Ni måste läsa detta!

En uppsats om en ko

Den här uppsatsen lär ska ha lästs upp på Rix FM, huruvida så verligen är fallet vet jag inte... Den ska också vara skriven av en mellanstadie-elev någonstans i sverige:


Nyttan med
Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.


Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.


På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.


På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.


Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.

Kon har fyraben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.


Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.


Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.


Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.


Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Lyxfällan

Hej!

Borde egentligen sova typ nu men det är ju lyxfällan ikväll! Måste ses! Trots att dom tagit bort Charlie och Mattias, vilket suger, men dom nya funkar också=) Dagen gick ganska snabbt idag så det var ju skönt. Har fått tid att följa med en biståndshandläggare under en dag. Vi ska till Gäddede, ännu längre ut i bushen (som Sofia skulle säga) alltså=)

Har precis betalad räkningar och vi blev inte helt barskrapade denna gång, men är ju alltid lite surt att betala räkningar=/ Men vi överlever nog, det brukar vi göra. Nu är väl den största frågan om vi kommer klara besiktningen som är om ca 3 veckor=/ Skulle vara riktigt jäkligt om vi inte klara den och måste lägga ut mer pengar än vad vi redan gjort för att fixa den. Aja, tiden kan endast utvisa det.

Vill fixa över lite musik på min nya fina mobil men var visst tvungen att installera nått för att det skulle fungera att koppla in den med USB. Eftersom jag inte kan sånt här får nog Ewout ta plats är så fort jag skrivit klart. Bra att man har en datakunnig kille=) Inte fel heller att han kan meka lite med bilen=D

En halvtimme kvar nu, borde duscha... Kanske ska passa på och göra det.

Ha det bra//Linda

Femte inlägget idag=)

Hehe, skrivit för mycket idag kanske?? Bara lite=)
Var bara tvungen att lägga in en sak. Var inne på makemebabies.com. Man lägger in kort på sig själv och sin kille/tjej också får man kort på sina framtida barn:

Vår dotter:


Vår son:


Det var allt, syns nån annan gång=)

//Linda

Lite frågor

gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?
Jag läste sommarkurser för första gången, var till Mallorca såg delfiner på nära håll

dog någon som stod dig nära?

Nej

vilka länder besökte du?

Mallorca

är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?

Sol och värme skulle ju sitta ganska fint=)

vilket/vilka datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
25 aug kanske=)

största misstaget?
Kan inte komma på några misstag

har du varit sjuk eller skadat dig?
Var förkyld i aug men annars ingen fara

bästa köpet?
Hmm, halsbandet med delfiner kanske..

vad spenderade du mest pengar på?

Spenderade alldeles för mycket på Mallis, men det var det värt=)

gjorde någonting dig riktigt glad?

Att äntligen få komma bort en stund, och få vara i princip ledig hela sommaren, det behövdes

vilken låt kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?
Kan inte komma på någon

var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?

Gladare

vad önskar du att du gjort mer den här sommaren?

Solat

hur tillbringade du midsommarafton?

Hemma med killen och Linnea

favoritprogram på tv?
Går ju typ inget på sommaren, kollade på project runway

bästa boken du läste i sommar?
Ja vad tusan läste jag i sommras???

något du önskade och fick?

en utlandsresa och en ny plattång

något du önskade dig men inte fick?
Inte vad jag kan komma på

vad gjorde du på första dagen på sommarlovet?

Ska jag komma ihåg det? Tog det lugnt antar jag

finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
Mer sol och att det fanns lite mer kompisar att vara med

hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?

Typ vanlig

vad fick dig att må bra?
Att bara få ta det lugnt

vem saknade du?
Lite mer umgänge

de bästa nya människorna du träffade?
Träffade inte så många nya människor, var ju kul att träffa emmas systrar

sommarens hetaste?

Ewout

sommarens besvikelse?

Vädret typ

sommarens bästa?

Mallorca

sommarens sötaste?
Aleria

sommarens bild:
ville lägga in fler bilder men hitta inte den andra=/

En massa gjort

Hej för tredje gången!

Jag går från inget bloggande till mycket bloggande jag=) Måste bara få skryta litegrann=) Har nämligen fått lite gjort idag. Efter att jag bloggade sist så tog jag och plockade undan lite här. Såg ut som en storm hade varit på framfart=/ Eller nä så illa var det inte men var en del kläder utspridda i sovrummet, lite annat småplock överallt i lägenheten, plus att vi hade en stor hög med dick som jag slängde in i diskmaskinen. Diskade även stekpannan och ett par andra saker som inte fick plats i maskinen samt torkade av bord och köksbänkar.

Efter det satt jag och läste en halvtimme, sen tänkte jag ta och sova en timme men det gick inte så bra=/ Ewout höll mig först vaken när han sprang omkring i lägenheten, sedan hittade Aleria en papperspåse hon bara var tvungen att leka med och sedan var jag tvungen att gå på toa. Så med 10 min kvar på min timmes tupplur gav jag upp.

Satte mig istället och läste lite mer och läste ut boken om psykiska funktionshinder. Sedan gick jag och Aleria ut ett tag i friska luften. Kom hem igen och läste igenom LSS (Lagen om stöd och service för vissa funktionshinder). Och sedan läste jag igenom mina anteckningar från gårdagen. Skrev även i min praktikdagbok som jag inte gjort på typ en vecka. Läste en stund i en annan bok innan jag gick på affären och handlade tacos=) Har hackat upp alla grönsaker, tömt diskmaskinen och slängt in ny smutsdisk, gått ut med soporna och packat väskan inför imorgon.

Nu ska jag skriva i de böcker jag läst i mina praktikanteckningar och sedan vänta på att Ewout kommer hem så vi kan äta. Börjar bli riktigt hungrig nu=D Nog tjatat om min dag, hur var eran?

Ha det bra//Linda

Hmm..

Hej igen!

Vad gör man om katten satt något i halsen??? Seriöst??

frågan är om det är en hårboll, eller nått annat??? Mmm... livets bekymmer

Hade en kort dag idag som ni kanske märkte, visade sig att handledaren inte hade något på förmiddagen så han tyckte att jag lika gärna kunde vara hemma idag. Känns ju skönt men samtidigt lite surt att jag tog mig upp kl 6 och duschade och grejer bara för att åka dit och vända igen. Behövde ju iaf inte åka till Strömsund och vända så så mycket kan jag ju inte klaga...

Igår, suck: Var på en LSS-konferens och under lunchen var jag på toa. Allmän toalett, fanns många toaletter men bara en ledig. Kände direkt när jag steg in att någon hade gjort en nr 2 innan mig. Jaha, sånt är livet, vi är ju bara mänskliga, If you gotta go you gotta go liksom. Så jag bet i det sura äpplet och andades genom munnen istället. Om det ändå hade varit så enkelt... Lyftar på toalocket och vad flyter omkring där???? Ja ni kan ju gissa!!! Herregud! Nu är ju min fråga, vem fan är det som inte kan spola efter sig??? Seriöst, ska det vara så jäkla svårt??? Om jag nu ska sätta mig och skita på en allmän toalett så ser jag ju iaf till att det är fräscht och inte finns några spår när jag går därifrån, är det bara jag???? Usch och blä, inte direkt vad jag ville se precis efter jag ätit...

Nu ska jag kanske få nått gjort, eller kanske sova. Märks väl ;-)

På återseende//Linda


Sony Ericsson S500i

Hej!

Som ni märker händer det inte mycket på bloggen här. Praktiken fortsätter och jag är ganska trött när jag kommer hem på kvällarna måste jag ju säga. Men det är väl sånt man får leva med.

Klockan ringde kvart i 6 imorse=/ Hade verkligen ingen lust att kliva upp, men vad gör man... Nu ska jag snart klä på mig och åka bort till frösön. Har ingen lust att göra nått idag, slutade tidigt igår och av någon anledning får jag för mig att det är fredag varje gång jag slutar tidigt, så irriterande..

Var och köpte en ny telefon igår!! En Sony Ericsson S500i=) Me love! Min första SE=)

Är den inte bara för snygg??? =D

Har inte tid för detta nå mer nu. Dags att åka snart!

Ha en bra dag//Linda

Helg med Sofia

Hej!

Kände att jag borde blogga lite så att det blir nått skrivet överhuvudtaget. Kom hem redan vid halv 5 igår, så nice!! Tog det lugnt hela kvällen och gjorde ingenting. Idag så klev jag upp ganska tidigt med sen gick jag och la mig igen efter ett tag, trött som tusan. Sedan vid 4 åkte jag och hämta Sofia på tågstationen, som jag berättat ska hon kolla på en lägenhet. Vi har käkat tacos och sett sex and the city filmen, och nu sitter vi och strökollar lite på tv.

Imorgon ska vi troligen åka till Lit där Sofias eventuella lägenhet ligger. Hon ska dit på måndag och kolla på själva lägenheten eftersom de endast har öppet då så hon kan få nyckeln. Så imorgon ska vi bara kolla runt och se hur det ser ut där, om det är ett är trevligt område och så.

Sen vet jag inte vad som händer resten av dagen=) Men nått ska vi väl hitta på...

Ha de bra//Linda

Det kanske blir bättre...

Hej!

Usch vad dålig jag är på att blogga, men jag har ju förklarat varför... Alldeles för trött just nu. Men förhoppningsvis kanske det blir bättre snart för som det ser ut kommer jag få åka hem med halv 4 bussen (istället för 5) om det inte är några möten. Har lite mer tid på mig att varva ner och gå och lägga mig tidigt då. Har blivit lite bättre denna veckan men är fortfarande väldigt tråkigt, aja, återkommer om detta...

Har varit en massa strul med studentkåren=/ Eftersom Ewout var bortrest i augusti betalade jag terminsavgiften för honom, för man kunde ju skriva in personnr för den det gällde. Fick iaf mecenat korten igår, man behöver dom om man ska få betyg på tenterna, och båda korten står i mitt namn men en av dom har Ewout personnr! Idioter! Så ringde dit idag och det var visst inte första gången detta hände... Jättebra, men nu är det fixat iaf=)

Sen kanske Sofia kommer flytta hit i höst eller nått!! Hon har fått erbjudande om en lägenhet men hon är osäker på om hon ska ta den. Så eventuellt får vi besök i helgen eftersom hon vill se lägenheten innan hon tackar ja/nej. Då kan vi återinföra taco-och filmkvällarna!

Var och köpte örhängen igår. Blev ringar för har märkt att hålen inte mår så bra annars, får väl inte andas tillräckligt. Hittade 9 örhängen för 135kr, inte dåligt enligt mig! Var dock riktigt komplicerat att få i dem, såna där delen som går igenom örat ska igenom ett litet hål i ringen, kan inte förklara=/ Ni vet säkert vad jag pratar om. Slutade iaf med att Ewout fick hjälpa mig så satt väl närmare en halvtimme och fixa med det=/

Imorgon blir det bil både till och från Ström så då blir det bara ca 2 timmar pendling istället för 3. Vet dock inte när jag slutar för vi har möte vid 2 och ska åka efter det.. Sen ska jag få info om en massa projekt imorgon, kanske hittar jag nått som låter intressant=) Nu ska jag slå en pling till Linnea och sedan sova.

Ha det bra//Linda

Latsöndag

Hej!

Allt bra med er? Jag har gjort inget idag vilket varit skönt men samtidigt har dagens gått alldeles för snabbt. Om lite över 7 timmar måste jag kliva upp och på de 7 timmarna ska jag hinna duscha och sova, inte direkt hållbart... Men sånt är väl livet. Borde även skriva praktikdagbok över fredagen eftersom jag inte gjorde det i fredags.. Men det handlar nog bara om 5 minuter så det ska jag väl lika gärna kunna göra.

Än så länge känns inte praktikplatsen allt för rolig men jag hoppas fortfarande på att den ska bli bättre, vem vet. Får väl hålla hoppet uppe. Tror det är dags att göra en ToDo lista för denna vecka också, gjorde en förra veckan också men la aldrig in den här=)

Vecka 37 - ToDo
* Pendla 13 timmar
* Jobba 39-45 timmar, inklusive lunch
* Läsa kurslitteratur 4 timmar
* Träna 3 timmar

Inte så specifikt, men det är så jag vill ha det. Vill endast veta vad jag måste göra i stora drag. Sedan har jag mer specifikt i kalendern så jag vet i princip vad jag ska göra. Nu ska jag göra lite små saker, sedan duscha och sova.

Ha det bra//Linda

En trevlig dag

Hej!

Har haft en riktigt trevlig dag idag. Började med att min familj (mamma, moster, kusin och mormor) kom på besök för att fira Ewout. Vi bjöd på chokladtårta, hallon och gräddtårta och brownies. Gjorde tårtan och brownies själv men chokladtårtan fusk bakade jag=) Ni vet, tillsätt vatten och margarin, vispa och släng in i ugnen, klart! Så nice=)

De åkte hem vid halv 3 och 4 hade jag något planerat. Planerna höll dock på att gå i stöpet när Ewout ville åka ut till Lillänge. Drog dock en vals om att jag var tvungen att hämta ut ett par skor jag lämnat in för lagning så han var tvungen att skynda sig. Vi hann precis i tid för bokningen jag hade gjort på den nyöppnade restaurangen "Jack Rabbit Slims" här i Ö-sund. För er som sett Pulp Fiction vet ni nog var det är för restaurang, för er andra så är den inspirerad av filmen med 50-60tals musik och inredning och man kan sitta i bilar och äta=) Finns bara två bilar dock så var därför jag var tvungen att boka bord. Ewout blev riktigt överraskad, han hade verkligen ingen aning=) Han tycker dessutom om filmen så det blev väldigt uppskattat.

Efter en riktigt god middag, jag åt entrecote, drog jag ännu en vals om att jag hade lovat att plocka upp Linnea hos hennes pappa inne i centrum. Ganska säker på att hennes pappa inte bor där, men det vet ju inte han=) Så vi åkte in mot centrum och jag gick mot bion (som ligger precis mitt i) tog den gatan utan att säga ett ord och sen drog jag in honom på bion precis när vi gick förbi. Hade bokat biljetter för att se Mumien=) Denna gång blev han inte lika överraskad för han anade att det kanske skulle komma nått mer, men han var inte helt säkert så lite lurade jag honom=)

Filmen var jättebra! Tycker om de två första filmerna också så kanske inte är konstigt att vi även tyckte om denna. Blev alltså en riktigt lyckad kväll. Och var skönt att jag tog den tidiga visningen för veckan håller på att hinna ikapp mig riktigt nu för jag är riktigt trött! Sitter och kollar på Cold Case nu men så fort det slutar ska jag mysa ner mig i sängen. Nåde den som ringer mig innan 11 imorgon alltså för imorgon ska jag sova tills jag vaknar och känner mig utvilad. Och sen ska jag fan inte lyfta ett finger på hela dagen tror jag, endast ta det lugnt och njuta av sista helgdagen.

Ha det bra//Linda

Praktiken har börjat

Hej!

Ursäkta mitt dåliga skrivande men jag har helt enkelt varit för trött. Söndag var ju min sista dag på sommarlovet för i måndags började praktiken. Klev upp tjugo i 5 för att ta bussen till stan 6. Av någon anledning fick jag dock för mig att jag hade klivit upp tjugo i 4 så jag trodde jag hade all tid i världen. Lallade runt lite och fixade lite saker jag behövde sedan satte jag mig ner för att äta frukost. Hann smöra en halv macka och kollade på klockan och inser att hon är 10 i 6. Hann självklart inte med bussen! Aja tog mig in till stan iaf och sedan bar det vidare till Strömsund.

Det är alltså i Strömsund jag har praktik. Strömsund ligger ca 1h40min bort med buss, vilket gör att jag måste åka med bussen från Torvalla klockan 6 på morgonen och kommer hem runt halv 8 på kvällen... Återkommer till detta helvete någon annan dag, ser nämligen ett ljus i mörkret.

Förutom det är väl själva praktiken helt ok. Min handledare och alla jag "jobbar" med är jätteschyssta! Har dock inte gjort så mycket utan mest suttit vid mitt skrivbord och bläddrat i böcker eller suttit på möten jag fattat halv 7 av. Men förhoppningsvis blir väl det bättre när jag kommit in i det hela lite mer och när jag börjar få lite att göra.

Idag och imorgon har jag dock tur. Idag hade vi möte med praktikläraren på campus och sedan möte genom ett av min handledares många projekt han är involverad i så jag var i Ö-sund hela dagen! Så nice! Sedan imorgon ska han vara på frösön och undervisa så då ska jag dit. Myche trevligt!

Förutom det har Ewout blivit hela 23 år! Så igår blev det lite god middag och chokladpudding för att fira honom. Men annars har jag inte gjort mycket. Jag är så trött och slut i bollen kan jag säga! Men men, sånt är livet... Nu måste jag duscha och sedan sova, inget liv här heller... Lovar att försöka uppdatera så mycket som möjligt men jag är som sagt ganska slut.

Ha det bra//Linda


RSS 2.0