design

Jag vill ha en ny bloggdesign... Min är ju sååå tråkig;-)


Min snygging

Har varit på affären en sväng och nu är det dags att börja plugga. Är väl inte direkt sugen men har inte direkt något val. Hoppas på att bli klar ikväll så att jag kan ta det lugnt de närmaste 4 dagarna innan c-uppsatsen officiellt börjar. Eller har fortfarande lite att göra, imorgon ska jag på biblioteksundervisning och på fredag ska jag ställa upp som moraliskt stöd och hålla Emma i handen.

Min Ewout med några av de nya kläderna, vi får tycka vad ni vill men jag tycker han är skit snygg=D Han ville dock inte ha med sitt huvud på bild=/

Har suttit och funderat lite kring en till tatuering... Kom på en bra idé igår, frågan är om det skulle bli snyggt... Får fundera lite till tror jag, är ju inte aktuellt än ändåså, kanske om ett år.

 


Plugg

Ska precis sätta mig och försöka plugga. Jag och Emma har kommit överens om att ringa varandra klockan 12 och den som inte gjort något får skämmas=) Jag ligger alltså riktigt illa till eftersom jag inte ens har börjat än... Idioten Linda slår till igen..

Förstår fortfarande inte vitsen med kvalitativ forskning. När vi satt och läste boken igår kom vi även fram till att författaren är lite sexfixerad, haha, iaf om man tog bort några ord, som forskare och undersökningsperson, ur en av meningarna:

Man ska vara så djup och inträngande som möjligt, med risk för att personen kränks, och å andra sidan vara så respektfull mot ipersonen som möjligt, med risk för att bara skrapa på ytan.

Haha, ja detta kanske säger lite om nivån på våran humor igår. Haha

Shoppade kläder idag åt Ewout så nu har han faktiskt en hel garderob, eller nästan iaf=) Och riktigt snygg blev han, tycker jag iaf. Inhandlade även en skjorta åt mig själv.



Ojoj, nu har jag väldigt bråttom...


Invasion

Jag och Emma gjorde en god gärning idag. Vi hittade en nyckel liggandes på en sandlåda, ni vet en sån där grön med grus i, och visste inte vad vi skulle göra av den. Så jag ringde polisen, visste dock inte vilket nummer det var, smart Linda! Efter ett samtal till Ewout, som visste, kunde jag till slut ringa. Fick iaf veta att vi borde komma in med den vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. De har lyckats gömma undan polisstationen så pass att vi knappt hittade den och glömde även bort att lägga till en parkeringsplats i planritningarna.. Men nyckeln blev iaf inlämnad, får hoppas att den som tappade den är smart nog att ringa polisen.

Precis läst ut Dean Koontz "Invasion" måste säga att den är en av de läskigaste böckerna jag läst och helt klart den absolut konstigaste. Snacka om att blanda... ja allt egentligen. Men det är väl lite av Koontz stil också, har aldrig tyckt om hans böcker tidigare men efter att ha läst flera stycken för några månader sedan är jag helt fast=)Men ni borde helt klart läsa i alla fall "Invasion"!

Nästa bok på listan är Raymond Khoury's nya! Hoppas den är lika bra som den första=)

Ja, jag vet jag läser för mycket böcker;-)

Långa, hemska dag

Sitter hos Emma och ska väl snart åka hem. Är sjukt trött och less nu men som tur är har vi lyckats skriva ner all det fakta vi behöver för att kunna skriva examinationsuppgiften. Nu måste jag bara renskriva och få ihop allt till en förståelig text, renskriva intervjun, analysera den och skriva en diskussion.. Usch vad mycket det lät som när jag skrev ut det sådär=/

Men har ju iaf kommit en bit på vägen. Får se om jag lyckas göra resten ikväll eller om jag helt enkelt tar ledigt=D

Nu väntar bilkörning hem och kanske ett stopp på närmaste affär.

PM

Ska iväg till skolan nu och lämna in mitt PM till c-uppsatsen och sedan träffa Emma. Vi ska hem till henne och sätta oss och plugga. Det där jäkla arbetet jag varit igång med flera dagar nu verkar jag inte komma nå längre med. Min hjärna har fått total kortslutning.. Så istället ska vi sätta oss och försöka komma underfund med vad det här arbetet går ut på tillsammans.

Så när jag kommer hem senare idag är jag förhoppningsvis lite smartare än vad jag är nu, eller nått...

Dags att äta frukost nu och kanske ta på sig andra kläder än mysbyxor... tåls att tänka på

Beslutsångest

Har hittat en klocka men kan inte bestämma mig om jag ska köpa den eller inte. Den kommer bara kosta lite över 200kr, och det är ju inte direkt farligt, men jag vet inte... Jag behöver ju egentligen en ny klocka eftersom min håller på att ramla sönder...

Beslutsångest!!!

Dagens i-landsproblem: Ska jag köpa en klocka eller inte???


Lugnet före stormen

Har tagit det lugnt hela dagen istället för att göra det jag borde göra, alltså plugga. Vilket självklart betyder att jag kommer få en lång tråkigt dag imorgon. Köpte ju böcker tillsammans med Emma och hon ska ha dom på måndag=/ Men det löser sig säkert det också, det brukar det göra.

Blev attackerad av en telefonförsäljare igår. Han ringde precis när vi stod inne på skopunkten och skulle betala, tänkte vänligt men bestämt avböja men så började det han sa faktiskt låta intressant, för ovanlighetens skull. Och eftersom det lät intressant så dog självklart telefonen, suck! Vet inte om det var hans eller min telefon det var fel på dock. Tillslut ringde han upp igen typ en timme senare eller nått, han förstod väl att han var på väg att sälja nått, haha=)

Är hyffsat le på telefonförsöljare annars, kanske är 1 av 100 som ringer om något intressant annars är det bara skräp. Det värsta är att dom har nå automatiska uppringare eller nått så om man svarar så är det ingen där, what's up with that liksom??

Synd att jag är smått dement annars kanske jag hade kommit ihåg att ringa nix när det är dags att ringa och bekräfta, höhö.


A girls best friend

Nej, jag pratar inte om diamanter...

Jag pratar självklart om skor!=) Eftersom någon var snäll och stal Emmas skor var hon tvungen att köpa nya så igår gjorde vi ett besök på skopunkten och jag hittade dessa:

Jäkligt bekväma och, enligt mig, skit snygga=) Dom är dessutom fodrade så de får fungera som årets vinterskor=) Älskar skopunkten dessutom. Dessa skor kostade egentligen 500kr men Emma köpte två par skor vilket gjorde att hon fick ett par gratis, i och med det försvann det hundra kronor från mitt par. Sedan fick man 10% rabatt om man skrev upp sig i som medlem så ytterligare 50kr försvann. Så istället för 500kr betalade jag endast 350kr för dessa snyggingar!

Vi månadshandlade även och jag har betalat räkningar så nu känner jag mig lite fattig=/ Men det gör man ju alltid efter att man betalat räkningarna=D


Bitcharna tar över världen

Har funderat över en sak den senaste tiden. Finns ju sjukt många bloggar där ute, vissa mer "kända" än andra, och en sak som slår mig är att många "kända" bloggar skrivs av bitchar.

Att konstant förolämpa vissa grupper i synnerhet eller alla grupper i allmänhet verkar vara ett framgångsrecept när det kommer till bloggvärlden. Dessa bloggar har enorma mängder läsare som ena delen håller med om allt bloggaren spottar ur sig eller skriver kommentarer där de visar sitt förakt för bloggarens synpunkter, dock utan att förstå att även de kommentarerna gör att bloggaren kan fortsätta. Även dålig uppmärksamhet är just det, uppmärksamhet!

Så är det det jag måste börja med för att fler personer ska läsa min blogg? Förolämpa varenda människa som råkar komma för nära mig?

Nej... Jag nöjer mig nog med en lägre statistik än andra bloggar och behåller min självrespekt.


Konsten att vänta

Dagarna på pliktverket hade gått bra. Ewout klarade alla läkarundersökningar, nått slags styrkeprov och ett begåvningprov eller vad det nu hette. Nästa vecka kan han få reda på om psykologen bedömde honom som lämplig.

Sedan har vi 2 månaders väntan framför oss. Han hade ju även en intervju med ett par poliser men vad dom sa får han inte reda på förrän i slutet av november och då får han även höra om han kommit in eller inte. Känns som en alldeles för lång väntan, jag är inte så värst duktig på att vänta=/

Idag måste jag verkligen försöka bli klar med examinationsuppgiften. Problemet är ju att jag inte vet hur den egentligen ska vara skriven, vilket irriterar mig enormt! Jag förstår verkligen inte hur varför vissa lärare hyser något slags agg mot att hjälpa oss klara de uppgifter vi får. Vill de att det ska gå åt helvete för oss?! Man kan ju börja undra....

Lyxfällan ikväll! Kan ärligt talat inte förklara vari tjusningen ligger att kolla på andra människors ekonomiska problem.. Någon weird fetisch kanske? Haha


Man tager vad man kommer åt

Är så less på denna lärare nu så jag vet inte om jag ska skrika eller gråta! Har försökt plugga hela dagen men när varken jag eller någon annan i klassen för den delen förstår vad det egentligen är vi ska göra, då är det inte direkt lätt!

Fick även ett intressant samtal idag. Som jag berättade tidigare var jag ju tvungen att ta en tripp till skolan eftersom Emmas plånbok fick för sig följa med mig hem. Vid tre tiden idag ringer Emma och frågar om inte jag kan komma och hämta henne på badhuset och sedan köra hem henne.

Varför undrar ni?

Jo, någon hade fått för sig att sno hennes skor! Seriöst! Är inget heligt numera, vem snor en annan persons icke-märkes skor som dessutom var sönder??? Herregud vilka idioter det finns därute, men roligt var det, haha=)

Läste på AB att var femte ung person tror att det går att bota hiv... Vad? Är informationen till dagens ungdomar så bristfällig att de inte vet att hiv inte går att bota? Vilka problem kan inte detta skapa? Hoppas verkligen att informationen från skolorna och självklart även från föräldrar till sina barn drastiskt förbättras!!!

Därför att musik förgyller vardagen


Mot Sherwood skogen!

Emma den borttappade lilla människan la sin plånbok i min väska igår, vilket jag självklart upptäckte när jag redan hade kommit hem. Så nu ska jag göra mig iordning för att åka till skolan och lämna tillbaka den till henne. Vi ska även ta en lunch och beklaga oss över hur irriterande denna kurs är.

Kan säga att jag fortfarande inte kommit längre än punkt 1 på min lista. Kom igenom ett kapitel, men det kapitlet gav självklart ingenting så jag står fortfarande och stampar på ruta ett.

Dagen kommer alltså ägnas åt pluggande. Ewout kommer även hem ikväll så får väl se hur den sista dagen på pliktverket gick. Sedan måste vi vänta ända till slutet av november innan vi får reda på om han kommit in eller inte.

Bäst jag kommer igång nu, Emma är halvvägs till skolan...

Är inte så duktig på det här

Klockan är nu halv 12 och jag har gjort... wait for it.... en punkt på min "att göra" lista! *publiken ställer sig upp och jublar*

Att-göra
* Läsa igenom studiehandledning och ta reda på vad det faktiskt är meningen att jag ska göra
* Renskriva intervjun
* Skriva inledning (bakgrund, syfte, metod)
* Skriva vad det nu är meningen att man ska skriva (vet ju inte det förns jag läst studiehandledningen)
* Renskriva, kolla formalia
* Skriva PM'et till C-uppsatsen

Det absolut värsta är att jag inte kände mig ett dugg smartare efter att jag var klar med punkt 1. Känns som att jag har precis lika lite koll nu som innan jag läste den vilket säger en del om innehållet i den så kallade studiehandledningen...

Tog och kollade lite på idol förut. Känns som det finns några riktigt bra sångare med iår, frågan är om de jag tycker om kommer gå vidare. Kan tyvärr inte säga vilka de är eftersom jag inte kommer ihåg vad dom heter;-)

Har kommit en bit in i Dan Browns nya bok "The lost symbol". Än så länge går den i vanlig Dan Brown anda och han har inte gjort mig besviken så här långt. Jag hoppas han lyckas hålla stämning uppe under resten av den=D Jag förstår verkligen inte att inte alla älskar att läsa skönlitteratur. Det är så befriande och avslappnande att försvinna in i en bok, in i en annan värld. Finns inget bättre sätt att glömma bort alla måsten som cirkulerar i huvudet på en hela tiden!

 


Dagordning

Blev ett C på sista sommarkursen, inte fy skam, kan jag helt klart leva med. Fick även tillbaka tentan som jag skrev i fredags igår. Blev ett B på den vilket jag inte direkt är nöjd med. Ändrade svaret på 2 frågor och hade jag inte ändrat hade jag fått ett A... Jobbigt...

Har fortfarande mycket att göra men praktikansökan är nu inlämnad iaf så det känns skönt. Idag hade jag dessutom handledning med läraren på den här kursen, vilket inte gav ett skit. Vad som däremot gick bättre var att jag lyckades skriva klart intrevjufrågorna som till intervjun jag ska göra till examinationsuppgiften och göra själva intervjun.

Vilket betyder att jag idag och imorgon har alldeles för mycket att göra! Som vanligt=) Vilket självklart kräver en av mina fina att göra listor=) Jag är bäst på dom=D

Att-göra
* Läsa igenom studiehandledning och ta reda på vad det faktiskt är meningen att jag ska göra
* Renskriva intervjun
* Skriva inledning (bakgrund, syfte, metod)
* Skriva vad det nu är meningen att man ska skriva (vet ju inte det förns jag läst studiehandledningen)
* Renskriva, kolla formalia
* Skriva PM'et till C-uppsatsen

Allt detta vill jag helst vara klar med innan torsdag. Får väl se hur det går...


Män...

Ewout klev på tåget för en halvtimme sen för att åka ner till stockholm. Han ska på sista testet inför polishögskolan. Det faktum att han är en man gjorde självklart att stressen var enorm i morse.

Klockan 11, alltså 2½ timme innan tåget skulle gå hade han fortfarande inte packat, rakat sig, duschat och fixat allt annat som ska fixas innan man åker. Det hela blev inte bättre av att han inte har någon aning om vad som ser snyggt ut i klädesväg. Han äger 1 par snygga jeans och inga snygga tröjor i princip.

När jag frågade honom vad han hade tänkte ha på sig de närmaste dagarna, han kommer hem på onsdag kväll, får jag veta att han tänker ta på sig de absolut fulaste jeansen han har och två urtvättade tråkiga t-shirtar... Suck!

Problemet är ju att han inte äger något annat!

Det enda rätta att göra (vill ju att han ska se okej ut när han är där, dom gör ju faktiskt en helhetsbedömning) var att se till att han blev klar till 12 så att vi kunde åka in till stan. Sedan blev det panikshopping. Shit vad stressad jag var där ett tag.

Men det löste sig! Vi kom därifrån med två tjockare tröjor, en tunn långärmad, ett par jeans och två skjortor. Allt som allt gick det på 1500kr vilket jag var snäll och bjöd på. Vi firar ju att vi varit tillsammans i 5 år om två veckor så det där fick bli min present till honom. Nu har han iaf lite kläder, skulle iofs behöva ett par jeans till, men han klarar sig iaf.

Idag måste jag plugga och det skulle inte skada att städa lite här heller. Lägenheten ser fan ut som ett bombnedslag=/


Kyrkoval

Det var bara 12 procent av 5,6 miljoner personer som hade rätt att rösta i kyrkovalet som faktiskt gjorde det. Vet inte vad jag ska säga om det. Å ena sidan är det ju lite skrattretande...

Samtidigt tycker jag att det är ganska bra på ett sätt. Det känns som att religion skapar mer problem än vad det löser. Självklart kan det vara bra att tro på någon högre makt för att orka ta sig igenom svåra saker i livet. Tro på att allt inte är meningslöst.

Men religion skapar motsättningar. Hur många krig har inte startats på grund av religion?

En annan sak som skrämmer mig är exempelvis katolismen och deras extrema tro på att gud löser allt, antar iaf att det är den med tanke på att många i USA är katoliker. Hör alldeles för ofta personer på teve som istället för att göra något, exempelvis hjälpa sitt barn ur ett drogmissbruk, lägger sin tro på att gud kommer att lösa det. Istället för att faktiskt göra något så ber de istället. Vad löser det?

Något som kan skildra det ganska bra är denna lilla historia:

Det är översvämmning och en man har klättrat upp på sitt tak för att komma undan vattnet. När han står där på taket kommer en person i en eka förbi och säger "hoppa över i min eka så räddar jag dig". Mannen svarar: "Nej det behövs inte, Gud kommer rädda mig". Efter ett tag kommer en motorbåt förbi och personerna i båten ropar: "Hoppa över i vår båt så räddar vi dig", mannen svarar återigen: "Det behövs inte, Gud kommer att rädda mig". Efter ytterligare ett tag kommer en helikopter och en person hissar sig ner i ett rep till mannen på taket och säger: "Följ med upp i helikoptern så räddar vi dig. Mannen svarar för tredje gången: "Det behövs inte, Gud kommer att rädda mig". När mannen tillslut drunknar på sitt hustak och får träffa Gud i himlen frågar han: "Jag bad till dig Gud, varför räddade du mig inte?". Gud sa då till mannen: "Jag skickade två båtar och en helikopter men du tackade nej till alla tre, vad mer skulle jag ha gjort?"

Om nu Gud finns, kanske det är hela poängen? Det är inte han som ska rädda oss, vi räddar varandra! De som ber till gud, vad väntar de på? Att gud själv ska kliva ner från himlen och bota deras barn från drogmissbruket. Kanske är det så att de behandlingar och personer som arbetar för att få personer ur sitt missbruk är den hjälp som denna gud bistår oss med?

 

Jag borde seriöst göra något vettigt nu, som att plugga..... Eller så fortsätter jag kolla på tv=D


Trött

Festen var helt okej, men jag var egentligen inte så sugen på att festa. Satt mest och pratade med Linnea och Emma och några andra i klassen. Men en helt okej kväll. Jag och Emma bestämde redan förut idag att om de andra skulle på krogen så drog vi hem istället så vi gick redan vid 11. Gick och käkade istället och snackade lite skit. Mycket trevligt=)

Har precis kommit hem och kom på nu att jag självklart glömt säga grattis till Halina... Tusan också. Får skicka ett sms imorgon, vill inte skicka nu om det skulle vara så att hon redan gått och lagt sig.

Nu ska jag läsa lite Stieg Larson så jag kan börja läsa Dan Brown. Nya boken kom ju ut nu i veckan och Ewout var så snäll och köpte den åt mig, så vill verkligen börja läsa!!!

Sov Gott

Black and white

Lägenheten ser ut som en jäkla bombnedslag.. Hatar det! Blir så stressad när det är saker överallt. Problemet är att jag inte har tid att städa.

Klockan är nu 3 och om 4 timmar ska jag på fest. Black and white fest så jag får bara ha på mig svarta och/eller vita kläder. Kan nog bli en roligt kväll. Får inte glömma att ta med mig kameran!=)

Men innan dess har jag saker jag måste göra. För det första var det meningen att jag skulle plugga idag och har faktiskt fått lite gjort. Vet iaf vad en vinjettstudie är nu och hur jag skulle kunna gå tillväga för att skriva mina vinjetter. Men det kommer krävas mycket jobb och frågan är om jag hinner klart med c-uppsatsen innan deadline i slutet av november...

Förutom det är det ju alltid bra att äta lite middag så det måste jag också göra. Sedan ser jag ut som fan själv, vilket alltså betyder att jag är i stort behov av en dusch, ansning av hår, sminkning och formning av någon slags fungerande frisyr. Som tur är har jag redan bestämt mig vad jag ska ha på mig, problemet är att jag troligen kommer ångra mig så fort jag tar på mig kläderna.

Urk... Hatar att stressa! Helst dagar då jag inte egentligen hade behövt stressa. Men beslutet att gå ikväll fattades för bara ett par timmar sedan så därför är stressen ganska överhängande just nu...

Finns inte tid till detta! Ha en bra lördagskväll!

Fääärdig

Eller nått

Klar med tentan nu och har kommit hem igen. Var klar redan efter 15 min men sedan spenderade jag en halvtimme till att gå igenom alla svar igenom. Är ganska hundra på att jag har klarat mig, frågan är bara hur bra. Men det visar sig nog på måndag då han enadelen har rättat klart eller iaf lagt ut rättningsmallen. Jag var så smart att jag skrev vad jag hade svarat (var multiple-choice tenta) så jag kan kolla när den kommer ut.

Har börjat lyssna på Kings of Leon. Även om jag bara har hört två låter (ska lyssna på fler så fort jag har tid över) så är jag fullkomligt förälskad! Jag avgudar sångarens röst! Den är så ovanlig och sexig och det låter som att han lider, jag vill nästan trösta han=) Tror jag hittat mitt nutida favorit band faktiskt=D

Lägger ut den (av de två låtar) som jag för tillfället tycker bäst om. Det konstiga är att man måste höra låtarna ett par gånger innan man börjar tycka om dom. I början låter det inte alls bra, men efter ett par gånger så!

Enjoy:


Lägger ut texten också för skojs skull;-)

Sex On Fire lyrics
Songwriters: Followill, Caleb; Followill, Jared; Followill, Matthew; Followill, Nathan;

Lay where you're laying, don't make a sound
I know they're watching, they're watching
All the commotion, the kiddie like play
Has people talking, talking

You, your sex is on fire

The dark of the alley, the breaking of day
The head while I'm driving, I'm driving
Soft lips are open, knuckles are pale
Feels like you're dying, you're dying

You, your sex is on fire
Consumed with what's to transpire

Hot as a fever, rattling bones
I could just taste it, taste it
If it's not forever, if it's just tonight
Oh, it's still the greatest, the greatest, the greatest

You, your sex is on fire
And you, your sex is on fire
Consumed with what's to transpire

And you, your sex is on fire
Consumed with what's to transpire


Smälter

Om mindre än 4 timmar ska jag skriva tenta i kvantitativa metoder. Sitter och pluggar nu och hoppas på att jag ska lära mig allt innan det är dags. Kan gå lite hur som helst det här tror jag;-)

Sitter och lyssnar på musik och tänkte dela med mig av två låtar:




Aerosmith med Cryin och Crazy

Smälter verkligen när jag hör dessa. Helst sista=)

Måste verkligen fortsätta att plugga nu. Önska mig lycka till!=)

Hur ska detta gå???

Var på väg att mörda väckarklockan när den ringde imorse. Vägrade kliva upp ur sängen och låg kvar i 40min till innan Ewout frågade om det inte var dags att kliva upp snart. Svarade lite surt att jag vägrade gå till skolan idag och klädde sedan på mig och satte mig för att käka frukost=)

Vad nu det var bra för. Gick på föreläsningen av den enda anledningen att vi skulle få information om c-uppsatsen efter föreläsningen och det kändes dumt att kliva in där vid 12 när man inte varit där innan. Så genomled 2 timmar genom att skriva lappar till Emma och skriva upp en planering på vad jag måste göra de närmaste veckorna. När så informationen kom så efter två otroligt tråkiga timmar så visar det sig att människan endast går igenom sånt vi redan kunnat läsa i studiehandledningen...

Nödvändigt värre!!!

Dagen fortsatte efter det med ett par timmar hemma innan det var dags att bege sig till skolan igen. Lovade tre tjejer i klassen att jag skulle gå igenom föreläsningarna med dom och förklara vad allt betydde. Gick riktigt bra faktiskt och vi hann igenom det vi hade tänkt oss på två timmar.

Efter det har jag varit hos Emma. Vi har pluggat lite, kollat på teve lite och snackat massa skit. Kom precis hem och jag borde seriöst krypa ner i sängen. Men "Luftslotten som sprängdes" lockar alldeles för mycket! Fick dessutom Dan Browns nya bok av Ewout idag så vill bli klar med milleniumtrilogin så jag kan börja läsa den!=D Jag vet jag borde plugga! Men det är mycket roligare att läsa skönlitteratur=D

Sov Gott!

Alla dessa måsten...

Jag borde plugga, jag borde verkligen plugga! Har tenta på fredag och fortfarande inte börjat tenta plugga, smart? Nej! Hoppas att mycket kommer fastna imorgon dock då jag och Emma ska plugga tillsammans.

Var på skolan idag och lyssnade på info inför praktiken till våren. Väntar med spänning på vilken praktikplats jag kommer få den här gången. Håll tummarna för att det blir något bra!

Har fortfarande inte skrivit upp allt jag måste göra den närmaste tiden och almunackan är fortfarande så gott som tom, inte bra! Måste skärpa mig...

Var iaf väldigt trevligt att ta en promenad med Ewout idag och knäppa lite kort, tyckte faktiskt jag lyckades riktigt bra=) Se inlägget nedan..

Ne, kanske jag ska ta och sätta igång...

The beauty of nature


It's alive

Äntligen fått svar från en lärare bara för att få reda på att personen vill att jag skriver om vad jag vill basera uppsatsen på innan jag kan få hjälp, typ, eller nått.

Problemet är ju att jag ville träffa någon eftersom det är så svårt att få ut en icke färdig idé i ord som andra människor förstår. Blir även svårt att ställa följdfrågor när man får svar...

Aja, sånt är livet. Har skrivit tillbaka nu iaf och sitter med en äcklig magkänsla om att han kommer totalsåga min idé... Den är inte bra, den kan inte vara bra. Andra har sagt att den är bra, men det kan den inte vara!!! Neurotiska Linda slår till igen!

Fattar inte var denna idétorka kommer ifrån=O Det är väl inte meningen att jag som sett fram emot c-uppsatsen hur länge som helst nu inte ens kan komma på något att skriva om! Okej jag har en idé, men den känns inte bra, den känns inte alls bra!!! Jag vill ju skriva om något intressant... men vad????

Shit vad detta är irriterande, får väl vänta och se vad denna lärare säger. Sågar han idén får jag väl tänka om, eller lägga mig ner och dö... Går ju bra det också=P

Borde seriöst sätta mig ner och skriva upp allt jag måste göra den närmaste tiden och strukturera upp mitt liv och min almunacka lite. Är helt sjukt vad mycket jag har att göra nu den närmaste tiden, fram till mitten av december för att var mer exakt. Trots att det endast gått två veckor på denna termin ser jag redan fram emot nästa sommarlov=P

Dags för en kärleksaffär med kudden!


Hmmm, kommer detta vara jag om några veckor???
Höhö

Duktiga oss

Läraren till denna andra del av vetenskapsteori och metod är otroligt tråkig att lyssna på vilket resulterade i att jag och Emma förflyttades tillbaka till högstadiet och satt och skickade lappar till varandra istället.

Var meningen att hon och jag skulle sitta och plugga idag, men det gick ju inte så värst bra. Vi gav upp nu för ett tag sedan och bokade om till onsdag kväll istället. Hoppas på att vi är lite duktigare då. Tentan är ju på fredag så vi borde verkligen komma igång=)

Har fortfarande inte hört nått av någon lärare som kan hjälpa mig med c-uppsatsen... Paniken känns något överhängande... Psyket nästa!

Tror jag ska läsa ut "flickan som lekte med elden" nu, har bara några sidor kvar, sedan ta en powernap innan jag försöker mig på pluggandet en gång till ikväll.

For your amusement:



Världens bästa preventivmedel!

Simons Cat

Jag lyckades!!! Har faktiskt lyckas få upp ett youtube klipp! Detta är simons cat, kommer fler av dom. Älskar dessa eftersom det stämmer så jäkla väl!


Har inte varit vaken så länge och därför inte gjort så mycket än. Tror det står tentaplugg på schemat idag, frågan är bara när jag lyckas få fingrarna ur.

Enjoy the video...

Duktiga jag

Har fått ganska mycket gjort idag för ovanlighetens skull=)

Började dagen med att städa och duscha så både jag och lägenheten skulle känna oss fräscha inför pluggandet. Efter det satt jag ett par timmar och försökte komma på idéer om vad jag ska skriva om på min c-uppsats. Gick hyffsat bra och kom en bit på vägen, men vid 5 var jag så less på att stirra in i dataskärmen att jag gav upp.

Mitt sällskap under dagen:


Gick och handlade middag istället och sedan fortsatte jag läsa "Flickan som lekte med elden", den är riktigt bra och jag ser fram emot slutet, måste få veta vad som hänt och vad som kommer hända!!!

Mycket läsvärd bok:


I cirka en timme nu har jag återigen suttit och plockat hjärnan på idéer om c-uppsatsen och har, hör och häpna, faktiskt gjort 10 frågor som skulle kunna vara den enkät jag vill skicka ut. Är dock osäker på frågorna och skulle behöva hjälp med dom. Första att få avsätta tid för det är Emma, men hon har trots allt sina begränsningar så vad jag verkligen behöver är ett snack med en lärare. Får väl se hur det slutar, men hoppas på en möte med iaf någon nu till veckan.

Kan även meddela att jag fått tillbaka sista uppgiften på sista sommarkursen. Att jag överhuvudtaget gick in och kollade berodde nog mer på vana än en tro att han faktiskt hade rättat den, helst med tanke på att det är lördag. Men oj vad fel jag hade för vid halv 1 idag hade han lagt ut resultatet=)

Blev ett D, inte så bra kanske men med tanke på min stressiga sommar och den lilla tid jag la ner på att skriva den... Inte mer än 10 timmar skulle jag gissa... Så kan jag inte vara annat än nöjd=) Vad slutbetyget blir vet jag dock inte. Har fått ett A och två D:n på kursen så hoppet ligger väl på ett C i slutbetyg, men får nog vänta till nästa vecka innan jag får reda på det.

Umgås med teven nu innan E ringer tror jag=)

Until next time...

P.S. Kom på att jag inte lagt ut någon bild på det nya tillskottet i hushållet: våran nya teve=) Kollar ni noga ser ni även den nya blueray spelaren, två träansikten (på väggen) som inköptes på selånger och bilder som jag satt upp på vänner, familj och andra viktiga personer och händelser:


All alone

Då var man ensam då=) Ewout ska spendera helgen i en sommarstuga i Matfors med en gammal arbetskompis så jag har lägenheten för mig själv tills imorgon kväll.

På schemat står lite pluggande och sedan bara ta det lugnt=) Ska bli skönt faktiskt att vara helt själv. Blir ju inte så mycket sånt när man har sambo, men det är viktigt att få vara själv ibland och inte ha någon annan att ta hänsyn till=)

Tror jag ska börja med att plocka undan lite här. Är inte extremt stökigt men tillräckligt för att irritera mig. Jag vill ha ordning och reda runt mig annars blir jag stressad.

Har fortfarande inte fått tillbaka något resultat på den sista sommarkursen. Känns lite jobbigt. Fick ett A på den första men har en känsla av att det inte gick så bra på den här. Skulle vara skönt att veta så jag kan släppa den, är så mycket annat att tänka på nu ändå.

Dags att komma igång!!

Until next time..


.... att det ska vara så svårt o komma på en rubrik

Har lite saker jag borde göra idag, hoppas energin håller i sig. Mår lite bättre idag än igår men känner mig fortfarande ovanligt energilös=/

Planen är väl att jag ska lyckas ta mig till skolan och låna lite böcker, tänkte sitta i helgen och försöka komma på lite idéer till c-uppsatsen. Eftersom läraren inte verkar intresserad av att hjälpa mig måste jag ju komma på något själv, hur nu det ska sluta med tanke på att min hjärna ekar skrämmande tom.

Sen ska jag även försöka ta mig till elgiganten och onoff, behöver något som jag kan göra ren dataskrämen med. En tripp till stan behövs också. Var där för några dagar sedan och hittade den skönaste bh:n jag någonsin använt, så lika bra att bunkra upp medans jag har chansen=)

Sist blir det väl även en sväng förbi ica så är det också gjort. Blir ett jäkla farande överallt idag=/

Until next time...

Urk

Mår inte alls bra... Har känt mig varm hela dagen och nu mår jag dessutom lite illa. Vet inte om det är stressen som börjar göra sig påmind även fysiskt eller om jag börjar bli sjuk. Är väl bara att vänta och se=)

Lyxfällan var ju ganska intressant, haha. Hur kan man samla på sig så mycket skräp? Skulle få panik om jag bodde i den lägenheten! För mig är det helt otroligt att en person kan sätta sig 250000kr i skuld, och det enda hon köpt var typ prydnadssaker=O Okej, jag kommer också ha cirka 250 000 i skuld när jag är klar med skolan, men då har jag ju iaf en utbildning! Och de skulder vi har till familjen för lägenheten och bilen är jag fullt övertygad om att vi kommer kunna betala av när vi säljer lägenheten.

Alltså: jag har hitills och kommer troligen aldrig sätta mig i skuld för något som jag inte enadelen ser en bra anledning till eller som jag vet jag kommer kunna betala tillbaka! Och det sista jag skulle göra är att ta ett kreditkort!

Men det är ju bara jag;-)



Gav inte så mycket

Gav upp hos Emma efter tre timmar. Kändes inte som att det gav så mycket eftersom jag redan kan allt och då är det inte så givande att höra det förklaras flera gånger om. Satt mest och rättade Emma om hon sa något som inte stämde. Så satsar på att nöta själv istället. Hinner nog med mer då. För E är det nog bra eftersom hon förklarar, då fastnar det, men sitter man bara där och lyssnar så är det inte lika givande om man faktiskt kan det.

Aja.. Ska väl försöka få lite pluggande gjort ikväll. Ska även kolla på lyxfällan! Sofia har övergett mig dock, för att baka bullar, så får kolla alldeles själv=( Men det går nog bra det också=)

Har inte tagit några bilder idag, det är lite synd.. Kanske får satsa på ikväll istället. En promenad med Ewout kanske? innan lyxfällan... Tåls att tänka på.

Om inte annat så går det inte att lägga in bilder på bloggen, så det spelar inte så stor roll... Irriterande!!!

Sen...

... är precis vad jag är=) Om cirka 50 min är det meningen att jag ska vara hos Emma men jag har fortfarande varken gjort mig klar eller ätit frukost. Duktiga mig=)

Ska sitta och henne idag och plugga. Hon och lite jag ska försöka förklara för tre andra i klassen allt den här kursen handlar om. Av någon anledning så förstår vi vad Y pratar om men det gör tyvärr inte dom så vi tänkte ställa upp och försöka förklara det.

Har även en telefondate ikväll;-) Jag och Sofia ska kolla på lyxfällan tillsammans, fast hon sitter ju i Sundsvall och jag här i Östersund så istället får vi kolla tillsammans över telefon=)

Är väl bäst att jag sätter igång innan jag blir ännu senare än vad jag redan är...


Until next time....

Rubrik????

Hoppas jag kan lägga in bilder denna gång...

Överlevde föreläsning och förstod faktiskt allt som Y pratade om, tummen upp för mig!!!

Campus: (till höger är F-huset där de flesta av våra föreläsningar är av den enkla anledningen att vi är för många och det är den enda byggnadet med tillräckligt stora salar, i mitten är institutionen för socialt arbete och till vänster nån annan byggnad som jag inte vet vad den är till för)

Älskar vår föreläsare Y! Idag berättade han en liten skräck historia om en kille i Umeå som skulle skriva sin c-uppsats. Dom la ner socionomprogrammet i Umeå på slutet av 70-talet, 77 tror jag det var, betydande att killen började typ det året med c-uppsatsen. När Y var tillbaka på skolan under tidigt 90-tal var killen fortfarande inte klar. I slutet av 90-talet fick Y tillslut höra att killen inte längre arbetade med sin c-uppsatsen.... detta p.g.a. att han hade avlidit... Anledningen till varför han satt 20 år med denna uppsats var för att han tvunget ville ha en 100% samhörighet mellan det han ville problem och det han använde för att förklara sitt problem med, detta är i princip omöjligt!!! Har aldrig hört nått liknande! Haha...

Föreläsningssalen vi satt i idag:


Fick även höra om en lärarstudent som i sin uppsats kommit fram till att det inte finns några vuxenstudenter under 18 år! Duktig idiot!

Sen käkade jag lunch med Emma och resten av dagen har vi spenderat med filmer. Vi kände att vi behövde en liten brejk. Kollade på Monsters vs Aliens och Ice Age 3. Båda två var så jäkla roliga! Tårarna rann under vissa skrattattacker, rekommenderas verkligen!


Tog även och grillade=) Sista gången för året... Märktes dock att det inte är sommar längre, frös nästan ihjäl i väntan på maten, men gott blev det!=)

Nu ska jag läsa Stieg Larson "Flickan som lekte med elden", vill även se den på bio. Ja, ni läste rätt! Jag vill se en svensk film=O Men tyckte faktiskt att "Män som hatar kvinnor" var jäkligt bra, såg den faktiskt på bio innan jag läste boken=O

Until next time...


Skooola

Om cirka en halvtimme är det dags att åka till dagens föreläsning, om multivariat analys.. Jippie. Men det är faktiskt inte så illa som jag trodde, mot all förmodan så förstår jag faktiskt vad det hela handlar om=) Förstår väl kanske inte precis allt men det mesta iaf, och det är väl ändå huvudsaken.

Har redan läst och sammanfattat de två böcker vi har till tentan, på 1½ vecka=O Är nog rekord på snabbhet för mig! Så nu har jag 1½ vecka kvar innan det är dags att tenta av denna del av kursen. Har hittills fyllt nästan ett helt kollegeblock med sammanfattningar och föreläsningsanteckningar och till det tillkommer lärarens anteckningar också=/



Mitt största orosmoment nu är att jag om 3½ vecka ska börja skriva min c-uppsats men jag har fortfarande ingen aning om vad jag ska skriva om=/ Det står verkligen still i mitt lilla huvud. Har en idé men frågan är om den överhuvudtaget är genomförbar och om den faktiskt är intressant.. Kan gå hur som helst det här...

I helgen ska jag ha lite me-time=D Ewout ska vara borta lördag-söndag så jag kan ägna all tid åt mig själv, och självklart åt mitt pluggande...

Helvete vad det blåser ute!!!

Ne.. dags för skola nu! Byebye


Sommaren i bilder

Lite av vad som hänt under sommaren (eller iaf det jag har kort på):

Ewouts syskon var här på besök från Holland, så vi begav oss till utsiktstornet på Frösön. Detta kort är tagit därifrån.


Självklart var vi också på yran=)

Yran igen då=)


Var ner till Sundsvall och gick på Selånger och HP med Emma och Sofia. Här sitter vi på Texas innan filmen


Sofia kom i kontakt med barnet i henne...


No humans were harmed during the making of this picture


På söndagen så golfade vi, jag och Emma för första gången någonsin... Emma gjorde världens vurpa vilket slutade med att hon hamnade på arslet i gräset och jag skrattade och skrattade och skrattade.. Sedan skrattade vi lite till... =D


Golfbollarna fick ofta för sig att rymma. Ovan ser ni Sofia (den rosa fläcken) på jakt efter sin golfboll som rymt till ett bättre liv i skogen, för tredje gången under den banan.


Sista hålet, och med tungan (oj förlåt, ciggen menar jag ju) rätt i mun försöker Emma ta sig ur detta med inte allt för många slag över par=)


Ingen kommentar... Detta är en förfalskning! Jag lovar!



Bilder=)

Har köpt en ny kamera=)

Jag fullkomligt älskar den! Lila är den dessutom, inte alls fel=) Var och tog lite bilder med den idag så tänkte lägga upp några här:


Bron över till Frösön


Lite träd i badhusparken


Närbild på storsjön Inget storsjöodjur dock=)


Lite storsjön igen då


Dom ville verkligen inte vara med på bild, vände ryggen till så fort jag försökte=/ Haha


En glasbit, kanske inte det roligaste man kan ta kort på. Men bilden blev fin enligt mig=)


Frågor

1. Hur gammal är du om fem år:

29…

2. Vem var den sista du träffade:

Ewout

3. Hur lång är du:

Typ 167

4. Vilken är den senaste film du sett: 

Män som hatar kvinnor… tror jag

5. Vem ringde du senast:

Hmm… Emma tror jag

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem:

Fan vilken irriterande människa… Skickades till Emma=) Men är inte om henne, hehe

7. Vad är dagens planer: 

Dagen är ju snart över, men ska iaf se Lyxfällan innan det är dags att krama kudden

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms:

Ringa, utan tvekan

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda:

De var aldrig gifta, flyttade isär när jag var typ 1 år

10. När såg du senast din mamma:

15 Aug, när jag var ner till Selånger

11. Vilken ögonfärg har du:

Bruna

12. Vad ser du helst på tv?

Serier, komediserier kanske nån film ibland

13. Har du någon gång hittat en katt:

Tror det, dock inte behållit

14. Vilken är din favoritplats:

Hemma här i lägenheten i Östersund

15. Vilken plats föredrar du minst:

Hmm, tandläkaren och sjukhuset tror jag

16. Var tror du att du befinner dig om tio år:

Bra fråga, men jag hoppas att jag har roligt iaf

17. Vad skrämde dig som barn:

Jag vet inte, drömde att dagiset skulle brinna ner en gång, då var jag rädd=)

18. Vem fick dig att skratta senast:

Ewout

19. Är du för ung för att äga vinylskivor:

Ja

20. Har du stationär eller bärbar dator:

Bärbar, älskar min Ace

21. Sover du med eller utan kläder på dig:

Utan, med trosor;-)

22. Hur många kuddar har du i sängen:

Tre till mig och två till Ewout

23. Hur många landskap har du bott i:

2

24. Har du någon gång spytt på fyllan:

Joo, har ju det då=/ Hehe

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota:

Hmm, beror lite på hur kallt det är. Strumpor eller barfota iaf, absolut inte skor.

26. Är du social:

Ibland så, när lusten faller in

27. Vilken är din favoritglass:

Toblerone eller melon

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon:

Shoppa lite, betala av studielånet och spara

29. Tycker du om kinamat:

Självklart=)

30. Tycker du om kaffe:

Usch nej

31. Vad dricker du till frukost:

Oftast inget, ibland juice eller oboy

32. Sover du på någon särskild sida:

Den vänstra

33. Kan du spela poker:

Kan ju reglerna, ser om jag är bra eller inte var ju en annan sak

34. Tycker du om att mysa:

Ibland

35. Är du en beroendemänniska:

De kan man nog säga, haha

36. Känner du någon med samma födelsedag som din:

Japp, känner en nu och känt en tidigare

37. Vill du ha barn:

Aldrig

38. Kan du några andra språk än svenska:

Engelska

39. Har du någonsin åkt ambulans:

Nej

40. Föredrar du havet eller en pool:

Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på

Kläder eller inredning

42. Äger du dyra smycken

Jao… lite dyra, men inte enormt direkt

43. När känner du dig lycklig

När allting går bra

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen

Fläskfilé

45. Vem är den roligaste människan du känner:

Svårt att säga, alla är roliga på sitt sätt

46. Välj ett ärr på din kropp

Öhh…

47. Vad har du för ringsignal:

Beror på vem som får för sig att ringa

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten:

Nej, men min mamma har väl nog för att starta upp ett barnhem

49. Flirtar du mycket

Ne

50. Vart togs din profilbild för din blogg

Hemma

51. Kan du byta olja på bilen:

Öhm… No comments

52. Har du fått fortkörningsböter:

Nope

53. Vilken var den senaste bok du läste:

Oj, HP eller Sandemos serietrilogi ligger ju på toppen nu iaf

54. Läser du dagstidningen:

Ne

55. Prenumererar du på någon veckotidning:

Nej

56. Dansar du i bilen:

Nej, men sjunger gör jag=D

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast:

Tror det var OneFM

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper:

Högskolepoäng till olika kurser

59. När var du i kyrkan senast:

Måste ju ha varit förra året när syrran gick ut nian


RSS 2.0