Klockrent


Bishop, eurovision och bio

Har haft en väldigt trevlig helg måste jag säga=) Var på Bishop Arms i fredags med några vänner. Hade en trevlig kväll med en massa snack, skratt och några öl. Var för en gångs skull en bra uppslutning också, i vanliga fall är det ingen som har tid att träffas men i fredags vart vi hela 7 stycken=) Det måste helt klart göras om. Iofs så pratas det om att gå ut nästa helg också men då blir det nog plaza = dansa. Kan bli trevligt det också men känns som att jag druckit lite för ofta den senaste tiden. Okej, jag vet, jag är som en pensionär eller nått. Men har man sett på nära håll vad alkohol kan ställa till med plus lyssnat på Arnes föreläsningar om vad endast en kvälls drickande gör med ens hjärna är man inte sådär jätte sugen på en öl efteråt=) Jag är även en av dem som inte kan gå på krogen nykter, fulla människor är väldigt jobbiga människor, och på plaza har de även en förmåga att trycka in så mycket folk (troligen för att det betyder mer pengar, vad annars?) att det efter ett tag påminner om en sardinburk...

Igår blev det en lugn hemma kväll med Ewout, vi kollade på eurovision av någon outgrundlig anledning. Förstår inte varför jag utsätter mig själv för det varje år, musiken är ungefär lika rolig att lyssna på som en katt som klämt svansen. Men det var iaf det bästa bidraget som vann, hade ex. Serbien vunnit istället hade jag nog varit tvungen att överge Europa så snabbt som möjligt.
Serbien och sedan vinnaren Tyskland


Ikväll var jag på bio med L och E och såg Sex and the city 2. Den var faktiskt bra, men en varm biosalong och obekväma stolar gjorde att jag tappade intresset ganska snabbt=/ Får kanske ta och se om den igen när den kommer ut på dvd.

Ser ut att bli jobb imorgon. Chefen ringde i fredags och undrade om jag kunde komma in och jobba redan nu till veckan. Inte heltid som det lät, men iaf tillräckligt för att täcka upp för en av de andra som är borta. Problemet är att jag inte vet hur jag jobbar än så är väl lika bra att kliva upp tidigt imorgon om telefonen ringer. Är väl inte så där super sugen på att jobba redan nu, ville ju ha lite ledigt. Men snäll som jag är (plus att det är ju ett nytt jobb så man vill ju inte tacka nej det första man gör) så kunde jag inte tacka nej. Men det går väl bra det också, allt löser sig i slutändan, eller nått...

Sova nu kanske...?

Min åsikt

Jag är en av de som anser att vi, trots att vi har det så bra, ändå har rätt att klaga. Allting är ju relativt, så även om vi inte svälter eller förlorar våra familjer i krig så har vi ändå problem som vi själva tycker är tillräckliga för att få oss att må dåligt/bli arg/ledsen o.s.v. Jag klagar också på mer eller mindre viktiga saker, eftersom de sakerna för mig (iaf just då) är viktiga och skapar problem för mig.

Däremot så ser jag ingen anledning till att skapa en stor debatt om något som trots allt är väldigt orelevant om man ser till Sverige och helst världen i stort. Jag kan klaga till mina vänner, men längre än så finns det oftast ingen anledning att gå. Detta håller däremot inte alla med om...

Som ni säkert har läst har det varit mycket prat om det så kallade köttklistret den senaste tiden. Som jag har förstått det handlar det om ett klister tillverkat av blod från ko eller gris som gör det möjligt att klistra ihop mindre bitar av kött för att de ska se större ut. Klistret är helt ofarligt att äta som jag förstått det.

Det finns självklart en massa människor som anser att detta är förjävligt och nu har EU röstat för att köttklistret inte ska tillåtas eftersom det kan vara vilseledande mot oss stackars konsumenter....

Men seriöst??!!! Det finns folk som svälter i världen, människor som varken har mat eller vatten för dagen, och ni klagar på ett jäkla klister som får några bitar filé att se ut som en fullstor filé. Skämtar ni eller? Visst, okej, allt är relativt, men nån jävla gräns måste det väl ändå finnas?????

Den där jäkla filén ska ändå hackas upp, tillagas, tuggas sönder, gå igenom hela matsmältningssystemet och sedan komma ut ur era arslen i ett mycket mindre trevligt tillstånd än vad det var innan (med eller utan köttklister) så spelar det verkligen någon roll då om köttet var flera små bitar som satt ihop eller en enda stor? Vad är skillnaden? Okej, det må vara ett sätt för industrin att tjäna pengar även på kött som är i så pass små bitar att folk inte vill köpa dem, men det är ju det samhället vi lever i. Vi lever i ett konsumtionssamhälle, vare sig ni tycker om det eller inte, och det roliga är att majoriteten av de som klagar ändå går ut och shoppar järnet efter att de skrivit sina ogillande kommentarer på AB och DN o.s.v.

Köttet blir ju iaf använt, för jag tvivlar på att folk skulle vilja köpa den där fläskfilén annars eftersom den är i alldeles för små bitar, och då blir inte en massa kött bortkastat, vilket ändå jag ser som en fördel. Om vi ändå ska ha ihjäl en massa djur för mat så kan vi väl iaf se till att använda så mycket av det djuret som möjligt.

Det är iaf min åsikt, men jag antar att det är många som inte håller med mig...

Kanske

Datormusen har gått sönder, hur irriterande är inte det på en skala? Haha, dagens i-lands problem eller?

Tror faktiskt jag mår lite bättre idag, hoppas jag iaf, så imorgon ska jag nog försöka hitta på något. Är så less på att bara sitta hemma nu. Så förkylning eller inte, imöra vägrar jag sitta hemma hela dagen! Kanske är någon som har lust att hitta på något?

Har verkligen nada att skriva, så intressant är mitt liv...

På tal om livet har jag suttit och kollat upp vad man ska hitta på när man är klar med utbildningen. Har ju hela tiden sagt att jag ska läsa till ett halvår och ta ut en magistersexamen i socialt arbete. Men jag tror fan att jag har ändrat mig.. Jag vill ju helst arbeta med missbruk och beroende problematik, men dock inte på ett socialkontor eller liknande. Visst kan jag tänka mig lite kontorsarbete, men inte 8-17 varenda jäkla dag. Stänger någon in mig på ett kontor under allt för lång tid kommer jag bli tokig.

Nä, helst skulle jag nog vilja arbeta på ett behandlingshem, alternativt inom öppenvården. Problemet är att man då behöver vara behandlingsassistent (vilket skulle betyda mindre lön) eller ha en en komplettering till socionomutbildningen inom behandling. Så därför har jag börjat kolla lite på vilka utbildningar som finns och faktiskt lyckats hitta en som låter riktigt intressant.

Det är en 1 årig utbildning på "distans" på Forsa folkhögskola. Man har träffar 4 dagar i månaden och resten av tiden studerar man själv. Vilket ju gör att man lätt kan arbeta samtidigt, en 75% anställning skulle ju vara det bästa. Folkhögskolan ligger i Huddik, vilket inte känns så lockande, men man kan ju alltid bo i Gävle=). Nu är väl inte Gävle något drömställe heller, men det handlar trots allt bara om 1 år. Utb. börjar isf i januari=)

Ja, det tåls helt klart att fundera på=) Men än är det ju ingen panik=)

Sova nu kanske?

...

Eftersom jag inte har något bättre för mig kan jag lika gärna blogga lite. Förkylningen håller fortfarande på att ta kål på mig. Jag brukar sällan må så här jäkla dåligt, så många dagar i sträck. Annars handlar det kanske om 1-2 dagar då jag är "liggandes" men nu är det fjärde dagen. Jag pendlar dessutom fram och tillbaka mellan feber och feberfri. När jag har de feberfria perioderna känns det som att jag är på bättringsvägen, då börjar jag nästan tro att jag kommer bli frisk snart. Men så får jag feber igen och mår lika förjävligt... JAG VILL BLI FRISK NU!

Kasteringen av Aleria gick iaf över förväntan. Jag rekommenderar veterinären Maria Edler i Östersund varmt! Hon var väldigt trevlig och vi kände oss väldigt lugna hela tiden. Aleria var dessutom inte fullt lika rädd som hon brukar, fräste bara ett par gånger. Snabbt gick det även. Vi kom dit vid 9 och då gjorde hon en snabb koll för att se så allt såg bra ut, vägde även sötnosen: 2,8 kilo stannade vågen på. Vilket var en helt normal vikt, så ni kan sluta klaga på hur liten hon är nu=P Sedan gav hon henne en spruta med sömnmedel och jag fick sitta med henne i famnen tills hon somnade. Vid kvart över 9 kommer hon ut och hämtar henne och cirka 25-30 minuter senare kommer hon tillbaka med Aleria. Då fick hon ligga i min famn igen i cirka 20 minuter medan sömnmedlet slutade verka lite. Efter 20 min fick hon ett motgift mot sömnmedlet och hon började vakna till riktigt efter bara några minuter, och sedan kunde vi åka hem igen=) Så på 1h och 15 min var vi klar=) När vi kom hem var stackaren alldeles groggy och kunde inte gå ett steg utan att ramla men det blev bättre efter ett par timmar och på kvällen var hon tillbaka till sitt vanliga jag igen.

Förutom bra bemötande så gjorde sydde hon på ett nyare sätt vilket gör att Aleria inte behöver ha tratt, och faktiskt har hon knappt rört magen alls. Hon tog endast 50 kr mer än vad djursjukhuset gör, och hon gjorde kollen i början plus ett urinprov (p.g.a. att hon är sjuk så ofta) utan extra kostnad. Jag är verkligen hur nöjd som helst=D

En liten bild på sötnosen med rakad mage:


Närbild på stygnen:


Har även pratat med chefen nu och visar sig att jag börjar jobba redan den 14 juni. Så det blir heltid i 11 veckor i sommar. Blir därför inga sommarkurser, men det har löst sig med ekonomin ändå. Fick även reda på vad lönen kommer att ligga på och jag klagar inte=) Men självklart skapar det ett nytt problem. Man får ju bara tjäna en viss summa pengar när man har CSN, det s k fribelobbet. När det gäller endast lönen kommer jag ligga nån tusenlapp under fribeloppet men självklart hade jag glömt bort den jäkla semesterersättningen. Att det ska vara såna jäkla problem bara för att man har fått ett jobb. Ska man verkligen behöva tänka på allt det här? Jäkla CSN!!!

Tror jag ska krama kudden nu, har iofs sovit i princip hela dagen, men känns som att jag behöver det. Gnatt!

Hatar att vara sjuk

Skriver lite i min förkylningströtthet. Har varit sjuk nu sedan i söndags och den blir fan inte bättre=/ Hatar verkligen att vara sjuk, helst när det är meningen att man ska vara ledig. Blev ju klar med sista uppgiften på kursen i lördags så nu har jag ledigt resten av terminen. Kanske just därför jag blev sjuk..

Har suttit och försökt räkna lite matte nu på kvällen... Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag ju fått jobb i sommar på socialtjänsten här i Östersund. Jag kommer jobb från den 21 juni till sista augusti. Problemet är bara att lönen kommer en månad senare. Så i slutet av juli kommer jag endast få betalt för en vecka ungefär och sedan kommer den första riktiga lönen i slutet av augusti.

Så vad är det då meningen att jag ska leva på??? Pratade iaf om detta med chefen och hon skulle kolla upp om det fanns möjlighet till att jag enadelen går ner lite i tid så jag kan läsa sommarkurser och få ut CSN eller att jag får förskott på lönen. Men jag har inte hört något än och det börjar bli lite panik att söka CSN...

Det finns ju även ett till problem, vilket förklarar varför jag trots min förkylning har ägnat mig åt matte: man får ju bara tjäna en viss summa pengar om man får CSN och ju fler veckor med CSN man har dessto mindre pengar får man tjäna. Jag förstår verkligen inte vilken idiot som kom på den idén. Inte nog med att vi ska leva på skit lite pengar varje månad, vi får dessutom inte tjäna hur mycket vi vill, trots att vi orkar jobba...

Är iaf ett gäng med frågetecken som behöver rätas ut, och helst denna vecka. Hoppas chefen hör av sig snart!

Imorgon är det även dags för Aleria att kastrera sig. Jag kommer vara så sjukt orolig imorgon för att något ska gå fel=/

Ne, nu ska jag försöka sova lite (vilket av någon anledning är svårare när jag är sjuk, trots att jag behöver det som mest då) så jag orkar kliva upp imorgon.

Teknikberoende

Jag vill ha en ny telefon och är ganska säker på att jag kommer en köpa en imorgon.. Jag är fan beroende av nya teknik saker snart tror jag, haha. Ne men ärligt så behöver jag faktiskt en ny telefon. Den jag har nu vägrar typ att ta laddaren väldigt ofta och är nog bara en tidsfråga innan det går att ladda den överhuvudtaget. Dessutom har det blivit nått mupp med sms inboxen. Trots att jag inte har så många meddelanden hävdar den att den snart är full.. Irriterande..

Så även om det handlar om mycket pengar (3000 =O) Är jag i behov av en ny telefon. Och vill man ha en hyffsad telefon som överlever ett tag så kostar det även pengar. Får väl vara glad att jag har jobb i sommar.

Den jag troligen ska köpa är iaf Samsung i5700 Galaxy Spica! I think i love it! Det är även touchscreen vilket jag velat ha länge, och man kan göra en massa saker med den som jag inte orkar räkna upp. Så här ser den iaf ut:


Isn't it adorable?=) Ingen Iphone, men den duger, hehe.

Kanske borde sova nu, så jag orkar kliva upp och åka till Onoff för att köpa den.

Wii

Har spenderat hela kvällen hos Linnea och spelat Wii, super mario=) Det är så jäkla roligt, men jag kan fortfarande inte bestämma mig om det är värt att köpa ett eget. Själva konsolen är ju inte så jätte dyr längre men spelen kostar ju skjortan...

Roligt hade vi iaf, men på slutet gick det så jäkla dåligt att vi mest satt och skrattade åt hur dåliga vi var=) Vilket gjorde att det gick ännu sämre eftersom jag fick tårar i ögonen av allt skrattande, hehe.

Så det har alltså inte blivit nått pluggande alls idag, hemska jag... Får väl se om jag får något gjort imorgon eller om jag hittar nått roligare att göra, som att spela badminton och gå på promenad med Aleria=D

Nu ska jag krama kudden så jag inte sover bort precis hela dagen imorgon...

Köksbord

Det blev inget Bonus Möbler idag. När jag precis hade tänkt börja göra mig iordning och cykla dit så fick jag för mig att gå in på blocket. Och den första annonses var ett köksbord som de sålde för 350 kr. Så vi tog bilen till Frösön för att kolla på det och det såg jättebra ut=) Så vi hyrde en släpvagn och nu står bordet i förrådet i väntan på en ommålning. Ska måla det vitt så det passar in bättre i köket. Bordet är runt och har en iläggsskiva om man behöver mer plats, så det är ju precis vad jag ville ha=) Det är ett fint bord också, kostade 5000 kr när han hade köpt det. Är lite missfärgningar på det nu (därför det låga priset) men eftersom jag ska måla om det så spelar det ju ingen roll=) Det enda jag behöver nu är nya stolar=)

Så här ser bordet ut:

Minus stolarna då=)

Hörde en riktigt bra låt idag, det är Korvaspappa och hans band The Dandelions som sjunger (Korvaspappa skriver en sjukt bra blogg som ni kan läsa här)


Sommarvik.

Har haft en relativt händelselös dag, har typ inte gjort ett dugg förutom att plocka undan lite i lägenheten. Tänkte plugga men hade verkligen ingen lust=/

Däremot hände något väldigt roligt=) En av cheferna på område försörjningsstöd på socialtjänsten i Östersund där jag hade praktik ringde idag och erbjöd mig ett sommarvik. Jag börjar vecka 25 (den 21 juni) och slutar den sista augusti=) Så hela sommaren kan kommer jag arbeta som socialsekreterare. Känns så jäkla roligt att de erbjöd mig jobbet, det måste ju betyda att jag gjorde bra ifrån mig på praktiken=)

Imorgon tror jag att jag ska se till att plugga, så jag blir klar med kursen. Sen ska jag cykla bort till bonus möbler och kolla efter ett bord, men tvivlar på att jag kommer hitta något. De är jäkligt dyra där, trots att de hävdar att de är billigast i Jämtland...

Dags att krama kudden kanske??


Duktig

Idag har jag varit sjukt duktig enligt min egen mening=) Började dagen med att försöka få tag på en lärare på skolan som självklart är i princip omöjlig att få tag på. Jag och Linnea försökte ju göra de 3 duggorna (webb-baserade tentor) som vi måste klara på den här kursen igår, men självklart uppstod det tekniska problem=/ Lyckades iaf få tag på en annan lärare som kunde hjälpa mig så jag och Linnea kunde sätta oss och göra den sista duggan. Så alla tre är nu klara och kursen har endast pågått i 4 dagar=D

Efter det var jag en sväng på stan igen. Har fortfarande inte hittat något nytt köksbord och jag börjar bli smått irriterad. Hur svårt kan det vara att hitta ett begagnat runt köksbord för inte allt för mycket pengar???

Under en del av eftermiddagen och även nu på kvällen har jag suttit och letat artiklar till den sista analysuppgiften som ska skrivas till kursen. Har dessutom gått igenom dem och tagit ut det mest relevanta så nu har jag allt samlat i samma dokument. Analysen ska bara vara på 5 sidor så känns som att jag har tillräckligt med fakta nu. Nu gäller det bara att skriva ihop allt...=/

Skulle vara så jäkla skönt att bli klar med det här typ nästa vecka eller nått. SEMESTER!=D

Länge sedan

Nu var det ett tag sedan jag bloggade=/ Inte alls meningen, men blir lätt så när man har en massa annat för sig. Praktiken är iaf slut nu sedan i fredags så det har helt klart lugnat ner sig lite=) Känns lite vemodigt att det är över med tanke på hur roligt jag har haft, samtidigt är det skönt eftersom det har varit en väldigt intensiv period och det är ganska tröttsamt att vara praktikant.

I helgen var vi iaf på Ålandskryssning=) Vi hade enormt roligt, och ett par stycken fick i sig lite väl mycket=) Får väl se om det blir någon mer kryssning inom en inte allt för avlägsen framtid, fick nämligen en gratisbiljett i taxfreen så nu måste vi ju nästan åka igen=)

Nu är det dags att hoppa in i duschen iaf. Ska iväg på stan idag och gå på Loppisgården. Jag vill hitta balkongstolar och ett nytt köksbord med stolar. Skulle verkligen vilja ha ett runt köksbord eftersom det skulle passa bättre i köket. Sen ska jag även leta efter ett par bokhyllor=)

Ha en bra dag!

RSS 2.0