Välfärdssamhällets baksida

Någonsin blivit kallad för snäll? Det har jag, flera gånger. Jag är en sån person som helt enkelt är för snäll.

Nu senast var det min mor som poängterade detta eftersom jag inte fick det jag ville när jag var till vårdcentralen. Är nämligen så att jag har ganska många födelsemärken som både ligger och skaver, några av dom, plus att en har växt. Hade den inte ens för 10 år sedan och nu är den jättestor, känns det som iaf.

Min mamma och moster är likadana och har tagit bort jag vet inte hur många födelsemärken, frågade mamma och hon trodde det var 20 någonting, bara hon alltså=O

Jag har iaf 2-4 stycken jag gärna skulle vilja ta bort, är verkligen. Både för att de skaver och har växt, men sedan också för att dom är sjukt fula. Och sist med inte minst så är jag faktiskt lite orolig för cancer. Är verkligen noga med att smörja in mig när jag går ut på sommaren, men solen är ju inte framme bara då...

Var iaf till vårdcentralen i måndags och fick självklart inte komma till en läkaren, utan var tvungen att gå till en distriktsköterska. Denna människa informerade mig om att läkare inte tar bort födelsemärken utan om jag ville ha dom borttagna fick jag ta mig till en hudatelje.

Om nu läkare inte tar bort födelsemärken inte tar bort födelsemärken, hur fan kommer det sig att mamma har tagit bort hur många som helst????

Och jag vill inte gå till nån jäkla hudatelje, vill att en utbildad läkare ska ta bort dom, är ju för fan orolig!!!!

Hur som helst fick jag iaf veta att jag var alldeles för snäll och för att få hjälp måste man ryta i och bli förbannad...

Nu är ju min fundering... Är det detta vi kommit till? Bara för att vi lever i ett välfärdssamhälle och knappt behöver betala något för läkarvården, så måste man fan vara döende innan man får träffa en läkare, eller innan de tar en seriöst. Ska det verkligen behöva vara på detta sätt? VI betalar ju faktiskt, en del när vi kommer dit och sedan betalar vi ju trots allt skatt! Och jävligt mycket skatt dessutom!!!!

Då ska man väl ändå få hjälp om man behöver hjälp eller vill ha hjälp. Man ska väl för fan ha rätt att träffa en läkare om man vill det!!!! Nääää, isället får jag höra att läkarna koncentrerar sig på de som är sjuka! Men vårdcentralen ska väl trots allt vara för mindre åkommer? Det är ju sjukhuset som tar hand om de större sakerna, eller?

Dessutom: tänk om jag får malignt melanom, kommer det inte kosta förbannat mycket mer pengar att försöka bota mig då med borttagning av tumören och cellgift och allt vad det nu är????? Är det inte billigare och smartare att ägna sig åt förebyggande vård, på det sättet sparar dom väl trots allt pengar?

Nej, är sjukt besviken på vårdcentralerna, sjuksystrarna och läkarna i Sverige, iaf dom jag träffat på hitills och det är en del! Det måste till en skärpning, vi måste ha rätt till att få den hjälp vi vill ha! Och det ska fan inte baseras på vilka som inte är "för snälla" och vågar bli förbannade.

Bara för att jag är för snäll, har inte jag rätt att få vård i detta samhälle...

Fyllechaffis

Har varit en lugn dag, och jag klagar inte! Började med att simma, blev bara 1000m idag hade sån jäkla träningsvärk! Imorron vet jag inte om jag ska simma, gå på gymmet eller nått pass. Eller kanske inget för Ewout ska iväg på nått med en kompis så han snor bilen, och jag har dessutom tvättstuga.. Hmm, får se vad som händer imorron antar jag.

Efter simningen följde Emma med hit, vi tog det mest bara lugnt och slö kollade på tv och snackade lite strunt. Tog även en promenad till Bonus Möbler, så nu är jag sjukt sugen på att köpa en soffa! Denna är ju inte direkt snygg och inte så värst bekväm heller, plus att den börjar blir ganska gammal och sliten.. Problemet är att soffan får lös på 11000 =O Usch! Vet inte vad jag ska göra=/

Emma och Linnea är på krogen ikväll, fick självklart följa med om jag ville, blev till och med kallad svikare för att jag inte ville=D Men jag hade verkligen ingen lust, vill bara ha en lugn hemma kväll och mysa i soffan=) Har iaf ställt upp som chaufför i natt. Första gången jag är fyllechaffis sen jag skaffa körkort! Bra gjort, med tanke på att jag haft det i 1½år redan=)

Har även pratat med Sofia och hon kommer upp på fredag, så får se vad vi hittar på.. Blir väl en tacokväll iaf, och sedan lite film och serier=) Och kanske lite Wii och supernintendo=)

Hmmm

Är det bara jag eller finns det andra flickvänner som alldeles för ofta måste ställa sig frågorna:

"Vad är det? Och vad har han gjort sönder nu?"

Var inne på toaletten och i ett hörn i duschen står det en ganska stor glasskiva. Jag har aldrig sett den förut och har inte den blekaste om var den hör hemma. Min enda tanke är att E har gjort sönder något och dumpat bevisen på toaletten i brist på annat.

Haha, är kanske lite elak nu men människan har fan lyckats ha sönder mer saker under de tre år han bott här än jag gjort under hela mitt 23½ år långa liv... Det känns liksom inte så långsökt då att tro att han återigen lyckats förstöra något. Okej jag erkänner, många gånger har det varit en olyckshändelse, men ändå!

Frågan består dock fortfarande, vart hör denna glasskiva hemma? Han ligger och sover nu så kan inte direkt fråga. Och när jag kommer hem imorgon skulle det inte förvåna mig om den mystiska glasskivan helt plötsligt har försvunnit, vilket även kommer resultera i att jag glömmer bort den. När jag sedan kommer ihåg den om ett par veckor eller tre och frågar om den, kommer jag bara få till svar: vilken glasskiva? Följt av en 15 min lång redovisning från mig om vilken glasskiva jag menar. För att jag sedan kommer få en något konstig förklaring om vart den hörde hemma, och varför den inte bor där längre... Förklaringen kommer inte på något sätt vara tillfredställande, om han inte helt plötsligt ändrar beteende under de närmaste veckorna=)

Hehe, livet i ett förhållande... Med E iaf=P

Aja, överdriver kanske. Den kanske inte alls är från något som gått sönder, den ser ju trots allt hel ut, vilket dock bara kan betyda att den borde sitta på något annat som gått sönder. Har iaf kollat spisen och vitrinskåpet, trots att glaset där inte är i närheten av samma storlek, men man kan aldrig vara säker!

Nu ska jag försöka sova, är klar med pluggandet nu *duktig*=)

Sov Gott//Linda

Trött

Har varit en väldigt lång dag. Åkte hemifrån vid halv 9 och gick på en två timmar lång föresläsning av praktikanter som varit i sydafrika och jamaica. Sedan satt vi mellan 11 och lite före 6 och skrev på grupparbetena vi har till den här kursen. Hade några irritationsmoment men lyckades ändå få ganska mycket gjort=)

Så nu ska jag sätta mig och renskriva lite av det vi skrev idag, så det blir gjort. Och sedan kan vi förhoppningsvis bli klar med den andra delen imorron! Sen kan jag äntligen ta det lite lugnt!

Efter allt pluggande åkte jag och Therese på vattengympa, och den här gången var det faktiskt jobbigt. Inte så jobbigt att man ville därifrån men tillräckligt för att man skulle känna att man hade tränat. Mycket bra!

Men nu är jag ganska trött. Eller iaf kroppen är trött, huvudet klarar nog av att vara vaken ett tag till=)

Imorron blir det då som sagt ännu mer grupparbete, och sen ska jag fan bara ta det lugnt! Softa hela kvällen med lite tacos och teve, det blir bra det!

Nu måste jag komma igång så jag blir klar nångång.

Ha det bra//Linda

2000

Hej Hej!

Har precis kommit hem från badhuset. Jag, Emma och Therese har varit och simmat. Jag körde 2000 meter på ungefär en timme, utan att stanna! Känns jäkligt bra! 2000m är 80 längder så det är en bit. Mitt mål är att klara av 4000m utan att stanna, för klarar jag det borde jag klara 3000m i en sjö i sommar=)

Det enda jag tror kan blir problem är om jag enadelen fryser för mycket, kommer vara typ 19-20 grader i vattnet, eller att nacken min ger upp. Fick jävulst ont idag, så det finns en liten risk för det. Men det går nog bra=)

Kan även meddela att Aleria mår bra igen=D Inatt började hon må bättre och ägnade därför hela natten till att gosa med mig så jag inte kunde sova=/ Haha, men det gör inget! Idag har hon ätit och inte fått upp det, kan vara falskt alarm, men verkar som att hon är okej igen=) Nu vill jag bara att veterinären hör av sig med provresultaten.

Nu ska jag fixa lite lunch, och sedan plugga=/

Ha det bra//Linda

Sjuklingen

Ni som följt min blogg ett tag är medvetna om att Aleria (våran katt) är sjuk. Vi var ju till veterinären för ett år sedan och försökte ta reda på vad som var fel. Det enda vi visste då var att var 3-4mån blev hon sjuk, slutade äta och kräktes. Det har pågått sedan hon var liten och har fortsatt sedan senaste veterinärsbesöket, som inte gav något.

Så här såg hon ut förra året när hon kom hem:                     Alldeles tjock om benet efter droppet:



Idag tog vi hon till veterinären igen, eller Ewout tog hon dit, jag hade ingen lust att följa med och se henne så rädd och ledsen. Även denna gång tog dom blodprov. Först tog dom för att ta tester där och återigen visade resultaten att hon har för högt eller för lågt (Ewout kommer inte ihåg vilken det var) antal vita blodkroppar och att vad det än är som är fel på henne så är det troligen kroniskt eftersom det är återkommande. Något mer än så kunde dom inte säga på grund av brist på rätt utrustning, så dom var tvungen att ta ett till blodprov=/ Stackars liten. När dom var klar hoppade hon runt som en galning så Ewout har blod över hela jackan nu.

Så här ser hon ut nu:                             Båda benen rakade=/



Det sista blodprovet blev iaf iväg skickat till Uppsala för mer tester och resultaten från dom får vi förhoppningsvis under veckan. Jag hoppas att vi äntligen kan få reda på vad som är fel, och att det inte är för seriöst!

Hon fick iaf nån vit sörja som vi ska ge henne tre gånger om dagen. Den ska lugna ner hennes mage så att hon inte kräks, sedan 30 min efter ska vi tvångsmata hon, så hon får i sig näring. Allt detta med sprutor.

Det har alltså varit en ganska tuff dag för min lilla älskling. Inte nog med att hon är sjuk, hon var även tvungen att gå till veterinären som hon hatar, ta två blodprover och sedan måsta tvingas i vit sörja och mat av oss. Men, det är ju för hennes eget bästa! Nu hoppas jag bara att hon blir bra igen snart så hon kan börja äta själv igen, inte roligt att tvinga henne. Hon slapp iaf dropp den här gången, vilket hon hatade mer än blodprovet så det är ju bra.

Plaza

Var ut igår=) Skulle inte ut men så bangade Emmas kompis så snäll som jag är så hoppade jag in för henne, hehe=) Vi började med en liten förfest hos henne, med pizza och alkohol, bara hon och jag. Elle pizza fick jag inte så mycket av. Beställde en panpizza, var inte så sugen så tänkte att jag testar nått nytt. Var bland det äckligaste jag ätit, kul! Aja, vi hade ändå trevligt=)



Sen bar det av till Plaza. Var sjukt mycket folk som vanligt och vi spenderade hela kvällen på dansgolvet=) Dom hade liveband också, så vi rockade lös till bl.a. Run to the Hills=) Very nice! Var lite högt ljud bara=O
Var en lyckad kväll, träffade på några andra klasskompisar också. Men idag är jag trött. Har inte fått nått vettigt gjort=/ Men men, det är en ny dag imorron!







På väg till Plaza hittade vi denna flaska med ganska tvivelaktigt innehåll:  (nej, det var inte vi som ställde den så fint)


Hmm, brukar inte jordgubb vara röd? Hehe=D

[email protected]

Fick detta mail igår:


VARNING!

Bäste comhem.se e-post ägaren,

Detta meddelande från comhem.se messaging center för alla
comhem.se e-post ägare. Vi håller på att uppgradera vår
databas och e-post centrum. Vi tar bort alla oanvända
comhem.se e-postkonton för att skapa utrymme för nya.

För att förhindra att ditt konto från stängning du måste
uppdatera det nedan så att vi vet att en befintlig
konto.

urgently.Click svaret knappen för att ange information nedan.

Bekräfta din e-POST NEDAN:

Namn :.................
Epost Användarnamn :.....
EMAIL Lösenord: ................
Land eller område: ..........

Varning! E-post ägare som underlåter att uppdatera hans eller hennes
e-post inom sju dagar efter mottagandet av denna varning kommer att
riskerar att förlora hans eller hennes e-postkonto permanent.

Tack för din förståelse.

comhem.se Team
comhem.se BETA.
Engr. Jill Lederman
DIREKTÖR FÖR 2: a kvartalet UPPGRADERA.


Detta är helt klart fejk, men hur vet man det? Jag har hittat några saker:


•· För det första så är mailet från ptd.net. Om det verkligen var från comhem så skulle dom skicka från comhem. Står comhem noreply eller nått sånt oftast. Det är iaf inte från denna adress!

•· För det andra skulle comhem aldrig be en lämna ut sina uppgifter på det här sättet, dom är ett seriöst företag!

•· För det tredje har jag svårt att tro att comhem behöver veta vilka som använder sin mail. Mailen ingår i bredbandet så den tror jag inte kan stängas av. För det andra så vet jag att t.ex. hotmail har andra sätt att kolla upp såna här saker på. Vet inte hur många hotmail adresser jag blivit avstängd från för att jag inte loggat in på 30 dagar=)

•· För det tredje så är comhem som sagt ett seriöst företag, och svenskt? Såna grova grammatiska fel som detta mail har skulle inte finnas i ett seriöst mejl från dom. Mejlet är troligen översatt genom nått program dom hittat på google


Så jag hoppas verkligen ingen har gått på detta! En grund regel: lämna aldrig ut uppgifter om du får förfrågan om det! ALDRIG! Är du osäker, fått ett mejl av t.ex. comhem eller swedbank, och tror att det är seriöst. Ring på företaget och fråga! Och använd inte nått telefonnr som finns i mailet, kolla upp ett nummer på deras hemsida eller på enrio/telefonboken.


Aja, gå inte på detta iaf! Nu ska jag sluta blogga=)

Step-in

Har börjar träna på step-in. Jag och Therese gick med i måndags, Sadrina är redan medlem så vi är några stycken som kan träna tillsammans. Är sjukt dyrt, äckligt dyrt men det ingår ganska mycket i priset:


•· För det första får man tillgång till gymmet som är riktigt fint. Helt nytt och allt vad man kan önska sig.

•· Sen har dom olika pass, typ Body pump, body balance och afrikansk dans. Finns lite mer saker också men kommer      inte ihåg vilka nu. Fokus ligger dock inte på passen, då får man bli medlem i den som ligger i centrum.

•· Sen har du tillgång till storsjöbadet när du vill under öppettiderna. Vilket passar mig perfekt eftersom jag älskar o simma=)

•· Sen har dom vattengympa bas, medel och djupvatten. Några dagar i veckan, har velat testa vattengympa länge så det är ju skitbra att man kan vara med på dom passen=)

•· Sen har man även tillgång till relaxen där det finns lite olika bastuvarianter, ångbastu aroma m.m. Och en liten utomhusbassäng, bubbelpool och lite annat smått o gott.

•· Sen när vi skrev in oss fick vi en vattenflaska, en t-shirt och en ryggsäck. Ryggsäcken sparade mig typ 400-500kr eftersom datorn får plats i den och jag har tänkt köpa en ryggsäck som jag kan ha datorn i. Så det blev ju perfekt!


Hittills har jag varit på ett djupvatten pass som var riktigt bra, kändes att man tränade men var inte så jobbigt att man höll på att avlida. Var även på medelvattengympa, gick på det eftersom jag fick höra att bas var lite väl lätt. Visade sig att medel också var sjukt lätt=/ Så det var ju lite synd, men det funkade. Sen har jag varit på gymmet en gång, är så jäkla fräscht där! Har även varit och simmar 1½ gång typ=) Var med Ewout en gång och var mest där som moraliskt stöd eller nått. Han skulle ta ett simintyg som behövs för att söka in på polishögskolan så blev inte så mycket simmande för min del.


Var dock och simmade med Emma i lördags och lyckades avverka 1500m. Vilket var bra, dom 500 sista körde jag non-stop och kände knappt av det=) Det kommer helt klart krävas för till sommaren ska jag och Therese ställa upp i Vansbro simmet. 3000 meter! Vilket motsvarar 120längder i en vanlig bassäng. Men det ska nog inte vara några problem. Körde som sagt 1500m i torsdags och hade kunnat fortsätta ett bra tag till, och då är det första gången jag simmar på ett par månader=)


Mitt mål är att inte komma sist och helst simma under 2 timmar. De som kom sist i damklassen de senaste åren simmade på cirka 2.40 så jag hoppas på 2 timmar ungefär. Vinnaren simmade på 33 min, helt sjukt bra!



 


Benjamin Button

Var ju och såg Benjamin Buttons otroliga liv i onsdags=)

Först var vi (jag, Emma, Linnea, Therese och Madde) och käkade kina mat, mycket gott=) Och trevligt. Var roligt att få hitta på nått nu när vi inte träffats så mycket under praktiken.

Sen gick vi som sagt o såg Benjamin Button och jag är helt kär i den filmen nu! Den hade allt, vacker, romantisk, rolig, sorglig. Den var helt enkelt underbar! Jag rekommenderar alla att gå och se den!



Var en riktigt trevlig kväll och jag ska helt klart se filmen igen. Ska läsa boken också så fort jag får tid över. Läser ju Isfolket serien nu och med 47 böcker finns det inte mycket tid över till annat=)

Jag & E

Vad heter ni?
Linda och Ewout

Hur träffades ni?
På internet, när vi var 14

Hur länge har ni varit tillsammans?
4 år och snart 4 månader

Är ni förlovade?
Yes

Bor ni ihop?
Ja, sedan 3 år

Har ni barn?
Nope

Har båda körkort?
Tänk för att det har vi=)

Kommer du ihåg er första kyss?
Hehe, japp

Vem sa "Jag älskar dig" först?
Hmm, jag kommer faktiskt inte ihåg=O Var säkert jag

Vem är äldst?
Jag är 40 dagar äldre=)

Vilka stjärntecken är ni?
Lejon och Jungfru

Vem är längst?
Ewout

Vem sjunger bäst?
haha, ingen sjunger bra, men E sjunger riktigt dåligt=P

Håller ni varandra i handen på stan?
Japp

Vad har ni gemensamt?
Uhm, typ inget haha

Kände ni varandra innan ni blev tillsammans?
Ja, flera år

Blev du kär vid första ögonkastet?

Ne, men vid första chatten

Har ni någon speciell låt?
Nja, har väl några låter som är lite speciella

Har ni stora framtidsplaner?
Jao, det har vi nog

Har ni gråtit i varandras armar?
Ne

Har ni varit utomlands tillammans?
Yes

Vilket är ert bästa minne?
Hm, förlovningen kanske?

Vem lagar bäst mat?
Ewout lagar mest mat, men jag är nog fan bättre!

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
E sitter vid datorn och jag vid teven. Sen kommer han in lite då o då och pratar=)

Ger ni alltid varandra en puss när ni ses?
Hm, ne men oftast när vi skiljs åt

Bodde ni långt ifrån varandra när ni träffades första gången?
Hehe, ja jag bodde i Timrå och han i södra Holland, så det är en bit ja

Blir du lätt svartsjuk?
Beror på, ibland så

Brukar ni bråka?
Visst bråkar vi ibland, men inte särskilt ofta

Ringer eller SMS:ar ni mest?
Ringer


Yesman

Har absolut inte gjort nått idag, vilket känns skönt. Har inte lust att göra nått endåså=)

Nu ska vi iväg snart, ska först äta lite kinamat=) Gott gott, förhoppningsvis=) Sedan ska vi gå på bio. Inte säker på vad vi ska se. Först lutade det åt changeling, men vet inte om jag är på humör att se en så lång och allvarlig film.

Tror jag hellre vill se Yesman istället. Får se vad som händer. Och vad Ewout vill se=)

Ska på bio till veckan också med E, T och troligen L. Då ska vi se Benjamin Buttons otroliga liv, hoppas den är bra. Men det tror jag nog. Problemet är bara att den är lite lång och jag blir så uttråkad av att sitta så länge. Men det blir nog bra. Blir middag före det också, så en riktigt tjejkväll alltså=)

Nu måste jag sluta
Ha det bra//Linda

Så fint de blev=D

Har gjort en massa idag också=) Konstigt egentligen, trodde jag skulle ligga helt utslagen dom här dagarna innan nästa kurs börjar. Men jag skulle gissa att jag vill göra lite saker för att jag suttit på arslet framför datorn de senaste 5 veckorna. Så nu har jag väl överskottsenergi eller nått.

Kom iaf iväg på biblo och fick tag på böckerna jag hade reserverat, idag hade dom öppet som tur va. Annars hade jag nog fått nå utbrott, haha. Var även på affären och köpte efterlängtade tacos, ska bli så gott!

Sedan dess har jag rensat och omorganiserat i alla lådor så nu är det rent och snyggt i dom. Fixade även kastrullskåpet. Så nu är alla skåp i köket fixade, fixade ju dom andra när vi fick det nya skåpet. Är så jäkla skönt, har så mycket plats nu. Älskar verkligen det där skåpet!

Sen tog jag och omorganisera i städskrubben också så nu riskerar man inte att få 15 kilo skrot i huvudet varje gång man behöver nått där i. Så jag har faktiskt fått allt gjort nu, som jag ville göra innan vårterminen börjar. Eller... Skulle egentligen behöva organisera lite i förrådet uppe och göra ren ugnen. Ugnen kanske jag fixar imorron, men förrådet tror jag fan får vänta. Är ju nästan aldrig där ändå, så varför lägga ner massa energi som jag egentligen inte har?

Nu ska jag fixa tacos och sedan ta en dusch innan vi ska äta. Sen ikväll blir det nog ett sällskapsspel och sedan Isfolket! Läste ut 8:e boken inatt. Fan vad bra böckerna är! Måste ta och beställa mer också, har bara upp till bok 18 så snart är det ju slut! Har ju läst 7 böcker på en vecka typ så det går lite snabbare än jag trodde=)

Nu ska jag ta o komma igång igen.
Ha det bra//Linda

Lååång dag

Även fast jag sov ganska länge, till 1 typ, så har dagen varit väldigt lång.

Kan väl börja med gårdagen. Hade opponering, då vi ska kommentera någon annas arbete. Gick väldigt bra, både då jag blev opponerad på och då jag själv opponerade. Så det känns bra, fick nästan ingen negativ kritik så det känns bra. Vi var klar vid halv 2 och då åkte jag till E och satt hos henne ett tag. Sedan åkte jag hem och gick o la mig redan vid 8 tror jag.

Jag har börjar läsa Isfolket serien, och är helt fast. Så istället för att sova natten till igår satt jag uppe och läste. Inte så smart kanske, men jag kom iaf i säng i bra tid igår=)

Klev upp vid 1 som sagt efter att ha varit uppe och vänt en gång redan vid 9. Var dock fortfarande trött så det var på gränsen att jag gick och la mig igen. Men så vid halv 2 fick vi helt plötsligt strömavbrott. Trodde det var något centralt för Torvalla, men det visa sig att även E på Frösön hade strömavbrott så hela Ö-sund var nog svart.

Fick för mig att jag skulle avfrosta frysen nu när strömmen ändå var borta. Iofs kom den tillbaka i tid till att jag hade packat ut allt, men va fan, har planerat detta länge nu men det har inte blivit av. När jag ändå höll på tänkte jag att jag lika gärna kunde fixa kylen också. Bra, men dålig idé. Sluta med att jag inte var klar förns lite efter 4. =/ Men fint blev det, så fräscht i kylen nu.

Tog o åkte iväg till skolan efter det bara för att upptäcka att biblo hade stängt tidigt bara för att det vr enda anledningen till varför jag åkte dit. Måttligt irriterad gick jag ut i kylan igen, -20 grader om inte ännu lägre, och åkte iväg på ica. Sen jag kom hem har jag käkat lite middag och sedan har jag fixat det som jag behövde fixa på analysen. Känns ju bra faktiskt=) Ska lämna den nu och läsa den igen på söndag, den ska in på måndag, för att se om jag ska fixa nå mer. Och sen kan jag äntligen släppa den helt. Och börja med nästa kurs...

Är så sjukt trött nu=/ Hade ju velat haft en lugn och skön dag, tänkte vila upp mig tills på måndag då nästa kurs börjar igen. Men det gick inte som planerat idag... Men känns iaf bra att jag fått lite gjort. Imorron ska jag nog fixa i några kökslådor och få ordning där sedan städskåpet. Sen på kvällen blir det efterlängtade tacos=) Så nice!

Nu ska jag nog sova snart=)
Ha det bra//Linda

Jag är klar! Mohahaha

Öhhh, ja det förklarar ungefär vilken nivå min humor ligger på nu... Tröttheten tar sakta överhand, och vet ni vad? Jag har inte tid att sova=P

Var år och dar sedan jag skrev ett riktigt inlägg, har egentligen inte tid nu heller men bloggen måste också prioriteras ibland. Stackarn känner sig ju alldeles ensam och övergiven=/

För er som känner mig utanför bloggens värld är ni nog fullt medvetna om vad jag spenderat de senaste fyra veckorna till, för er andra och för er som missat det så har jag suttit och skrivit en uppsats. Eller rättare sagt en analys, som har tagit väldigt mycket energi och även tid. Eller egentligen, mängde aktiv tid i skrivande har väl egentligen inte varit så hög, men däremot har det gått mycket tankearbete och tid stirrandes på datorn i hopp om att skiten skulle skriva sig själv...

Från dagen innan julafton ungefär tills i fredags stod det helt still, jag kom verkligen ingen vart. Men så kom E på idéen att jag skulle kunna skriva om fallbeskrivningen lite och poff så släppte det och klockan 8 på morgon i måndags var jag helt plötsligt klar =O

Sedan dess har jag spenderat tiden till att omformulera meningar, korrektur läst, gjort bättre kopplingar m.m. Och för ungefär 40 min sedan skickade jag äntligen in den, bara för att 2 minuter senare ringa till E som totalt dömde ut ena rubirken jag hade skrivit. Hade god lust att springa in till stan och slå lite på hon, haha! Nerå, så farligt är det inte...

Vi ska nämligen opponera på skiten också så jag har fått en annan uppsats jag ska läsa och skickat min till en annan klasskompis så på onsdag nästa vecka är det dags för opponering. Sedan har jag fram till måndag veckan efter på mig att rätta till alla fel och skicka in den slutgiltiga versionen till läraren. Så än är det inte kört.

Om jag är nöjd? Öhm, har nog aldrig varit nöjd med något jag skrivit. Hoppas självklart på ett bra betyg, men vet verkligen inte hur det kommer gå. Märks väl antar jag...

Förutom det har jag inte gjort mycket måste jag ju erkänna. Varit med L och E några gånger. Nyår var en lugn kväll tillsammans med E och E, vi kolla på film, myste i soffan, åt god trerätters middag och sköt några raketer. Jag drack till och med tre munnar champagne, blää!

Om ett tag kommer E hit och vid 3 eller 4 kommer L. Vi ska käka middag och spela super nintendo=D Hihi, har ju ett supernintendo nu, har jag berättat det? Iaf, så borde jag verkligen inte sitta här nu. Har ingen aning om när E kommer och innan dess skulle jag behöva duscha och städa undan här. Skulle även vara bra om jag väckte Ewout så han inte ligger och sover när E kommer.

Har dock varit vaken sedan 8, så har verkligen inte lust till nått. Men vad gör man=) Ska ändå bli roligt att träffa tjejerna och jag skulle behöva en kväll utan uppsats ångest innan det är dags att förbereda mig inför opponeringen. Vi får självklart betyg på den också, E eller D, och får vi inte D har vi ingen möjlighet att få betygen A,B eller C på uppsatsen. Så jag ska helt klart kämpa för ett D. Om uppsatsen i sig inte är värd ett högre betyg än D är en sak, men jag tänker fan inte ryka ett betyg eller mer bara för att jag inte gjorde bra ifrån mig på opponeringen.

Nej nu ska jag sluta babbla.
Se ya later//Linda

Frågor och svar

1. Vad är klockan: 04:22
2. Vilket namn står det på ditt födelsebevis: Hmm, Linda Viola Vestberg? Dom andra namnen kom till senare
3. Smeknamn: Har haft några: Stump, LilLinda, Lillis, Isak o.s.v. Nu har jag dock inget=/
4. Vad heter dina föräldrar: Britt-Marie och Lasse
5. Antal ljus på din senaste tårta: 23, fast hade ingen tårta=/
6. Husdjur: Min sötnos Aleria (katt)
7. Hårfärg: Brunt med blonda slingor
8. Favoritfärg: Svar och... lila kanske?
9. Piercing: 10 i öronen
10. Tatuering(ar): Ett kinesiskt tecken, en drake och en fågel Fenix
11. Födelseort: Sundsvall
12. Bostadsort: Östersund
13. Nuvarande bostad: Bostadsrätt
14. Har du varit kär: Ja
15. Har du varit i några andra värlsdelar: Nej
16. Har du varit med om en bilkrasch: Nej
17. 2 eller 4 dörrar (på bilen): 4
18. Kaffe eller glass: Glass! så klart
19. Snuttefilt eller kramdjur: Kramdjur
20. Salladsdressing: Rhode Island
21. Färg på strumporna: Inga strumpor på mig
22. Lyckotal: Har inget
23. Favoritfilm: Oh ingen aning. Säger dom senaste jag sett istället: The Dark knight och Wall-E
24. Favoritcitat ur en film: Life is lika a box of chocolat, you never know what you're gonna get
25. Bästa semestern: Mallis 2008
26. Favoritmat: Tacos!
27. Bästa veckodagen: Den dan jag är ledig
28. Senaste låt du har lyssnat på: Rhianna - Please don't stop the music
29. Tandkräm: Colgate tror jag
30. Favorit TV-program: Gilmore Girls, One Three Hill, Heroes, Lost, Greys Anatomy m.fl.
31. Favoritrestaurang: Hmm, Jack Rabbit och nån bra kina restaurang
32. Favoritblommor: Växter, haha
33. Tycker inte om: Hemska människor
34. Sport att titta på: Ishockey
35. Snabbmatrestaurang: Subway
36. Senaste sjukhusvistelse: Har aldrig varit på sjukhus riktigt. Men var där och skar upp tandköttet när jag var 13
37. Favoritdricka: Cola Zero
38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Vita med cafe royal findvägg
39. Hur många gånger kuggade du på körkortet: 2=(
40. Var är du om 10 år: Socionom eller forskare i Gbg kanske?
41. Vem fick du senast e-mail från: Reklam av nån
42. Är du dömd för något brott: Nej
43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja: Vill inte ha nått kreditkort, men IKEA då kanske
44. Vad gör du när du är uttråkad: Zappar
45. Fras/ord du använder (för) ofta: Hmm, jag vet inte?
46. Vän som bor längst från dig: Öhh nära vän? Sofia i Sundsvall
47. Vad retar du dig på: Alldeles för mycket, senaste: incest
48. Det bästa du vet: Ewout och att njuta av livet
49. Läggdags: Alldeles för sent, haha! Det är ju mitt i natten nu=D
50. Vem tror du kommer att svara snabbast på det här: Sofia kanske
51. Vem/vilka tror du kommer låta bli att svara: Alla=)
52. Vad är klockan: 04:33
53. Favorit beatle: ??? Kan inga=P
54. Favoritlek: Fyllelekar=D
55. Favoritfilmmusik: Dirty Dancing
56. Skostorlek: Egentligen 38-39 men har 40, ibland 41
57. Syskon: Lillasyster Mia
58. Favoritpålägg: Beror på vilket humör jag är på
59. Om du skulle skänka bort S: Skänker till Djurens rätt nu
60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet: Jag älskar dig
61. Bästa bok du läst: Öh, skämtar ni? Har huuur många som helst=D
62. Är du internetberoende: Nja, vill jag inte påstå
63. Favoritdjur: Min bebis Aleria och Tigrar och pandor
64. Gillar du snö: Ja, i december
65. Favoritglass: Toblerone
66. När köpte du något åt dig själv sist: Köpte smink och kläder i tisdags
67. Är du långsint: Ne, inte direkt
68. Favoritgrupp/artist: Har ingen speciell
69. Vilken är din bästa egenskap: Jag vet inte, vad tycker ni?
70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv: Att få ett jävla A nån gång, haha, och njuta lite mer
71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20.000 kr: Vad är det för fråga??? Inte ens för alla pengar i världen!
72. Vad gör du: Svarar på detta, men borde plugga=)
73. Mest intressanta stad du varit i: Har inte varit i så många
74. Vilket djur skulle du identifiera dig med: En katt kanske
75. Vad fascinerar dig hos andra människor: Hur vissa kan vara så onda
76. Senaste pojkvännen/flickvännen: Ewout, nuvarande
77. Favoritgodis: Choklad
78. Spelar du nåt instrument: Nej, kan ju inte sånt då
79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: Simning
80. Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa: Dalai Lama
81. Vilken film såg du på bio senast: Öhh, The Dark Knight kanske
82. Senaste köpa skiva: Köpte faktiskt Enya åt mamma i julklapp
83: Roligaste konserten: Maiden, den enda jag varit på
84. Bästa känslan: Att få vara lycklig
85. Samlar du på något: Jo
86. Isåfall vad: Böcker och snöglober
87. Är du feminist: Ne, men tycker ändå att män och kvinnor ska ha samma rättigheter
88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då: Öhh, en tamburin
89. Favoritskiva: Lyssnar knappt på skivor
90. Bästa kompis: Sofia
91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig: Hur ska jag veta det?
92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick: Att jag fortfarande inte är klar med uppsatsen, eller dom här frågorna
93. Favoritlåt: Ingen aning
95. Har du en mobiltelefon: Ja, en Sony Ericsson, väldigt nöjd
96. Vem är du kär i just nu: Ewout
97. Vad är det vackraste som finns: Mycket som är vackert, men vackrast vet jag inte
98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka då: Kina eller Australien och Nya Zeeland tror jag
99. Är du homo- eller bisexuell: Nej
100. Vad är klockan nu när du är klar: 04:43

RSS 2.0