Ännu ett år...

... är påväg mot sitt slut.

Känns som att det har varit ett väldigt stressigt år. Det började med 10 veckors rent helvete med den mest älskade läraren (eller inte) på hela institutionen. Sedan 5 veckor med en av de tuffaste kurserna vi varit med om, dock även en av de bästa och det var helt klart värt det, men ändå=). Slutet av den terminen bjöd på ytterligare 5 veckors helvete med en lärare som nästan kunde mäta sig med den första=/

Sommaren, som borde ha varit lugn, skön, varm och avslappnande bjöd istället på massa jobb plus två sommarkurser vilket fick mig att lova mig själv att inte jobba nästa sommar. Jag är i stort behov av en semester. Sommaren hade dock sina bättre stunder. Som exempelvis ett besök av Ewouts syskon, storsjöyran och en helg i S-vall med selånger, HP och golf=)

Om jag tyckte att våren var stressig så var det iaf ingenting i jämförelse med hösten. Jag tror allvarligt att insitutionen försökte ta ihjäl oss allihop. Det hela började med en 5 veckors metodkurs där jag var en av de få som fattade den första halvan av kursen men som istället var helt lost under den sista halvan=/. För de flesta andra var det tvärtom. Jag måste väl helt enkelt erkänna för mig själv att jag faktiskt kan matte och nog är en matematiker i botten, en viss lärare på högstadiet lyckades dock mörda de ambitionerna.

Våren fortsatte med en 10 veckors uppsats som innehöll stress, ångest, prestationsångest, panik, depression och tillslut lycka=) I mitten av detta fick jag ju dessutom en resa till London och det var inte fyskam=) Orsakade dock en enorm resfeber som jag ännu inte blivit av med=)

För att avlsluta detta stress till år så har de nu satt oss på att göra ett grupparbete som inkluderar kontakt med verkligheten. Och detta över jul och nyår, smart gjort! Men skam den som ger sig, vila kan man göra i graven.

Trots det alldeles för stressiga året så är jag dock relativt nöjd. Har haft några riktigt roliga upplevelser med både en resa och även en massa roligt med vänner så jag kan inte direkt klaga. Och trots att skolan varit jobbig och jag har fått två av de lägsta betygen hittills under denna utbildning så har jag även fått det högsta betyget i hela 4 kurser. Jippie för det=) Nu är det dessutom bara 1 år kvar av utbildningen, och om cirka 2½ vecka går jag ut på praktik i 15 veckor.

Denna vecka har nog varit en av de mer händelserikaste veckorna då jag förutom att jag har shoppat upp halva Ö-sund även har spenderat en halv dag på sjukhuset. Det var dock inte jag som var den sjuke. Jag var endast med som sällskap. Kan däremot berätta att de trevliga människorna på sjukhuset gick från att inte vilja ta några test alls, till att endast vilja ta ett test till att vilja lägga in henne över natten. Helomvändning, nej då!

Morgondagen bjuder med största sannolikhet på en riktigt trevlig kväll. Emma och två av hennes vänner ska komma hit och vi ska äta middag, dricka alkohol, vara allmänt konstiga och kanske även hinna med en tripp på krogen och en titt på lite fyrverkerier=)

Nu ska jag försöka sova lite så jag hinner städa och iaf duscha innan folket kommer imorgon.

Gott Nytt År på er kära vänner! Kram / Linda


Julafton

Om en timme är annandagen över så då var årets jul slut. Har faktiskt varit en lugn och skön jul.

På julafton var vi här för en gåns skull. Var riktigt skönt att slippa åka ner till Timrå då det tar så jäkla lång tid. Istället kom mormor och mamma hit så jag var och hämtade dem på tågstationen vid 10 på morgonen. Vi åkte hit och satt och snackade en stund innan det var dags för grötlunch. Mycket gott. Sedan spelade vi lite kort innan det var dags för Kalle Anka. Blev väldigt förvånad över att de visade Toy Story 2, varför? Jag fattar inget.

Sedan åt vi julmat och det var hur gott som helst. Har inte ätit någon form av julmat innan julafton så då smakade det extra gott=) Enda som inte smakade gott var prinskorven, som jag sa till mamma: Den smakade alldeles för korvigt! Haha, jag vet, jag är störd!=)

Vi kollade på Karl-Bertil Jonssons julafton, mamma var inte så glad för det, däremot fick jag höra att moster hade missat det och blev lika ledsen som ett litet barn eller nått=P

Sedan var det dags för julklappsöppning och jag fick hur mycket paket som helst:


1. Datorväska/skydd av Syrran med familj
2. Bluetooth headset av Ewout
3. Dean Koontz "Tid för Odd" av syrran m. familj
4. Sovrumslampa av Moster m. familj
5. Laptopstöd så jag kan sitta med datorn i knät av Mamma
6. Uno av Moster m. familj
7. Klocka av Ewout
8. Skålar av Sofia
9. Skålar av Sofia
10. Snöglober, de första två av mormor och den sista av syrran m. familj
11. Parfym, hudlotion och bodyscrub Diesel av syrran m. familj
Plus en massa pengar av moster m. familj, mormor, mamma och Ewouts morföräldrar

Ewout fick pengar som han önskade sig och sedan fick en typ 1 ton choklad därför att alla envisades med att de ville köpa något och jag föreslog choklad. Så nu har han så det räcker ett tag=)

Efter julklapparna spelade vi lite Uno sen körde jag dem till Emmas lägenhet som de fick låna över natten.

På juldagen tog vi det lugnt och kollade på en julfilm och spelade uno sedan åkte de hem vid 4 tiden. Sen dess har jag och Ewout bara njutit lite av ledigheten. Imorgon är det ju dags att börja plugga igen typ. Tror däremot jag ska åka in till stan och kolla på kläderl, köpa en matberedare och eventuellt en ryggsäck om jag hittar någon bra=)

Tack vare snögloberna jag fick i julklapp plus den jag fick av mamma och den jag köpte själv i London, så har jag nu 13 snöglober=) Så vackert:

Om ni tycker att det ser ut som att jag har mycket julpynt så var inte oroliga, det är mer än vad som syns på bilden=D

Är även väldigt nöjd med årets julgran=)

Det är sådär en julgran ska se ut!=)

Nu ska jag prata klart med Emma.


Stressens drottning

Det är tammefan helt omöjligt att få lite lugn och ro just nu.

I förra veckan var det dags att gå upp med uppsatsen och jag var seriöst på väg att svimma innan. Kändes inte alls roligt att sitta där och behöva lyssna på alla fel som opponenten hade hittat men det värsta var ändå att höra examinatorn. Han är dessutom så snäll att han säger: "Jag hat haft svårt att bestämma betyg på den här uppsatsen och har stått och vägt mellan två betyg".

Men allt gick hur bra som helst och jag fick ett A=D:




Så jävla skönt att få det betyget efter allt slit=)

För att fira gick vi ut förra torsdagen och jag har aldrig haft så roligt här i Östersund på krogen förut=) Vilket självklart resulterade i att jag blev lite väl full.=) Och med tanke på att fredagen bjöd på lussebullsbak med Emma och Linnea var väl inte det så där jätte smart. Men även om vi alla tre var smått less och trött så lyckades vi baka 5 satser lussebullar på 3 timmar. Teamwork och sjukt organiserat=)



I måndags började då en ny kurs och som ryktena har sagt så är den sjukt jobbig. Vi har ett enormt grupparbete att göra och vi är dessutom 7 stycken som ska komma överens om hur grupparbetet ska se ut.

Vi hoppas väl alla på att vi ska få en fridfull stressfri jul och en mer eller mindre alkoholfylld nyårsafton, men de närmaste två dagarna får väl utse hur det kommer att gå. Men än så länge ser det positivt ut och vi fick ganska mycket gjort den här första veckan.

Ska fortsätta prata med Emma nu, kanske jag till och med lyckas plugga lite ikväll=O


Sinterklaas

Glömde ju önska alla en trevlig Sinterklaas dag, eller hur det nu stavas.

Det är en holländsk högtid som påminner om jul och firas den 5 dec. Vi fick paket från Ewouts föräldrar några dagar innan med minimala pepparkakor som inte heter pepparkakor men smakar som det och första bokstaven i våra namn i choklad:

Jag har inte riktigt förstått meningen med varken pepparkakorna som inte är pepparkakor eller choklad L:et men jag klagar inte. Inte på chokladen iaf=) Pepparkakorna hann jag knappt smaka innan de var spårlöst borta.

Nu ska jag återgå till mitt pluggande

 


Nödvändigt

Eftersom jag seriöst måste plugga tyckte jag det var fruktansvärt nödvändigt att fylla i den här listan:

Har du sett fler än 80 av dessa filmer har du inget liv:

[ ] Rocky Horror Picture Show
[x] Grease
[x] Pirates of the Caribbean
[x] Boondock Saints
[x] The Mexican
[x] Fight Club
[x] Starsky and Hutch
[x] Neverending Story
[ ] Blazing Saddles
[x] Airplane
Total: 8


[ ] The Princess Bride
[ ] AnchorMan: The Legend of Ron Burgundy
[x] Napoleon Dynamite
[ ] Labyrinth
[x] Saw
[x] Saw II
[x] Saw III
[x] White Noise
[ ] White Oleander
[x] Anger Management
[x] 50 First Dates
Total: 7


[x] Scream
[x] Scream 2
[x] Scream 3
[x] Scary Movie
[ ] Scary Movie 2
[ ] Scary Movie 3
[x] American Pie
[x] American Pie 2
[ ] American Wedding
[ ] American Pie Band Camp
[ ] American Pie The Naked Mile
Total: 6


[x] Harry Potter
[x] Harry Potter 2
[x] Harry Potter 3
[x] Harry Potter 4
[x] Resident Evil
[ ] Resident Evil 2
[x] The Wedding Singer
[ ] Little Black Book
[x] The Village
[x] Lilo & Stitch
[ ] Lilo & Stitch 2: Stitch has a Glitch
Total: 8


[x] Finding Nemo
[ ] Finding Neverland
[x] Signs
[x] The Grinch
[ ] Texas Chainsaw Massacre
[ ] White Chicks
[x] Butterfly Effect
[ ] Thirteen Going on 30
[x] I, Robot
Total: 5


[x] Dodgeball: A True Underdog Story
[ ] Universal Soldier
[ ] A Series Of Unfortunate Events
[x] Along Came Polly
[x] Deep Impact
[ ] KingPin
[ ] Never Been Kissed
[x] Meet The Parents
[x] Meet the Fockers
[ ] Eight Crazy Nights
[x] Joe Dirt
Total: 6


[x] A Cinderella Story
[x] The Terminal
[ ] The Lizzie McGuire Movie
[ ] Passport to Paris
[x] Dumb & Dumber
[ ] Dumb & Dumberer
[x] Final Destination
[x] Final Destination 2
[ ] Final Destination 3
[x] Halloween
[x] The Ring
[x] The Ring 2
Total: 8


[ ] Harold & Kumar Go To White Castle
[x] Practical Magic
[ ] Chicago
[x] Ghost Ship
[x] From Hell
[ ] Hellboy
[x] Secret Window
[x] The Whole Nine Yards
Total: 5


[x] Troy
[x] The Day After Tomorrow
[x] Child's Play
[x] Seed of Chucky
[ ] Bride of Chucky
[x] Ten Things I Hate About You
[ ] Just Married
[x] Gothica
[x] Nightmare on Elm Street
[ ] Sixteen Candles
[x] Remember the Titans
[ ] Coach Carter
Total: 8


[x] Bad Boys
[x] Bad Boys 2
[ ] Joy Ride
[x] Seven
[x] Ocean's Eleven
[x] Ocean's Twelve
[x] Identity
[ ] Lone Star
[x] Bedazzled
[x Predator I
[x] Predator II
[x] Alien V.S Predator (pallade aldrig se klart den)
Total: 10


[x] Independence Day
[x] Cujo
[ ] A Bronx Tale
[ ] Darkness Falls
[x] Christine
[x] ET
[x] Children of the Corn
[ ] My Boss' Daughter
[x] Maid in Manhattan
[ ] Frailty
Total: 6


[ ] Best Bet
[x] How to Lose a Guy in 10 Days
[x] She's All That
[ ] Calendar Girls
[ ] Sideways
[x] Mars Attacks
[ ]Event Horizon
[x] Ever After
[x] Forrest Gump
[ ] Big Trouble in Little China
Total: 5


[x] X-Men
[x] X2
[x] Spider-Man
[x] Spider-Man 2
[ ] Sky High
[ ] Jeepers Creepers
[ ] Jeepers Creepers 2
[x] Catch Me If You Can
[x] The Others
[x] Freaky Friday
[x] Reign of Fire
[x] Cruel Intentions
[ ] Cruel Intentions 2
[x] The Hot Chick
Total: 10


[x] Swimfan
[x] Miracle
[x] Old School
[ ] The Notebook
[x] K-Pax
[x] Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
[x] Lord of the Rings: The Two Towers (somnade efter hälften)
[x] Lord of the Rings: The Return of the King
[ ] Walk to remember
[ ] Boogeyman
Total: 7


[x] Hitch
[x] The Fifth Element
[x] Star Wars Episode I The Phantom Menace
[x] Star Wars Episode II Attack of The Clones
[ ] Star Wars Episode III Revenge of The Sith
[x] Star Wars Episode IV A New Hope
[x] Star Wars Episode V The Empire Strikes Back
[x] Star Wars Episode VI Return of The Jedi
[ ] Troop Beverly Hills
[ ] Swimming with Sharks
Total: 7


[x] Air Force One
[ ] For Richer or Poorer
[ ] Transporter
[ ] Transporter 2
[ ] People Under the Stairs
[ ] Blue Velvet
[x] Sound of Music
[x] Parent Trap Re-make
[ ] The Birds
[x] The Terminator
[x] Terminator-2
[x] T-3
Total: 6


[ ] Empire Records
[ ] SLC Punk
[x] Meet Joe Black
[x] Nightmare Before Christmas
[x] The Silence of the Lambs
[x] Sleepy Hollow
[ ] I Heart Huckabees
[ ] 24 Hour Party People
[ ] Blood In Blood Out
Total: 4


[ ] Thirteen
[ ] Manic
[x] American History X
[x] Deep Blue Sea
[x] George of the Jungle
[ ] Canadian Bacon
[ ] How High
[ ] The Jacket
[ ] My little pony 1986
Total: 3


[x] Road to perdition
[ ] Jesus Christ Superstar
[ ] Rent
[x] Mulan
[x] Mulan 2
[x] Lion king
[ ] Lion King 2
[ ] Lion King 3 Hakuna Matata
[x] Legally blonde
[x] Legally blonde 2
[x] Pink Panther
Total: 7

Hmm... Man hade alltså inget liv vid 80?
Med tanke på att jag sett 126 så har jag verkligen ingen liv då alltså? Haha, men det var väl kanske ingen nyhet heller=D

 


Jul, jul, strålande jul

Har inhandlat 3 julklappar och julkort idag. Duktiga mig! Var på stan med Emma i typ 4 timmar så var hyffsat trött när vi kom därifrån. Men nu är ännu fler julklappar klara så det känns bra. Hittade även en perfekt julklapp som jag var helsäker på att jag inte skulle hitta!=) Överlycklig=D Ni kanske får se en bild efter jul.

Alla som känner mig vet att jag älskar julen. Men jag måste säga att jag tycket julpyntet på stan är sjukt tråkigt. Knappt någongting, det ska ju inte gå att missa att man är inne i december, men det stämmer då inte in i denna stad=/

Tacka vet jag London!


Har även skrivit alla julkort, tidig som tusan i år!

Nästa fredag blir det dessutom julbak, får se om det blir något annat än pepparkakor och lussebullar. Synd bara att saffranet är så jäkla dyrt så man blir ju ruinerad av att köpa bara det=/ Men ska det va så ska det va=D


P.S. Min arm gör ont!!! Den gör väldigt ont!!! Jävla grisförkylning, hoppas för din skull att det var värt det! 

Grisspruta, julklappar och c-uppsats

Då var jag inne på den första veckan på länge utan c-uppsats ångest! Eller lite ångest har jag väl eftersom jag inte vet hur det har gått, men inte i närheten av samma ångest och stress jag kännt den senaste tiden.

Det höll ju på att gå riktigt åt helvete förra veckan då jag i onsdags kväll (uppsatsen skulle vara inne fredag förmiddag) fick höra att jag var tvungen att skriva om hela resultatet och diskussionen=O Cirka 20 sidor text. Men jag lyckades och nu är det över! Om jag har klarat mig...

Har även fixat två julklappar så det känns ju bra, men shit vad dyrt det kommer bli i år=/ Men men, sånt är livet, är ju roligt att ge bort saker. Förhoppningsvis går inte resten på så enormt mycket pengar.

Fick en spruta inkörd i armen idag också så nu är man skyddat mot grisförkylningen. Hade ju känts väldigt bra om det inte varit för det faktum att jag har svinont i armen, SVINont=)

Imorron blir det fler julklappar och förberedelse inför den opponering jag ska hålla i nästa onsdag. Hatar att prata inför folk! Nu ska jag fortsätta prata med Emma.

Sov så gott!


RSS 2.0