Grupparbete

Hej hej!

Sitter och försöker hålla ögonen öppna men det går tyvärr inte så bra. Började kvart över 8 i morse och det var ett tag sedan vi började så tidigt, över 10 veckor sedan tror jag. Trodde jag skulle kollapsa i morse när klockan ringde halv 7, var så trött så jag knappt såg vart jag gick någonstans. Är ju allt annat än morgonmänniska i vanliga fall och när jag dessutom inte är van vid att kliva upp så pass tidigt blir det ännu värre. Tänker ju inte direkt kliva upp 7 på morgonen om jag inte måste, är inte en sån människa som gör sådant eftersom jag hatar mornar. 

Kan dock absolut inte sova nu eftersom jag har "tenta" på fredag så jag måste plugga. Dessutom hade vi möte med gruppen idag angående vårat grupparbete och jag blev utsedd till sekreterare vilket betyder att jag måste sätta mig och sammanställa ett protokoll nu över vad vi kom fram till under mötet. Lika bra att göra det på en gång medan jag fortfarande kommer ihåg vad vi faktiskt pratade om.

Har mycket att göra nu, men man ska väl inte klaga allt för mycket. Går ju trots allt på ett universitet så vad hade jag räknat med=)

Jobbigt värre är att vi fortfarande inte har fått tillbaka tentorna vi skrev förra fredagen eller när det nu var. Enligt läraren skulle vi ju fått tillbaka den igår men icke då, inte idag heller får vi reda på något. Så jag känner mig allmänt irriterad nu. Har ingen lust att vänta längre. Vad som är än mer irriterande är att de som skrev tentan i sundsvall fick sitt resultat i fredags. Hur oschysst är inte det då?? Det är visst en annan lärare som har rättat den... Läraren vi hade åkte ju dessutom till Brasilien i söndags så man kan ju undra vem det är som rättar dom eftersom vi inte fått tillbaka dom än...

Aja, ingen idé att diskutera någe mer om det, dom kommer väl när dom kommer. Ska sätta mig och skriva det där protokollet nu så jag får något gjort idag. Jag ska till tandläkaren imorgon!!! Var bara tvungen att informera om det, har världens tandläkarskräck så det är absolut inget jag ser fram emot...

Ha de bra//Linda

En snabbis

Hej!

Tänkte skriva ett snabbt inlägg eftersom jag har lite saker att göra. Har haft en ganska tråkig helg hittills men har iaf fått ganska mycket pluggande gjort. Igår satt jag över 7 timmar och pluggade och idag har det blivit fem hittills. Så jag har ju kommit en liten bit i boken. Vilket kommer att krävas eftersom vi har ett prov över internet redan nu på fredag och sedan i förrgår började vi med ett grupparbete som ska redovisas den 20/2. Sedan har vi även ett seminarium och tillslut en salstenta den 22/2. Så jag har ju det jag gör de närmaste 4 veckorna.

Veckan har varit lång och ganska jobbig med föreläsningar och så, så i fredags somnade jag kl 9 på kvällen och sov i 12 timmar. Helt utslagen, som sagt. Har dock fått lite kurslitteratur sålt och ska även sälja mer nu imorgon. Så man har ju tjänat in lite pengar och det känns ju bra. Har även varit på en kort shoppingrunda och inhandlat strumpor och en sportbh
image63
image64

Fina va? Sedan var vi ju till veterinären med Aleria också och det gick väl hyffsat bra. Hon ansåg inte att det var någon mening med att fortsätta med tester utan att blir hon sjuk igen så ska vi komma tillbaka då istället. Så håll tummarna för att hon ska hålla sig frisk=)
image65

Har ju hänt tråkiga saker i Hollywood också. Heath Ledger dog nu i veckan. Tycker det är väldigt sorgligt när människor dör för tidigt. Blir ju inte bättre av att han var en riktigt bra skådespelare också.
image66
R.I.P.

Nej nu är det dags att få lite gjort. Ska iväg med Emma om ett tag så jag måste få i mig lite lunch innan dess. Sen kan det ju vara bra om man ser lite respektabel ut om man ska visa sig bland folk. Blev mycket bilder i det här inlägget men det gör väl kanske inte så mycket?

Ha de bra//Linda

Började igår

Hej!

Igår började vi en ny kurs. Socialt arbete: sociologiska perspektiv. Och jag kan säga att det är jäkligt mycket att göra men samtidigt verkar kursen väldigt rolig och jag tror nog inte den kommer att vara allt för svår. Tänkte skriva lite mer om den någon annan dag. Orkar inte idag... Var iaf på föreläsning förut idag, vi började kvart över två och höll på till halv fem. Tycker inte om att ha föreläsningar så sent, men vad ska man göra. Kunde inte börja plugga förns vid 8 så det har tyvärr inte blivit så mycket gjort. Men imorgon går vi bara till ett och på torsdag är vi ledig så jag har tid på mig=)

Inatt och imorde kräktes Aleria igen, så jag är riktigt nervös över vad veterinären kommer säga på torsdag när vi ska dit. Hoppas verkligen inte att det är något allvarlig...

Har som sagt inte hunnit med att göra så mycket idag, och nu är jag dessutom riktigt trött så det är nog dags för sängen. Börjar kvart över 10 imorgon så det är nog bra om jag går och lägger mig snart. Ja, har inte så mycket mer att skriva. Vilket roligt inlägg va? Jaja, jag kanske har mer att berätta imorgon så jag kan skriva mer då. Om inte annat kommer jag nog skriva hur det gick hos veterinären. Vill dessutom ha tillbaka tentan nu, men vi får den inte förrän måndag. Borde inte klaga dock, vänta en vecka kan man ju överleva.

Nu ska jag borsta tänderna sen ska jag sova=)

Sov Gott//Linda

Tenta, utgång och tråkiga nyheter...

Hej hej!

Var ett tag sen jag skrev igen så tänkte passa på nu när jag ändå tänkte på det. Blir så lätt att man skjuter på det och tillslut har det gått flera veckor/månader..

Har varit en smått stressig vecka eftersom jag hade tenta i fredags. Dock hade jag absolut inte pluggat så mycket som jag hade behövt. Om jag ska vara ärlig så pluggade jag nästan inget. Men det var ett beslut jag tog, kände verkligen inte för det och har haft en ganska djup svacka den här kursen. Varit så jäkla trött hela tiden. Men fick iaf lite gjort och det hjälpt att jag var bort till Emma i tisdags och pluggade med henne, Cicci och Dennis.

Skrev iaf tentan och självklart visa det sig att den var hur lätt som helst... Hade klarat ett A om jag verkligen pluggat. Men det är smällar man får ta. Får väl veta nästa måndag hur det har gått men jag tror att jag kanske, kanske har klarat den. Vill inte säga för mycket=)

Efter den var avslutad, tog 45 min så vi var klar redan 8.45, så åkte jag och Emma in till stan för att inhandla lite alkohol. Kom därifrån med en flaska Bacardi Rasberry och en flaska vin åt Cicci. Resten av dagen hade jag fullt upp med att åka på affären, försöka få in en timmes sömn och göra mig klar. För vid 6 tiden var det dags för middag hos Cicci. VI käkade tacos=) och satt och pratade ett par timmar. Anledningen till varför vi var dit är att Cicci flyttade hem till Gbg idag så vi hade en liten avskedsmiddag. Kändes inte allt för roligt men det var ju ändå trevligt.

Sedan bar det av till Emma för efterrätt och alkohol. En trevlig förfest måste jag säga. Vi var 7 personer där så det var lite svårt att hitta någonstans att sitta med det gjorde inte så mycket=) Hade ändå väldigt trevligt. Och alla blev måttligt less på mig eftersom jag tog kort på alla konstant. Hehe, måste ju passa på nu när jag har fått en kamera=)

Vid 11 åkte jag, Emma, Linnea, Madde och Jocke inte på O'learys och fortsatte kvällen där. Var lite tråkigt folk där kanske men vi hade ändå riktigt roligt. Jag och Madde dansa järnet så jag var lite hes i lördags efter allt sjungande=) Men roligt var det och vi stannade till stängningsdags. Hade inte tänkt gå ut nå mer nu på ett tag, är inte så mycket för att festa. Men så fyller ju Dennis år om ett par veckor så då blir det väl festa igen då=)

Igår tog jag det jäkligt lugnt. Gjorde i princip ingenting. Var inte bakfull men trött som bara den, sov till 2 tror jag och vid 7 var jag redo att hoppa i säng igen. Men var uppe ett tag till och kollade på de 4 första avsnitten av Lost, har tänkt kolla på den serien ett tag nu men det har liksom inte riktigt funnits tid till det. Men nu är det ju strejk så nu har man all tid i världen istället=P

Och nu har Cicci flyttat också, var och hälsade på henne en snabbis igår också och det kändes inte roligt. Men hon måste ju göra det som känns bäst för henne. Fast det gör det ju inte mindre tråkigt för mig. Jaja, vi kommer ju fortfarande hålla kontakten och jag tror hon skulle komma upp och hälsa på nått så det är ju bra=)

Idag har jag faktiskt varit duktig måste jag säga=) Började med att städa mitt skrivbord och organsiera alla papper jag har vilket seriöst behövdes och sedan har jag suttit och pluggat i tre timmar innan middagen. Kännder mig så duktig=) Börjar nästa kurs imorgon och vi har en riktig tegelsten till bok så det kändes som att det vore smart att börja tidigt. Tänkte faktiskt sätta mig ett tag till nu innan en dusch och några fler Lost avsnitt.

Skriver imorgon om jag hinner
Ha de bra//Linda

Deprimerande...

Hej!

Ha inte skrivit på några dagar nu så det kändes som att det var dags att skriva lite igen. Har ju faktiskt hänt lite saker sen senast, tro det eller ej.

Torsdag:
I torsdags satt jag otåligt och väntade på min kamera. Men tanke på att den inte kom i onsdags var jag helt hundra på att den skulle komma då. Som tur är är våran brevbärare ganska tidig så jag behövde inte vänta så länge. Jag fick en avi och blev helt överlycklig tills jag läste lite närmare på den och upptäckte att jag kunde hämta ut kameran tidigast den 11/1 kl. 16, alltså igår fredag. Tror ni jag blev lite less eller? Dessutom kl 16 så jag kunde ju inte åka och hämta den direkt på fredag morgon.. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge sägs det väl? Mmm, säger vad jag vill om det jag...

Resten av dagen gjorde jag väl inte allt för mycket. Emma ringde vid halv 8 och eftersom jag kände mig smått uttråkad och less på att sitta inne bestämde jag mig för att åka dit ett tag. Var väl där mellan halv 9 och halv 12 eller nått. Vi satt mest och snackade om allt och inget. Trevligt att komma ut lite ibland=)

Fredag:
Ja gårdagen var helt klart en händelse rik dag måste jag säga. Började med att jag klev upp på morgonen och åkte till optikern medan Ewout var på gymmet. Jag fick prova nya linser för en vecka sedan och han ville att jag skulle komma tillbaka och se hur det hade gått. Man har på sig linserna konstant, dag och natt, under en hel månad så ögonen måste ju vänja sig lite. Jag var osäker på om jag ville ha linserna eller inte, helst eftersom jag kunde få dem mycket billigare över internet. Men de linserna jag fick genom optikern binder mer fukt, vilket jag inte tror de över internet gör. Och de sist nämnda kan komma att ligga och skrapa på ens öga eftersom de blir för hårda och det lät ju inte allt för positivt. Så jag bestämde mig för att ta genom optikern, kan ju ändra mig om ett år istället.

Aleria var ju sjuk några dagar den här veckan men i torsdags såg det ut som att hon höll på att bli bättre, hon åt lite och så. Men så vid 1 tiden igår så kräktes hon upp allt hon hade ätit vilket fick mig att fatta beslutet att det var dags att ringa till en veterinär. Hon har ju varit sjuk väldigt ofta sen vi fick henne för 1½ år sedan så nu började jag bli riktigt orolig. Fick iaf en tid hos veterinären så jag ringde upp Emma så hon och jag tog med oss Aleria och åkte dit. För det första vill jag bara säga att Aleria är nog den snällaste katten jag någonsin träffat. Hon har aldrig någonsin varken klöst eller bitit mig eller Ewout eller någon annan för den delen. Inte ens när vi gör sådant som hon inte tycker om, som att ge hon p-piller eller klippa klorna. Hon fräser inte ens.

Vi kom iaf in till veterinären och det första Aleria var tvungen att göra var att vägas. Redan när jag ställde ner henne på vågen fräste hon, så redan då trivdes hon inte. Efter det så ville hon ta tempen på Aleria och det blev inte heller populärt kan jag säga. Hon fräste lite och jamade men hon stod ändå still. Det blev dock helt klart värre när dom ville ta ett blodprov. Först fick hon en sån där hemsk tratt på huvudet som hon hatade, sedan rakade dom hennes framben:
image60

När dom tillslut stack in nålen skrek hon rakt ut och morrade och fräste. Jag trodde jag skulle dö eller något. Ni som känner mig vet hur mycket jag tycker om djur och Aleria är ju helt klart speciell. Det var så hemskt att se henne ha så ont och vara så rädd utan att kunna göra något. Aleria lugnade iaf ner sig tills hon tog ut nålen igen så det var ju bra. Men man såg på henne var arg hon var. Efter det blev det dock ännu värre. Dom ville ge henne dropp eftersom hon var uttorkad. Jaha tyckte jag, så jag höll i henne medan veterinären körde en nål, största nålen jag sett någon gång, rakt in i nackskinnet på henne. Aleria skrek till och fortsatte eftersom veterinären inte släppte taget om hennes skinn utan höll kvar medan nålen var i. Efter ett tag blev det för mycket för lillgumman och hon började streta emot riktigt. Det hela slutade med att hon fastnade med underkäken i under kanten på sin tratt och började blöda sedan körde hon en klo i veterinärens tumme vilket resulterade i ännu mera blod. Jag själv ville bara gråta, men jag kunde gå efter ett tag eftersom en annan kom in och hälpte till, dom var tvungen att linda in Aleria i en handduk eftersom de klöste henne så mycket.

Förstår ni hur jobbigt det är att se sin katt bete sig sådär när hon aldrig någonsin gör något i vanliga fall? Hon hade så ont och var så rädd och jag kunde inget göra... När hon var klar med droppet hade Aleria en enorm knöl på ryggen som sedan sjunk ner mot frambenet. Hon såg så konstig ut:
image61
image62
Ser ni? Min stackars älskling. Det där är leksaken hon vägrar röra btw...

Efter denna hemska pärs som tog över en timme kom veterinären tillbaka med provsvaret från Alerias blod. Det visade sig att Aleria har höga mängder vita blodkroppar, vilket betyder att hon håller på att bekämpa en bakteriell infektion. Veterinären ville att vi skulle ge henne antibiotika i 10 dagar och även byta mat till ett torrfoder som är bra för katter med känsliga magar. Men antibiotikan kommer kanske inte, troligen inte, fungera eftersom det inte är första gången hon är sjuk. Infektionen är alltså troligen något medfött och då går det inte att göra något åt den. Vad det betyder vet jag inte men jag antar att jag får reda på det om 14 dagar när vi kommer tillbaka igen och hon måste ta nya blodprov. Hela alltihopa gick på 1400kr och då har jag inte ens köpt maten än som kostar 250kr, plus att vi måste ju komma tillbaka så det är ytterligare 1400kr. Det är dyrt att ha katt ibland, men det är hon värd.

Vi åkte iaf vidare på apoteket innan vi åkte hem till mig och lämnade Aleria. Vi hade redan i torsdags bestämt oss för att veckohandla så vi begav oss till ICA på en gång. Väl där kunde jag äntligen hämta ut min kamera men efter veterinärs besöket blev jag inte så glad som jag hade blivit i vanliga fall. Jag köpte iaf mat för 750kr och när vi stod utanför bilen innan vi åkte hem såg jag en fallande stjärna. Första gången jag ser något sådant=)

När jag kom hem igen bröt jag ihop totalt. Stressen, nervositeten och de vaga testsvaren tog tillslut ut sin rätt... Tur att man har Ewout ibland=) Eller alltid;-) Men jag mådde lite bättre efter att jag hade lugnat ner mig och fått i mig lite goda tacos. Då kunde jag äntligen sätta mig och leka med min kamera, bilderna ni såg ovan är tagna med den=) Jag tycker verkligen om den och den fungerar precis som jag vill så det är jättebra=)

Lördag:
Efter den fredagen hade man ju velat tage det lugnt idag, men ingen ro när man går i skolan=) Satt och pluggade istället och kom igenom ytterligare 50 sidor av den enormt tråkiga boken. Bara några dagar kvar till tentan idag så jag har ju det jag gör. Efter pluggandet ville Ewout städa så då rymde jag till Emma en sväng så vi satt och snackade en stund. Sedan var det hem och börja med middag. Det blev:
Potatis
Lax, som jag gjorde i ungen med lite milda culinesse, citronpeppar och salt. Vet inte om man kan göra så men det smakade gott
Bladspenat
Tzatziki (stavas?) Visste inte om det skulle passa, men eftersom jag ska äta det imorgon till kött så orkade jag inte göra två såser. Det passade iaf så det är ju bra=) Den är hur god som helst den såsen, enda man behöver är:
Philadelphia ost
Creme Fraiche
Pressad vitlök
Riven/fin hackad gurka
Enkel och helt underbart gott=) Var helt klart en väldigt god middag. Ska börja äta lax en gång i veckan nu tror jag. Synd bara att Ewout inte äter fisk, var tvungen att göra kyckling till honom. Men det är sånt man får leva med.

Sedan dess har jag inte gjort så mycket, kollade lite på Analysera mera, men gav upp efter halva filmen. Har även gosat med Aleria lite. Hon har börjat tagit sin antibiotika och hon är så duktig när vi ger henne tabletterna. Veterinären såg inte ut att tro mig när jag sa det. Men det katten som var där igår är inte den katten vi har hemma. Det kan jag säga på en gång!

Nu orkar jag faktiskt inte skriva nå mer. Om inte annat blev det ett väldigt långt inlägg så alla har nog lessnat redan på att läsa. Har suttit och kopierat över texten till word medan jag skrivit ifalll internet ger upp eller nått och med bilder och allt är det mer än tre sidor=) Ni får ha det så bra iaf.

Ja just det. Det är en Linda som skrev under under rubriken typiskt att hon läser min blogg och jag skulle gärna vilja veta vilken Linda det är. Vi var ju trots allt 4 stycken som mest samtidigt där och det var ju även en Linda där innan jag slutade, så då blir vi fem sammanlagt=) Så du får gärna berätta vem utav dom du är om du läser detta.
God Natt och Sov Gott//Linda

Ser den ut att ligga i min hand kanske...?

God Morgon!

Sitter här vid datorn och försöker öppna kursboken och börja plugga lite (som jag desperat behöver) men det går tyvärr inte så bra... Boken är ju så otroligt tråkig... Kanske om jag pluggar en stund får jag göra något roligare sedan, hur låter det? Men vad ska jag göra då? Kolla på tv, hehe..

Ja i måndags beställde ju jag min kamera från cdon och som jag sagt tidigare så kan man inte se på deras sida om dom har skickat den eller inte. Jag har ändå varit in ett x antal gånger för att kolla, man vet ju aldrig, dom kanske får för sig att skriva något intressant istället för ej levererad. Satt igår och väntade på posten och önskade att kameran skulle finnas med, men tji fick jag. Fast vad trodde jag egentligen? Nog för att det stod 1-3 leveransdagar, men lite realistisk måste man ju vara.

Iaf så var jag in på sidan för sisådär 20 min sedan i blind förhoppning om, jag vet inte vad. Och vad står det? Jo att min kamera är levererad. Men jag har ju den inte! Hade jag det skulle jag väl inte sitta här och skriva blogg eller! Så nu vill jag veta vad det betyder. Kommer brevbäraren knacka på dörren när han kommer och säga "här är ett paket till dig"? Eller har den kommit till stället där man kan hämta ut den så jag får en avi och kan åka dit? Eller ännu värre kommer jag få en avi där det står att jag kan hämta ut min kamer efter kl16 idag, eller t.o.m. imorgon? Jag vill ha min kamera! Som ni kanske märkt har jag inte direkt mycket till tålamod=)

Jaja, tillbaka till mitt problem med kurslitteraturen. Eller ännu bättre, jag kan ju disskutera nästa kurs. Fick ett något skrämmande mail från min nästkommande lärare där han hade skrivit en länk till en sida om kursen och honom. Första sidan var helt dedikerad till han själv och vem han är och vilka hans intressen är, så som favorit film osv. Jag är rädd! Hehe, resten av sidorna kunde man iaf läsa om kursen, lite mer intressant. Det visar sig att vi ska ha 3 examinationer. En uppgift via nätet, en salstenta och ett grupparbete. Klassen ska visst delas in i 6 grupper som man får välja själv, först till kvarn alltså. Problemet? enligt mig iaf, är att vi är cirkus 90 studenter i klassen, alltså 15 st per kurs. Hur ska man få något gjort om 15 individer ska samsas och komma överens om ett arbete? Aja, jag vet ju faktiskt inte vad arbetet går ut på så jag kanske inte borde klaga än, men ändå!

Nu ska jag jag försöka plugga och vänta på brevbäraren=) Kanske ska sätta mig köket så jag ser när han kommer=) Jag vet, jag har inget liv. Men jag trivs bra ändå=)

Ha de bra//Linda

BEAUTIFUL!
image59

Typiskt...

Hej!

Ja ni som läste min blogg igår såg ju att jag skulle in till stan idag och köpa en kamera som jag har blivit helt fast i. Jag hade ju några pris alternativ. På cdon skulle den kosta 850kr och då var det ingen frakt. På expert kostade den 829kr på internet men det var det frakt på 69kr men enligt sidan skulle den kosta 900kr i affären och 50kr extra för att då få kameran på en gång lät ju inte fy skam.

Så idag efter föreläsningen vandrade jag ner till stan och gick på expert. Var tvungen att leta lite men hittade tillslut kameran och vad ser jag? Jo att den kostar 1299kr! De är 400kr mer än vad de sa att den skulle kosta enligt internet. Var ju tvungen att fråga en männsika som jobbade där och då visa det sig att det är en skillnad mellan expert och expert stormarknad, en skillnad på 400kr!! Han sa att jag kunde få den för 1000kr men det ville jag inte.

Så nu har jag beställt den via cdon, problemet? Jag måste ju vänta på den! Gud vad irriterande. Det går dessutom inte att spåra den så jag vet ju inte om kameran är påväg eller inte. Men jag beställde den före 12 idag så man kan ju hoppas på att jag får den på onsdag, men jag kommer säkert få den på fredag=( Oh well, huvudsaken jag får min kamera den här veckan iaf...

Måste ju säga att jag blev lite less då, men vad ska man göra? Den kostade ju trotts allt 150kr mindre och det är ju lite pengar. Förutom det har det väl inte hänt så mycket. Är orolig för tentan som jag har nästa vecka men ämnet är så förbannat tråkigt så det känns som att jag kommer nöja mig med vilken betyg som helst bara det är godkänt.

Ewout har fortfarande inte fått något jobb och det är riktigt irriterande. Tror han ska ut och fråga på nå mer ställen imorgon så man kan ju alltid hoppas. Själv har jag ingen lust att fortsätta som cirkelledare i engelska, men vi får väl se vad som händer. Ska bli intressant o se om jag kommer hitta något sommarjobb iår. Hoppas verkligen det! Sedan måste jag ju flytta till hösten också=( Har ingen lust med det men jag har ju tyvärr inget val. Hoppas dom inte skickar mig allt för långt bort bara. Vill ju gärna åka hem på helgerna och träffa Ewout, eller om han kommer till mig. Förstår fortfarande inte varför de inte skriver upp i katalogen att man måste flytta under praktiken. Tror dom man är gjord av pengar eller? Finns ju en anledning till varför man kallas fattig student. Skulle var intressant att veta om det fortfarande är någon som läser den här bloggen, har ju iaf börjat skriva lite oftare nu=)

Aja, nu ska jag kolla på tv en stund tror jag.

Ha de bra//Linda

Samsung kamera

Hej!

Gud vilken seg helg det har varit, har inte gjort ett dugg vilket inte direkt är så smart. Skulle ju ha pluggat men det har inte blivit något av. Måste verkligen skärpa till mig imorgon och ta tag i pluggandet. Vill verkligen klara nästa tenta bra, men det går ju inte om man inte kan något.

Igår kom jag iaf fram till att jag ska köpa en digitalkamera. Har velat gjort det ett tag nu men det har liksom aldrig blivit av. Men nu bestämde jag mig och började kolla upp lite olika kameror. Hittade den här:
image58
Tyckte den var så söt så jag måste bara ha den=) Den kostar 900 och det är ju inte så jätte farligt. Så imorgon ska jag in på expert och köpa den. Hoppas bara den finns inne, men enligt sidan ska den det. Annars får jag helt enkelt köpa den via internet. Får inte glömma bort att gå till claesolhson också och köpa minneskort så jag kan ta bilder med den=) Visst är den fin?

Ska även på föreläsning imorgon och ska hänga med Emma ett tag på stan i samma veva som jag köper kameran. Sedan blir det hem till böckerna. Får unna mig själv lite "Mammutjägarna" om jag pluggar tillräckligt bra. Det är jobbbigt med böcker som är på 800 sidor som den. Eller visst det är jättebra att den är så lång så den inte tar slut på en gång, men samtidigt är det jobbigt att det tar lite längre att läsa för jag vill ju veta vad som händer! Men men, beronde på hur mycket jag hinner läsa på dagarna borde det inte ta så lång tid.

Har planerat en utekväll med några klasskompisar den19, dagen efter tentan, så det ser jag verkligen fram emot. Skönt att få ha lite roligt efter en tenta och det är ju dessutom sista kursen på terminen så det måste ju firas lite. Får ju dessutom ha på mig mina nya stövlar och bara det är ju något att se fram emot=) Hehe, har inget liv jag eller=P

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll så det är bra om jag duschar nu så hinner håret torka. Skriver väl något mer imorgon kanske och ta med några bilder jag tagit med min nya kamera. Om dom har den inne=/

Ha de bra//Linda

Mycket för lite pengar!

Hej hej!!!

Nu har jag blivit riktigt duktig på att skriva här, undrar hur länge jag kan forsätta med det. Sitter och små kollar på Law and order SPU, Aleria ligger bredvid mig på skrivbordet, hon är så söt=)

Igår var vi ner till S-vall. Var för och klippte mig, blev nöjd men som vanligt syns det inte att jag har varit hos frissan=/ Måste nog klippa av hälften om nån ska märka nått. Men det gör inte så mycket. Jag och Sofia var inte till Birsta sedan efter en lunch. Vi var först in på skopunkten, alla verkar hitta skor... utom jag!! Tror jag kollade igenom hela butiken men det ända jag hittade var ett par skor som var för små, hade kanske kunnat gå ut dom men man vet ju aldrig. Sedan hittade jag ett par stövlar, var inte helt nöjd med dom men ju mer jag kollar på dom dessto mer tycker jag om dom, så det är ju bra=) Var hem till mamma sedan och käkade tacos och sedan blev det en långtråkig bilfärd hem. Men det var skönt att få komma hem, gick och la mig efter vi hade varit hemma en halvtimme och somnade nästan på en gång.

Var faktiskt in och shoppade idag också=) Cicci ringde vid 1 tiden och undrade och vi skulle åka in til stan och jag kunde inte säga nej. Hittade ytterligare två tröjor och ett par skor som jag verkligen tycker om, det bästa med dom? Priset! Köpte dom för 100kr, de e ju inget! Har helt enkelt fastnat för shopping nu=) Så jag fick pengar i julklapp och la även till lite pengar själv så sammanlagt hade jag 2900 kr. För dom pengarna har jag köpt:

Två luncher
Två pussel
En hårklippning
En sportbh
2 par jeans
7 tröjor
2 par skor
1 par strumpbyxor
Plus lite små saker

Det är väl ändå inte dåligt eller? Jag menar man kan ju inte klaga på att jag inte fått mycket. Är hel nöjd med allting jag köpt och det är skönt att ha lite nya kläder. Köper ju inte kläder så där jätteofta så det var därför jag ville passa på nu och få skämma bort mig själv lite=) Har dessutom fortfarande kvar mitt presentkort på akademibokhandeln. Men det ska jag spara tills bokrean och köpa böcker då istället.

Nu är det dags för mig att sova tror jag, måste verkligen plugga imorgon om jag ska hinna bli klar den här veckan. Får väl se om jag kommer ihåg att skriva något imorgon.

Sov Gott!

Irriterande natt...

God Morgon!

Klockan är 6 på morgonen och ni som känner mig undrar troligen varför jag är vaken. Jag var så jäkla trött hela dan igår, det var helt otroligt. Vid 7 tiden höll jag allvarligt på att ge upp och tänkte gå och lägga mig men jag känner mig själv och visste att om jag gick och la mig skulle jag bara vakna efter ett par timmar och inte kunna somna om. Så jag höll mig vaken och tog en dusch och så istället men vid halv 10 gick jag äntligen och la mig. Gissa när jag somnade? Jo.... någon gång tidigt ikväll hoppas jag...

Japp jag har inte sovit en minut på hela natten, helt otroligt!! Fy fan vad irriterande! Jag har legat i sängen i över 8 timmar och filosoferat över livet eller nått. Vet faktiskt inte vad jag har tänkt på, bara legat och försökt sova. Men för en kvart sen gav jag helt enkelt upp. Väckarklockan kommer ändå ringa om en halvtimme eftersom vi ska ner till S-vall så det är ingen idé att jag försöker sova något nu. Det är ju tur att Ewout har sovit iaf så någon av oss kan köra idag....
image56
Funkar inte!!!
image57
Hehe, stämmer kanske lite bättre=) Inte texten dock...

Ja inte den bästa starten på min sista lov dag kan jag säga men vad ska man göra? Är fortfarande inte trött för 5 öre men det märks väl om jag somnar i bilen på vägen ner=) På vägen hem kommer jag defentitivt somna iaf, eller kanske hos frissan=) Det skulle ju se väldigt normalt ut!

Jaja, får hoppas att jag kan hitta några snygga skor på skopunkten idag då för att kompensera lite för natten=) Lyckades få lite pluggande gjort igår så det var riktigt skönt måste jag säga. Kom igenom 30 sidor och skulle precis fortsätta när jag kollade på klockan och upptäckte att jag hade suttit i 4 timmar. Kändes att jag hade gjort mitt för dagen då... Hoppas att jag har lite inspiration att plugga på torsdag också, skulle va skönt om jag blev klar med sammanfattningen den här veckan.

Nu ska jag gå och käka lite frukost tror jag. Börjar bli ganska hungrig, sen måste jag plocka ihop lite saker som jag ska ta med mig ner. Har säkert glömt något... Hoppas inte det....

Ha det bra//Linda


Gott Nytt År!!!

image55

Ja då har det nya året börjat och hållit på i hela 1½ timme redan. Jag kanske skulle ta och summera de stora händelserna det senaste året:

  • Jag började plugga på Mittuniversitetet i Härnösans (svenska och litteratur) och kom därifrån med högsta betyg på båda kurserna
  • Jag läste upp mitt betyg i matte A på komvux
  • Aleria blev hela ett år gammal
  • Dom slutade sända GG, hårt slag för mig och Sofia
  • Vi köpte en tvåa i Östersund som vi sedan renoverade och flyttade in i en månad senare (augusti)
  • Jag kom in på socionomutbildningen
  • Morfar dog
  • Jag blev 22 och så även Ewout
  • Jag tog körkortet
  • Jag började studera till socionom och har hitills klarat de två första kurserna
  • Jag har arbetat i 8 veckor som cirkelledare i Engelska
  • Och jag trivs hur bra som helst med mitt nya liv
  • Har jag glömt något?

Ja jag måste ju säga att trots en väldigt hemsk sak så har året varit väldigt bra=) Kan inte alls klaga faktiskt! Denna nyårsafton har det väl däremot inte hänt allt för mycket. Tyvärr har ju alla jag känner åkt hemöver nu över jul och nyår men det gör inte så mycket. Vi tog det lugnt här hemma istället, såg en film och myste lite. Sedan kollade vi självklart på fyrverkerier men tyvärr så kunde man inte se så mycket. Aleria tyckte helt klart inte om dom, trodde hon skulle klösa sönder mig där ett tag när jag höll i henne. Men hon har lugnat ner sig nu, efter lite godis. Hon är tillbaka på julgranen och försöker äta upp den, eller slicka sönder den eller vad hon nu har för sig.

På onsdag tar jag och Ewout en tripp ner till S-svall. Ewout har fått permanent uppehållstillstånd så han måste till migrationsverket för att få en stämpel i passet, så då tänkte jag passa på och vara lite med Sofia. Vi ska ta en lunch på texas och sen åka in till Birsta. Åkte ju förbi där på julafton, shit vad mycket affärer det kommit! Kan dock inte bestäma mig för om jag ska köpa nya skor på skopunkten, tre för priset av två=), eller köpa kläder för de pengar jag har kvar, men jag tror att jag kanske har råd med båda, man kan ju alltid hoppas=) Ewout ska hem till min mamma och hjälpa henne med datorn, hon köpte en ny nu i mellandagarna vilket verkligen behövdes med tanke på att hennes var 10 år gammal. Så jag ska åka dit efter att jag var med Sofia och käka tacos. Kommer bli en lång dag, måste åka redan halv 8, men det är det värt.

På torsdag börjar föreläsningarna igen, har dessutom 4 timmar. De låter ju jättelite men vi är så van att bara ha 2 timmar nu att det här kommer kännas som döden... Men men, vill man ha ett bra betyg så. Har fortfarande inte börjat plugga igen så jag får ta tag i det imorgon. Har ju ingen möjlighet att plugga på onsdag och jag vill bli klar med min sammanfattning av den andra boken den här veckan. Då kan jag helt koncentrera mig på att läsa dom i två veckor innan tentan.

Har inget mer att berätta nu. Tror jag ska gå och lägga mig faktiskt..

Men Gott Nytt År och God fortsättning till alla som läser detta!
Kram//Linda

RSS 2.0