för henne, så vi gick in efter en 20 min ungefär. Istället tog jag och Ewout en promenad bort till centrumkiosken och köpte mjukglass. Kändes riktigt som att sommaren hade kommit då.

Sofia var även här idag och vi spelade först lite kubb. Vi vann varsin gång sen beslutade vi oss för att gå in igen innan det blev för våldsamt=) Sen käkade vi lite och satt och kollade på tv medan vi snackade om dittan och dattan. Hon åkte hem för lite mindre än en timme sen, både hon och Ewout börjar jobba 7 imorron bitti så dom måste sova.

image3

image4
Segerdansen=)

Dagens visdomsord:

Det är svårt att tänka ädelt när man bara tänker på att tjäna till sitt dagliga bröd.
//Rousseau

Jag måste nog gå och lägga mig snart, jobbar imorron mellan 10-18.  Kanske skriver imorron om jag orkar.

God natt//Linda

Härlig dag

Hej hej!

Ja idag har man fått ganska mycket gjort kan jag säga. Jag började med att sortera all smutstvätt och fick det till fyra maskiner. Sen vid 11 gick jag ut och solade, var så skönt! Vid halv 12 började jag med tvättstugan men jag gick ut och solade en sväng till medan jag väntade på att de första tre maskinerna skulle bli klar. Sedan, medan jag väntade på att tvätten skulle torka så jag kunde gå ner och hämta den, så städade jag lite. Plockade undan, diskade och dammsög, blev precis klar i tid till Ewout kom hem från gymmet och då tog han över efter mig. Så han fick sköta moppning och toalettstädande. Det blev jag riktigt tacksam för eftersom jag då han ut till solen yttligare en halvtimme innan tvätten blev torr. Tog med mig lite melon och en bok och satt bara och myste=)

Sen tog jag en dusch och vandrade iväg till affären för att köpa lite middag... Vi har ju en elektrisk grill som inte blivit använd på ett år nu så vi bestämde oss för att grilla lite. Det blev fläskfilé som vi åt med kroketter, bea-sås, paprika, och röd lök. Var nog den bästa middagen jag haft på länge kan jag säga! Var hur gott som helst!

Sen efter det har jag diskat och pratat lite med Sofia. Hon ska ju komma bort imorron så vi bestämde en tid och även att vi skulle spela lite kubb. Måste ju njuta av sommaren så mycket det går när man inte jobbar. Om inte annat så vet man ju inte hur mycket fin väder det kommer vara. Kan ju bli regn resten av sommaren... Hoppas inte det dock! Vill för en gångs skull bli riktigt brun. Idag syns det väl lite att jag suttit i solen men jag ska sitta imorron också, innan Sofia kommer, och då kommer jag väl få mer färg på mig.

Nu vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Blir kanske nån film... Om vi kommer på nån vi vill se. Jag är så glad att jag fick så mycket gjort idag. Det känns alltid bättre när jag har spenderat dagen åt att göra olika saker istället för att bara sitta. Visst kan det vara skönt att sitta och lata sig ibland också, men inte alltid. Har bestämt mig för att försöka läsa så många böcker som möjligt den här sommaren. Jag tycker om att läsa men när jag börjar plugga igen kan det bli svårt att hinna med det. Om inte annat har man ju böcker till skolan som är lite viktigare än skönlitterära böcker. Har även planerat lite för vad som måste göras innan den planerade flytten. Måste gå igenom allt vi äger och se vad som skulle kunna slängas, skänkas bort eller kanske säljas. Bara onödigt att packa med oss saker vi egentligen inte behöver. Det är mamma som ska köpa lägenheten av oss så egentligen behöver vi inte städa ut den riktigt, men lite kommer jag nog städa. Är lite av en pedant ibland har jag upptäckt. Det började när jag jobbade på McD tror jag, hehe.

Dagens visdomsord:

Man ser inte livets verklighet innan man står på stupets brant.
//Per Hansson

Ne nu är jag less på att skriva och ni som läser är nog less på att läsa.

Ha de bäst!//Linda

Lite smått o gott

Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Störd
Favoritgodis: Choklad
Är det nåt du absolut inte äter: Blodpudding
Kläder just nu: Mysbyxor och linne
Musik just nu: Allt möjligt
Vad sa du senast: Are you going to bed
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 1500-talet
Sommarplaner: Jobba, sola och flytta
Fisk eller badkruka: FISK!
Längd: 1.66
Hur många kuddar sover du med: 3
Favoritväder: Varmt, utan insekter
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Pojkvännen, mat och säng
Spelar du nåt instrument: Nope
Morgon- eller nattmänniska: Helt klart nattmänniska
Sparare eller slösare: Försöker spara men slösar tyvärr.
Vem är viktigast för dig: Pojkvännen och syrran
Bästa film: Oj vad svårt, finns så många bra.
Bästa tv-serien: Gilmore Girls! Helt klart!
Tror på liv på andra planeter: Ja!
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Nej
Har du några homosexuella vänner: Ja
Tror du på mirakel: Jao, jag vet inte ja.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja, klart det är möjligt.
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Jo hyffsat.
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej! Varför skulle jag det?
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2
Bio eller promenad: Bio.
Är du kittlig: Ja, lite
Snarkar du? Nej, eller jo lite om jag är förkyld.
Stjärntecken? Lejon
Rädd för insekter? O ja! Finns inget värre
Äckligaste insekten: Spindlar
Största svaghet: Jag har svårt att stå upp för mig själv.
Det här är jag bra på: Skriva, hoppas jag=).
Bästa bok? Harry Potter.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Trolla
Vad vill du jobba som? Socionom och författare
Chips, morötter eller godis? Godis
Pizza eller hamburgare? Pizza
Skriver du dagbok? Räknas blogg?
Har du nån flickvän/pojkvän? Ja! Min Ewout
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Har redan 3 tatueringar och har haft 2 piercingar.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Försöker ha det städat, föredrar det så.
Gungar du på stolen? Nej
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Kanske.
Vilken hand håller du gaffeln i? Vänster
Hur är din drömtjej/kille? Som Ewout!
Hur många syskon har du? 1 lillasyster
Vad är du mest rädd för? Att inte lyckas med det jag vill i livet.
Är du rädd för blod? Nej.
Saltar du på maten? Inte ofta.
Gillar du att sjunga? Ja det gör jag, men jag kan ju inte säga att jag är duktig på det.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? SPIN, jadu bra fråga....
Anser du att du är stark? Ja, ganska stark är jag väl.
Brukar du sola? När jag har tid, och inte är allt för röd.
Vad gör du om du får hicka? Håller andan
Kaffe, te eller inget? Inget
Har du en besatthet? Ska vara väskor då=)

Fredag

Hallå...

Ni kan inte förstå hur trött jag var idag. Jag kunde inte somna inatt så jag fick väl två timmars sömn, som dessutom inte var så bra eftersom jag drömde en massa. Har ingen aning om vad jag drömde om men irriterande var det. Sen var jag ju självklart tvungen att jobba idag mellan 7-13 vilket ju inte var så roligt eftersom jag var dödstrött. Men det gick faktiskt bra. När jag kom hem stupade jag i sängen och sov ett tag, kunde bara inte hålla ögonen öppna nå mer.

Jag skrev iaf klart det sista till skolan igår kväll så det känns ju riktigt underbart! Blev väl hyffsat nöjd med det jag skrev... Ska bli intressant att få tillbaka allting. Har fått 3 uppgifter tillbaka av 8 inlämnade men jag har inte fått nått betyg på det jag gjort så det blir intressant att veta. Dom tre sakerna är dessutom till en och samma delkurs så jag har ingen som helst aning om hur jag ligger till i den andra delkursen.

Jag sa ju att jag skulle till biblioteket idag och kopiera betyget i matte men jag gav det till mamma istället. På det sättet kunde hon skriva på och intyga att det var en kopia på en gång. Ska väl posta det imorron. Jag ringde även till mäklaren men hon svarade som vanligt inte, så nu har jag skickat ett mail istället. Får hoppas att hon svara snabbt. Sen skulle jag ju ringa till csn också men jag orkade inte sitta och vänta i en telefonkö för att få prata med nån människa som troligen inte kunde svara ¨på mina frågor ändå. Jag ringer nått till veckan istället.

Imorron har jag tvättstuga och det känns inte alls lockande, men det måste ju göras... Det ska ju bli fint väder så jag tänkte gå ut en stund på dan och sitta på gräsmattan med Aleria. Det skulle hon nog tycka om. På söndag kommer Sofia också=) Kanske vi ska ta och äta tacos då... Var ett tag sen vi gjorde det tillsammans nu. Och på onsdag ska jag träffa en barndomskompis jag känt sen jag var typ 1 år. Ska få träffa hennes två döttrar också så det blir npg roligt=)

Dagens visdomsord:

Den som vet varför han lever kan stå ut med nästan vilka livsvillkor som helt.
//Friedrich Nietsche

Ne nu ska jag ta och kolla om det går nån bra film på tv ikväll...


Ha det bra//Linda

RSS 2.0