Trött...

Hej!

Idag har jag faktiskt haft lite saker för mig för ovanlighetens skull=) Började med en frukost framför tv. Ewout sov fortfarande så de var lite väl tråkigt att sitta i köket själv. Sedan vid 12 var det dags för tvättstuga. En sak som är bra med tvättstugan är att en utav maskiner är dubbelt så stor som dom andra två så istället för 4 maskiner behövde jag bara tvätta 3 idag. Vad som däremot är dåligt att det endast finns ett tvättskåp att torka tvätten i. Torkskåpet är dessutom mindre än det vi är van vid så jag fick nätt och jämt plats med all tvätt. Men man får ju tvätta i hela 5 timmar så man kan ju iofs torka tvätten i omgångar.

Vid halv 4 tiden stack Ewout iväg till sin första svenska lektion på komvux. Hade visst inte varit så mycket folk. Han har lite saker att göra nu iaf, helst eftersom han borde bli klar innan han åker till Dubai. Så vi får väl se hur det går. Själv tog jag och städade undan lite här medan jag väntade på att tvätten skulle torka. Fick även lite ordning på skrivbordet, har inte brytt mig så mycket om det de senaste dagarna.

Undrar om jag ska ta och klippa naglarna. Börjar bli lite jobbigt att skriva på datorn, men samtidigt tycker jag ju om att ha långa naglar. Ja vet inte jag. Funderar på att färga håret innan skolan börjar. Färgade det för en månad sedan men det har självklart redan tappat i färg och mitt hår har även växt ca 1 cm så jag har en ganska ful blond utväxt. Får väl se hur det blir med det.

Förutom det så var jag även in på miun idag och märkte att jag kunde registrera mig på min första kurs. Trodde inte jag skulle kunna göra det förrän imorgon. När jag hade gjort det tog jag och lämnade en studieförsäkran till csn också när jag ändå var igång, så mina pengar borde komma någon gång i början av nästa vecka antar jag. Var ju tur att jag fick en sista lön från gstuköket den här månaden annars hade det blivit svårt att betala räkningarna i tid. Man får ju inga pengar från csn förns man har lämnat en studieförsäkran, men för att kunna lämna en studieförsäkran måste man först registrera sig på kursen, antar jag, men man kan inte registrera sig på kursen förns tre dagar innan kursen börjar. Mycket med det här har jag märkt. Men det löste sig ju iaf, får hoppas att det gör det nästa år också.

När jag var klar med tvätten tog jag cykeln bort till ica för att inhandla lite middag. Dom hade billig fläskfilé så det kändes smart att slå till och köpa det nu. P.g.a. det blev det dock en hyffsat sen middag eftersom marinaden var tvungen att ligga i ett tag. Så vi åt inte förns vid 7 tiden. Men det smakade iaf hur bra som helst=) Imorgon blir det äntligen tacos=)

Efter middagen har jag inte gjort allt för mycket. Läste lite och sen pratade jag ett tag med Sofia och sedan mamma. Har pratat med Sofia varje dag sen jag flyttade hit så vi har inte hunnit sakna varann så mycket=) Tur att vi ringer gratis till varandra iaf=) Nu funderar jag starkt på att gå och lägga mig. Är riktigt trött kan jag säga. Får väl se vad morgondagen har att bjuda på.

Ha de bra//Linda

Nollning

Hej!

Ja idag har man väl inte gjort allt för mycket får jag väl säga, som vanligt då alltså=) Började med att det ringde på dörren imorse, var våran granne som undrade om vi hade hört deras katter under natten. Dom hade visst fört ett väldans liv, men vi hade inte hört ett dugg. Så det känns ju bra, bra att veta att det inte är allt för lyhört här.

Senare under dagen tog jag och Ewout oss till ÖB, blev inte så mycket inhandlat där dock. Hittade lite saker som jag skulle vilja ha, köksgrejer, men har redan så mycket och dessutom lite med plats så jag struntade i det. Kollade även efter om dom hade några kartonger som jag kan slå in Ewouts presenter med men det hade dom självklart inte. Kanske mamma har nått hon kan ta med sig, får ringa och fråga henne imorron. Efter det blev det ica som vanligt. Vi är dåliga på att veckohandla, men känns som vi borde börja med det nu.

När vi kom hem satte jag mig och kollade runt på blocket och lyckades hitta tre böcker jag behöver. Självklart var två av dom redan såld men köpte en utav dom iaf. Den kommer väl förhoppningsvis på fredag. Köpte även en annan bok som jag såg en tjej hade i förrgår. Sedan bestämde jag mig för att beställa tre utav böckerna på adlibris. Två utav dom har nyligen kommit ut så det går inte att hitta dom begagnat och den tredje kommer vi använda under ganska många kurser så det kändes smart att köpa även den. Har lagt ut ganska mycket pengar på böcker nu men det får man väl räkna med. Kan ju alltid sälja dom sedan=) Nu fattas det bara en bok till den första kursen och den har jag beslutat mig för att kopiera upp.

Ringde även till Hanna idag så vi satt och pratade en stund. Var riktigt trevligt att höra vad som händer i hennes liv=) Hon ska börja plugga hon också så jag hoppas det går bra för henne! Är riktigt glad för hennes skull=)

Läste i tidningen om en mamma och hennes två söner. Deras dator hade gått sönder och hon hade ingen möjligthet att köpa en ny, vilket dom desperat behövde eftersom allt sker via dator nuförtiden och hennes söner gick i skolan. Iaf så kom hon på idén att lägga ut en annons på blocket där hon undrade om det var någon som var villig att byta hundra bullar mot en fungernade dator. Ett företag hade nappat och nu har dom en ny dator, och dessutom tre till påväg. De är roligt att höra att det fortfarande finns lite godhet i världen=)

Läste även en artikel där dom jämförde olika mobiler som passade för barn och ungdomar. Några utav mobilerna skulle vara lämpliga för barn i låg- och mellanstadiet. Helt otroligt! Enligt mig behöver inte 7-8åringar någon mobiltelefon. Jag menar, hur klarade vi oss förr då? Jag hade då inte någon mobiltelefon. Det här med att man kan få tag på barnet när han/hon är ute och leker är bara BS. I så fall får man väl se till att barnet kan klockan eller inte är för långt borta  eller helt enkelt låna ut sin egen mobiltelefon. Det ungarna använde sina mobiler till är att spela spel och skicka sms. Och det finns tusengånger bättre saker för dom att spendera sin tid. Dessutom använder dom bara telefonerna på lektionerna i skolan vilket inte direkt är givande för deras lärande, eller snällt mot lärarna. Vad mobiler däremot frambringar är ännu en sak som ungarna kan jämföra med varandra för att se vem som har snyggast/dyrast telefon. Vilket är åter ett sätt att trycka ner de barn vars föräldrar inte har råd att köpa den finaste mobilen, eller någon mobil alls för den delen! Ne jag klarade mig fint utan mobil och fick min första när jag var 13. Hade klarat mig utan den då också men alla andra hade ju en!

Slutdiskuterat om det... Imorgon är det dags för tvättstuga. Ewout har skött det hitills men imorgon är det min tur, han måste till skolan. Har dock inte så mycket tvätt så det känns ju skönt. Hade tänkt svara på Helenas kommentar men kommer självklart inte ihåg allt hon skrev. Har dock kanske hittat en lösning för garderoben, skriver om det igen om det fungerar. Det är faktiskt skönt att klara sig själv, även fast jag inte har bott hemma på över 3 år så är det ju inte samma sak nu. Känns även bra att jag tog steget och lyckades flytta. Har ju velat det ganska länge men man har ju varit alldeles för nervös, men nu vet jag ju att det inte är någon fara=)

Läste även lite grann om nolning i tidningen. Var olika personer som berättade om sina erfarenheter och jag vet inte om jag ska se fram emot det eller inte. Var ju helt klart riktigt otrevliga och kränkande saker vissa fick stå ut med, medan andra verkade haft hur roligt som helst. Vet dessutom inte riktigt hur det fungerar. Om den äldre klassen söker upp oss eller vadå? Aja de märks väl antar jag. Inte många dagar kvar nu tills jag börjar=)

Har ju glömt att berätta om Alerias senaste påhitt, eller vad man ska kalla det för. I måndags satt jag i soffan och kollade på tv när Aleria fick för sig att vi inte hade gosat på JÄTTE länge, troligen en timme skulle jag gissa. Så hon hoppade upp i knät på mig och började vandra av och an medan jag skulle klappa henne på ryggen. Tyvärr är det ju så att våran kära katt aldrig har haft mycket till balanssinne, vilket man tydligt kan se när hon försöker hoppa upp på tv och oftare än sällan landar med ett brak på ryggen på golvet. Iaf så när hon gick omkring där i mitt knä och kurrade råkade hon tappa fotfästet på baktassarna och gled ner mot golvet. För att rädda sig själv från det hemska fallet på en halv meter grep hon tag med framtassarna i mitt ben och körde in klorna. Detta resulterade i ett decimeter långt rivsår rakt över mitt ben som gjorde riktigt ont! Ska kanske vara tacksam att det bara var en klo som lyckades gräva ner sig djupt nog i mitt skinn, men det är jag konstigt nog inte... Hehe, aja gjorde inte ont så värst länge och med tanke på att hon aldrig river eller biter oss med vilje förlät jag henne ganska snabbt.

Höll precis på att radera allt jag skrivit, hade inte blivit glad om det hänt kan jag säga... Ne nu är det faktiskt dags att hoppa i säng. Måste bara borsta tänderna först=)

Sov gott//Linda

Presenter

Hallå!

Tänkte jag skriva lite, gick inte så bra först dock för sidan vägrade fungera. Sitter och funderar på om jag borde gå och lägga mig, men en liten stunds skrivande kan väl inte skada?

Så när skrev jag sist? I torsdags tror jag. Kan ju säga att det inte hände så värst mycket i helgen. Gjorde nog typ ingenting. Men men, sånt är livet. Får väl passa på att inte göra något nu när man är ledig.

Åt iaf dom godaste tacosen jag ätit på länge i fredags. Smakade hur gott som helst. Kanske berodde på att jag åt dom i skal, vilket jag inte har gjort på jättelänge. Har fått världens noja på tacos nu och det är väl mindre bra=)

Försöker fortfarande hitta dom böckerna jag har kvar att köpa till första kursen. Kommer inte direkt fungera att låna om dom hela tiden eftersom dom troligen kommer bli reserverade. Hade riktigt tur den är gången dock. Kommer nog behöva böckerna under hela kursen dessutom eftersom vi har en hemtenta och en sals tenta. Känns smått skrämmande att skriva min första sals tenta...

Kom på något jag skulle skriva igår men jag har helt glömt bort vad det var=/ Undrar varför det alltid är så...

Igår var jag och Ewout en snabbis in till stan och kolla läget. Jag var tvungen att svänga förbi biblioteket och lämna tillbaka några böcker, och även låna två stycken jag inte hade än. Hoppas jag kommer hitta dit jag ska på tisdag. Det är en ganska stor byggnad...

Sedan var vi ner på centrum och köpte en grej till ventilen på min cykel som får den att gå från bilventil till cykelventil. Vi köpte ju en pump som passade men den gick ju självklart sönder igår. Helt otroligt, använde den en gång. Tur att den inte kostade så mycket. Har kvar kvittot dock så vi kanske kan få tillbaka pengarna. Efter det gjorde vi väl inte så mycket mer. Satt vid datorn ett tag och så...

Idag började jag dagen med ett samtal till syrran. Hon var på skolan så det var ett jäkla liv i bakgrunden. Var även en kille som svarade när jag ringde... hehe.... Hon åker till Turkiet imorgon så det blir ju lite svårt att prata med henne den närmaste veckan. Hoppas hon får roligt iaf.

Lite senare tog jag cykeln in till stan. Var riktigt kallt när jag cyklade dit, trodde mina fingrar skulle ramla av där ett tag, så det första jag gjorde när jag kom dit var att köpa mig ett par fingervantar. Har ju hemma men det hjälpte inte mig så mycket då. Självklart så hade det ju blivit lite varmare på vägen hem så jag behövde inte använda dom. Typiskt=) Dom kostade bara 10kr så jag lider inte så mycket. Efter det gick jag runt och letade efter en present till Ewout vilket visade sig vara lättare sagt än gjort. Han fyller ju år på måndag så det kändes som att det var dags att börja kolla efter något. Efter ett tags förvirrat irrande så hittade jag tillslut två saker jag köpte som jag hoppas att han kommer tycka om. Märks väl på måndag antar jag=)

Köpte även en kakform, eller vad det heter. De senaste två åren har jag bakat chokladtårta åt honom på hans födelsedag då det kändes dumt att bryta traditionen. Problemet var ju bara att jag inte hade någon form eftersom den jag använt förut var mammas, men nu är det fixat=) Nu ska jag bara komma på vad jag ska bjuda på på söndag när min familj kommer hit för att fira honom och kolla på lägenheten. Funderar på att göra hemmagjorda snickers och chokladmuffins, hur låter det?

På vägen hem blev det en sväng på ica för att köpa middag. Blev kyckling med ris. Köpte samma kyckling som vi använde när vi wokade, euro shopper, men den smakade inte alls lika bra nu. Var väl inte tillräckligt med saker med som tog bort lite av kyckling smaken, eller nått sånt.

Skulle ha skickat ett sms till Hanna hela dan idag och svarat på hennes kommentar, men jag med minne som en 90 åring har ju självklart glömt bort det... Så om du läser det här Hanna ska jag inte glömma bort dig imorgon! Min fd, arbetskamrat har fått barn och döpt honom till Isak, vilket några på donken brukade kalla mig när jag jobbade där. Tvivlar dock starkt på att han hade mig i åtanke när han kom på namnet, haha=)

Vet inte om jag har skrivit det här förut, isf får ni uräkta upprepningen=) Vi har haft lite problem med garderoben i badrummet. Vi ställde den ju i duschen, som är väldigt stor, och hoppades på att den inte skulle dra åt sig allt för mycket fukt. Självklart har den ju gjort det så nu har vi varit tvungen att flytta den. Vilket jag inte alls är glad över, och inte bara för att det helt enkelt inte ser bra ut utan även för att den står väldigt ostadigt där. Ser ut som att den ska ramla omkull varje gång man öppnar dörren. Inte bra, så nu vet vi inte vad vi ska göra=( Mycket som går fel för oss i den här lägenheten måste jag säga.

Har inte varit i Timrå på över en vecka nu vilket jag inte tror har hänt förut. Inte sen jag var liten iaf, och inte bodde i Timrå utan i S-vall och senare Tynderö. Konstigt nog så känner jag inte något speciellt över det. Trivs så bra här så har ingen hemlängtan. Lite tråkigt att man inte känner nån, men det kommer nog det å.

Tror det var nå mer jag fick för mig att jag skulle skriva, men det har jag självklart glömt bort. Syrran sitter och skickar sms till mig, undrar hur många timmar hon kommer sova inatt då=) Nu ropar sängen, så tack för mig för den här gången.

Sov gott//Linda

Inget nytt...

Hej!

Tänkte skriva ett kort inlägg, har ingeting att berätta så...

Tog cykeln till ICA idag för att handla mat, passade på att posta en svenskabok jag har sålt. Så nu har man tjänat 90kr=) Har även sålt en till så måste fixa kuvert imorgon så jag kan skicka den. Vi åt middag på balkongen idag så det var väldigt mysigt. Tycker det är trevligt att sitta därute=) Blev nå kött med kroketter. Gjorde även tzatsiki, recept från moster, som smakade väldigt bra=) Kul att lyckas med nått=)

Många smiles nu. Ewout hade tvättstuga idag så nu har man rena kläder. Har inte orkat lägga in allt i garderoben än dock. Får göra det imorgon så kan jag passa på och städa samtidigt.

Tidigare ikväll såg vi The simpsons movie. Den var bra men inte så att jag höll på att skratta ihjäl mig så det var ju lite av en besvikelse. Men men, jag är väl inget äkta simpson fan antar jag.

Förutom det har jag inte gjort så mycket idag. Men man måste ju ha såna dagar ibland också. Funderar på om vi ska på bio nånting, i helgen kanske. Fick ju rabatt från ica, 50kr om man går två stycken. Så då måste man ju passa på att gå, visst?

Nu ska jag sova, skriver väl imorgon om jag har nått intressant att berätta. Inte som idag alltså=D

Sov gott//Linda

Dubai

Hallå!

Tänkte skriva igår men det blev aldrig så. Kändes bättre att skjuta upp det till idag istället.

Så vad gjorde Linda igår då? Jo först var vi en sväng in till stan och kolla runt, inte så mycket dock, och åt lite tacos på en taco buffé vi hittade där. Smakade inte alls bra kan jag säga. Eller jo allt utom köttfärsen men den har ju tyvärr en ganska stor roll i tacosen. Men men, vet vi det iaf.

Senare under dagen var vi tvungen att åka till ICA för att fixa lite middag och då kändes det som att det var dags att ta ut cyklarna. Fick även för oss att vi skulle ta med oss Aleria. Måste ju säga att jag var lite osäker på om hon skulle stanna kvar i cykelkorgen eller inte, men man måste ju prova. Visade sig iaf att det inte var några problem alls. Han knappt cykla 50 meter så la hon sig ner och sov i korgen=) Hade ju lagt ut en filt åt hon så det skulle vara lite mer bekvämt.

Jag och Aleria följde iaf inte med in på ICA, tror inte dom skulle uppskatta om jag tog med mig en katt in, utan satte oss på en bänk och väntade istället. Aleria rör sig ju inte när man går ut med henne så jag blev ganska uttråkad efter ett tag. Men men sånt är livet. Det kom iaf en katt förbi, en riktigt stor utekatt, typ dubbelt så stor som Aleria. Katten upptäckte inte Aleria på ett bra tag men när den tillslut gjorde det såg den inte glad ut kan jag säga så det kändes som att det var bäst att ta upp henne från marken. Aleria däremot fattade ingenting som vanligt.

På kvällen gjorde jag väl inte allt för mycket. Satt vid datorn ett tag och pratade med moster i ungefär en timme. Min familj ska komma upp hit den 2/9 för att fira Ewout så vi pratade lite om det. Undrar vad man ska bjuda på...

En sak hände ju inne i stan som jag måste berätta om. Vi kom körandes mot en rondell (jag körde) och jag stannade eftersom det var bilar i rondellen. Men så började den närmaste bilen köra ut och den bakom (en sportbil av nå slag) tog också ut svängen så jag antog att även han skulle köra ut. Så jag började släppa på bromsen och skulle precis till att gasa när jag hör sportbilen gasa. Då börjar han köra som en dåre, slirar och grejer, i väldigt hög fart förbi mig och ut till höger om mig där han kraschar in med bakhjulet i trottoarkanten. Och sedan kör han bara vidare. Tror ni jag blev lite förbannad eller? Om man nu tvunget måste leka kan man väl ändå göra det när ingen är i närheten, inte mitt i centrum under lunch?! Jävla pucko!!!! Blir så förbannad, de va ju bara tur att jag inte hade börjat köra än... Det enda som fick upp mitt humör lite var att han kraschade bilen så förhoppningsvis måste han lägga ut pengar för att fixa den.

Försökte ändra utseende på min blogg igår men det gick inte så värst bra. Allting på höger sida har ju försvunnit, min bild, listan på alla inlägg. Får se om det kommer tillbaka annars får jag väl ändra den igen.

Idag hade jag en ganska trögstartad morgon. Men det brukar jag ju ha iofs. Har varit morgontrött sen jag var liten, och det ser inte ut som att det kommer ändra på sig i den närmaste framtiden. Senare under dagen så tog jag och Ewout iaf cyklarna till ICA och köpte en massa saker så vi kunde gör kycklingsallad.

När vi kom hem igen gjorde jag iordning salladen och sedan packade vi ner allting och tog med oss Aleria ut till cyklarna igen. Vi cyklade bort till Lillsjön som vi hittade på en karta och satte oss där på en filt och åt en väldigt god kycklingsallad=) Vädret var underbart och det var som tur va vindstilla där vi satt. T.o.m. Aleria njöt och sprang omkring och jagade kottar vi kastade åt henne. Det var lite annat folk där också som badade. Synd att jag inte tog med mig baddräkten, har ju fortfarande inte badat iår, kommer nog inte bli av heller...

Vi hade iaf väldigt trevligt och var där i närmare två timmar, sen började det bli lite kallt så tog stoppade vi tillbaka Aleria i korgen igen och cyklade hem. Hon sov hela vägen dit och tillbaka, konstigt katt=)

När vi kom hem la jag mig och läste ett tag i en av kursböckerna. Läste om social arbete och psykologi som faktiskt var intressant. Är dock mest intresserad av att läsa om etik hittills. Sedan kollade jag och Ewout på "War of the worlds" som var hyffsat bra.

Idag, eller igår kan man väl säga, blev det bestämt att Ewout ska lämna mig mellan den 24 oktober och den 28 november. Han ska åka ner till Dubai och träffa sin kusin och även jobba lite. Blir ju roligt för honom men det kommer ju vara ensamt här. Får ju följa med jag också men jag har inte tid, för mycket i skolan. Hittade ju mitt schema igår och jag kommer i princip gå i skolan mån-fre under hela den här kursen som håller på till 9 nov. Trodde inte det skulle bli så mycket skola men många dagar går jag som tur bara till 12.

Sofia och några av hennes vänner ska åka ner till Paris i slutet av oktober och jag får följa med om jag vill. Vilket skulle vara roligt men som det ser ut nu måste jag vara i skolan=( Handlar ju iofs bara om två dagar men det är ju svårt att säga vad och hur mycket jag kommer missa under dom två dagarna isf.

Oh well, ne nu ropar sängen.

Sov gott//Linda

25 min

Hej!

Idag har man fått lite saker gjort för en gångs skull. Fast jag har ju faktiskt gjort ganska mycket på senaste tiden. Iaf så började jag morgonen med att ringa ett par samtal. Ringde ju till riksbyggen för tre veckor sedan och ville ha en parkeringsplats. Han jag pratade med sa att han skulle ringa upp inom en vecka och nu 3 veckor senare så hade han fortfarande inte ringt, så istället ringde jag. Fick höra av hon jag pratade med att jag skulle kolla upp ungefär vart jag ville ha parkeringen och sedan skulle hon höra av sig imorgon, så vi får väl hoppas att hon gör det.

Ringde även till csn. Sökte ju bidrag+lån för ett bra tag sedan men eftersom jag inte trodde att jag skulle komma in på programmet skrev jag in att jag skulle läsa fristående kurser. Vilket inte stämmer längre. Så jag ringde dit och fick det fixar, så det känns ju bra.

Lite före ett tog jag och Ewout cyklarna och åkte iväg mot stan. Ville ju kolla hur lång tid det skulle ta att cykla till skolan. Jag trodde att förutom det som står på skyltarna vi sett som anger hur långt det var till Ö-sund så skulle man vara tvungen att lägga till yttligare en kilometer eller så innan man kom till campus. Men när vi kommer mot Ösund ser vi en skylt som visar 1.1km till Ö-sund och 0,3km till campus. Så helt plötsligt var vi bara där=) Det tog cirka 25 min att cykla och då vet vi om en väg som troligen är snabbare plus att vi stannade till några gånger när vi var osäker på var vi skulle, vi cyklade inte så värst snabbt heller. Så man borde klara det på 20 min, kanske mindre=) Och det är ju inte farligt alls. Efter det åkte vi ner mot centrum och köpte ett cykellås åt mig, kommer npg behöva det, och sen bar det av hemåt. Vi tog en annan väg hem så vi kunde stanna på ICA. När vi kom hem hade vi varit borta lite över två timmar, och det är ju ingenting! Ännu mera nöjd nu med att vi valde Torvalla istället för Ö-sund.

Sedan vi kom hem har man väl inte gjort så mycket. Ser ut som att jag ska köpa yttligare två böcker till (eller kopier på böcker) för 60kr. Så det är ju bra. Det blir 5 av 10 böcker jag fått tag på hittills. Borde kolla upp om böckerna jag har nu har blivit reserverade än.

Ska ta och kolla lite på tv nu. Vet inte riktigt vad som händer imorgon. Ska nog läsa lite mer till skolan, har inte gjort det på några dagar nu. Annars blir det nog lungt.

Ha de bra//Linda

Cykel

Hallå!

Nu är man lite duktig och skriver två dagar i rad=) Inte för att det finns så mycket att berätta om dagen. Sov ganska länge och när jag klev upp tänkte Ewout ta cykeln till byggmax och fixa lite lack så vi kunde lacka våran välkomst skylt.

Ville ju följa med så jag bad honom montera ihop min cykel. Medans han gjorde det hade jag väl inte allt för mycket för mig. Var ju ingen idé att jag hjälpte till eftersom jag inte kan nått om cyklar eller nått egentligen=) Tog han ett bra tag dock och klockan var väl nästan 3 när han kom upp och berättade att cykeln var klar men att vi hade ett problem.
Det är nämligen inte vanliga cykel ventiler(eller vad det heter) på hjulen så vi var självklart tvungen att ta bilen in till stan och köpa en ny pump. Innan vi var klar med det var klockan så pass mycket att det var lika bra att åka direkt till ByggMax innan dom stängde.

På vägen hem började det också regna. Och då menar jag inte vanligt regn, inte heller spöregn. Vi snackar början på syndaflod, det var helt otroligt. Gick två meter till förarsidan och blev totalt dyngsur. Så vi var tvungen att erkänna oss besegrade och gav upp tankarna om att ta en cykeltur.

Istället åkte vi hem och fixade lite middag. Blev kyckling, nudlar och färska grönsaker (broccoli, sockerärtor, bambuskott och morötter, våran egen blandning) i currysås. Smakade väl ok men inte lika bra som vi hade hoppats. Men det var ändå roligt att testa nått nytt. Vi äter ju alltid samma gamla vanliga så lite förändring skadar inte.

Vid 9 tiden ikväll var jag hyffsat uttråkad så jag frågade Ewout om vi inte kunde ta den där cykelturen vilket han var villig till=) Så då tog vi cyklarna och stack iväg bort till lillängen. Cykeln fungerar jättebra, och jag är nöjd med den trots färgen. Gick väl på kanske en halvtimme eller nått till lillängen så det tar ett litet tag till skolan 40 min om man tar det lungt, men det gör inget=) Ska nog gå bra det också=)

 
/CYKEL/CYKLAR/CITYBIKE/
  
Visa stor bild

Briceburg 28"
Den ultimata stadscykeln i dammodell, med fotbroms, 7 navväxlar och navdynamo från Shimano.
Ram: stål
Ramstorlek: 51 cm
Framgaffel: stel, stål
Antal växlar: 7
Bakväxel: Shimano Nexus
Växelväljare: Shimano, vrid
Vevparti: Prowheel, alu
Vevlager: CH-52
Styrlager: stål
Styre och stam: alu
Framnav: Shimano navdynamo
Baknav: Shimano Nexus
Frambroms: V-broms
Bakbroms: fotbroms
Kedja: KMC
Sadel: Active
Sadelstolpe: alu
Fälg: Alex, dubbelbottnad
Däck: Kenda 700 x 30C
Pedaler: Wellgo
Lyse: navdynamo
Vikt: 18 kg
Övrigt: pakethållare, korg, kjolskydd, skärmar
Min nya cykel=) Ganska fin är den=)

Ne nu ska jag nog hoppa i sängen. Imorgon blir det cykeltur till skolan, måste ju testa hur lång tid det tar.

Sov Gott//Linda

Selånger

Hej hej!

Förstår inte, jag var så himla duktig på att skriva i bloggen i början men nu glömmer jag bort det hela tiden. Ok det spelar väl inte så stor roll om jag skriver varje dag men har man startat en blogg borde man ju hålla den uppdaterad. Oh well... Har iaf fått en massa bra kommentarer till bilderna på lägenheten, alltid roligt att höra att andra tycker om den också=)

Så de senaste dagarna:

I torsdags kommer jag faktiskt inte ihåg riktigt vad jag gjorde. Har för mig att jag satt och läste ett tag i en utav kursböckerna. På kvällen vet jag iaf att jag var ut på tradera och hittade tre utav böckerna som jag behöver till första kursen. Den ena köpte jag på en gång så nu sitter jag bara och väntar på att tjejen ska höra av sig. De två andra la jag bud på och den ena vann jag igår=) och den andra går ut den 21:a så vi får se vad som händer med den. Har iaf sparat nästan 200kr och det är ju bra=)

Satt även och gjorde en lista på alla böcker jag kommer behöva under dom här 3½ åren. Varför? Jo vissa böcker använder man i mer än en kurs så dom böckerna kan vara smarta att köpa. Hittade faktiskt några böcker som kommer att återkomma, så jag kommer nog att köpa dom=) Listan blev över tre sidor lång (och då inte medräknat 3-4 kurser som jag inte kunde hitta kursplanen till) så det är ganska många böcker som ska köpas/kopieras/lånas, men det löser sig nog=)

Längtar tills skolan börjar nu. Vill träffa lite folk häruppe. Trivs ju jättebra men det skulle ju vara trevligt om man kände lite folk. Men det kommer nog det också=) Kommer vara riktigt nervöst första dagen tror jag, men jag kommer nog trivas tillslut=)

Ja igår var jag och Ewout ut och åkte runt lite. Var tvungen att åka till banken och hämta ut hans skattepengar. Sedan åkte vi bort till komvux så han kunde anmäla sig till Svenska A som andra språk. Självklart visade det sig att han var tvungen att ha ett personbevis så det var bara att åka till skatteverket och hämta ett sådant. Fixade ett åt mig själv också eftersom jag kommer få ett grattis USB-minne av skolan eftersom jag har flyttat hit. Det är ju snällt utav dom=)

Var ju även till posten igår. Mitt körkort kom ju i måndags men dom hade självklart bara eftersänt avin så jag ringde och bad dom eftersända även körkortet. Problemet var bara att jag inte hade någon aning om jag skulle få en ny avi eller inte så jag visste när och var jag kunde hämta ut kortet. Så i torsdags gick jag in på postens hemsida och sökte efter det bara för att upptäcka att körkortet hade legat i Östersund sedan den 14:e. Suck! Åkte iaf och hämta det så nu har jag äntligen fått mitt rosa kort=)

Idag har varit en lång dag kan jag säga. Klev upp halv 8, riktigt trött, och gjorde mig iordning och sedan bar det av ner till gamla hederliga S-vall=) Kom ner lite före 11 så jag åkte direkt till Sofia och plockade upp henne. Sedan var det selånger som gällde=) Var lite jobbigt i början bara. Fick stå i kö hela timmervägen fram till infarten och sedan hela vägen till parkeringen, tog en halvtimme innan vi äntligen kom ur bilen.

Sedan blev det shopping=) Både jag och Sofia började med 10 par strumpor för hundra kronor, hittade självklart 12 par för hundra senare, men men, sånt är livet. Jag köpte också en lång svart kjol som jag tycker väldigt mycket om, en drömfångare åt mamma. 3 t-shirt åt Ewout och självklart en väska! Har längtat i ett halvår nu typ för att åka på selånger och köpa en väska=) Hittade en för hundra kronor dessutom, vilket absolut inte är farligt=) Var på väg att köpa en till men kände att jag hade gjort av med tillräckligt med pengar redan. Sist men inte minst köpte jag en skylt som det står "Välkommen till Linda och Ewout" på som vi kan sätta på ytterdörren. Har velat haft en sån skylt ett tag nu och hittade en för bara 120 kr vilket jag inte tyckte var allt för farligt.

Ja förutom det köpte jag nog ingenting annat. Vi hade iaf väldigt trevligt, trots mängden folk. Stannade väl i typ 3 timmar och sedan åkte vi in till stan och åt på texas=) Mums=) Efter det åkte jag ut till Timrå och träffade mamma ett tag och packade in cykeln hon köpte åt mig nu i veckan i bilen. Så nu har man en cykel också=) Kommer ju behöva en eftersom jag planerar att cykla till skolan. Hoppas det inte regnar imorgon så jag kan testa den. På måndag ska jag nog cykla in till Ö-sund, måste ju kolla hur lång tid det tar. Enligt en skylt för cykelväg jag såg är det cirka 7,6 km dit. Får väl se hur lång tid det kommer att ta för mig.

Nu har jag iaf varit hemma i lite över en timme. Är ganska trött men ska nog kolla på tv ett litet tag innan jag går och lägger mig. Skulle ju kunna kolla på tv i sängen, har ju tv där nu också=) Vi får väl se. Ne nu finns det inge mer att skriva, men ni märker väl när jag skriver igen.

Sov gott//Linda

Shopping och en massa annat

Hej hej!

Har nog aldrig fått så många kommentarer förut=) Men de e bara trevligt! Tack för det!=) Ja vad har hänt i Torvalla sen i lördags då...

I söndags var vi på elgiganten och onoff och kollade in priser på kyl/frys, spis och diskmaskin. Vi har fortfarande pengar kvar på repfonden så vi funderar på att köpa det, men tyvärr kunde vi inte hitta något. Var ju lite less måste jag säga.

I måndags åkte jag hemifrån vid 12 tiden. Började med en tripp till ÖB, som jag lyckades hitta ganska snabbt faktiskt, där jag köpte kattsand och ett par pärmar. Känner att jag måste bli lite organiserad. Fast jag har ju faktiskt blivit bättre den senaste tiden måste jag säga. Har iaf papprena på ett och samma ställe=) Men det är ju helt klart enklare nu med ett skrivbord. Efter det åkte jag in till centrum. Var riktigt dyngsur då kan jag säga. Regnade inte så värst mycket när jag åkte hemifrån men medan jag var inne på ÖB så började det självklart ösregna och jag hade parkerat  ganska långt bort. Iaf så hittade jag en parkering och gick in på clas ohlson där jag hittade en skrivbordslampa=) Efter det gick jag och letade efter ett par byxor och hittade ett par jeans som jag köpte samtidigt köpte jag ett paraply som jag var i desperat behov av. Kollade även på gardiner när jag ändå var och shoppade men kunde inte hitta några. Börjar bli lite less nu, men jag är ju så himla velig, vill ju att det ska se bra ut...

Så när jag var klar i stan åkte jag upp till campus och hittade biblioteket. Problemet kanske inte var att hitta bilbioteket utan snarare ingången. Hade ju självklart parkerat på fel sida av huset och det fanns några ingångar att välja på. Men tillslut hittade jag och nu har jag lånat böckerna jag behöver till första kursen. Förutom två stycken, den ena missade jag och den andra var inte inköpt än. Efter det åkte jag till fresk och köpte en borr för att borra i betongväggar så vi kan sätta upp sänglamporna. Har inte gjort det än dock=/

Sist men inte minst stannade jag på ICA och köpte middag för kvällen. Var nog borta till 5 tiden nånting så det blev en ganska lång dag.

Igår så var vi iväg på expert och elon och kollade på vitvaror men vi har fortfarnade inte hittat något, vi ska nog vänta ett tag till. Vi tog även en promenad inne i stan vilket var väldigt mysigt. Vädret var väl inte perfekt men det funkade för en promenad. Kollade runt lite på vilka slags affärer dom har här, hittade akademibokhandeln så jag kunde köpa bläck till mina pennor. Tycker om pennorna så jag vill inte byta=)

Sedan blev det ICA och middag. Hittade något nytt att göra. En mix för nudlar med sås och kryddor som man köpte grönsaker och kyckling till och wokade ihop smakade riktigt bra faktiskt. Men nästa gång ska vi göra våran egen wok, var lite väl kryddstarkt för mig.

Idag har jag typ inte gjort nånting, men det gör inget det heller. Har ju trotts allt semester. Har läst ut första boken till kursen och den var faktiskt intressant. Etik och socialtjänste, om alla etiska dilemman man kan komma i kontakt med när man jobbar inom socialtjänsten. Fick mig verkligen att tänka till och det är verkligen inte ett lätt jobb jag har framför mig. Ikväll ska jag börja läsa Socialt arbete, en grundbok.

Har även fått mitt körkort, i Timrå!! Helt otroligt, det roliga är att avin för att jag ska kunna ta ut kortet eftersändes hit, men körkortet stannade kvar i Timrå. Suck, ringde iaf dit och tjejen sa att hon skulle skicka kortet till Ö-sund också, nu är frågan bara när det kommer.

Nu har jag nog inte så mycket mer att berätta. Skulle verkligen behöva städa, men vi får väl se om jag orkar eller om jag gör det imorgon istället.

Ha de bra//Linda

Svar på kommentarer

Postat av: Helena

GRATTIS TILL KÖRKORTET:) och de ser ju hur fint ut som helst i lägenheten:) hoppas ni trivs bra där:) och jag hoppas vi kan ses något snart:) kram

2007-aug-12 @ 09:40

Tack!=) Jo vi trivs jättebra, känns så skönt nu när vi fått ordning på allt. De hoppas jag också! Jag kommer iaf vara i Timrå på lördag=) Kramar
Postat av: Sofia

Hejsan gumman. Det är hur fint som helst. Måste komma upp och titta. Men har nog inte tid riktigt än. Nu ska jag jobba vidare, hörs senare.

2007-aug-12 @ 12:12
URL: http://princessia.blogg.se

Ja de måste du verkligen!

Postat av: Suz

Grattis till körkortet! =) Lägenheten är mycket finare nu än innan och visst blir det skillnad när man får dit sina egna grejer?! =)

2007-aug-12 @ 14:35

Tack tack=) Ja helt klart, känns som vårat hem nu=) Kommer nog stormtrivas här tror jag=)
Postat av: Hanna

Tjo! Vad kul att ni börjar få ordning på grejerna =) själv sitter jag och väntar på att livet ska komma igång =) funderar på att börja plugga nu t o m, det är illa nu.. =/ jaja, ha det bäst vännen! kramar /H

2007-aug-12 @ 17:01

De e väl inte illa! Ja tycker de ska bli skitroligt att börja plugga. Träffa lite nytt folk och så=) Tack detsamma kramar

Hänt mycket sen sist=)

Hej hej!!

Nu har jag inte skrivit på ett tag igen, men den här gången har jag faktiskt haft en bra anledning=) Ja vad har hänt sen sist då...

Förra veckan hände väl inte allt för mycket. Ewout var ju uppe i Ö-sund mellan tis-sön så man var ensam. Jag var in på Ikea förra onsdagen, tvättade, var med Sofia, skaffade nya linser

mina ögon har blivit sämre igen, helt otroligt! Inte mycket dock, typ 0,25 så nu ligger ja väl på -2,75 tror jag, och det är ju inte så farligt men ändå!

var och klippte mig även förra fredagen men det syns inte så värst mycket, toppade ju bara

sedan packade jag och städade och packade och städade och packade och städade. Det var absolut inge roligt kan jag säga. Men det måste ju göras... Han igenom allting tills söndag kväll (förra veckan) och det var ju bra.

I måndags var en stor dag för mig=) Jag började med att kliva upp klockan 8 och hjälpa Ewout med att packa släpvagnen för allt som skulle till skroten. Efter det körde vi bort släpvagnen till min moster och sedan bar det av in till sundsvall.

Jag skulle nämligen ha uppkörning kl 10.45. Var så nervös så jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. Men gubben som jag hade uppkörningen var trevlig och det kändes ju skönt måste jag säga. Vi körde mot sthlm, först via björneborgsgatan och sedan ut på E4 tror jag att det är. Sedan körde vi in på en camping för att parkera och efter det var det ut på E4:an igen. Vi körde av upp mot Skönsmon och åkte rakt igenom och ut på gatan ovanför filmstaden och sedan tillbaka till VV.

När jag hade parkerat bilen trodde jag hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på mig. Det var fruktansvärt! Men, jag behövde inte vänta allt för länge på svaret:

JAG HAR TAGIT KÖRKORTET!!!!!

Jag tror inte jag fattat det riktigt än. Det känns helt otroligt=) Men hur underbart som helst! Har kört en massa sen i måndags och det går jättebra!

När vi kom hem till Timrå igen (jag körde själv med mammas bil) så bar det av till skroten där vi slängde en hel massa saker vi sparat på oss de senaste åren. Sen var det raka vägen hem igen för att packa släpvagnen med det sista lasset. Vi lämnade våran lägenhet vid 3 tiden och åkte upp till Östersund.

Ja sedan i måndags kväll har vi då spenderat det mesta av våran tid till att packa upp saker och försöka få lite ordning här. Tyvärr har det inte alltid gått allt för bra. Väggarna är helt otroligt och det gick inte att borra ett vanligt hål för att sätta upp ett par hyllor. Det slutade med att vi har 16 hål i väggen i köket, som som tur är täcks av hyllan vi tillslut lyckades få upp. Det funkade inte ens att använda molly(plugg) som borde funka. Som om inte det vore nog går det dessutom inte att borra på vissa ställen därför att dom har satt nå järnplatta eller nått bakom gipsplattorna, helt otroligt!!!

Men men, efter mycket slit och nästan tårar är vi nu så gott som klara=) Det som är kvar är att vi måste köpa gardiner till vardagsrummet och köket, nattduksbord, borra upp sänglampor och lite andra små saker. Trodde aldrig vi skulle bli klar kändes helt omöjligt i början. Men nu är det gjort och vi trivs som fisken i vattnet. Det är riktigt fint här nu trotts att jag inte fått som jag velat på vissa ställen. Aleria trivs också vilket känns skönt. Var lite orolig att hon skulle börja längta hem till Timrå.

Hon har däremot varit på äventyr redan. I tisdags stod vi och lagade mat och efter ett tag upptäckte jag att hon var borta. Jag letade överallt i lägenheten men kunde inte hitta hon. Så tillslut gick jag utomhus, trodde ju inte att hon var där men jag tänkte att det är nog säkrast att kolla. Så jag gick ut och gick förbi balkongen nedanför oss, på sidan av den balkongen stod ett gammalt staket upplutat och jag kollade lite snabbt där bara för att se en liten bit av hennes päls. Tror ni inte på fan att kattjäkeln ligger där!!! Som tur var blev hon inte rädd nog för att springa bort när jag försökte få ut hon därifrån. Vet ni hur hon kom dit då? Den lilla idioten... Hon hoppade från balkongen!! Suck! Men hon skadades sig inte och vi hittade henne och det är ju huvudsaken=)

Ja förutom allt plockade med saker här hemma var vi även ner till Timrå igår. Morfars begravning var igår och den var verkligen jättevacker. Men det var helt klart sorgligt. Fick även träffa 3 av morfars syskon som jag aldrig sett förut. Han hade 11 syskon men det är bara 5 som lever nu. Hans 2 bröder såg precis ut som honom!

Jag var även på Ikea en snabbis igår och sedan ut till sommarstugan för att äta middag med familjen och släkten från Finland som är här och hälsar på=)

Idag har det väl inte hänt allt för mycket förutom lite små piffande i lägenheten. Börjar kännas mer och mer som ett hem nu=) Självklart har jag även tagit kort som jag ska lägga ut=) Tänkte ju visa före och efter bilder men har tyvärr inte så jättebra före bilder men jag lägger ut som ändå. Det är bilderna jag lagt ut tidigare som Ewout tog när han före fortfarande bodde kvar men man ser nog ändå skillnaden=)

image27image28
Här är vardagsrummet före

image29image30image31image32
Och så här ser det ut nu=) Det är väl hyffsat fint va? Färgen på väggarna är kaffe latte, det kanske inte syns så bra. Skrivbordet är mitt och jag älskar det. Så skönt att kunna ha alla mina saker på samma ställe. Ewout har fått klädkammaren som sitt datorrum och han verkar tirivas med det också=)

image33
Hallen före

image34image35
Hallen efter, med sidengråa väggar=)

image36image37
Köket före

image38image39image40
Köket efter, som jag tycket är jättemysigt nu=) Bara att byta handtagen på köksluckorna gav köket världens upplyft=)

image41image42
Badrummet före

image43image44image45
Badrummet efter. Det vi har gjort är att ta ut badkaret och satt upp en hylla en duschstång och lagt in en garberob. Det öppnade verkligen upp rummet kan jag säga.

image46
Sovrummet före.

image47image48
Sovrummet efter, tyvärr blir bilderna lite dåliga men man ser ju ganska bra. Vi har en fondvägg i caferoyale och resterande väggar är vita. Det står även tre garderoben bakom mig. Som ni ser har vi faktiskt gardiner i det här rummet=)

Så vad tycker ni? Bilderna ger ju inte rättvisa till verkligheten så om ni vill se hur det verkligen ser ut får ni nog komma hit=) Men det ser väl bra ut? Det är riktigt frächt här och mysigt. Jag kommer nog trivas väldigt bra=)

Ne nu orkar ja inte skriva nå mer ikväll. Ska sätta mig i soffan ett tag tror jag.

Sov Gott//Linda

RSS 2.0