Mallorca 22-29 aug

Hej Hej!!

Japp nu är vi hemma igen=) Tänkte skriva lite om hur vår vecka varit. Har dock delat upp bilder och text så vill ni se bilder får ni gå till inlägget innan=)

Fredag:
Jag skrev ju från arlanda natten till fredag då vi satt och väntade på flyget i typ 9 timmar. Kom iaf iväg och landade på Mallis vid halv 11. Sedan blev det buss till Palma Nova. När vi kom fram till hotellet var vårt hotellrum självklart inte städat än så vi lämnade resväskorna och gick ner på stan för att köpa vatten. Hade dock ryggsäckarna med oss och med väntan, flyg, buss och typ 30 graders värme kände vi oss allt annat än fräscha så det blev en dusch när vi kom tillbaka till hotellet. Sedan direkt ner till stranden för sol och bad, very nice=) Vattnet var väldigt saltrikt så man såg lite rolig ut om man ville dyka eftersom saltet gjorde att man flöt upp till ytan på en gång. Men det var riktigt skönt i vattnet och mycket vågor=) På kvällen blev det middag, kyckling för mig och biff för Ewout, och sedan en tripp runt alla affärer. Det som är synd med Mallorca är att det blivit alldeles för mycket turister så det gick inte att hitta riktig spansk mat, men det funkade det också.

Lördag:
Natten var väl inte det bästa, det var ingen, för det första var det sjukt varmt och det fanns ingen AC och för det andra så bodde vi på ett ungdomshotell betydande konstant festande från 7 till 3 ungefär. Men vi överlevde det också. Denna dag blev det också sol och bad, sedan middag och lite vandring i affärer. Köpte ett par saker åt folk och även strandtennissett (vet inte om det heter det, men det bryr jag mig icke i=) åt oss. Både lördagen och fredagen var det lite molning och det kom en och annan regndroppe, men det var ändå varmt och solen sken tillräckligt för att vi skulle kunna vara på stranden.

Söndag:
På söndagen vaknade vi av att kyrkan som låg typ 100m bort slog på kyrkklockan. Jag har aldrig hört nått liknande! Först plinga den på i säkert 3 min och när vi äntligen trodde den var klar och det blev tyst började den om igen och plinga på i ytterligare 1 min eller nått. Sjukt irriterande. Och så höll den flera gånger under dagen och även andra dagar under veckan. Kul kul... Dagen spenderades med sol och bad på stranden och sedan lite solning vid hotellpoolen. Kvällen spenderade vi på hotellet och tog det bara allmänt lugnt.

Måndag:
Denna dag var nog den bästa på semestern, trots att den inte började så bra. Vi steg upp vid halv 9 för att ta oss till en bensinmack. Vi hade nämligen köpt biljetter till Marineland och en gratis buss skulle stanna och plocka upp folk där. Självklart körde bussen bara förbi oss=/ så vi fick gå.. Var inte direkt långt, från hotellet cirka 3km, men i den värmen var det näst intill olidligt. Vi hade dessutom ingen aning om vi var på rätt väg så vi var inte direkt på det bästa humöret. Men fram kom vi iaf, precis i tid för att se deras delfinshow. Eftersom vi kom precis i tid dock så fanns det bara platser kvar i solen. Ewout gav upp efter några minuter för att gå högre upp där det fanns skugga men jag var bara tvungen att sitta kvar. Satt bara 3 rader upp och det kändes så jäkla häftigt att vara så nära delfiner=) Jag älskar verkligen delfiner och det var verkligen en upplevelse för livet!!! Hoppas jag får chansen att se dem i det fria också! Dom hade även sjölejon i showen och efter det kunde man gå runt och kolla på olika djur, små apor, pelikaner, pingviner o.s.v. Man kunde även gå ner under delfinbassängen och se dem på riktigt nära håll! Kolla in bilderna i förra inlägget!!

Vi var inte där så länge, men det räckte mer än väl. Tog en taxi hem för vi vägrade gå. Taxin fick släppa av oss på Lidl så vi kunde handla lite billigt, köpte en falska melonvodka, ska bli intressant o se vad det smakar=) Efter det gick vi till stranden och badade och sedan åt vi kina buffé till middag. Hur gott som helst! Vi betalade 30 euro allt som allt med dricka och dricks. Då fick man välja mellan typ 20 olika maträtter, allt från 2 olika sorters ris, stekta nudlar med grönsaker eller kyckling, kött och kyckling i diverse såser med grönsaker (mest kött), friterade saker, revbensspjäll, räkchips o.s.v. Och det var inte medräknat sallads- och dessertbuffen där man kunde välja mellan ytterligare 20 saker. Tog inte av allt och väldigt lite av det jag tog av och blev ändå proppmätt. Fanns varken plats för dessert eller sallad, men gott som tusan och riktigt bra kvalite på maten! Vid 9 tiden på kvällen gick vi ner och tog oss ett dopp, var riktigt nice att bada när det började bli mörkt ute=) Låg på rygg i vattnet innan vi klev upp och tänkte "jag ligger på rygg utanför en ö på medelhavet och kollar på en stjärna", så nice=)

Fick även reda på att jag fått B i en av sommarkursena jag gått denna dag, så det kändes bra=)

Tisdag:
Blev återigen sol och bad idag. Ewout gav dock upp efter 2 timmar så jag låg kvar på stranden själv i 2 timmar till. Han lyckades ju bränna sig första dagen så det blev ett par dagar med t-shirt=/ Både han och jag lyckades även få stora blåsor på fötterna så var tvungen att köpa bakteriedödande eftersom de gick sönder. Gav städerskan dricks denna dag och efter det blev hon riktigt trevlig. Hon kom ju in varje dag för att byta handdukar, bädda sängarna och fylla på toapapper, men efter hon fått dricks så kom hon på onsdan och stack ut huvudet på balkongen där vi satt och sa "I'm cleaning" med ett stort leende på läpparna. Då moppade hon dessutom och lite senare kom hon igen med nya handdukar och sa "for you, I no clean tomorrow", hehe, så söt. På kvällen spelade vi minigolf. Var riktigt fint på området med vattenfall, grottor och gud vet allt, men banorna däremot var inte alls bra. Och detta betalade vi 90kr per person för, inte bra!

Onsdag:
Blev sol och bad även denna dag och sedan McDonalds till middag för att spara lite pengar. Kan meddela att en Big Mac smakar likadant, men däremot har de inga dippar där=/ På kvällen shoppade jag järnet=) Kommer nog lägga ut bilder på mina fina souvernier nån dag framöver=) Tror det var natten till idag, eller tisdag, som två killar började föra en massa liv. De fick för sig att ställa sig på balkongen och fråga (skrika) om någon var vaken. De gjorde detta till någon svarade vilket självklart en tjej gjorde. Sedan stog de och hade en konversatione på varsin balkong en våning ifrån varandra, normale! Dessa killar fortsatte tills vi åkte hem, Ewout var nära på att gå ner och slå ihjäl dem. Tur för dem att han inte gjorde det...

Torsdag:
Sista dagen på stranden och sista dagen med vårat strandtennis. Dålig kvalité gjorde att de gick sönder så det var bara att slänga. Men de överlevde ju iaf veckan ut. På kvällen gick vi på en restaurang som hade öppen grill utomhus. Smakade ganska bra men kötten hade inte direkt mycket smak, och detta kommer från en tjej som kryddar sjukt lite! Men var ändå gott. Köpte mig även en väska innan vi gick tillbaka till hotellet och packade.

Fredag:
Hemresa med flyg kl 12 och sedan tåg mellan halv 6 och 11. Vi tog faktiskt en taxi sedan från tågstationen, väldigt bekvämt=) Aleria var helt förstörd när vi kom hem, stackars bebisen min. Hon sprang runt runt och skrek som en galning, mer än vanligt då alltså. Lill gumman min! Var faktiskt skönt att komma hem. Har haft jäklgt roligt och var riktigt nice att komma bort ett tag men en vecka räckte helt klart. Det var bara skönt att komma hem=)

Idag:
Dagen har spenderats på stan med Linnea, jag har shoppat kläder som tusan=) Me like!! Så nu är jag förberedd inför praktiken, iaf klädesvis, mentalt vet jag inte. Lite spännande men samtidigt ser jag verkligen inte fram emot att börja kliva upp 5 på mornarna och pendla i över 1½ timme. Men men, förhoppningsvis blir det intressant och kanske t.o.m. roligt=)

Var även bort till grannen och gav en något litet för att hon var så snäll och tog hand om Aleria. Aleria hade visst varit jättesnäll och hon ville mer än gärna ställa upp igen om vi behövde kattvakt nå fler gånger, så det känns ju bra=)  Men nu kommer vi nog inte lämna älskligen på ett bra tag framöver.

Nu kallar sängen snart, och jag har nästan kramp av allt skrivande. Men skriver väl imorgon igen, sista dagen på min semester=(

Ha det bra//Linda

Bilder från Mallorca

Här kommer lite bilder från Mallorca, vi tog lite över 400 bilder men jag orkar inte ladda upp alla här=) Tyvärr har vissa inte så bra kvalite och de kommer inte i någon speciell ordning, det hade jag helt enkelt inte ork för.

Vårat Hotell:

Utomhus:


Vårt flyg:


Stranden på kvällen


Ingången till hotellet


Utsikten från ballkongen


Denna kyrka väkte oss ett ex antal gånger med sin klocka


Minigolf på fantasia


Den lilla trappan


Ytterligare en minigolfbana, billigare men bättre banor


Öppet 24 timmar??? Uhm, inte när vi var där dock





Marineland den 25 aug. Delfinshow m.m.









Arlanda

Hej!!

Sitter på Arlanda nu och har allmänt tråkigt... Finns inget att göra och det går inte att sova eftersom det finns så lite bänkar och alla är upptagna. Vi har varit här sen 10 nu, 5 timmar alltså, och flyget går 7. Så det är ett tag kvar. Men vid 5 kan man börja checka in så då får vi iaf nått att göra för en stund.

Jag tror dock jag ska försöka sova ett tag men Ewout däremot kan inte. Ska bli intressant att se vad det är för väder när vi kommer ner=)

Jag vill seriöst ha tillbaka resultatet på mina uppsatser. Tycker inte om att vänta! Helst inte när jag är så osäker på om jag skrivit tillräckligt bra eller inte. Jag hoppas iaf att jag gjort det för jag har ingen större lust att skriva om dem. Praktiken börjar ju dessutom om mindre än två veckor så jag kommer seriöst inte ha tid att göra något...

Måste säga att tågresan ner inte var allt för farlig. Första halvan var väl inte värst rolig eftersom sätet bredvid mig självklart var upptaget, suck! Vill ju kunna sträcka ut benen... Aja, det löste sig iaf eftersom det nästan var tomt i bistro vagnen, så jag satte mig där istället. Och under en halvtimme hade jag dessutom sällskap, en tjej som jag aldrig träffat förut började prata med mig så vi satt och spelade kort ett tag. Väldigt trevligt=)

Det känns som att jag har glömt något hemma, men jag vet inte vad. Har iaf med mig det viktigaste, resten går ju faktiskt att köpa=) Nu blir det inge mer skrivande från min sida. Återkommer om om en vecka ungefär!

Ha det bra//Linda

Mallorca, here I come!

Att göra imorgon:
* Packa det sista
* Handla på coop och köpa ipren och öronproppar på apoteket
* Vattna blommorna
* Mata Aleria
* Tömma kattlådan
* Diska undan och städa undan det sista
* Dusha och fixa till mig
* Gå ut med soporna
* Skriva en lapp till kattvakten

Hej Hej!

Om lite mindre än två timmar går bussen och om tre timmer går tåget! Sedan blir det dock flera timmars väntan på Arlanda eftersom flyget inte går förrän 7 imorgon bitti, men ändå! =)

Allt är packat förutom telefonen och åksjuketabletterna (måste ju ta en om en timme). Har även matat Aleria, men inte med burkmat än, det får bli precis innan jag går. Har lagt ut lite leksaker till hon också så jag hoppas hon kommer ha nått att göra. Jag har även fått mig en dusch och använt ansiktsmaks och fotbad, very nice=)

Nu ska jag bara tömma diskmaskinen och ta en sista koll så jag inte glömt något. Fylla på kattmaten då och ge hon nytt vatten. Sedan ta med mig soporna i samma sväng som jag går till bussen. Hoppas bara jag orkar bära allt, men det ska nog gå bra=)

Vet inte hur jag känner mig än, nervös och stressad. Är iaf fullt övertygad om att det kommer vara skit väder hela veckan. Men man ska ju förvänta sig det värsta för det kan bara bli bättre då, eller? Var även på coop och köpte sunlotion och fick en hudlotion som ska vara bra när man har solat på köpet=) Very nice. Köpte även en ny tandborste och har fått tag på ipren och öronproppar. Och tuggummi såklart! Vill inte att det ska slå lock för öronen! Gjorde det en gång när jag var till Holland och vad jag än gjorde så blev det inte bättre. Slutade med att det inte försvann förns flygresan hem, istället för att slå lock då så lossnade det istället. Sjukt irriterande!

Nej nu ska jag göra det sista så kanske jag hinner sitta ner en stund också innan det är dags att åka. Vi kommer tillbaka nästa fredag så titta in i bloggen då! Blir nog en massa bilder på lördan också=)

Ha det bra//Linda


Tomorrow

Lindas Mallorca ToDo:
* Skriva ut alla papprena
* Skriva en lista på allt jag måste ta med mig
* Packa
* Prata en sista gång med kattvakten
* Ladda ner musik till MP3
* Ladda batterina till både kameran och MP3
* Köpa tillräckligt med kattmat och kattsand så Aleria klarar sig
* Överföra tillräckligt med pengar så vi klarar både resan och eventuella autogiron som ska betalas när vi är borta
* Betala räkningar
* Växla in småmynten vi sparat till resan
*
Ringa Ving och fråga ett par saker jag är osäker på

Hej!

Det har varit en väldigt lång och händelserik dag. Började vid 7 (efter typ 3 timmars sömn) men tvättstuga, mangling, dammtorkning, damsugning, moppning och skurning av badrummet. När kla var 11 var jag helt slut men då bar det av in till stan. Var först en sväng till banken och växlade in småmynten och fick en ny dosa till internet banken eftersom min inte fungerade så bra längre. Sedan gick jag och Linnea runt på stan lite, både hon och jag hade ärenden. Mitt var bara att köpa en necessär, vilket jag gjorde, hittade en likadan som jag haft förut men som jag tappat bort. Tyckte verkligen om den och den kostade bara 40kr så fick självklart med mig en sån hem. Sedan var vi även på Indiska. Jag har aldrig handlat kläder på Indiska förut, men nu kom jag därifrån men ett svart långt linne, nya svarta thights, en grå lång kofta och en blå lång skjorta. Mycket nöjd med inköpen måste jag lova trots att det sved i plånboken, men nu har jag iaf lite att ha på mig på praktiken.

Efter det for vi en sväng till Lidl och sedan käkade vi kina mat till sen lunch/tidig middag. Mycket gott=) När jag kom hem började jag packa så nu är jag i princip klar med packningen. Har bara några små saker kvar som jag inte kan lägga i nu eftersom jag behöver använda sakerna innan jag åker imorgon. Sedan dess har jag fixat lite små saker och kollat lite på teve, samt pratat i telefon med mamma, sofia och emma.

Jag vet att ni säkert blir jätteless på mig nu, men jag måste bara göra en till lista=) Måste få koll på allt jag ska göra imorgon och då kan jag checka att jag gjort allt när jag skriver sista blogginlägget imorgon. Så ännu en jobbig lista från min sida: (Ignorera om ni vill=)

Att göra imorgon:
* Packa det sista
* Handla på coop och köpa ipren och öronproppar på apoteket
* Vattna blommorna
* Mata Aleria
* Tömma kattlådan
* Diska undan och städa undan det sista
* Dusha och fixa till mig
* Gå ut med soporna
* Skriva en lapp till kattvakten

Inte så mycket att göra men känns ändå som att det kommer att ta ett tag. Blir nog coop och apoteket direkt på morgonen och göra allt det tråkiga sen kan jag ta hand om mig själv lite med ett fotbad, ansiktsmask och en välbehövlig dusch. Känns dock som att jag måste kliva upp tidigt om jag ska hinna med allt=/ Iofs gör inte det så mycket med tanke på att jag kan sova på tåget då=)

Nej nu vill jag inge mer. Skriver imorgon igen

Ha det bra//Linda

Dagens 20/8

Dagens humör: Börjar bli lite små stressad men är ändå på bra humör
Dagens frisyr: Lockigt, luggen uppsatt

Dagens klädsel: Jeans, svart 3/4 tröja
Dagens planer: Åka in till stan och shoppa, packa och hänga in den rena tvätten
Dagens materiella vill ha: Necessär

Dagens längtan: Ewout och Mallis¨
Dagens fundering: Vad blir det för lunch idag?
Dagens beroende: Bra skor
Dagens tråkigaste: Tvätta och städa
Dagens roligaste: Shopping
Dagens låt: Guns N Roses "Knocking on heavens door"
Dagens tid: 10:49
Dagens syssla: Shoppa och packa

Dagens borde göra: Packa och vara med Aleria

Dagens har gjort: Tvättat, manglat, dammtorkat, dammsugit, moppat, rengjort badrummet och duschat
Senaste samtal: Emma

Senaste mottagna sms: Linnea
Senaste skickade sms: Linnea


Please don't stop the music

Lindas sommar ToDo:
*
Skriva presentation till populärkultur kursen
*
Skriva rapport utifrån postmodern tänkande
* Skriva rapport utifrån kritiskt sociologisk teori
* Göra en dugga
* Skriva hemtena
*
Skriva ett PM
*
Sätta om blommorna
*
Tvätta fönstrena
*
Rensa i förrådet uppe
* Organisera i garderoben
* Ringa handledaren för praktiken
*
Skaffa busskort inför praktiken
* Skaffa åksjuketabletter
* Skriva ut alla papper inför Mallorca resan
*
Storstäda (tvätta mattan, rensa skafferierna m.m.)


Lindas Mallorca ToDo:
* Skriva ut alla papprena
* Skriva en lista på allt jag måste ta med mig
* Packa
* Prata en sista gång med kattvakten
* Ladda ner musik till MP3
* Ladda batterina till både kameran och MP3
* Köpa tillräckligt med kattmat och kattsand så Aleria klarar sig
* Överföra tillräckligt med pengar så vi klarar både resan och eventuella autogiron som ska betalas när vi är borta
* Betala räkningar
* Växla in småmynten vi sparat till resan
*
Ringa Ving och fråga ett par saker jag är osäker på

Visst har jag varit duktig?? Hela sommar ToDo:n är färdig, vilket jag förtjänar en klapp på axeln för tycker jag *klappar*=D Och sedan är det bara två punkter kvar på min Mallis ToDo, great!! Kattvakten och handledaren pratade jag med nästan samtidigt eftersom hon ringde på dörren när pratade med handledaren=) Sen var jag på coop och fixa torrfoder, burkmat, kattsand och tonfisk åt Aleria. Köpte även tandkräm så nu behöver jag bara en necessär.

Necessär och bank blir det imorgon när jag ska på stan med Linnea. Måste dock upp redan vid 7 för då har jag tvättstuga och tänkte städa samtidigt. Så det blir en lång dag imorgon... Men jag ska väl överleva det också.

Har precis suttit och fixat musik till MP3:n så nu ligger den på laddning. Ringde även till Ving och fick svar på mina frågor, very nice=)

Så idag känner jag mig ganska duktig. Konstiga är att jag får mer gjort när jag är sjuk än när jag är frisk. Det är ju nu jag borde sitta och ta det lugnt så jag blir frisk. Men nu på kvällen känner jag mig faktiskt lite bättre så det är skönt=) Nej nu ska jag prata klart med Emma och sedan försöka sova en stund innan tvättstugan kallar.

Ha det bra//Linda

Frågor och svar

1. När gick du upp idag?
Vid 10

2. Diamanter eller pärlor?
Diamanter=D

3. Senaste filmen du såg på bio?
"The Dark Knight" Sjukt bra!

4. Favorit TV - program?
Lyxfällan, kanske=)

5. Vad åt du till frukost?

En jordgubbsshake

6. Vad är ditt andranamn
Alexandra Viola


7. Din favoritmat?

Tacos så klart!=D

8. Vilken mat gillar du inte?
Surströmming, blodpudding o.s.v.

9. Vilken är din favorit - CD för tillfället?
Lyssnar typ inte på cd skivor. Men sensate var väl Cornelis bästa

10. Vilken bil kör du?

Min egen lilla Jetta


11. Vilken är din Favoritmacka?

Räkmacka

12. Vilka mänskliga drag kan du bara inte med?
Förmågan att verka helt bortkommen

13. Vilka är dina favoritkläder?
Thights för tillfället. Allt som är bekvämt och hyffsat snyggt

14. Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då?
Hmm, många ställen jag vill åka till. Kina, Japan, Tibet, Australien, Nya Zeeland, USA m.m.

15. Favoritklädmärke?
Uhm, ingen aning. Men tycker om att handla på Kappahl=)

16. Var vill du dra dig tillbaka?
På nått lugnt och skönt ställe, kanske i ett annat land??

17. Favorit tid på dagen?
Kvällarna


18. Var är du född?
Sundsvalls BB

19. Vilken är din favoritsport att se på?
Hockey


20. Vem tror du inte sänder detta tillbaks?
Har inte skickat till någon

21. Vem tror du skickar tillbaks först?
Har inte skickat till någon

22. Coca Cola eller Pepsi
Coca cola, zero!


23. Fotboll eller ishockey?
Hockey

24. Är du en morgonmänniska eller nattuggla?
Nattuggla, du vill inte komma nära mig på morgonen

25. Pedikyr eller manikyr?
Manikyr

26. Några spännande nyheter att berätta för oss?
Ska snart till Mallis=) Hmm, var inte direkt en nyhet dock. Ne, det händer nog inget spännande i mitt liv...

27. Vad ville du bli när du var liten?
Allt typ, polis, astronaut, journalist o.s.v.


28. Bästa barndomsminnet?
Hmm, svårt. Ingen aning faktiskt


29. Varit i Afrika?
Nej, men kanske senare i livet

30. Nånsin rullat in någon i toapapper?
Öhh, ne brukar inte ägna mig åt sånt

31. Varit med om en bilolycka?
Nej, en tant backa in i oss dock. Men bilen tog inte ens skada av det

32. Favoritdag i veckan?
Alla dagar jag är ledig


33. Favoritblommor?
Liljor, rosor kanske

34 Favorit - snabbmatsrestaurant
Subway

35 Äger du en cykel?
Ja, självklart


36. Vem fick du senaste mailet från?

Nån spam människa


37. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort?
Har inget och vill aldrig ha nått kreditkort

38. Läggdags?
Vill säga tidigt, men oftast mellan 1-3

39. Vems svar är du mest nyfiken på av dom du skickar brevet till?
Har inte skickat till någon

40. Senaste personen du delade en middag med?
Mamma, Sofia och Emma


41. Vad sysslar du med just nu?
Lyssnar på Gavin Degraw och fyller i detta

42. Favoritfärg
Lila och svart

43. Hur många tatueringar ?
3. En drake, ett kinesiskt tecken och en fågel Fenix

Liten uppdatering

Dagens humör: Smått stressigt
Dagens frisyr: Plattat utsläppt

Dagens klädsel: Mysbyxor och linne
Dagens planer: Försöka få tag på handledaren, eventuellt prata med kattvakten m.m.

Dagens materiella vill ha: Nya thights

Dagens längtan: Sängen

Dagens fundering: Varför kallsvettas jag om jag inte har någon feber?
Dagens beroende: Hostmedicinen

Dagens tråkigaste: Att jag fortfarande inte är friskt
Dagens roligaste: Att jag snart är klar med mina listor
Dagens låt: Takida "Curly Sue"
Dagens tid: 11:30
Dagens syssla: Ringa samtal

Dagens borde göra: Handla lite inför resan

Dagens har gjort: Försökt ringt handledaren, ringt ving, skrivit en lista över allt som ska packas, betalat räkningar
Senaste samtal: Emma

Senaste mottagna sms: Emma

Senaste skickade sms: Ewout

Lindas Mallorca ToDo:
*
Skriva ut alla papprena
* Skriva en lista på allt jag måste ta med mig
* Packa
* Prata en sista gång med kattvakten
* Ladda ner musik till MP3
* Ladda batterina till både kameran och MP3
* Köpa tillräckligt med kattmat och kattsand så Aleria klarar sig
* Överföra tillräckligt med pengar så vi klarar både resan och eventuella autogiron som ska betalas när vi är borta
* Betala räkningar
* Växla in småmynten vi sparat till resan
* Ringa Ving och fråga ett par saker jag är osäker på


Bara 4 dagar kvar, typ

Dagens humör: Glatt
Dagens frisyr: Blött, nyduschad

Dagens klädsel: Thights, kjol, linne och munkjacka
Dagens planer: Försöka få nått gjort utan att förvärra förkylningen

Dagens materiella vill ha: Ny hårspray

Dagens längtan: Mallis=)

Dagens fundering: Varför kan jag aldrig komma på nån bra fundering?

Dagens beroende: Lambi papper så jag kan snyta mig

Dagens tråkigaste: Att jag inte kunde ta ut Ewout paket
Dagens roligaste: Att jag inte mår lika dåligt som igår
Dagens låt: Jordin Sparks featuring Chris Brown - No Air

Dagens tid: 21:28

Dagens syssla: Tvätta upp dom sista mattorna

Dagens borde göra: Skriva ut papprena till Mallisresan

Dagens har gjort: Varit på Ica, plockat undan, kört diskmaskinen, tvättat två mattor, skrivit ut alla papper till mallisresan och tåget

Senaste samtal: Mamma

Senaste mottagna sms: Veronica

Senaste skickade sms: Ewout


Lindas sommar ToDo:
*
Skriva presentation till populärkultur kursen
*
Skriva rapport utifrån postmodern tänkande
* Skriva rapport utifrån kritiskt sociologisk teori
* Göra en dugga
* Skriva hemtena
*
Skriva ett PM
*
Sätta om blommorna
*
Tvätta fönstrena
*
Rensa i förrådet uppe
* Organisera i garderoben
* Ringa handledaren för praktiken
*
Skaffa busskort inför praktiken
* Skaffa åksjuketabletter
* Skriva ut alla papper inför Mallorca resan
*
Storstäda (tvätta mattan, rensa skafferierna m.m.)

Som ni ser har jag fått lite gjort idag trots att jag inte är riktigt frisk än. Borde kanske egentligen ha tagit det lugnt men tycker inte om att bara sitta hela dan. Det var skönt att jag lyckades få mattorna tvättade för nu är alla mattor så rena och fina=) Allt jag har gjort dock har varit nu på kvällskvisten, energin kom då=)

Var till posten idag och försökte hämta ut ett paket till Ewout. Han beställde ju en bok han behöver till skolan och den kom i torsdags. Men självklart fick jag inte ta ut den och han hinner inte komma hem innan de skickar tillbaka den så nu måste han försöka få tag på dem som sålde boken till han. Ajja, så kan det gå...

Har skrivit ut papprena till resan nu också så nu är det bara en lite sak kvar på min sommar ToDo. Känns riktigt bra, däremot måste jag skriva en till=/ Inför resan, tycker om att skriva listor för då vet jag precis vad jag ska göra och kan stryka över när det är gjort. Så här kommer en till lista, som jag endast har typ 3 dagar på mig att göra:

Lindas Mallorca ToDo:
*
Skriva ut alla papprena
* Skriva en lista på allt jag måste ta med mig
* Packa
* Prata en sista gång med kattvakten
* Ladda ner musik till MP3
* Ladda batterina till både kameran och MP3
* Köpa tillräckligt med kattmat och kattsand så Aleria klarar sig
* Överföra tillräckligt med pengar så vi klarar både resan och eventuella autogiron som ska betalas när vi är borta
* Betala räkningar
* Växla in småmynten vi sparat till resan
* Ringa Ving och fråga ett par saker jag är osäker på

Den där listan får nog räcka, annars får jag väl lägga till det jag glömt.Skulle vilja få så mycket gjort som möjligt innan torsdag. Åker då på eftermiddagen och skulle helst vilja ta det lugnt under dagen. Vill även vara en massa med Aleria, kommer ju sakna henne=(

Nej nu ska jag tömma diskmaskinen och sedan kolla på tv=)

Ha det bra//Linda


Dagens 17/8

Dagens humör: Less
Dagens frisyr: Plattat upsatt

Dagens klädsel: Mysbyxor och linne
Dagens planer: Krypa ner under täcket i soffan och sova

Dagens materiella vill ha: Nässpray

Dagens längtan: Att bli frisk

Dagens fundering: Varför är det fint väder när jag är sjuk?

Dagens beroende: Hostmedicin och näsdukar

Dagens tråkigaste: Förkylningen
Dagens roligaste: Att se "I am legend" och "Knocked up"
Dagens låt: Cher "Turn back time"

Dagens tid: 15:23

Dagens syssla: Att göra så lite som möjligt

Dagens borde göra: Bli frisk

Dagens har gjort: Ätit frukost och varit på Ica

Senaste samtal: Mamma

Senaste mottagna sms: Emma

Senaste skickade sms: Syrran


Selånger marknad

Hej!

Nästan precis kommit hem, har varit en lång men väldigt trevlig dag. Klev upp 6 och gjorde mig iordning för 8 gick tåget till Sundsvall. I Ånge klev Emma på och på tågstationen väntade Sofia. Vi åkte till Selånger med ett snabb stopp på arken först för att handla fiskmat. Kom fram lite efter 11 och sedan var vi där fram till lite efter 3. Träffade några jag kände och köpte en massa trevliga saker=) Bilder:


En dammvippa man kan göra längre


Lite smått och gott. Naturgodis: choklad och mandel, en polkagrisklubba (köpte alltid det när jag var lite så blev sugen nu=) och ett mopphuvud.


Köpte 4 likadana trosor. Kanske lite ofräscht att köpa trosor på en marknad men de var ihopsydda och med en tvätt ska det väl ändå inte vara någon fara=)


Köpte även denna tunika som endast kostade hundra kronor=) Inte alls farligt


Ett par tights som kostade 100kr


Köpte denna för 130 kr (prutade 20kr). Tycker väldigt mycket om den, så mysig och stor precis som den ska vara. Märkena är väl kanske inte direkt min grej men det funkar=)


Köpte denna väska för en hundring=) Så nu har jag en större väska som jag kan ha som skolväska. Får t.o.m. plats med datorn i den=)


Sist men inte minst köpte jag denna klocka för en hundring=) Älskar den, frågan är bara om jag kommer lära mig att ha på mig den. Har haft en mängd klockor i mitt liv men lyckas aldrig komma ihåg att ta på mig dom. Men den här gången ska jag verkligen försöka=)

Som ni kan se skulle Aleria prompt vara med på bilderna. Hon fanns med på några av bilderna på väskan också=) Hehe, sötnosen, hon har väl haft det långtråkigt här utan mig.

Efter Selånger åkte vi till Texas och käkade middag med mamma. Mycket gott efter en lång dags vandring. Sedan tog jag och Emma tåget hem vid 6. Har varit på affären också så nu har jag kommit hem och kan äntligen ta det lugnt. Har ju självklart lyckats dra på mig en förkylning. Den är inte allt för hemsk men tillräcklig för att vara störande=/ Men jag överlever. Imorgon ska jag sova tills jag vaknar, alltså ingen väckarklocka. Vad som händer resten av dagen vet jag inte, men det lär väl visa sig=)

Nu ska jag titta på teve ett tag och sedan ringa Ewout om typ en halvtimme.

Ha det bra//Linda

Dagens 16/8

Dagens humör: Smått förkyld så lite less
Dagens frisyr: Plattat med snelugg

Dagens klädsel: Thights och en svart lång tshirt och stövlar
Dagens planer: Gå på selånger=)

Dagens materiella vill ha: Väska, strumpor och lite annats smått och gott

Dagens längtan: Att hitta en snygg väska=D

Dagens fundering: Varför var jag tvungen att bli sjuk idag?

Dagens beroende: Åksjuketabletter

Dagens tråkigaste: Att åka tåg
Dagens roligaste: Selånger
Dagens låt: Bra fråga...

Dagens tid: 07:42

Dagens syssla: Selånger och åta middag med mamma

Dagens borde göra: Inget!

Dagens har gjort: Klivit upp, duschat, plattat håret och ätit frukost

Senaste samtal: Emma

Senaste mottagna sms: Helena

Senaste skickade sms: Helen


Jag har varit duktig=)

Hej Hej!

Idag har jag varit duktig, det måste jag ge mig själv. Drog mig ur sängen vid halv 11 och gjorde inte så mycket fram till 12 så det var dags att slänga i de första tvättmaskinerna. Kom upp igen och satt en timme innan det var dags att gå ner och byta maskiner. Sedan åkte jag direkt till Lillänge och köpte ett linne, ett skärp och åkesjuketabletter och sedan till Ica för att köpa middag. Hemma igen gick jag direkt till tvättstugan för att slänga in det sista för torkning och sedan upp igen. Organiserade, rensade och torkade ur skafferierna och deras dörrar samt kylskåpsdörrarna. Sedan tömde jag och tvättade Alerias kattlåda och tog med mig allt i papperinsamlingen (väldigt mycket) för att slänga innan det var dags för sista vändan i tvättstugan. Vek ihop all tvätt och städade där nere. Sen gick jag upp igen och dammtorkade hela lägenheten och sedan organiserade jag i garderoben och rensade på hatthyllan. Fick även undan en massa böcker som inte fick plats i bokhyllan längre och gjorde rent under vardagsrumsbordet. Sedan handtvättade jag vardagsrumsmattan, skit jobbigt måste jag säga!!! Sen dammsuga och torkade jag golven och skurade badrummet. Sen lagade jag middag och åt, packade in smutsdisken i diskmaskinen och vattnade blommorna

Nu sitter jag här och har ont i ryggen, har stått dubbelvikt hela dagen nästan när jag städat. Tror det är dags att lägga in min ToDo lista igen=) Har lagt till det jag gjort idag, vill känna mig duktig=)

Lindas sommar ToDo:
*
Skriva presentation till populärkultur kursen
*
Skriva rapport utifrån postmodern tänkande
* Skriva rapport utifrån kritiskt sociologisk teori
* Göra en dugga
* Skriva hemtena
*
Skriva ett PM
*
Sätta om blommorna
*
Tvätta fönstrena
*
Rensa i förrådet uppe
* Organisera i garderoben
* Ringa handledaren för praktiken
*
Skaffa busskort inför praktiken
* Skaffa åksjuketabletter
* Skriva ut alla papper inför Mallorca resan
* Storstäda (tvätta mattan, rensa skafferierna m.m.)

Så, nu har jag bara två väldigt enkla saker kvar att göra=) Telefonsamtalet blir troligen onsdag till veckan och skriva ut papprena gör jag nog på söndag eller måndag så jag kan kolla igenom allt så inget är fel. Måste även tänka igenom lite vad jag ska ha med mig, och ordna med skolan. Skulle behöva anmäla mig tidigare till höstterminen så jag får csn bidraget innan slutet av månaden. Annars har jag inga pengar=(

Imorgon blir det selånger så jag måste upp tidigt imorron. Tåget går kvart över 8 och jag måste hinna duscha och fixa håret, vilket tar hur lång tid som helst när jag ska platta det. Sedan måste jag ju ta åksjuketabletten en timme innan tåget går så hur som haver måste jag kliva upp senast kvart över 7. Nej nu vill jag inge mer!

Ha det bra//Linda

Dagens 15/8

Dagens humör: Lite trött och less men ändå bra
Dagens frisyr: Lockigt, utsläppt

Dagens klädsel: Jeans och svart tröja
Dagens planer: Tvätta, städa, åka en snabbis till Lillänge

Dagens materiella vill ha: Härmar Sofia och skriver thights

Dagens längtan: Att bli klar snabbt med städandet

Dagens fundering: Hade jag verkligen bokat tvätttid till idag???

Dagens beroende: Teven

Dagens tråkigaste: Att tvätta och städa
Dagens roligaste: Att få spendera kvällen framför en film utan att ha dåligt samvete
Dagens låt: Nickelback - Rockstar

Dagens tid: 10:30

Dagens syssla: Städa

Dagens borde göra: Rensa i garderoben

Dagens har gjort: Klivit upp ur sängen

Senaste samtal: Emma

Senaste mottagna sms: Emma

Senaste skickade sms: Emma


Back from the dead

Hej!

Ja nu är jag tillbaka, inte från döden kanske men pluggandet iaf=) Ska väl försöka berätta lite om vad jag gjort sen sist jag skrev. Försökte plugga hela förra veckan men det gick inte direkt bra, blev mest sittandes och stirrade på böckerna för varje gån jag öppnade dom stängdes dom lika snabbt=) Inte så bra kanske... Var däremot in till stan en snabbis med Linnea, tror det var torsdag. Vi gick runt en sväng och hamnade tillslut på Åhlens, var rea där som på alla andra ställen. Hittade inget, hade inga pengar om inte annat, förns jag såg en stor korg med massa väskor. De flesta såg hemska ut men hittade en som jag var riktigt fin:

Gissa vad den kostade? Från början kostade den 180kr, sen hade dom sänkt den till 99kr och sedan 49kr men när jag var där 50% på reapriset, så jag fick den för 25kr!!! Helt klart värt det!

Under fredag och lördag hände inte värst mycket förutom tacos och lite film och mys med Ewout. Sedan packade jag hans resväska på lördag kväll för i söndags åkte han till Holland. Körde honom till tåget vid 8 på morgonen efter att ha sovit 2 timmar=/ Resten av dagen försökte jag plugga men det gick inte direkt bra.. Slutade med att jag satt uppe hela natten och pluggade. Blev iaf klar med den första av tre uppsatser jag var tvungen att skriva precis innan tolv på natten. Då hade jag inte sovit på över ett dygn så var sjukt trött.

Tisdag fortsatte jag plugga och blev klar med uppsats nr 2. Sedan blev det tyvärr inge pluggande i onsdags. Däremot gick jag och Linnea på bio eftersom det var hennes födelsedag. Vi såg The Dark Knight och det var hur bra som helst! Tyckte inte om förra filmen så hade inte direkt några förväntningar på denna, trodde den skulle hålla ungefär samma standard. Men shit vad jag hade fel för den var skitbra verkligen!! Och Heath Ledger bevisade verkligen sig själv som skådespelare vilket gör det ännu mera sorgligt att han dog=(

I tisdag hände dock nått som inte alls var lika trevligt. Aleria blev sjuk igen=( Trodde verkligen att hon inte skulle vara sjuk nå mer men ack vad fel jag hade. Nu är hon iaf bättre och har inte kräkts sen inatt tror jag. Hon har också blivit mer livlig, kelig och pratig och hon har ätit lite under dagen=) Skönt att det bara höll i sig i ett par dygn och att det dessutom hände nu och inte när vi är på Mallis. Om en vecka sitter jag på arlanda=)

Idag vaknade jag vid halv 12 och pratade med Emma en stund innan det var dags att plugga. Vi lyckades peppa varandra genom att säga att vi skulle höras efter tre timmar och om vi inte hade gjort något då skulle vi få skämmas ögona ur oss. Det funkade verkligen och på de tre timmarna lyckades jag skriva klart=) Så idag skickade jag in sista uppsatsen, hur underbart som helst

Sedan dess har jag gett mig själv ett minispa med först en ansiktsmask och ett fotbad.. Sedan skrubbade jag fötterna och gjorde en hårinpackning, duschade och rakade benen och smörjde in mig med lotion=) Så härligt så nu känner jag mig på mycket bättre humör.

Vet inte om jag berättat det än men har lyckats hitta kattvakt åt Aleria när vi åker till Mallis. Våra grannar är så snälla och ställer upp och det känns skitbra! Ska försöka hitta nått fint åt dom på Mallorca som tack=)

Det är dags att lägga ut min ToDo lista igen. Har tagit bort vissa saker jag inte kommer hinna med och lagt till några andra saker.

Lindas sommar ToDo:
*
Skriva presentation till populärkultur kursen
*
Skriva rapport utifrån postmodern tänkande
* Skriva rapport utifrån kritiskt sociologisk teori
* Göra en dugga
* Skriva hemtena
*
Skriva ett PM
*
Sätta om blommorna
*
Tvätta fönstrena
*
Rensa i förrådet uppe
* Organisera i garderoben
* Ringa handledaren för praktiken
*
Skaffa busskort inför praktiken
* Skaffa åksjuketabletter
* Skriva ut alla papper inför Mallorca resan

Jag kanske har glömt något nu, men i så fall får jag lägga till det senare. Känns bra att det som är kvar att göra är sånt som inte kommer ta så lång tid 10/14 känns ju riktigt bra=) Trots mycket latande har jag fått lite gjort i sommar och det känns bra, och det är ju faktiskt meningen att man ska ta det lugnt också. Kan inte fatta dock att det bara är typ 2 veckor kvar av sommaren. Vart tusan tog den vägen??? Har gått så jäkla snabbt och dessutom har vädret bara varit skit. Men sommaren har väl inte varit helt värdelös ändå=)

Som avslut tar vi en till dagens:

Dagens humör:
Är på underbart humör idag
Dagens frisyr: Blött, nyss duschat=) Men innan det var det plattat sen igår

Dagens klädsel: Svarta mysbyxor med ett svart randigt linne
Dagens planer: Plugga klart och sen unna mig ett minispa

Dagens materiella vill ha: Sunsilk nånting man lägger i håret för att vårda det

Dagens längtan: Ewout och en god natts sömn

Dagens fundering: Är det meningen att ansiktsmasken ska stelna?

Dagens beroende: Teven

Dagens tråkigaste: Att Ewout inte är hemma
Dagens roligaste: Att Aleria är frisk och jag är klar med sommarkurserna
Dagens låt: Reklammusik, haha

Dagens tid: 22:41

Dagens syssla: Plugga

Dagens borde göra: Städat, men det hann jag aldrig med

Dagens har gjort: Skrivit klar och skickat in sista uppgiften, varit på affären 2 gånger (glömde kattsanden första gången), lagat middag (kyckling sallad), pratat en massa i telefon, gett mig själv ett minispa

Senaste samtal: Ewout

Senaste mottagna sms: Emma

Senaste skickade sms: Emma

Nu: Hells Kitchen, plocka ur diskmaskinen och sedan sova=)

Ha det bra//Linda


Dagens

Dagens humör: Ganska ok, men lite trött

Dagens frisyr: Plattat


Dagens klädsel: Thights och en svart lång t-shirt med knytning i midjan


Dagens planer: Plugga, igen....


Dagens materiella vill ha: En ny telefon


Dagens längtan: Fortfarande att bli klar med uppsatsen=/


Dagens fundering: Varför vissa människor tycks sakna medkänsla


Dagens beroende: Sängen


Dagens tråkigaste: Att Aleria är sjuk


Dagens tidning: Aftonbladet


Dagens låt: Filmmusiken till Dark Knight


Dagens tid: 02:22


Dagens syssla: Plugga


Dagens borde göra: Plugga och sova


Dagens har gjort: Lämnat tillbaka böcker till bibloteket, varit på ica, torkat katt kräka, lagat mat, gått på bio


Senaste samtal: Emma


Senaste mottagna sms: Emma


Senaste skickade sms: Emma

Kommer bättre inlägg senare, så fort jag är klar med pluggandet. Men än så länge får ni nöja er med detta.


Dagens (hittad hos Sia)

Dagens humör: Trött och less, men det kanske blir bättre


Dagens frisyr:
Uppsatt, väldigt slarvigt


Dagens klädsel: Svarta mysbyxor och brunt linne


Dagens planer: Plugga sen ge mig själv mini spa med ansiktsmask, hårinpackning och pedikyr=)


Dagens materiella vill ha: En massa kläder


Dagens längtan: Att bli klar med uppsatserna så jag kan softa


Dagens fundering: Hur fan kan en lärare vara så dålig på att ge instruktioner?


Dagens beroende: Datorn


Dagens tråkigaste: Pluggande


Dagens tidning: Blir väl aftonbladet på nätet som vanligt


Dagens låt: Gavin Degraw - I'm in love with a girl


Dagens tid: 13:25


Dagens syssla: Plugga


Dagens borde göra: Plugga och dammsuga


Dagens har gjort: Lämnat tillbaka och lånat om biblioteksböcker, börjat lite smått på en uppsats, varit och handlar på ÖB och Ica


Senaste samtal: Sofia


Senaste mottagna sms: Ewout


Senaste skickade sms: Sofia


Sernhede

God Morgon, typ=)

Skulle ju plugga idag men mästaren på att skjuta upp saker slog till igen så det hände inte så mycket på i princip hela dagen. Det enda jag gjorde var att klippa naglar, dom hade blivit lite väl långa, blir så jobbigt då för jag missbedömer avstånd om jag t.ex. ska fånga en dörr som är påväg att stängas och i vanliga fall skulle ju inget hända men nu tar jag ju tag med naglar istället och mer än en gång har jag dom varit påväg att smärtsamt brytas av. Så det kändes som att det var dags att ta fram nagelklipparen.

Mina fingrar ser så töntiga ut när jag har korta naglar=/ Hehe, men dom växer ju allt ut igen=)

Men lite efter 9 fick jag äntligen fingrarna ur arslet och läste boken av Sernhede som vi ska läsa till populärkultur kursen. Blev klar runt 2 vilket inte kändes så dåligt med tanke på att det var 200 sidor men inte alltid så intressant text, och då hann jag dessutom med en dusch=) Satte mig och skrev dom obligatoriska diskussionsfrågorna innan det var dags för självtestet. Det var ett test över internet med 10 flervalsfrågor som jag gått å gruvat mig för ganska länge nu. Är så svårt att veta vilka frågor som ska komma. Men gjorde det och svarade rätt på 9 frågor av 10=) Inte så pjåkigt=)

Så nu känner jag mig duktig också=) Ska sova nu för imorgon väntar mer pluggande, hoppas bara jag börjar lite tidigare denna gång=)

Ha det bra//Linda

Helgen som varit

Hej!

Det är redan måndag kväll, shit vad tiden går snabbt! I lördags kom ju Sofia så jag började dagen med att städa undan lite och sedan tog jag en promenad till Jysk, köpte ett nytt täcke=) Var dock inte så roligt eftersom jag hade sjukt ont i magen=/ Hade ont i magen hela fredag och lördag, väldigt jobbigt och jag har ingen aning om varför=/

Hämtade iaf Sofia på tåget vid halv 3 och sedan åkte vi hem till mig och spelade lite Wii, åt middag och kollade på film=) Väldigt trevligt, kom i säng hyffsat tidigt också och sov typ 10 timmar, skönt=) Igår tog vi det lugnt första halvan av dagen innan vi åkte och hämtade Emma på tåget och sedan Linnea. Vi käkade middag tillsammans, Fläskfilé, skulle egentligen ha grillat men vädret sa ifrån=/ Men det blev gott ändå. 
 
Efter att vi hade ätit klart kom Veronica och Peter förbi så då blev det efterrätt, kladdkaka med grädde och jordgubbar, och sedan spelade vi TP. Jag och Ewout, Veronica och Peter, Och Emma, Linnea och Sofia mot varandra. V och P vann efter att ha legat under hur länge som helst.. Hehe, men trevligt hade vi=) Dom åkte väl vid halv 12 och då satt jag och Sofia uppe till 3 och spelade guitar hero. Jag klarade näst högsta svårighetsgraden och fick typ 90% och jag har knappt spelat nått så det var bra=)



Idag åkte vi in till stan med Emma och Linnea. Var runt och kollade på kläder (deprimerande eftersom jag inte har några pengar) och käkade lunch på Sammurai. Vid halv 4 släppte jag av Sofia på tåget och sedan dess har det inte hänt mycket. Sov ett tag eftersom jag hade ont i huvudet och såg en film, men mycket mer än så har det inte blivit. Nu är det snart dags för sängen.

Sov Gott//Linda

Härlig dag

Hej!

Lyckades hålla mig ifrån att bli bakfull idag men var ändå ganska trött när jag slog upp ögonen vid 12. Hann dessutom bara vara vaken i några minuter innan jag kom på att jag hade tvättstuga idag som dessutom började 12. Hade egentligen tänkt byta tiden men kändes lite dumt att göra det när den redan börjat så det var bara att samla ihop all tvätt och gå ner. Kändes inte alls roligt och hade nog helst velat sove en timme till eller två.

Aja fick det gjort iaf och sedan bar det av till storsjöbadet med Linnea. Härligt värre! Vi låg och solade ett tag sedan blev det bad och bubbelpool. Vädret var kanske inte det bästa för trots att solen sken blåste det kallt ute, men det funkade. Efter sol och bad åkte vi till max för lite bakfylle mat=) Sjukt gott=)

Kom väl hem runt halv 9 tiden och sedan dess har jag bara kollat på tv typ. Har varit en bra dag trots att jag varit ganska trött och slö sedan går dagen. Men det kan jag leva med för fan vad roligt vi hade. Måste även säga att jag är lite imponerad på mig själv att jag orkade blogga och dessutom inte stavade fel på allt för mycket saker, för jag var inte direkt nykter=D

Nu måste jag verkligen sova för imorgon blir det en sväng på stan med Linnea ganska tidigt på morgonen, eller tidigt för mig iaf. Hon ringer vid 9 så vill jag ha mina 8 timmars sömn är det nog dags att krama kudden nu.

Sov Gott//Linda

RSS 2.0