Doei mijn kussen=(

Hej!

Ännu en dag och fortfarande har jag inte kommit så långt som jag hade velat på skolarbetet. Jag och Ewout började dagen med att ta en lite promenad bort till Jysk. Jag ville se om vi kunde hitta några kuddar. Vi har 6 kuddar och 4 utav dom har jag haft hur länge som helst. Problemet är att jag inte velat byta kuddar eftersom jag tycker om min kudde så mycket, den är perfekt! Men det var ju helt klart dags så vi gick som sagt till Jysk. VI lyckades hitta tre kuddar som vi köpte för 214kr sammanlagt så det var ju inte så jättefarligt. Nu ska det bara bli intressant och se om jag kommer kunna sova på dom eller inte. Jag är ju som sagt väldigt petig när det gäller kuddar och har hittills inte sovit på en kudde som varit närheten av så bra som den jag har=/ Haha, ja jag vet jag är smått störd i huvudet. Så förklaring på min rubrik för er som inte pratar holländska: egentligen är det bara en nonsens mening, skulle man säga det skulle ju folk förstå vad man sa men det är ingen som säger det. Det betyder iaf "hej då min kudde"=)

Efter jysk gick jag hem och diskade, varken jag eller Ewout har orkat diska på ett par dagar så det kändes som att det var dags. Jag hatar verkligen att diska men det är skönt när man får det gjort och det blir alldeles rent och fint igen=) Efter det var det dags att sätta sig ner och plugga. Problemet är bara att jag verkar ha glömt bort hur man skriver en text=/ Har ingen aning om hur jag ska formulera mig eller vad jag ska skriva överhuvudtaget. Så mitt pluggande gick alltså inte allt för bra. Men jag hittade iaf en ny artikel som jag tror kommer vara användbar så jag tror jag ska skippa de två artiklarna jag redan hade och bara använda mig av den nya. Imorgon ska jag iaf ta mig i kragen och skriva klart den här jäkla uppsatsen. Problemet med mig är att jag jobbar bäst under press så det mesta jag får gjort är dagen innan det ska vara inlämnat. Men jag vill ju komma ifrån det och börja göra arbeten långt innan. Oh well, det är ju bara 5 veckan än så länge så jag har lite tid på mig att lära mig.

Förutom det så åt vi tacos för ett litet tag sedan. Mycket gott som vanligt. Och annars har vi inte gjort allt för mycket. Köpte lågenergi lampor på ica så nu har vi byt ut de lamporna. Man skulle få 3 lampor och en shoppingkasse på ica för 100kr, lamporna kostar egentligen 50kr/st, men hon i kassan gjorde nått fel och istället behövde vi bara betala 75kr=) Men vi klagar inte. Får se hur länge dom räcker.

Nu har jag inte så mycket mer att skriva om och känner inte direkt för att sitta vid datorn heller. Kanske ska ta och läsa lite, hur låter det? Men jag skriver väl nått imorgon om jag har något att berätta.

Ha de bra//Linda

En massa pengar bara försvann

Hej!

Jag lovade ju att jag skulle börja skirva oftare så det är väl bäst att jag skriver idag också=)

Idag har jag försökt plugga lite, och det gick väl ganska bra tills jag fick världens huvudvärk. Hoppades på att den skulle gå över men det gjorde den inte förrän nu för ett tag sedan bara. Men jag har i princip all den fakta jag behöver så det jag ska göra imorgon är att sätta mig ner och försöka sammanställa allt till en text. Jag hoppas jag blir klar imorgon så behöver jag inte tänka på det nå mer. Men samtidigt vill jag göra ett bra arbete, även fast det inte är betygsgrundande, så vi får väl se hur lång tid det tar.

Har även skaffat mig en facebook. Har nu en lunar, mest för att kunna prata med syrran, nightlife, msn, som jag aldrig använder och facebook. Hehe, har jag inget liv eller? Men det är faktiskt lite intressant. De är två tjejer i min klass som också är med så det är roligt att kunna prata med dom där. Men men, får väl se hur länge jag tycker det är roligt. Har lessnat på både lunar och nightlife så...

Idag bestämde vi oss för att köpa ny kyl och frys. De vi har nu är över 20 år gamla så vi sitter bara och väntar på att dom ska gå sönder och om inte annat så drar dom troligen mycket el. När vi flyttande in i lägenheten hade vi riktigt mycket pengar på repfonden så det är därför vi haft råd att både renovera och nu köpa ny kyl och frys. Onoff hade även paketpris så man fick båda för ca8500kr så det är ju inte så farligt. Sedan gick hemkörning på 600kr inklusive borttagning av de gamla varorna så det är ju bra=) Här kommer en bild:

image49

Ser väl bra ut va? Inte så farligt för 9000 sammanlagt

Ewout ska precis ge Aleria p-piller. Hon ser inte allt för glad ut. Haha! Hon spotta ut den=) och igen och den här gången hamna den på golvet. Hon spottade ut den för tredje gången så de kändes som att dags för mig att ryka in=) Ja klara de på första försöket=) Nu går hon omkring och skriker, tror inte hon är så glad på oss för tillfället. Eller jo kanske...=)

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva om längre. Ska nog lägga mig och läsa ett litet tag och sedan blir det natti.

Sov gott!!//Linda

Fy skäms!!!

Hej!

Ja fy skäms på mig! Gud vad dålig jag är att skriva här nu känner jag. Har bara varit så mycket de senaste veckorna. Och ju mer jag skjuter upp att skriva dessto mindre vill jag skriva. För varje dag blir det ju mer att skriva och längre tid jag måste spendera framför datorn.

På lördag är det ondskan på tv! Måste se den igen tror jag. Om jag kommer ihåg det=) Ja vad har hänt de senaste veckorna då? Det mesta har ju helt klart med skolan att göra. Hade ett grupparbete som avslutades i måndags så jag och de fem andra i min grupp har ju helt klart haft det vi gjort. Självklart tog ju jag på mig att renskriva hela grejen också, vilket inte var direkt roligt kan jag säga. Men det gick hyffsat bra faktiskt. Fick feedback i tisdags av våran handledare och det var väl inte allt för mycket hon hade att klaga på. Vad vi fick veta var väl i princip att vi skulle ha utvecklat oss mer på bakgrunden, metoden och reflektionen.

I måndags fick vi samtidigt ett nytt arbete. Den här gången är det individuellt och ska handla om genus. Man ska observera en grupp med män och kvinnor, själv har jag valt att undersöka ett debatt program, och utifrån det ta reda på skillnader och likheter mellan könen och även hitta artiklar som knyter ihop ens egna observation med någon slags forskning i tidsskrifter. Vi har tills nu på måndag på oss och det känns ju lite stressande men samtidigt har vi inga föreläsningar nå mer den här veckan så vi har ju lite mer tid på oss tack vare det.

Förutom det har jag även varit på en arbetsintervju som cirkelledare i engelska. Det lät ju ganska positivt under intervjun men än så länge har jag inte hört något. Dock finns det inga cirklar att leda förns till våren. Men men... Vi får väla se vad som händer=)

Ja om ni undrar så trivs jag fortfarande skitbra här, både i skolan och i staden. Visst det är lite stressigt och mycket att göra men det är ändå riktigt roligt och intressant dessutom. Har haft några riktigt bra föreläsare (och några mindre bra) och det mesta vi läst om hitills är väldigt intressant. Trivs också i min klass, pratar väl med sisådär 15 pers nu så man behöver ju inte känna sig ensam=)

En annan nyhet är ju att vi för en vecka sedan klarade bilbesiktningen!!! Helt otroligt egentligen, trodde verkligen inte att den gamla skrotbilen skulle klara sig, men jag klagar då inte. Fast med tanke på att den är 16 år så är den faktiskt inte så skrotig=)

Har inte satt min fot i Timrå på över en månad nu. Det har aldrig hänt förut, det längsta jag varit ifrån timrå är en vecka tror jag. Men ändå känns det inte konstigt eller jobbigt eller så. Trivs så bra här så jag har liksom ingen hemlängtan. Sen kommer väl folk och ska hälsa på mig också=) Syrran skulle komma men det går ju så dåligt med tåg=( Så vi får väl se när hon kommer. Sen har väl Marlene sagt att hon ska komma upp nått så vi får väl se när hon kommer. Mamma kommer iaf upp nån gång i oktober och sedan kommer Sofia upp i november=)

Ja det finns ju säkert hundra saker till som jag skulle kunna berätta men jag har glömt allt. Är ganska trött nu så jag tror det blir sängen ganska snart. Skönt att slippa o kliva upp vid halv 7 imorron kan jag säga=) Ne ska nog inte skriva nå mer nu, men jag ska helt klart börja skriva mer i bloggen. Hoppas bara jag har några läsare kvar? Ni kan ju lämna en kommentar om ni har lust.

Sov gott nu allihopa!//Linda

Första veckan! lite sent...

Hej Hej!!!


Ja nu är det verkligen dags att skriva lite i min stackars bortglömda blogg. Borde ha gjort det för länge sen, och skrev faktiskt i torsdags. Satt i 40 min och skrev en utförlig blogg om de senaste dagarna och när jag trycker på publicera så blir jag helt plötsligt utloggad... Loggade snabbt in igen bara för att upptäcka att endast första stycket av min långa text hade blivit sparad. P.g.a. det blev jag så jäkla less att jag inte orkade skriva nå mer. Och de senaste dagarna har jag dels varit för trött och dels tänkt på att allt blev raderat så jag har helt enkelt inte orkat skrivit något.


Men det kanske finns några därute som vill läsa om min första vecka som socionomstudent. Om inte så borde ni lämna sidan nu=P Skriver i word nu för jag vägrar ju skriva om allt en tredje gång kan jag säga! Borde dock börja där jag slutade så här kommer det:


Söndag

Ja i söndags kom som sagt min familj på besök. Ewout fyllde ju år förra måndan så dom kom för att fira honom och kolla in lägenheten. Lägenheten tyckte alla var riktigt fin vilket ju är bra, vi trivs ju väldigt bra kan jag säga=) Ewout fick några presenter: pengar, ett par nattduksbord och en växt. Tillsammans fick vi även en wokpanna av min moster. Hon och jag pratade om det några dagar innan och eftersom vi inte hade någon wokpanna fick vi en som dom inte använde. Iaf så blev det fika och efter att dom hade åkt hem ville Ewout fortsätta fira sin födelsedag, en dag tidigt, så jag åkte iväg och köpte flintastek till middag. Han blev väldigt glad för det. Sedan fick han även presenter av mig: en ryggsäck, den han har börjar ramla sönder, och mikrofon/hörlurar till datorn, den han har har verkligen ramlat sönder.


Måndag

Ja under måndagen stannade jag hemma under förmiddagen och väntade på en bok som en tjej hade skickat till mig, den kom självklart inte förns på tisdagen. Medan jag väntade tog vi och byggde ihop de nya sängborde. Blev riktigt fint kan jag säga och dom är riktigt bra att ha så man slipper lägga allt på golvet hela tiden. Efter att posten hade kommit tog jag bilen in till stan. Där shoppade jag ett par byxor och en tröja med insydd slips, har alltid tyckt att det varit snyggt med slips på tjejer men aldrig köpt någon, så jag var ju bara tvungen att slå till=) Sedan blev det en tripp på banken innan jag fick snabba mig tillbaka till bilen innan parkeringstiden tog slut. Körde iväg och kom ända till ica innan jag kom på att jag behövde hårfärg också, snacka om irriterande, så det var bara att åka tillbaka in till stan igen=/ Tänkte parkera närmare denna gång men självklart lyckades jag inte hitta nån parkering och tappade sedan bort mig i stan. Slutade med att jag parkerade väldigt lånt ifrån centrum, desperat att komma ut bilen, alldeles för avancerad körning för nån som haft körkortet i en månad. Lyckades iaf få tag på min hårfärg och på vägen hem körde jag förbi en bilolycka, stod 2 ambulanser en brandbil och en polisbil på vägen. Var smått chockad av allt när jag äntligen kom hem så hade ingen lust att sätta mig i bilen nå mer den dagen iaf.


Tisdag

Ja tisdagen var då den första dagen i skolan=) Cyklade dit med smått nervösa ryckningar och hittade som tur va klassrummet på en gång. När jag har suttit ett tag kommer helt plötsligt en gammal arbetskompis till mig, Jimmy, in. Visar sig att även han ska plugga till socionom så det var ju roligt! Resterande timme med information var minst sagt händelse rik. Började med en kille som hamnat fel och fick gå igen. En kille hade inte kommit in med chansade och kom dit ändå. Två tjejer kommer in för sent och har med sig två stora resväskor, dom säger att dom inte kunnat hitta någon bostad och hade varit tvungen att spendera natten hos en kille dom träffat dagen innan. En kille öppnar sin läsk så han får dricka över hela bordet. En killes mobil ringer typ 3 gånger och ändå vägrar han stänga av den. Dom två tjejerna med resväskor ställer sig helt plötsligt upp och försöker få någon att visa dom på en karta vart dom ska gå för att få en bostad. Två tjejer gå tillsammans på toaletten (som är inne i klassrummet). Pricken över i:et kommer dock när en kille frågar om man får ledigt under ramadan, efter att ha fått ett nej till svar rusar han ursinnig och svärande för sig själv ut ur klassrummet. Varpå killen som inte hade kommit in undrar om han kan få hans plats och hela klassrummet bryter ut i skrattsalvor. Efter den första informationen skulle våra faddrar från termin två och ge oss en rundtur, några minuter innan tolv ställer sig alla jag precis nämnt upp och meddelar att dom är våra faddrar och att allt hade varit ett skämt. Tror ni vi kände oss lite dum eller? När man räknar upp deras påhitt såhär låter det konstigt att vi inte anade nått men dom var verkligen duktiga skådespelare! Var iaf en lyckad första dag med många skratt=)


Men dagen var inte slut där! Våra faddrar hade fixat en fest åt oss i en lokal en bit ifrån campus=) Det blev lite grillning, lite lekar och ganska mycket alkohol. Hade hur roligt som helst och pratade med en väldans massa folk, både klasskamrater och faddrar. Gjorde dock bort mig, trots att jag knappt hade druckit något, lyckades ramla pladask på magen när vi var utomhus. Som tur var verkade inte så många bry sig, mindre tur var väl att jag fortfarande har ont i handen som jag troligen vrickade. Senare på kvällen blev det en tur på O'Learys och lite mer alkohol och mycket dans. Kvällen slutade vid kvart över 1 när Ewout kom och hämtade mig och en tjej som bor granne med oss.


Onsdag

Ja onsdagen var väl mindre rolig kan jag säga. Började 8,15 och hade världens bakfylla. Trodde allvarligt jag skulle dö, men jag överlevde=) Var ju lite korkat att dricka så mycket men med tanke på att jag inte dricker så ofta och jag hade riktigt roligt och lärde känna mycket folk var det helt klart värt det=) Vi blev även indelade i klasser under onsdagen och senare mindre grupper. Två av våra gruppmedlemmar var dock inte där... Dagen slutade vid 12 och det var skönt för jag hade inte klarat mycket längre kan jag säga. Väl hemma dog jag några timmar i sängen och sedan blev jag förkyld så jag satt och snuvade hela kvällen, mindre tevligt...


Torsdag

I torsdags var jag återigen i skolan för information. Fick bl.a. information om våran praktik som börjar nästa höst och pågår i 15 veckor. Blev ruskigt less av den informationen kan jag säga. Det visar sig att chanserna att få en plats i Ö-sund är väldigt små, vilket jag inte alls tycker roligt eftersom jag verkligen vill stanna här. Ni får väl mer uppdatering om det senare. Hände nog inte så mycket mer under torsdagen, vad jag kan komma ihåg iaf.


Fredag

I fredags var det dags för information om våran första seminarieuppgift som ska vara inlämnad på måndag om två veckor. Det är en gruppuppgift så vi var lite less när två i gruppen inte dök upp den dagen heller. Vi fick senare mail ifrån dom där det stod att dom skulle komma till skolan idag, tisdag, så då fick vi göra om våra planer. Började även cykla med en tjej från skolan i tisdags så nu ska vi cykla till och från skolan tillsammans hädanefter. Efter skolan blev det en tripp ner till centrum där jag köpte plastfickor för pärmar, en häftapparat, häftstift och gem. Känner mig så duktig=) Senare på kvällen blev det tacos till middag som smakade underbart!


  

Lördag

Lördagen spenderas först till lite pluggande. Gick igenom lite utav kurslitteratur och försökte förstå det jag läste. Gick väl kanske inte allt för bra men men, nått kanske fastnade=) Senare under dagen kom tjejen, Cicci, som jag cyklar med förbi. Vi var på ica och köpte lite fläskfilé och annat som vi sedan åt till middag. Hade väldigt trevligt måste jag säga. Roligt att jag lärt känna någon så snabbt=) Hon hade även med sig sin hund som var hur snäll och lugn som helst. Aleria tyckte väl mindre bra om hunden dock men hon överlevde, hehe. På tal om Aleria så var hon sjuk i förra veckan, igen. Förstår inte varför hon blir sjuk så ofta=( Hon kräktes och mådde allmänt dåligt och i tid till att jag skulle ringa till en veterinär så hade hon blivit bra igen. Så nästa gång ska jag ringa till veterinären på en gång! Vill veta vad som är fel med henne nu!


Söndag

I söndags hände det inte mycket måste jag erkänna. Pluggade lite men inte tillräckligt. Men ar haft mina latdagar nu så nu är det slut på det=) Vet inte om vi gjorde så mycket mer i söndags faktiskt. Var en väldigt lat dag men det unnade jag mig efter min första vecka=)


Måndag

Igår var det dags för våran första riktiga föreläsning som handlade om socialt arbete och sociala problem. Var en intressant föreläsning och dagen var kort 10-15, så det var skönt=) Man kan även dra ut åhörarkopior på pp-bilderna som visas så då behöver man inte anteckna lika mycket. På kvällen blev det film tittande, Mean Girls, den var riktigt rolig! Härligt att skratta lite när man är trött. Sedan blev det genomgång av en bok till dagen föreläsning innan jag gick och la mig. Mina böcker, som jag beställde från adlibris 29/8, kom igår också så det var ju skönt. Nu är det bara en bok jag inte har så jag måste se till att fixa den! Kanske någon som köpt den så jag kan ta och kopiera.


Idag

Idag var det återigen dags för föreläsningar, en om professionalism och en om att arbeta i grupp. Sista var riktigt rolig eftersom läraren var skämtade och hade sig=) Efter det satte vi oss i gruppen och gick igenom vårat grupparbete så nu har man lite att göra tills på fredag då vi ska träffas igen. Ska dock inte gå till skolan på torsdag eftersom det handlar om utomlands praktik då och jag har inga tankar på att göra min praktik utomlands, så jag har möjlighet att plugga då. Efter det satt jag och en tjej i gruppen och pratade i över en timme så jag kom inte hem förrän vid halv 6 tiden. Är hur trött och slut som helst nu och det känns mindre bra kan jag säga. Ska nog ta en dusch och sen slänga mig i sängen. Har suttit och skrivit i en timme nu och har nog glömt en massa jag skulle skriva om.


Ewout var och bytte däck på bilen idag så nu kanske vi klarar besiktningen=) Man kan ju hoppas! Jag har missat House igen!!! Vad less jag blir på mig själv, ville ju verkligen se det! Någon som vet när det går en repris? Tycker det är dåligt med repriser på bra serier... Har inte blivit någon riktig nollning men det gör inget. Har varit lite saker genom studentkåren men har inte varit på humör för att gå på det. Har ju lärt känna lite människor nu så jag tror jag överlever utan=) Nej nu ger jag upp, vare nått ni ville veta som jag inte tagit upp får ni säga till!


Ha det bra//Linda


Men jag tror jag får panik!!! Nu fungerar inte sidan heller! Det är nog inte meningen att jag ska skriva det här inlägget...


Fusk bakat

Hej hej!

Får väl börja med att berätta vad jag hade för mig igår. Inte mycket=) Var in en snabbis till stan, ville köpa nya byxor men kunde inte hitta några. Men var som sagt inte där så länge så kolla inte så noga. Åt även tacos igår som smakade hur bra som helst=) Blev med hårda skal igen, antar att det smakar så bra eftersom jag inte ätit det på så länge.

Var in på skolans hemsida igår och hittade lite information om första kursen. Ser ut som att jag kommer ha sjukt mycket för mig de närmaste 10 veckorna. Inte för att det stod så mycket förutom under en vecka men om alla veckor är likadana kommer jag inte ha mycket lugna stunder. Men det kanske är bra det också. Har man lite att göra är det lätt att man skjuter upp det vilket slutar med att man måste göra allt i sista minuten. Har jag däremot mycket som måste göras kanske jag kommer vara mer motiverad att plugga. Hoppas inte allt är jätte svårt bara.

Idag har jag däremot haft ganska mycket för mig. Började med att tvätta fönstren. Skulle ju ha gjort det när vi flyttade in men när vi äntligen var klar med allt uppackande var jag alldeles för less för att vilja tvätta fönstren. Men idag tog jag mig i kragen och nu är dom rena och fina=) Bara för det lär det väl regna imorgon eller så kommer en fågel och skiter på dom=/

Efter det tog jag och dammtorkade. Så skönt att ha en större lägenhet. Problemet med förra lägenheten var att den var så liten och vi hade så mycket saker så det blev fruktansvärt dammigt där. Trots att vi städade, ibland 3 gånger i veckan. Men ändå låg det stora dammtussar på golvet=( Men nu har vi inte längre det problemet utan vi kan städa en gång i veckan som normalt folk=) Det var dessutom knappt nått damm alls på bokhyllorna vilker jag var väldigt tacksam för.

Sedan blev det damsuga och tvätta golven för första gången, för mig, sen vi flyttade hit. Det har varit Ewout som har städat hitills så det kändes som att det var min tur idag=) Tog inte så mycket längre tid och vi har ju lite mer öppna ytor så det gick riktigt bra=) Efter det blev det en dusch och sedan en sväng på ica. Gick även på en pizzeria och köpte en sallad, Ewout tog lövbit, eftersom ingen av oss hade någon lust att laga mat.

Efter maten var det dags för mig att fusk baka lite=) Känns så dumt att köpa massa saker att baka med, mjöl bakulver o.s.v, när jag aldrig bakar. Kommer ju bara använda lite av det då och sedan kommer det bara ligga i skafferiet och skräpa tills det blir gamalt. Så istället köpte jag färdiga mixar som man bara behöver tillsätta vatten i och sedan lägga i ugnen. Blev en chokladtårta, som jag ska lägga grädde på imorgon, och chokladmuffins. Sedan gjorde jag även hemmagjorda snickers, utan mix=). Så imorgon har man lite saker att bjuda på så det är ju bra. Min familj kommer ju hit imorgon för att fira Ewout. Är ju mest för honom jag har bakat, därför allt är av chocklad, men det är ju alltid trevligt att ha något att bjuda på också.

Sedan jag blev klar med det har jag suttit i telefon med mamma, Sofia och moster. Bara pratat lite om allt möjligt. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Känner mig inte trött nog för att sova och har ingen lust att kolla på tv. Kanske ska lägga mig att läsa lite. Stod precis en ambulans utanför huset mittemot oss, undrar vad som har hänt... Nu orkar jag inte skriva nå mer.

Ha de bra//Linda

RSS 2.0