Orka...

Hej!

Är sjukt trött nu, men måste fortfarande hoppa in i duschen innan jag ens kan fundera på att sova. Pratade precis med Sofia och skulle duscha efter jag lagt på men så fastna jag vid datorn=/ Precis lämnat en kommentar i min fyrmännings (stavning?) blogg. Hon är i Sverige och hälsar på, hon kommer från USA. Hon var i S-vall nu i veckan men jag hade ingen möjlighet att åka ner, har alldeles för mycket för mig. Men så kan det gå, vi kanske får chansen att träffas nån annan gång.

Var ju i skolan hela dan idag. Uttröttande som tusan. Helst med tanke på att vi kom precis i tid till rummet vi skulle vara i bara för att se att han bytt sal, och inte bara sal, hus dessutom. Och inte bara hus, ett hus på andra sidan campus. Så det var bara att stressa upp dit. Kan ju inte säga att informationen gav allt för mycket. Vi kom inte så långt när vi satte oss ner senare och försökte komma igång heller. Men imorgon går det väl förhoppningsvis bättre. Therese ska komma hit vid 12, har tvättstuga så det är bäst att vara här, och sedan kommer Linnea vid 3-4 tiden.

Var ju även på föreläsning om praktiken och den gav nog nästan mindre, nerå, men tråkigt var det. Har iaf fått reda på att vi har 3 uppgifter under praktiken som ska lämnas in. Inte så farligt alltså med tanke på att det är 15 veckor och 2 av uppgifterna inte direkt är svåra. Sen fick vi info om analysuppgiften och det var faktiskt riktigt intressant. Har dock ingen ork att skriva vad den handlar om just nu.

Cyklade hem efter den och sen åt vi faktiskt kinamat till middag. Vart så sugen och tro på fan men vi har faktiskt hittat en kinarestaurang som smakar lika bra som Asia och som dessutom är billig! 173 för 2 måltider och extra räkchips, great!!! Så dit kommer vi nog fortsätta gå. VI har tänkt äta på kina en gång i månaden, är mysigt att gå ut plus att det är gott=)

Sen har jag tränat och kollat på lyxfällan, love that show!!! Hehe=) Issues, nej då! Nu måste jag faktiskt gå och duscha innan det blir för sent, vill ju inte störa grannarna. Oh just det, vädret var helt underbart hela dagen här! Satt ute en timme ungefär, fick inte mycket färg, men en lite början iaf. Synd bara att jag hade t-shirt och jeans så jag höll ju på o dog av värmeslag. Men det kan man alltid leva med=)

Ha det bra//Linda <3


Nån som vill ha en katt??

Godmorgon!

Ska snart cykla till skolan men tänkte gå in här ett tag och skriva. Vädret är helt underbart, men ingen är väl förvånad över det med tanke på att jag måste spendera hela dagen inomhus... Har iaf fått grupparbetet nu och vi ska skriva om ett projekt för att göra en avdelning på försäkringskassan bättre, eller nått sånt. Är inte helt hundra på vad det handlar om än, men förhoppningsvis ramlar väl nått ner under förläsningen nu på morgonen.

Mitt nöt till katt har haft en trevlig morgon också. Hon satt på ryggstödet på soffan för ett litet tag sedan och kollade ut genom fönstret. En insekt eller nått måste ha flugit förbi för den dumbommen tar och hoppar med huvudet före in fönstret. På vägen ner lyckades hon få med sig en blomma också som ramla ner på golvet samtidigt som henne. Suck!! Varför är min katt så korkad för? Någon som kan svara på det? Haha, aja ingen skada skedd förutom att hon lär väl ha tappat en hel drös med hjärnceller. Tror inte hade så många kvar dock så som sagt: ingen skada skedd.

Nej nu ska jag väl ta och pallra mig iväg. Skriver väl kanske nå mer ikväll om jag orkar=)

Ha det bra//Linda <3

Ännu en fullspäckad dag...

Hej!

Har haft fullt upp hela dagen här. Skrev ju att jag skulle gå till Emma eftersom min cykel var där, sagt och gjort jag gick. Tog 50 min så det var inte dirket en kort promenad... Och ändå gick jag inte långsamt, inte värst snabbt heller kanske men hade ganska bra tempo där ett tag. Sedan cyklade vi till skolan och gick på seminariet. Var faktiskt ganska intressant men otur nog blev jag jäkligt trött och hade lite svårt att lyssna på slutet=/ Men det jag hörde var iaf intressant=)

Cyklade hem igen efter det. Dom höll på att asfaltera en bit av cykelbanan så jag höll inte på att komma förbi, men det gick det också.. Väl hemma käkade jag lunch pirog, så snabbt och enkelt, och en halv paprika. Väldigt gott. Sedan satte jag igång och plockade undan lite här. Tog inte fram dammsugaren eller nått, men fick undan det värsta. Diskade även så det var skönt att få gjort.

Efter disken tog jag tag i diskussionen jag var tvungen att skriva om seminariet. Tog bara en kvart så det var inte direkt jobbigt, men ändå skönt att få gjort, slipper jag tänka på det liksom. Sedan tränade jag i en timme och duschade, härligt värre=)

Har lagat middag också tillsammans med Ewout och nu sitter jag här, mätt och belåten men sjukt trött. Helst skulle jag vilja sova nu, men då kommer jag bara vakna inatt och inte kunna somna om. Nej ska tvinga mig själv att vara vaken fram till 10 iaf. Kan behöva en lång natts sömn dock med tanke på morgondagen. Vi är ju inte så ofta i skolan och de få gånger vi har föreläsningar handlar det oftast om ett par-tre timmar bara. Men imorgon har dom lyckats trycka in allt samtidigt tror jag=/

För det första har vi föreläsning om grupparbetet vi ska göra mellan 10 och 12. Sedan efter en timmes lunch har vi två timmars föreläsning om praktiken och sedan 2 timmar om analysuppgiften som ska göras efter/i samband med praktiken. Så mellan 10-17 sitter jag i skolan imorgon=/ Känns inte allt för roligt, lär nog vara ganska slut i skallen när jag kommer hem.... Men förhoppningsvis säger dom väl något intressant, annars blir jag ruskigt less kan jag säga.

Nej nu ska jag slå mig ner i soffan och fan inte röra på mig förns det är dags för sängen, så det så=P

Ha det bra//Linda <3

Godmorgon

Hej!!

Tidig morgon och ändå är jag uppe, inte för att jag egentligen behöver. Vi börjar inte förrän kvart över 11, men jag vaknade halv 8 och då kändes det onödigt att somna om igen, för jag vet med mig själv att jag bara kommer vara tröttare nästa gång jag vaknar.

Ska gå mer än halva vägen till skolan idag hade jag tänkt. Lämnade cykeln hos Emma för ett tag sedan eftersom det regnade så jag måste hämta den, och det känns mest bara onödigt och dyrt att ta bussen, så då går jag istället. Problemet är bara att jag har ingen aning om hur lång tid det faktiskt tar att gå, så jag vet inte när jag måste gå härifrån. Aja, det märks väl.. Är ju tidspessimist så jag lär väl vara hos Emma en halvtimme för tidigt eller nått=D Hoppas hon är vaken.

Kom iaf igenom artikeln igår och den var faktiskt riktigt bra. Handlade om stress och utbrändhet bland socialarbetare och vad som kan vara anledningen till det. Får se om det blir en intressant diskussion också, men det borde det. Ska försöka skriva dokumentationen så fort jag kommer hem, för sedan vill jag ärligt bara lata mig.

Imorgon börjar vi ju det sista grupparbetet så jag vill försöka ta det lugnt idag, njuta lite av ledigheten. Den närmaste veckan kommer nog bli väldigt stressig har jag en känsla av. Vi har fortfarande ingen aning om vad arbetet ska handla om, så det är svårt att säga hur mycket tid vi kommer måsta lägga ner. Jag hoppas vi kan göra klart det mesta under fredag-lördags, för just nu vill jag bara bli klar.

Har fortfarande inte fått någon praktikplats. Börjar bli orolig nu, har ingen aning om var jag kommer hamna till hösten och det känns riktigt jobbigt. Vill verkligen inte flytta men vad ska man göra om det inte finns några platser kvar här i Ö-sund. Aja det märks väl, skriver väl så fort jag hört nått.

Ska kolla på lite tv nu innan frukosten tror jag. Låter väl som en bra idé? Hoppas ni får en trevlig dag!

Ha det bra//Linda <3

God mat, gott sällskap

Hej Hej!

Allt bra med er? Själv är det faktiskt ganska bra. Måste säga att jag varit ganska duktig idag, tycker jag iaf=) Började med att kliva upp och kolla igenom tentan en gång, hittade några saker jag ville ändra på och sen självklart några stavfel=D Hehe, sedan gick jag faktiskt ut och tog en promenad. Kändes verkligen som att jag behövde det efter att ha suttit inne med tentan. Var riktigt skönt, även om det inte var så varmt som jag hade hoppats på.

När jag kom hem tog jag och tränade i en halvtimme på crosstrainern. Tänkte först stå en timme, men orken fanns inte riktigt där eftersom jag redan hade gått i typ 40 min, plus att jag kände att jag inte riktigt hade tid. Efter det tog jag en lång och välbehövlig dusch, fick även in en hårkur, noppande av ögonbryn, och rakade benen. Kände att jag behövde få unna mig att vara lite fin och ta hand om mig själv efter denna jäkla tenta=)

Kollade igenom tentan ett par gången till innan jag tillslut skickade in den. Nu är det bara att vänta och se, förhoppningsvis behöver jag kanske inte skriva om den iaf=) Efter det var jag en sväng på affären och sedan fixade jag lite sallad och packade väskan, för då bar det iväg till Linnea på grillkväll med henne och Emma. Vi grillade kött och hade det allmänt mysigt=) Var så skönt att få slappa lite och bara vara tillsammans med trevligt sällskap.

Var där mellan 6 och 8 ungefär och sedan dess har jag diskat och även skrivit diskussion till seminariet jag var på förra veckan. Nu ska jag skriva ut artikeln vi måste läsa till morgondagens seminarie och läsa den. Sedan blir det väl lite tv tittande och i säng tidigt tror jag.

Men lite duktig har jag väl varit ändå va?=D

Ha det bra//Linda <3

Hemtenta, uppdatering

Hej igen!

Har ni alla en trevlig natt där i era sängar?=P

Ja då var det klart då, eller nästan iaf. Är så jäkla less nu. I princip har jag spenderat det mesta av dagen med fråga fem och slitit mig i håret för jag inte vetat vad jag ska skriva och det har blivit alldeles för mycket. Efter allt mitt slit får jag reda på att läraren har skrivit frågan som en åsna och inte alls egentligen vill ha det som frågan faktiskt säger att han vill att vi ska skriva. Så det var bara att markera allt och trycka på delete. Allt jävla arbete förgäves!!!

Det positiva var att när jag satte mig för att skriva om frågan så som jag nu tror är det rätta sättet så tog det bara cirkus 45 min och det var ju skönt. Sedan finslipade jag och la till ett stycke på fråga 7 också så nu är det frågan klar.

Det som fattas nu är att kolla meningsbyggnad och stavfel. Se till att det finns indrag och att allt ligger rätt samt skriva in mitt namn. Inte så mycket alltså, men just nu orkar jag verkligen inte nå mer. Är så himla trött och less. Är dock smått stolt för jag har inte lagt ner många timmar på denna tenta och ändå har jag skrivit den hyffsat bra. Är väl inte helt nöjd men det är mycket för att jag helt enkelt inte vet vad läraren faktiskt vill.

Så imorgon skickas den in. Sedan måste jag bara skriva en diskussion på ett seminarie jag var på förra veckan, läsa en artikel till ett seminarie vi ska till på onsdag och skriva en diskussion till den också. Och sedan göra ett grupparbete som börjar på torsdag och som vi har en vecka på oss att skriva. Sedan är första året över=D

Telefonen har gått varm här för vi har så svårt att tolka frågorna. Det är ju tur att man kan rådfråga varandra iaf och se vad dom tror att han faktiskt menar, hehe=)

Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och dränka mina sorger i kudden, hehe nerå. Är faktiskt ganska nöjd nu. Blev ju klar och har ändå 14 timmar kvar innan den faktiskt ska vara inlämnad. Och helt ute och cykla kan jag ju inte vara i mina svar.

Sov Gott//Linda <3

Hemtenta

Sitter och försöker skriva det sista på hemtentan som ska in imorgon. Har varit ganska lat och inte gjort så mycket på den, men det går ändå hyffsat ok. Har ju fram till 5 imorgon på mig. Har två halva frågor kvar nu, så förhoppningsvis är jag klar snart. Har bara fastnat och har ingen aning om vad jag ska skriva.

Är påväg och få huvudvärk igen som jag alltid får när jag försöker skriva den här tentan. Jag vill bara vara klar nu, hatar när jag fastnar!!!

Imorgon vet jag inte vad som händer. Beroende på vädret och när jag är klar med tentan har jag väl planer på att ta en promenad.

Såg ni Sveriges flopp i eurovision?? Hehe, ja det går inte direkt bra för Sverige längra. Synd att Norge inte vann, tyckte jäkligt bra om den låten.

Nej nu måste jag fortsätta. Ska krångla med fråga fem ett tag till och sen tillbaka till fråga 7. Kul....nej!

Ha det bra//Linda

Dåligt med bloggande

Hej!

Det är sent på kvällen, eller snarare natten, men jag sover ändå inte. Har varit så trött den senaste veckan och jag vet inte varför. Därför var jag så dum så jag somnade förut idag. Men det spelar väl egentligen inte så stor roll, kan använda min vakna tid till att plugga nu istället.

Har varit väldigt dålig på att blogga nu, ber om ursäkt för det. Jag ska försöka bättra mig=) Kan inte säga att det hänt allt för mycket. Kommer inte ens ihåg vad som hänt de senaste dagarna om jag ska vara riktigt ärlig=/ Det börjar iaf närma sig slutet av mitt första år på socionomutbildningen. Ser fram emot det, men shit vad tiden har gått snabbt=) Till hösten väntar 15 veckor praktik men jag vet dock inte vart än=/ Får väl förhoppningsvis reda på det snart. Om alla år ska gå så här snabbt kommer jag ju vara färdigutbildad snart=)

Idag har det väl inte hänt allt för mycket. Pluggat och tränat lite och sovit men annars har det varit ganska dött=/ Imorgon blir det däremot skola i en timme, seminarium, och sedan ska jag och Emma sätta oss ner och diskutera lite kring hemtentan. Den handlar om organisationer och byråkrati och det är fruktansvärt tråkigt. Inte allt för svårt men såååå tråkigt. Så det går väl inte allt för bra med hemtentan. Men det gör inget. Jag känner mig själv och när det kommer till kritan kommer jag ändå lämna in en välskriven tenta på rätt datum. Jag är oftast lite trög startad och jobbar bäst under press, så än så länge är jag väl inte allt för orolig. Visst hade det varit skönt om jag varit nästan klar vid det här laget, men samtidigt tar det inte så lång tid att svara på frågorna, och det är ju som sagt bara 2½ vecka kvar tills vi slutar. Så det gör inte så mycket om jag måste jobba arslet av mig så här på slutet.

Vet inte riktigt hur länge jag ska vara uppe, men en fråga till ska jag väl försöka skriva innan det är dags för sängen. Imorgon får jag tvinga mig själv att vara vaken hela dagen, trots lite sömn, så jag kommer i säng en bättre tid=)

Tänkte bjuda på lite bilder på min bäbis, iaf bäbis i mina ögon=)

Alerias nya sovplats:
image175
Undrar om papperskorgen är avundsjuk...?

Ytterligar ett nytt sätt att sova:
image176
Är inte min lilla älskling bara för söt? Hehe=) Älskar sättet hon har framtassarna på=)

Nej nu ska jag fortsätta plugga och kolla på Law and Order SVU.

Sov Gott//Linda

VARFÖR?!?!?!?!?!

Gud vad deprimerad jag är nu!!!!

Har precis kollat på semifinalen och jag vet inte vad jag ska säga. Det var ju så nära, men så gick det åt helvete i andra perioden. Men dom tog ju igen sig, tredje perioden gick ju faktiskt bra.

När 4-5 målet kommer skriker jag rakt ut av ren glädje, ett mål kan man ta igen!!!! Ett mål fixar vi!!!

Och så kommer dom sista sekunderna. Har nog aldrig varit så nervös under så kort tid förut.

Men nej...

Det blir aldrig någon kvittering, även fast vi för en gångs skull under matchen vinner ett par tekningar så blir det inget mål....

Det blev ingen VM final... Vi får inte ens spela om guldet, det är helt kört...

Det enda jag kan se fram emot nu är bronsmatchen mot Finland imorgon, och som halvfinne är Sverige-Finland matcherna något jag ser fram emot varje år. Men det hade ju känts bättre om matchen var om guld och inte brons...

Nu ska dränka mina sorger i kudden tror jag....

Nästa år! Nästa år tar vi guldet igen!!!!

Vuxenpoäng=)

Hittade denna på Helenas blogg och var ju bara tvungen=)

1. Körkort (x)
2. Bil (x)
3. Matservis ( )
4. Soffbord (x)
5. Ica kort (x)
6. Hemförsäkring (x)
7. Eget boende (x)
8. Fast inkomst (x)
9. Köksbord (x)
10. Finglas ( )
11. Betalkort (x)
12. Toarullehållare (x)
13. Duschdraperi (x)
14. Barn ( )
15. sambo/make/maka (x)
16. Spelar bingolotto (x) detta är snarare pensionärpoäng=D
17. Tippar på lördagar ( )
18. Internetbank (x)
19. Organiserat skafferi (x)
20. Färsk mat i kylskåpet (x)
21. Slänger dina håliga sockar (x)
22. går på reklamer på tv ( )
23. Har fläckbortagningsmedel hemma (x)
24. Pensionsfond ( )
25. sopsorterar (x)
26. Prenumerar på någon dagtidning ( )
27. Prenumerar på allers/hemmets veckotidning ( )
28. Letar middagstips ( )
29. Blir arg när skorna inte står på sin plats (x)
30. Får majoriteten av post i räkningsform (x)
31. Har en stavmixer ( )
32. Äter söndagsmiddag ( )
33. Försöker att inte svära (x)
34. Sorterar tvätt (x)
35. Har en krok i badrummet märkt ?gäster? (x) nej men har gästhandduk
36. Mobilabonemang (x)
37. Hemtelefon (x)
38. Veckohandlar (x) månadshandlar=)
39. Medlem i Hyresgästsföreningen ( )
40. Gardiner (x)
41. Dukar (x)
42. Överkast (x)
43. Kuddar för prydnad (x)
44. Fler än 5 kryddor hemma (x)
45. Fruktskål på bordet (x)

33/45
Hehe, nästan vuxen=)

Börjar imorgon

Hej!

Är jätte trött så ska inte skriva så mycket. Börjar jobba imorgon men jag vet inte vilken tid. Det enda jag vet är att jag måste vara på manpower kl 11 för att skriva kontrakt och få lite info. Sedan ska jag börja jobba (utbildning) nån gång på eftermiddagen, frågan är bara vilken tid. Ser inte fram emot att jobba 10 timmar, men man gör väl vad man måste.

Ewout började jobba inatt och distriktet vi inte trodde var så stort visade sig vara enormt. Han får dock en bil genom jobbet så vi inte behöver använda våran, men han kommer få det riktigt stressigt. Trots att dom var två och sprang som galningar tog det ändå 3h och 20min.. Men det ska väl gå bra hoppas jag.

Vi var in till stan en sväng idag. Hämtade ut tentan och var på biblo sedan hämtade jag ut min vinterjacka som jag lämnade in för lagning för 7 veckor sedan. Förstår inte att det ska ta sån jäkla tid att fixa en dragkedja.

Nu svider mina ögon och jag måste upp tidigt imorgon för att duscha äta frukost och förbereda mig på att jag kanske inte kommer ha tid att komma hem på över 12 timmar.

God Natt//Linda

Mys lördag

Hej!

Allt bra med er? Själv är jag ganska trött och inte på humör att skriva egentligen, men man måste ju uppdatera=)

Igår var en trevlig dag måste jag säga. Började med en promenad tillsammans med Ewout. Var och kollade vart han ska hämta tidningarna han ska dela ut och sen tog vi en sväng runt om här. Sedan tränade jag i 50 min och gjorde mig iordning innan cyklingen till Linnea. Aleria följde också med vilket gick bra på vägen dit.

Väl hos Linnea fick hon träffa hennes katt Elvis och det var inte alls populärt, Hon fräste och såg allmänt irriterad ut. Men det är kanske inte så kontigt. Hon är trots allt över två år och har bara träffat sin syster förut och det var ett tag sedan nu, dessutom var vi utomhus vilket hon inte är jättevan vid än. Så det hela blev nog lite för mycket för min stackars älskling. Men det kommer nog gå bättre, dom ska få fortsätta träffa varandra och förhoppningsvis är dom vänner innan sommaren är över.

Vi grillade ju som sagt, gick inte så bra dock haha=) Varken jag, Linnea eller Madde har grillat värst mycket så vi var lite osäker på hur vi skulle göra. Jag fick självklart i uppgift att fjutta på skiten varje gång det slocknade, ska väl vara glad att jag inte har tredje gradens brännskador på armarna=) Haha, ne så farligt var det inte. Tillslut fick vi iaf glöd och kunde grilla. Det blev flintastek med kroketter och sallad. Och till efterrätt grillade bananer med choklad i, inte direkt något jag tycket om men det funkade iaf=) Här kommer lite bilder:



På vägen hem så ville inte Aleris cykla nå mer, så jag fick i princip gå halva vägen (3km) med cykel och katt i famnen inte det roligaste kanske men det gick det också. Vet inte varför hon inte tycker om att cykla längre, förut somnade hon i princip på en gång men nu vill hon inte alls. Aja, hoppas det blir bättre annars får jag väl gå överallt om hon ska med.

På kvällen spelade jag och Ewout kort ett tag och sedan såg jag två första perioderna på Sverige-Ryssland matchen. Jäkligt händelserik match måste jag säga, synd att dom förlora bara.

Idag har det inte hänt allt för mycket. Tränad och käkat middag typ och nu ska jag sätta mig med hemtentan. Tror jag ska se Sverige-Tjeckien matchen som börjar vid 1 men vi får se om jag orkar. Kanske inte är så smart att vara uppe till 4 men är det Hockey VM så är det=) I natt börjar Ewout sitt nya jobb så nu blir det många ensamma nätter framöver, men det går nog bra. Jag hoppas bara att det går bra för han och att killen han ska gå med är schysst, dom ska ju ändå stå ut med varandra i tre dagar=) Nu vill inte jag nå mer...

Ha det bra//Linda

En tyngd har lyft från mina axlar

Hej Hej!

Borde egentligen sova nu men var tvungen att skriva lite om min konstigt tursamma vecka.

Det började ju med att jag fick jobbet på 118100. Måste dock gå igenom en utbildning först som jag måste klara för att få jobbet så jag hoppas det går bra. Fick reda på idag att utbildningen kommer vara nästa vecka på tisdag och onsdag, jobbar 10 timmar om dagen, alltså 20 timmar sammanlagt, så det blir ett par tuffa dagar. Börjar dessutom inte förrän någon gång på eftermiddagen så det blir väldigt sena kvällar.

Sedan fick jag ju reda på att jag kommit in på sommarkurserna, vilket i sin tur säkrade en inkomst i form av csn i sommar. Kändes ju också riktigt bra eftersom jag var orolig för att vi inte skulle ha några pengar alls den här sommaren.

Sedan fick jag resultat på förra kursen hemtenta, och det blev ett B. Vilket ju är bra=)

Och sedan idag kom nyheter som lyfte världens tyngd ifrån mina axlar. Var på ica tidigare idag med Emma och handlade lite inför tacosen, sen satte vi oss ute ett tag och försökte lösa ett korsord, gick inte så bra dock=/ På vägen hem så ringde Ewout och sa att han hade bra och dåliga nyheter. Okej tänkte jag, vad fan är det nu då... Han började med att berätta att dom ringt angående jobbet som sommarvikarie som tidningsutdelare. Han sökte ju det för ett par veckor sedan och vi har spänt väntat på att få höra något ifrån dom. Ewout berättar för mig att de hade hittat någon annan för sommarvikariatet och att han inte hade fått det...

Skit kul! Blev så jäkla besviken när jag hörde det=/ Började fundera över vad de bra nyheterna kunde vara, kanske en intervju på något av de andra ställena han sökt?? Efter den där nyheten kändes det som att inget han sa kunde vara bra för det där var det enda jobbet som vi verkligen trodde att han skulle kunna få, eftersom han redan jobbet som det, i Sverige dessutom!

Han fortsatte iaf och sa att nej, han hade inte fått jobbet som sommarvikarie men däremot skulle en kille sluta så han kunde gärna få ta över efter den killen!!! Va??!!! Jag blev helt paff, han hade alltså fått jobb! Och inte bara ett sommarjobb, nej det här var ett riktigt jobb för killen skulle ju sluta=) Det är ju helt otroligt!!! Distriktet han har är dessutom precis där vi bor, vilket ju är jätte bekvämt. Det är dock inte så stort men lite pengar borde det ju dra in=) Och eftersom det är ett fast jobb kan han fortsätta jobba till hösten när han pluggar vilket gör att han efter det kommer ha jobb innan han kan börja studera till polis=) Ni kan inte förstå hur glad jag är nu=) En tyngd har verkligen lyfts från mina axlar, känner mig så glad och avslappnad=) Han börjar redan på måndag och kommer jobba 6 nätter i veckan. Men det ska nog gå bra, det handlar ju inte om så många timmar. Hoppas bara att han tjänar tillräckligt med pengar nudå=)

Har inte haft allt för mycket för mig idag, ätit tacos, sett lost, försökt skriva hemtenta och pratat i telefon=) Har även planerat in grillkväll imorgon med Linnea, Madde och kanske Emma. Låter väldigt mysigt, ska även ta med mig Aleria så hon får träffa Elvis (Linneas katt). Vi ska ju vara ute så det kommer nog gå bra. Men hon får inte följa med om det inte är tillräckligt varmt ute. Eftersom hon är innekatt fryser hon väldigt lätt.

Nu ska jag faktiskt sova så jag kommer upp i någorlunda bra tid imorgon bitti.

Sov Gott//Linda


Tävling

Är med och tävlar om en ipod=)

image166


Besök denna sida:   www.ysn.se

Tävlingen hittar ni här:   www.yegane.blogg.se

Var med och tävla ni också!!!

En massa

Hej!

Nu har jag inte skrivit på jättelänge, ber om ursäkt för det! Har helt enkelt inte orkat, och inte haft lust heller om jag ska vara riktigt ärlig. Har väl hänt lite sen förra veckan, så tänkte väl göra en liten redogörelse.

Tisdag
I tisdags hade jag inte direkt mycket för mig, tror jag iaf=) Var ju över en vecka sedan nu. Däremot hade jag telefon terror här. Det började med att jag satt och prata med Sofia på mobilen, då ringer Linnea på andra linjen så jag ber Sofia att vänta ett tag. Kopplade över till Linnea och hinner säga hej då ringer hem telefonen. Springer och svarar och det är en kille för glocalnet, jag låter han presentera sig innan jag säger att om han ska sälja nått så är jag inte intresserad, och otroligt nog sa han ok och la på=) Gick tillbaka till samtalet med Linnea men hinner bara säga ett par ord innan det ringer på tredje linjen på mobilen, då är det Emma som som tur va la på efter en signal. Sa åt Linnea att jag skulle ringa om ett tag och gick tillbaka till Sofia, pratade klart med henne innan jag ringde till Linnea. Halvvägs in i samtalet med henne ringer det igen på andra linjen, denna gång ett nummer jag inte kände igen. Visar sig att det var manpower som erbjöd mig jobb på 118100 och att jag troligen kommer börja utbildningen nästa vecka. Går tillbaka till stackars Linnea som väntat i säkert 10 min, pratar klart med henne och ringer tillsist Emma. Mycket samtal på cirkus 30 min=)


Onsdag
I onsdags var jag ute i den lilla sol som visade sig. Var skit väder hela min lediga vecka, men i onsdags tittade solen fram en sväng. Började med att cykla till ica sedan satte jag mig ute en stund och började på ett broderi jag fick på posten. Gick dock inte så bra eftersom det blåste som fan, vilket även gjorde det kallt. Så jag var nog bara ute en halvtimme.
På kvällen grillade jag och Ewout på elgrillen. Blev flintastek=) Hade lite mysigt där och såg på BeeMovie, riktigt rolig faktiskt=)

Torsdag
Hände inte mycket denna dag, fortsatte med mitt broderi, tränade och sen gjorde jag nog inte mycket mer.


Fredag
Städade en skvätt denna dag, plockade undan och diskade så Ewout kunde dammsuga och moppa=) Och sedan var det självklart tacos och lost på kvällen. Vad är en fredag utan tacos och lost?=)

Lördag
Hade nog den längsta sovmorgonen någonsin denna dag, tror jag sov till halv 4=/ Var lite trött tror jag=) Men hade ju fortfarande ledigt så jag tycker inte det är så jätte farligt=)
Såg även på hockey=) Hockey VM har ju börjat och det var Sveriges första match, som var mot Vitryssland. Gick sämre än vad jag trodde. Sverige spelade inte alls så bra som man hade hoppats och Vitryssland spelade mycket bättre än vad jag trodde om dom. Men sverige vann tillslut som tur var=)

Söndag
I söndags hände nog inget, iaf inget jag har något minne av=)

Måndag
Så i måndags var det då dags för en ny kurs, socialt arbete och organisationer. Hade en introduktion om kursens innehåll: hemtenta, seminarier, gästföreläsningar och grupparbete. 5 tuffa veckor alltså=(
På vägen hem från skolan stannade jag på en klädaffär och hittade en helt underbar bh och 3 par trosor som jag köpte=) Väldigt nöjd måste jag säga.
Fick även veta att jag kom in på sommarkurserna jag sökt!=) Så i sommar blir det 10 veckor sociologi: samhälle och miljö och sociologi och populärkultur. Tycket dom kurserna låter väldigt intressanta så jag hoppas det stämmer!
På eftermiddagen kom Sofia hit så vi hade lite trevligt under kvällen. Blev en god fläskfilé middag och dessutom lite guitar hero3 på hennes Wii, var inte duktigt på det men med tanke på att jag aldrig spelar guitar hero hade det ju kunnat gått sämre.
Sofia var ju här av den enkla anledningen att det är hockeyVM och vi tänkte se ett par matcher tillsammans. Började med matchen mot Frankrike som gick 1 i måndags natt. Väldigt sent alltså! Sofia somnade, haha! Var riktigt förbannad på trekronor i början. Hela första perioden och 9 min in i andra var Frankrike fan lika bra och ibland t.o.m överlägsen Sverige. Frankrike!!! Helt otroligt. Men 9 min in i andra så lyckades dom tillslut få in ett mål och efter det blev det 9 till!! Hehe, det klagar man ju inte på. Ännu bättre var att Liv höll nollan och det måste kännas skit bra för honom

Tisdag
I tisdags var jag och Sofia tillbaka i affären som jag köpte bh och trosor i. Köpte fler trosor och en till likadan bh, tyckte om den så mycket att jag bara var tvungen. Hittade även en kjol och en tröja som jag bara var tvungen att köpa så nu har man slösat pengar som jag egentligen inte har..

Onsdag
I onsdags gav jag och Emma upp efter 45 min enormt tråkig föreläsning och gav oss ner på stan istället. Där mötte vi upp Sofia som redan var där och gick och käkade lunch. Var även in på kappahl och hittade kläder jag inte hade råd att köpa=/ Sedan tog vi en tripp till ica. Vi var alla tre sugna på glass så vi köpte varsin och tänkte sätta oss ute och äta den. Självklart började det regna=/ Så istället satte vi oss i bilen och käkade samtidigt som vi lyssnade på gyllene tider=) Sommarkänslor i vårregnet, hehe
Fick även besked från csn och jag kommer få bidrag i sommar, känns hur bra som helst för nu vet jag att vi kommer ha lite pengar.
På kvällen gjorde jag och Sofia pizza=) Älskar hemmagjord pizza, är ju så mycket godare än när man köper på pizzeria och dessutom billigare om man är flera som ska äta=)
Efter det var det självklart dags för matchen mellan Sverige och Schweiz. Gick inte allt för bra under hela matchen men på slutet hade jag lust att åka över till Canada och skälla ut några idioter. VI låg under med 2-1 när det var ca 7 min kvar på matchen. Vilket ju inte är så farligt, det kan man ju ta igen. Iaf så får en av spelarna den brillianta idén att köra in armbågen i ansiktet på en schweizare som dessutom slog huvudet rakt in i sargen. Tror det var Wallin, han fick självklart matchstraff och dessutom 5 min utvisning!!! Aja, så boxplay och dom spelar riktigt bra, men efter ytterligare några min får en annan idiot idén att tackla in en schweizare i sargen, så även han får matchstraff!!!!! och utvisning resten av matchen!!!!!!! Helt jävla otroligt!!!! Vilket jävulst nöt!!! Dom lyckas iaf få in ett mål och vid det laget står det 3-2 till Schweiz. 1 min kvar av matchen och ett mål, Sverige tar ut Liv och allt går ganska ok. Men pucken åker iväg och det borde bli icing, men tror ni inte på fan att domarjäveln står ivägen så det blir ingen icing!!!! Matchen slutade iaf: Sverige 2 - 4 Schweiz. Världens mest irriternade match!!!!!!!!!
Sofia åkte hem efter det och sen hände inte så mycket mer....

Idag
Idag fick resultatet från tentan, blev ett B, som är bra men är ändå irriterad. Var många frågor som var väldigt konstiga och dessutom ville jag verkligen ha ett A. Men men sånt är livet.
Jag och Ewout var på en promenad tillsammans med Aleria. Tror vi gick cirka 2,5 km och Aleria var inte alls på humör. Hade massa konstiga ljud för sig. Men det var ändå mysigt att vara ute i solen ett tag.
Tack vare resultate på tentan så var Ewout snäll och åkte iväg och köpte med sig kinamat, han köpte dessutom räkchips som jag älskar=) Var väldigt gott, så snällt av han=)
Mamma och moster åkte till Grekland idag. Väldigt oschysst måste jag säga=P Men dom kanske tar med sig nått trevligt åt mig, man kan ju alltis hoppas.
Förutom det har jag tränat och sett lyxfällan idag och nu tänkte jag va med Ewout ett tag innan det blir dags för sängång.

Ha det bra//Linda

RSS 2.0