Äntligen avklarad...

Hej!

klockan är 20 över 7 och jag är redan vaken, konstigt värre. Fast egentligen inte, kommer tillbaka till det.

Har inte haft världens roligaste vecka det måste jag ju erkänna. Har aldrig pluggat så mycket förut och jag har aldrig haft en så fruktansvärd tenta ångest. Fy fan vad nervös jag varit! Hade en hög med papper, kanske 10 cm hög, A4, som jag var tvungen att lära mig. Inte det lättaste kan jag ju säga. Blev inte bättre av att mycket saker dessutom var ganska tråkigt, trots att jag tycker om psykologi. Men ena boken var ju helt omöjlig att läsa. Trots att författaren skrev om ett ämne och en person slängde han in 15 andra personer helt plötsligt så man fattade absolut ingenting. Nej inte roligt alls!!!

Har dock gjort lite annat än att plugga. För det första såg vi "Horton hears a Who" häromdagen. Hur rolig film som helst! Det var skönt att få koppla av där ett par timmar och bara skratta=) Sedan var vi även och handlade. Månadshandlade när vi ändå var igång, vilket slutade med en summa på 2500:- Sjukt mycket, men nu har vi mat så det räcker och blir över för resten av månaden. Har fyllt hela frysen, vilket inte har hänt föut kan jag säga=)

Har även gjort planer för att åka ner till S-vall om 2 veckor. Sofia fyller år så vi tänkte gå ut på krogen och ha roligt. Och sen blir det middag med familjen för mig dagen efter. Hoppas bara det är nått roligt folk ute då=)

Ja men igår var det då dags. Skrev tentan kl 2 och var nära en hjärtattack innan dess tror jag. Klättrade nästan på väggarna. Kom iaf in och fick tentan som var uppdelad i 2 delar. Första delen bestod av flervalsfrågor och sedan frågor med korta svar som sammanlagt var värda 70p. Den biten gick riktigt bra faktiskt! Fick helt klart användning för allt mitt pluggande. Tror att jag svarade rätt på allt, kan dock ryka några poäng på frågorna med korta svar eftersom jag inte är säker om jag har skrivit precis det svar han letar efter. I andra delen skulle man koppla ihop en eller flera teorier med en fallbeskrivning han gav oss högsta poäng är 30. Detta gick inte alls bra=( Av tre anledningar. För det första hade jag så många begrepp och människor att lära mig att teorierna i sig kom lite i skymundan, hann inte lära mig allt så det var ju bara att prioritera. För det andra så började jag må riktigt illa när jag satt där inte och skrev. Kände mig alldeles yr, skakig och kokhet. Hängde väl ihop med nervositeten antar jag. Bra mådde jag inte iaf. För det tredje fick jag total hjärnsläpp, jag glömde t.o.m. bort en teori som jag faktiskt kan! Jag totalt glömde bort att den ens existerar=( Men men, jag skrev det jag kunde komma på och gjorde så gott jag kunde. Får väl se hur det slutar, men jag tror iaf att jag har klarat den, kanske....

Kom hem vid halv 5 igår och tog det bara lugnt fram till halv 9 då jag total däckade i sängen, därför jag är uppe så tidigt nu=)

Ikväll blir det iaf utgång. Vi är väl typ 10 pers eller nått som ska träffas hos nån, vem vet vi inte än för vi kan inte bestämma oss, för att förfesta och sen blir det krogen=) Cicci är ju här och hälsar på så det kommer nog bli en riktigt rolig kväll=) Känns som att jag behöver det också, få ha lite roligt efter den här veckan!

Nu orkar jag inte skriva nå mer, men jag kan skriva imorgon och berätta om kvällen.

Ha det bra//Linda

Påsk

Hej!

Påskhelgen är snart förbi, men jag kan inte säga att den varit direkt trevlig. Har i princip inte gjort annat än att plugga. Tentan kommer bara närmare och närmare och jag förstår inte hur jag ska kunna lära mig allt. Det är hur många namn, begrepp, teorier och gud vet vad. Och jag ska lära mig allt, men jag förstår inte hur. Har suttit nu varje dag sen i torsdags men det känns verkligen inte som att jag kan något. Nej, nu ljuger jag, men ändå.

Har iaf ätit påskmiddag i lördags så det var trevligt. Griljerade min andra skinka någonsin=) Vad har jag mer gjort? Jo inatt satt jag och kollade på Seven medans jag pluggade. Den filmen är sä jäkla äcklig, men ändå riktigt bra=) Kanske inte det mest normala att kolla på när man pluggar dock=)

Har skrivit ut så mycket papper nu att jag är förvånad att min skrivare fortfarande lever. Har slut på papper dock så jag måste skaffa mer, lite irriterande för jag har egentligen inte tid. Kanske Ewout har lust att åka istället=)

Gud vilket tråkigt inlägg det här är, men kände att jag borde skriva något. Tror inte jag kommer ha nått intressant att säga de närmaste dagarna. Men ha tålamod kanske kommer jag på nått bättre nästa vecka=)

Nu ska jag gå tillbaka till kristeorin, projektiv identifikation, representation, revesibilitet, regression m.m. m.m. m.m. Hoppas ni har roligare än mig. Och hoppas ni haft en bra påsk helg!!!

Ha det bra//Linda

Det svider...

Hej!

Ja då var duggan avklarad då. Den var hur svår som helst!!! plus att man hade alldeles för lite tid på sig så jag hann nätt och jämt svara på frågorna. Lyckades iaf dra ihop 75p av 100 så jag klarade mig iaf=D

Har även precis skrivit klar diskussionen som ska vara inlämnad imorron. Är ganska nöjd, men med tanke på att kl snart är 3 på natten så finns det en chans att jag inte kan tänka klart. Det märks väl när vi får tillbaka den antar jag.

Nu ska jag gå och krama kudden, svider i ögonen av trötthet=(
image100
Sov Gott//Linda

....

Urk....

Jag orkar inge mer, men har inget val. Är på fråga 47 nu, bara 18 kvar... Bara o bara.

Ska skriva om projektiv identifikation nu...

Ni får hålla tummarna imorron! Kan behövas=/

Tror jag ska gråta en skvätt av trötthet först...

Ha det bra!

En liten paus

Hej!

Tar en liten paus i allt pluggande, sitter och svarar på massa instuderingsfrågor och det går trögt, men framåt. Är hyffsat trött nu men duggan är ju imorgon så behöver inte plåga mig själv så länge till. Eller... måste ju skriva en diskussion också tills på torsdag. Och sen är det ju tentan nästa fredag som kan visa sig bli min första omtenta. Hmm... hade visst inte så mycket ledigt ändå.

Sånt man får räkna med antar jag. Nej måste nog fortsätta nu=/ image98

Ha det bra//Linda


Tiden går för fort

Hej!

Kom äntligen igenom en utav böckerna jag måste läsa tills på onsdag igår. Satt uppe till 2 och läste och skrev men nu är den klar. Nu väntar bara snäckboken som är hur stor som helst. Har egentligen ingen lust att läsa men vad ska man göra? Har duggan på onsdag, och tiden bara springer iväg, hoppas verkligen jag hinna läsa allt. Måste även skriva en diskussion tills på torsdag. Shit vad mycket det är nu. Tur att det bara är en hemtenta till nästa kurs.

Ja har som sagt inte gjort mycket annat än att plugga och sen tränat i helgen. Varit ganska tråkigt men vad gör man? Gick iaf bra med presentationen i fredags, folk ville t.o.m. läsa det vi hade skrivit och sen kom en tjej som jag aldrig pratat med förut och sa att vi hade gjort det bra=) Så det känns ju skönt. Men nervig som fan var jag, hatar att stå inför folk och prata.

Idag blir det bara pluggande igen, samma imorgon plus lite gym. Är egentligen samma schema hela veckan=/ fram till nästa fredag. Nej nu måste jag sätta igång, hade inget intressant att skriva endåså.

Ha det bra//Linda

Snart kanske ni får se ;-)

Hej!

Sitter och försöker förmå mig själv att läsa på det jag ska säga imorgon när jag och Emma ska presentera vårat grupparbete men det går inte så bra. Tänkte skriva en sväng här först och sen kanske det går bättre=) Måste kolla hur länge jag kommer prata också, tror det kommer bli 5 minuter iaf om inte mer. Skrämmande, men som tur e så är det bara 30 personer den här gången istället för 90 som det var i förra grupparbetet. Och klarade jag att prata inför 90 pers borde jag klara 30=)

Var och tränade idag med Emma, gick lite trögt först men sen så=) Blev biceps, triceps och rygg idag, och självklart kondition som alltid. Åkte och storhandlade sedan när jag ändå var ute. Handlar för 1300!!! Sjukt mycket pengar! Men nu har vi mat så det räcker för ett helt kompani tror jag=D Nej, men nästan så. Vår frys har aldrig varit så full. Kylskåpet är dock lika tomt som vanligt, tycker inte om att köpa sånt som blir gamalt för då kommer det inte bli uppätet. Slutar bara med att vi får slänga.

Har två ganska stressiga veckor framför mig nu. Först en dugga (prov online) nästa onsdag och sedan salstenta fredag om två veckor. Har ju det jag gör. Men det ska nog gå bra=) Ser fram emot nästa kurs. Ska läsa samhällets och individers rättigheter och skyldigheter, alltså rättskunskap. Vet inte hur intressant det är men vi har bara en bok plus att vi bara har en hemtenta som det ser ut nu. Så ingen salstenta och bara en hemtenta att skriva på hela kursen! Sjukt skönt!

Är några i klassen som klagar på att vi måste skriva hemtentan över en helg, fre-ons, men det bryr inte jag mig i. Tycker bara det låter skönt eftersom vi har föreläsningar om praktiken tor o fre den veckan och jag har ingen lust att ha föreläsningar samtidigt som tentan. Dessutom får vi ju 4 dagar ledigt innan nästa kurs börjar=) Det kan man väl inte klaga på!

Har anmält mig till sommarkurser nu så får väl se om dom kommer att gå. Borde inte vara några problem att komma in iaf. Letade efter kurser och vet ni vad jag hittade? En kurs om Harry Potter och hans värld. Haha, det trodde jag verkligen inte dom skulle göra en högskolekurs om=)

Nej, ska försöka plugga nu! Håll tummarna att det går bra för mig imorgon så jag inte svimmar el nått ;-)

Ha det bra//Linda


Jag kan också

Hej!

Har inte skrivit på ett tag nu, men har helt enkelt inte orkat.

Har hänt lite saker dock. I lördags var jag och Emma och tränade och på vägen hem plockade vi upp Linnea, var dags för en liten tjej kväll=) Vi lagade mat först, tog lite tid dock eftersom köttet var fruset, så vi kunde inte äta förrän vid 8. Det blev fläskfilé med pommes och tsatziki, mycket gott=) Jag lyckades dock bränna pommes friten så vi fick göra nya=/ Inte så duktigt av mig kanske.

I söndags var det lugna gatan här, och så även igår på dagen. Fick dock ett efterlängtat ryck på kvällen och skrev lite till grupparbetet. Sen åkte jag bort till Emma så vi kunde göra klart det. Vi har undvikt detta i 2 veckor nu och så visar det sig ta typ 4 timmar att göra klart det. Haha, man är ju korkad ibland.

Sedan inatt satt och nu för ett tag sedan har jag suttit och gjort något nytt, nämligen en PowerPoint presentation. Har aldrig gjort en sådan förut men tyckte jag borde testa iaf och det visade sig ju vara jätte enkelt. Är hur nöjd som helst kan jag säga och den är jättefin=D Visst är jag duktig?

Åt en lite ovanlig middag idag. Åkte på Lidl och visste inte riktigt vad vi skulle äta när jag såg ett våffeljärn. Vi äger inget sådant så jag fick för mig att köpa det. Så det blev alltså våfflor till middag, problemet är bara att jag hatar våfflor. Tvingade i mig två stycken och sedan drack jag en cuposoup som efterrätt. Normalt va? Så nu har vi en våffeljärn som bara Ewout, förhoppningsvis iaf, kommer använda. Men den kostade ju bara 150kr så det var väl inte hela världen.

Ska kolla på röd drake nu tror jag, läste ju boken för ett tag sedan. Vill ni läsa en recension på den? Gå in på: http://bookclub.blogg.se

Ha det bra//Linda

Lite katt humor

Att slå in en present med hjälp av din katt

  1. Gör i ordning ett stort utrymme på bordet för att slå in presenten.
  2. Gå till garderoben och hämta påsen som presenten ligger i och stäng dörren.
  3. Öppna dörren och ta ut katten ur garderoben.
  4. Gå till skåpet och hämta presentpapper.
  5. Gå tillbaka och ta ut katten.
  6. Gå till skrivbordet och hämta snören, rosetter, etiketter, etc.
  7. Lägg presenten och tillbehören på bordet för att förbereda inslagningen.
  8. Ta upp presenten ur påsen.
  9. Ta bort katten från påsen.
  10. Öppna kartongen för att kolla presenten, ta upp katten ur kartongen och lägg tillbaka presenten.
  11. Lägg ut papperet för att räkna ut vart du ska klippa.
  12. Försök att räta ut papperet, inse att katten är under papperet och ta bort den.
  13. Klipp papperet till sätt storlek, se till att klippa rakt.
  14. Kasta det första papperet som katten klöste sönder när den lekte med saxen.
  15. Klipp till ett nytt stycke papper genom att sätta katten i påsen som presenten kom i.
  16. Sätt presenten på papperet.
  17. Vik upp sidorna på papperet för att täcka presenten, fundera över varför kanterna är för korta, kom på att katten är mellan presenten och papperet. Ta bort katten och försök igen.
  18. Ställ något på presenten för att hålla papperet på plats medan du klipper tejpbitar.
  19. Ägna 20 minuter åt att försiktigt försöka få bort tejpen från katten med hjälp av ett par nagelsaxar.
  20. Tejpa ihop paketet. Försök att få kanterna så fina som möjligt.
  21. Leta efter rullen med snöre. Jaga katten genom huset för att få tillbaka snöret.
  22. Försök att binda snöret kring presenten med band åt båda håll.
  23. Rulla upp bandet igen och tag bort papperet som är trasigt sedan katten lekt med bandet.
  24. Upprepa steg 10 - 18 tills du bara har ett pappersark kvar.
  25. Skippa steg 10 - 15 för att spara tid och reducera risken att förlora det sista arket. Hämta en gammal kartong som är i rätt storlek för papperet.
  26. Lägg presenten i kartongen och bind ihop den.
  27. Knyt upp snöret, öppna kartongen och ta ut katten.
  28. Lägg allt inpackningsmaterial i en påse tillsammans med presenten och gå till ett rum som går att låsa.
  29. När du har kommit in i det låsbara rummet, lås dörren och börja packa upp allt igen.
  30. Ta upp katten igen, lås upp dörren, ställ katten utanför dörren, stäng dörren och lås igen.
  31. Lägg ut det sista pappersarket. (Detta kommer att bli svårt i det trånga utrymmet i badrummet, men gör ditt bästa.)
  32. Inse att katten redan har rivit sönder papperet. Lås upp dörren, gå och leta igenom alla skåp och lådor efter förra årets papper. Kom ihåg att det är slut för att katten hjälpte till med inslagningen förra året också.
  33. Gå tillbaka till det låsbara rummet, lås dörren. Sätt dig på toaletten och försök att få presenten att se presentabel ut med alla rivna pappersdelar.
  34. Stäng lådan, slå in i papper och täck väldigt försiktigt revorna med tejp. Knyt rosetter och sätt band för att gömma det värsta ställena.
  35. Sätt på en etikett. Slappna av och beundra ditt hantverk, gratulera dig själv för att du klarade av ett sådant svårt jobb.
  36. Lås upp dörren och gå till köket för att göra dig en drink och ge katten mat.
  37. Spendera 15 minuter med att leta efter katten innan du fattar det uppenbara.
  38. Packa upp presenten, öppna kartongen och tag ut katten.
  39. Hämta alla trasiga pappersark, mata katten. Gå till det låsbara rummet för ett sista försök. Se till att dörren är låst.
  40. Tag den minst trasiga och skrynkliga pappersarket, försök att använda papper med samma mönster.
  41. Försök att slå in presenten i en massa bitar av papper, bind ihop den med ett nu slitet band och dekorera med den nu slokande rosetten. Sätt på en etikett och lägg presenten i en påse för att ingen ska se katastrofen.
  42. När du ger bort presenten så le sött när mottagaren försöker gömma sitt ogillande över att få ett sånt dåligt inslagen present.
  43. Lova dig själv att nästa år låta affären slå in den förbannade saken åt dig.
  44. Le för dig själv eftersom att du vet att mottagaren kan ha fått en katt.





Att ge sin katt ett piller.Lat katt

  • Lyft upp katten och håll den i ditt armveck så som du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sidan om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, håll samtidigt pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.
  • Ta upp pillret från golvet och hämta fram katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen, och upprepa proceduren från punkt 1.
  • Hämta tillbaka katten från sovrummet, och släng det uppblötta pillret.
  • Ta fram ett nytt piller ur folieförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.
  • Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten bokhyllans översta hylla. Ropa in din make/maka från trädgården.
  • Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din make/maka att hålla fast huvudet samtidigt som du kör in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida ner längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.
  • Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.
  • Vira in katten i ett badlakan och be maken/makan att ligga uppe på katten så att dess huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.
  • Läs på etiketten så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.
  • Hämta katten från grannens trädgårdsbod. Hämta ännu ett piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.
  • Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nerblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.
  • Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret ur foliepaketet
  • Surra ihop kattens fram- och bakben med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på köksbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor bit oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en till två liter vatten för att skölja ner pillret.
  • Be din make/maka att köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt köksbord.
  • Ring Blå Stjärnan och be dem hämta katten. Kolla med ditt lokala zoo hur mycket en hamster kostar.

Hund

Att ge sin hund ett piller.

  • Vira in pillret i en skiva bacon.
  • Klart!


 



Skrattade så tårarna rann när jag läste detta. Tror det bara är de som har/haft katter som kan förstå den helt, för mycket stämmer så jäkla bra=D

Framtiden knackar på

Hej!

Igår hade jag och Ewout en diskussion över vad vi egentligen ska göra i framtiden. Eller VAD är väl egentligen inte frågan. Jag ska bli socionom och han ska bli polis. Vi ska ha barn och vi ska bo i hus. So far so good liksom. Den biten är det i princip inga problem med. Visst kan det ske förändringar, vi kanske inte har råd att bo i hus eller vi kanske inte kan få barn eller ändrar oss. Det kan ju hända. Men vi är ändå hyffsat säkra.

Så frågan är alltså inte vad vi ska göra utan VART vi ska göra det. Att bo kvar i Östersund låter ju inte som en jätte rolig idé. Självklart tycker jag om det här, men att bo här resten av mitt liv?

Flytta tillbaka till Timrå/Sundsvall? I rather die... nä men nästan så. Har jag en gång kommit därifrån ska jag väl inte flytta tillbaka, visst?

Sedan har vi ju diskuterat idén om att flytta till nått annat land, t.ex. Canada har ju varit på tavlan. Men då kommer ju problemet att vi kommer ha svenska utbildningar, betydande att vi kanske måste göra om studierna om vi byter land, och det låter ju inte vidare trevligt.

Så det låter ju som att vi ska stanna i Sverige. Men Sverige är ju inte litet direkt...

Ewout har ju tankar på att bli piketpolis, eller vad det heter. Och då har vi alltså 3 städer att välja bland. För det första: allas vår älskade huvudstad. Problemet? Jag skulle dö om jag var tvungen att bo där.... Inte för att jag tycker illa om dom som gör det eller att det är fel, men det passar liksom inte mig. Det är helt enkelt inte jag.

Förslag nr två: Malmö... Hmmm, som Emma sa: " Jag kan inte se dig bo i Skåne". Och det kan inte jag heller, om inte annat skulle jag nog inte förstå vad någon sa...

Så sista platsen, ni har nog gissat er till den vid det här laget. Japp, Göteborg. Och om jag ska vara helt ärlig låter det inte för hemskt. Jag menar, jag kan bo i Göteborg, inte i centrala Gbg kanske men i dom trakterna. Har aldrig varit där dock, men det ska ju vara en fin stad sägs det. Och jag känner ju redan en person där, och det är ju alltid positivt=) Plus att Ewout tycker Göteborg låter som det bästa förslaget.
image96
Så vad tycker ni? Skulle jag passa i Gbg? (Hoppas bilden är rätt, hitta den på nätet=)

Intressant diskussion va? Det är det för oss iaf=) Tror de var nå mer jag skulle skriva om, men kommer inte ihåg vad... Oh well, kanske kommer på det imorron.

Sov Gott//Linda

Detta är inlägg nr 100, cool va=D

image97


Sova snart tror jag...

Hej!

Har faktiskt fått lite gjort idag för ovanlighetens skull. Var dock lite trög startad och det enda jag fick gjort fram till halv ett var ett samtal med Emma. Men sen blev det lite mer fart på mig=D Tog och käkade lite lunch och gjorde mig iordning och sedan bar det av till friskis för ett välbehövt träningspass. Var lite motigt i början men kom igång till sista minuten på trampmaskinen och sedan körde jag på för fullt=) Fick in lite mage och ben idag utöver den vanliga konditionsträningen. Var även på apoteket och köpte avmaskningstabletter åt Aleria. Har inte gett dom till henne än men får väl göra det imorgon.

Sedan skulle jag åka förbi ett ställe på frösön på vägen hem men tro ni inte på fan att jag körde fel. Var tvungen att ta ett varv i centrum och sedan ut på frösön igen... Irriterande, men typiskt mig. Fick iaf tag på det jag ville ha och körde även förbi ica på vägen hem. Inhandlade köttbullar till dagens middag, köttbullar och makaroner, inte gott men billigt...

Väl hemma blev det lite plockande, en dusch och middag. Och sedan pluggande, änteligen! Har skrivit om Freud och isberget=) Myche intressant. Har även hunnit med ett par samtal med Emma och Sofia och kollat på rent hus och top model.

Tänkte försöka plugga lite mer nu, men har inte kommit så långt än. Är så trött så det svider i ögonen men jag måste verkligen få lite mer gjort eftersom jag inte kan plugga imorgon. Mamma kommer ju. Sitter och kollar på scrubs, i like=)

Måste noppa ögonbrynen... Tycker inte om det men börjar se lite väl rolig ut nu så det är väl dags. Det gör ju inte så ont längre men det är ändå irriterande. Förstår verkligen inte varför vi går igenom allt detta? Ja menar för några år sedan var det ingen som noppade ögonbrynen, men så kom det nån jävel och fick för sig att stora ögonbryn var ju urfult på kvinnor så nu måste de noppas. Det är ju bara att kolla på Madonna, hur såg inte hennes ögonbryn ut i början, vet ni inte? Kolla skillnaden:
image94
image95

Och det är ju inte bara det, vi är så jäkla utseende fixerade nu så det är ju riktigt skrämmande. Nej kanske man ska ta tillbaka ett nytt 60tal, bränna bh-arna och sluta raka sig under armarna. Buskar i all ära liksom! Nej så långt behöver det väl inte gå, men lite jobbigt att vara kvinna måste ni hålla med om att det är?

Kanske borde raka bena när jag ändå håller på...

Ha det bra//Linda

Tycker inte jag har gjort fel...

Hallå!

Fick ett samtal i morse. Jag jobbade ju som cirkelledare i höstas och i januari fick jag frågan om jag ville fortsätta. Jag sa då att jag helst inte ville eftersom jag har så mycket att göra i skolan och fick svaret att dom skulle höra av sig när dom visste lite mer.

Dom har inte hört av sig sedan dess så jag antog, självklart, att det inte blev något av. Vilket var skönt eftersom jag verkligen inte hade lust att fortsätta.

I morse ringde då iaf telefon och då är det en människa från det stället där jag jobbar som säger att jag ska ha en cirkel och att jag börjar nästa tisdag... Va?! Ingen har hört av sig till mig om det, eller frågat om jag överduvudtaget är intresserad eller kan. Och nu skulle jag helt plötsligt börja om en vecka?

Nej så får det inte fungera enligt mig! Jag sa helt enkelt nej. Jag har alldeles för mycket att göra och jag tycker att dom kan ju faktiskt höra av sig till mig och inte börja skicka ut papper till personen som vill gå cirkeln utan att fråga mig först. Nu känns det ju som att jag har svikit dom, men jag tycker inte att jag gjort något fel...

Nog om det.

Går fortfarande trögt med pluggandet men det släpper väl snart hoppas jag. Har även kommit fram till att jag nog vill plugga i sommar också. Läsa två sociologi kurser. Det skulle vara intressant plus att det är distans så man kan ligga i solen och läsa=) Och jag får 2 veckor ledigt innan höstterminen börjar=) Helt perfekt! Kan jobba nästa år istället=)

Har Sofia i telefon så ska väl prata med henne nu=D Känner mig lite osocial.

Ha det bra//Linda

Måste tillägga att mitt hjärta till katt, Aleria, fyllde hela två år i torsdags=) Inte intressant för någon förutom mig, men jag är ju inte normal heller så. Grattis till henne=)image91

Var ett tag sedan sist...

Hej!

Har inte skrivit på ett tag igen nu, inte meningen. Här kommer iaf en uppdatering:

Kursen psykologiska perspektiv är i full gång. Går dock inte så bra för oss på grupparbetet men vi ska sätta oss imorgon så jag hoppas vi kommer nån vart då. Var på föreläsning idag och har är riktigt bra på att föreläsa måste jag säga. Men han är ju också den mest omtyckta läraren på hela utbildningen. Vi fick höra om psykoanalysen och utvecklingspsykologi idag bl.a. Är intresserad av psykologi även så det är ju också en anledning till varför jag tycker om föreläsningarna.

Kan ju säga att min feber/förkylning förra veckan bara satt i en dag så det var ju skönt=D Klagar inte om man säger så.

Har även fått tillbaka sociologitentan och det gick åt helvete. Klarade den men inte bra nog. Ska gå och prata med läraren till veckan om det, måste få veta vad jag egentligen har gjort för fel. Förstår inte vad som har blivit fel och varför han har satt då lågt poäng. Aja, det lär väl visa sig.

Får hoppas på att det går bättre på den här kursen.

Åt jättegod middag idag=) Jag slängde ihop en wok med nudlar, kyckling, ägg, broccoli, sallatsärtor och ärtor. Var verkligen hur gott som helst! Prova det! Enkelt att göra dessutom, använde 3kr nudlar och färdig grillad kyckling så det var bara att steka upp äggen lite snabbt och koka nudlarna sen slänga i allt i wokpannan. Blir godare också eftersom man får med kryddor till nudlarna, orientalisk, så slipper man tänka på kryddningen.
image88
Tror jag ska slå en signal till Sofia nu och sedan blir det outsiders eller simpson beroende på vad dom ska visa på outsiders, har varit så konstiga ämnen den senaste tiden... Har hittat en ny favo juice också=) Brämhults, har aldrig provat den förut men den visade ju sig vara hur god som helst. Det är ju bara apelsinjuice i inga tillsatser så det smakar som om man gjort den själv, precis så som det ska vara=) Hade jag haft en juicepress hade jag nog gjort egen juice, men det här funkar det också!
image87

Ha det bra//Linda

RSS 2.0